Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Akara - nemoc

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Akara - nemoc
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 22:37 R Muž romant [27987] Re: mira2007
Přijímá potravu? Co výkaly, nejsou dlouhý, táhlý světlý a jakoby dutý?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.03.2014 22:33 Muž mira2007 [0]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, nevíte náhodou čím trpí oko této akary hnědé a co s tím? Zatím mám rybku v karanténě 4 den při 30°C, ale teď už budu teplotu snižovat. jiná léčiva nejsou nasazeny.
Děkuji.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.01.2011 15:13 kawach – Nemoc Akary modré, prosím poraďte mi !!!!!
Dobré odpoledne,
můžete mi pomoci nevím si rady. Moje samice Akary modré je nějak divně nemocná, nemůže plavat a když se o to pokusí tak jde jenom hlavou nahoru, ale tak dopůlky nádrže a zase spadne. Je pořád ve vodorovné poloze a vypadá jako když sedí na ocasní ploutvy. Začalo to včera večer, den předtím nakladla jikry. V akváriu mám pouze Akary 3 páry a sumce. Všechny ryby se v pohodě snášejí a každý pár mámn své místo a neperou se. Samici jsem pro jistotu dnes odlovila do karantény. Samec se ji snažil pomoc rozplavat a je to hrozný pohled. Samička na těle nic nikde nemá, oči i žábry jsou v pořádku, vůbec nevím co jí je. Voda je taky v pořádku. Teď je v koutě a zase jako by sedí na ploutvičce. Setkali jste se někdo s touto nemocí ? Poraďte mi prosím. Nikde jsem tyto příznaky onemocnění nenašla. Mám strach aby to nebyly TBC.

Děkuji

Kateřina
mailto:kawach@centrum.cz sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.01.2011 21:17 dodofix Re: katterinecka
bral som 6ks, nespozoroval som ziadne schovanie a pod - to potvory musely mat stres -> chovatel -> obchod -> ja vsetko behom 1-2 dni :) ale uz ked som ich bral vyzerali nadherne a zdravo, tak mozno pochadzali od normalneho chovatela, boli na objednavku ...

momentalne ich spravanie v akva - nepozorujem ziadny strach, pri udrzbe akva su najzvedajsie :) casto sa zaujimaju o niekoho, kto pride k akva

ale je pravda, ze ak akva je zarastene slusne, maju tam korene, kamene, tak sa im tam asi paci a tym padom nemaju stres

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 15:13 Stistko Re: Silent, katterinecka
No zatím jsou holky v karanténě, takže těch schovávaček moc nemají. Je pravda, že tu byly tři dny samy, když jsem byl teď pryč a plavaly si v nádržce. Jinak vypadají, že jsou v pořádku. Asi to bude chvilku tvrat. Nevím, jestli je mám teda ještě nechat v karanténě, nebo je lupnout už do velkýho, aby si zvykli a neměli stres z dalšího přelovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 14:31 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Stistko
když jsem si já koupila 4 mladé akary hnědé, tak mi ani nepřišlo že by byly zas tak bojácné. První dva dny se sice bály i chodit pro žrádlo a pak jen u dna schované v kytkách, ale asi po čtyřech dnech už normálně s ostatními rybami žraly.
I přez upozornění, že si je nemám kupovat do nádrže kolem které často chodím, je tam mám a nijak bojácné už mi nepříjdou. Jen když fotím tak většinou zaplavou víc dozadu tak nemám moc pěkných fotek.
Ale určitě je možné že tvoje ryby byly třeba víc vystresované z převozu nebo z akvaristiky, nevím. Možná jim vadí že to máš víc prosvětlené a nemáš to zarostlé až k hladině, ale podle mě si zvyknou, jestli přežijí ten začáteční stres
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 14:15 R Muž Silent [5949] Re: Stistko
Akary hnědé jsou trochu háklivky na změnu prostředí. Zabydlení může být na dlouhé lokte a není vyjímečné že to trvá i 14 dní. Chce to hustě zarostlou nádrž a dostatek úkrytů. Ta strnulost se nazývá tanatóza a je to přirozená i když vyjímečná obrana kdy se ryba tváří jako mrtvá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.01.2011 14:12 Stistko – plachost akar hnědých
Ahoj, potřeboval bych prosím radu. Nejde přímo o nemoc, takže prosím o prominutí, že je to v této sekci, ale chtěl jsem to konkretizovat právě na akaru hnědou. Přivezl jsem si je ve čtvrtek (pro jistotu jsou v karanténě, protože se mi nezdálo jejich chování).

Vím, že akary hnědé jsou jedny z nejmírnějších akar, ale netušil jsem, že budou také tolik bojácné. Jsou děsně vyplašené už několik dní, když je někdo v místnosti, tak leží u dna, vůbec se nehýbou a vypadají skoro mrtvé. Když jsem se dostal potajmu do pokoje, tak jsem zjistil, že si vesele plavou, ale jak mě zbystřili začali lítat po akváriu jako splašené, až jedna dokonce vyskočila (v karanténě nemám krycí sklo).

Jen jsem chtěl vědět, jestli je to u nich v novém prostředí normálním, nebo mám hledat příčinu nějakého problému. Díky moc

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2010 12:21 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: libor h.
Jediné,co mne napadá,je smrt následkem přežrání.Tím trpí hlavně živorodky,ale i třeba skaláry se dokáží díky své vrozené žravosti přecpat k smrti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2010 11:44 libor h. – náhlé úmrtí
poprosím Vás o radu, akvaristice se věnuji už dlouho, ale toto jsem ještě nezažil, mám/ měl jsem v nádrži 8 krásných akar hnědých, stáří 3 roky a došlo k náhlému uhynutí 5 ti kusů, pouze jeden kus je normální - plave, čím to může být? jen pro úplnost, ostatní ryby jsou o.k, akorát jsem po dlouhé době krmil živýma nítěnkama - koupeno na akvaristické burze.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 11:36 jiřík Re: Toony
Jedna moje Akara taky měla takové tečky na obou očích více než půl roku. Měl jsem ji ve společném akvárku s dalšími akarami, skalárami, pancéřníčky, otíky, black mollami. Viděla normálně, což si vysvětluju tím, že když jsem se blížil s krmením, tak mi plavávala naproti... Nikdy se ona ani jiné rybky nechovaly jakkoli nenormálně a nedošlo k přenosu. Teď jsem ji spolu s druhou daroval do dobrých rukou, protože už není tolik času a 5 akvárek jsem zredukoval na 1. Ale věřím, že bude ještě dlouho zdavě žít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2010 00:31 Toony Re: karelpavel
nijak jsem akary neléčil. Je pravda, že akara na které to bylo první byla koupena přes inzerát. Takže kdo ví. podle mě to vypadá na plíseň.vyřeší to ESHA?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 23:37 Muž karelpavel [18] Re: Toony
Tyto " tečky "( v podstatě větším rozložení ) jsem měl u dvou akar taky a to jak byly v karanténě . Každopádně, jak se potom vrátily do společného akva, tak se za čas vše zpravilo. Podle mě, to bylo ve změně vody a reakce léčiva ( možná plíseň )- není něco s tohohle možné ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 21:48 Toony Re: kraken192
Presne tuhle tečku co měla Vaše akara, má ta mojí moje akary taky :-( poradí tu někdo???
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 20:42 Muž kraken192 [6] - RostlinyRe: Toony
Fotka k příspěvku Naše akara taky měla na jednom oku tečku, jakoby šedý zákal. Dostali jsme ji i s akvárkem, tak nevím, jak dlouho ji měla před tím. Ale před pár dny náhle zemřela. Vypadalo to na infarkt. Najednou začala zmateně plavat po akvárku, narážet do všech stěn a do 3 minut bylo po ní. Druhá akara i ostatní ryby jsou v pořádku. Tak nevím, proč jí přeskočilo. :-O
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 20:08 Toony Re: voko
Fotka k příspěvku fotka bohužel, zkoušel jsem to fotit, ale kvalita fotky bídná :-( je to o velikosti špendlíkové hlavičky, světlá barva, je to na povrchu oka, nijak extra zvlášť ho nezasahuje do hloubky.

tak jsem se pokusil jěště jednou něco vyfotit.přikládám fotku, kde má horní akara zasažené oko a spodní akara má oko zdravé.líp to opravdu canonem ixus 40 vyfotit nešlo? co vy na to? díky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 19:27 Muž voko [9] - ŽivorodkyRe: Toony
Něco jako fotečka by nebyla ? Takhle se to nedá říci. Já jsem se s ničím podobným nesetkal( a ani nechci :-) ) Jak je to velké ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2010 19:25 Toony – tečka na oku akara hnědé
moje akara hnědá má uprostřed oka tečku. prvně ji měla jedna a teď to mají i další. Oko není nijak vypouklé a ryby se chovají normálně.je to nějaká plíseň? jak to popřípadně léčit?. nic moc jsem se tady na foru nedočetl. díky za radu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 13:16 R Muž Silent [5949] Re: Imii
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 13:15 Žena Imii [45] Re: Silent
Já mám doma PREVENTIN od Dajany :-O
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 13:13 R Muž Silent [5949] Re: Imii
Trochu to upřesním. Dajana vyrábí Prevent, Hü Ben vyrábí Preventin a Preventan je podpůrný lék při chřipce :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 13:09 Žena Imii [45] Re: mobydick
Tohleto mi udělal beťák ... Dala jsem od Dajany PREVENTIN (POZOR ! Vyrábějí i PREVENTAN). Vyměnila jsem 1/2 vody a dala 1 lžíci PREVENTINU na 9l vody ... Takto obden a rybka byla za 7 dní v pořádku :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2010 08:42 Muž mobydick [0] - CichlidyRe: pietro
to jue maras. jsem s toho trošku mimo když si představím že bych měl přijít o své miláčky. takže mě čeká 2 měsíce bezesných nocí... asi pojdu. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2010 21:48 pietro Re: mobydick
Pokud se bavíme o této nemoci inkubační doba je delší cca 2 měsíce.Je to složitá choroba.Náročná léčba ve většině případu bez výraznějšího efektu.Na základě histologického vyšetření lze určit přesnou diagnózu a následnou léčbu!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2010 12:55 Muž mobydick [0] - CichlidyDůležité...
Ještě mám dotaz, za jak dlouhou dobu by se mohla nemoc objevit u ostatních ryb? Tedy po jak dlouhé době si můžu oddechnout že to ostatní ryby nedostali taky? Kolega se mnou chce měnit nějaké tlamky a tak je nechci dát do aq pokud nebudu mít jistotu že už jsou mimo nebezpečí. Předem moc děkuji za rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 15:05 pietro Re: mobydick
Zdravím tě.
Asi tě nepotěším ale léčit tak nemocnou rybu je finančně náročné a popravdě řečeno naděje na uzdravení je mizivá. Nedokážu přesně určit diagnózu bez histologie, pouze mohu spekulovat o původci a správné diagnóze nemoci. Klinické příznaky mohou být různé, ale podle fotografie bych to hodnotil na Mycobacteriosis piscium (tuberkulóza ryb). Ber to pouze jako domněnku??? Může to být i jiný původce. Určité nemoci mají stejné charakteristické podoby. Může se také jednat o Erythrodermatitis cyprinorum,Aeromona. Laicky řečeno infekční vodnatelnost. Na veškeré tyto choroby se používají antibiotika na základě kultivaci vzorku se pak stanoví účinnost terapeutika (léčiva), určité kmeny nemoci mohou být rezistentní vůči léčivu. Jednoduše rybu raději zlikviduj a spal. Nemá to smysl léčit, šance jsou mizivé.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.03.2010 08:32 verča13 Re: mobydick
Mně se to nedávno stalo taky, mám akaru modrou asi to bylo z nový vody. 2 dny před tím jsem jí měnila. Zkus koupit dezinfekci proti všem plísním mně to pomohlo. Oko se vrátilo do normálu během tejdne. Já jí nechala normálně v akvárku jiná ryba mi to už nechytla palec X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2010 22:09 Muž Yirka [9126] Re: mobydick
Může to bý exophthalmus - vyboulení očí. Bývá bakteriálního původu nebo pod okem může být parazit. Každopádně těžkoléčitelná nemoc, v dobře vedených nádržích naštěstí zřídkavá. Pokud je dobrá hygiena nádrže a nepomůže ani nějaký intibakteriální širokospektrální lék, je záchrana velmi obtížná.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2010 20:55 Muž karelpavel [18] Re: mobydick
Jestli to není počátek rybicky.net/nemoc/vodnatelnost :-( no počátek .......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2010 20:38 Muž StrNd4 [15] - CichlidyRe: mobydick
Nerypal jsem jen jsem se slusne zeptal...Ono je docla dulezite videt prostredi ve kterem ryba zije. Moje akary modry maji vykuleny obe dve oci ale o neco min tak nevim s timhle jsem se jeste nesetkal.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2010 20:34 Muž mobydick [0] - CichlidyRe: StrNd4
Ne, ale myslím že se v ní podařilo udělat lepší záběr toho oka. Nečekám na rýpání, ale rady. Takže ti děkuji za zájem a trapnou narážku..moc jsi mi pomohl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2010 20:18 Muž StrNd4 [15] - CichlidyRe: mobydick
Ta sklenice je ta karantena?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   08.03.2010 20:14 Muž mobydick [0] - Cichlidy – Pomoc - akara a její oko (viz. foto)
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím o pomoc. Cca před týdnem jsem si domů donesl 2ks akary hnědé.U jedné z nich jsem začal pozorovat mírně zvětšené oko. Po týdnu to vypadá už takto, téměř jí visí z důlku. Už je v karanténě, ale nepozná někdo co by to mohlo být? Oko zakalené není. Mám starch jestli už něco nezanesla do velkého akva, kdyby mi pomřeli moji miláčci tlamovci, asi bych si dal do tlamy. Poraďte o co jde a jestli má třeba dát něco preventivně do akva. Please help....
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2007 15:11 RAP Re: emkei
Podle toho videa to vypadá, že si hlídá svoje teritorium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.08.2007 10:42 Muž emkei [1] Re: emkei
Tak me ta akara nenecha spat.. natocil sem vam 40sec shot jak se celej den chova.. kufa... :-( coze (je to v kodeku DivX)

www.cg-graphic.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.08.2007 09:24 Muž emkei [1] Re: wladys
Sem to dneska rano koumal a vypada to jako bych mel akaru "Trotla" :-D drzi se u bublinke hlida to tam a kdokoli propluje moc blizko tak po nem vyjede (a jikry ani nic co by naznacovalo nikde) . . pripada mi to jak scena z Nema . . "Bubly bubly bubly... bubly bubly bubly" :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2007 23:16 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Grepík
Akara hnědá je sice klidná ryba a nechá na pokoji i malé tetry,ale pokud jsou v nádrži třeba dva dospívající samci ,dovedou se pěkně prohánět. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2007 22:06 Grepík Re: emkei
To je idvný. Já měla tyto akary a nikdy nebyly útočný, spíš mi ožíraly kytky. A byly furt tmavě zbarvený a někde poschovávaný. ani jsem neviděla, že je mám. A fakt útočí na ostatní? Zkusila bych tu jednu odlovit, třeba je jen potrhlá :o)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2007 12:29 Muž emkei [1] Re: Laďa
No prave ze sem si taky myslel ze ma jikry.. proto kdyz sem mel Modre akary tak mi kladly presne jikry jak povidas nekdy je dokonce i zhodili z toho šutr pod nej takze se to pak vylihlo dole pod kamenem a ja o tom pomalu ani nevedel .. tak sem to prohlizel poradne a nic.. no uvidim co se z toho vyvine :-) Zacina se to v tom akvarku pekne mlít :-D smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2007 10:24 Laďa Re: emkei
Akara není útočná,je to nejmírumilovnější z cichlid,prohlídni to místo pečlivěj.Samec většinou jedno místo nehlídá,ale samice po nakladení jiker ano.Pokud hlídá na jednom místě,třeba kámen a jestli je navíc hnědý,budou na něm jikry,které jsi přehlídl.Mám ve 300l akva pár akar hnědých.Samice klade jikry vždy na stejný kámen a nepustí k němu ani samce.K té velikosti.Mám je asi 2,5 roku a jsou tak do 10cm.Větší už nebudou.To bych je musel dát do rybníku na zahradu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2007 08:19 Muž emkei [1] Re:
Tak OK.. snad to prezijou .. a nebo jen nekdo a bude rybi pomazanka :-D (ne ze bych to nekdy zkousel :-D, ale kamos porad rika ze z nich udelame rybi pomazanku :-D )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 23:58 Muž wladys [291] - CichlidyRe: Hanacius
16cm ani náhodou,ale každopádně to bude chtít po spárování redukci...tak na dva páry.Jinak takovéto teritoriální chování je u všech dospívajících cichlid zcela běžné.Zvlášť u akar a kančíků. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 22:40 Muž emkei [1] Re: Hanacius
No pamatuju si jak sem mel v tomhle akva pred cca 5ti lety asik 4 nebo pet tehle akar jeste se stejnym poctem modrych + dalsi ryby a bylo to v pohode.. tak doufam ze i ted.. :-) no uvidime co se z toho vyvine :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 22:27 Muž Hanacius [14] - TanganikaRe: emkei
mno pokud vim tak akara si najde svoje teritorium ktere si peclive hlida (stejne jako vetsina ostatnich cichlid)...ale u tak mlade ryby je to celkem neobvykle...kazdopadne pocitej s tim ze tato ryba se dorusta zhruba 16cm takze pokud tam budes mit 6 dospelych jedincu tak to bude docela mela (ikdyz to nemusi byt vzdy pravidlem)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2007 17:25 Muž emkei [1] – Akara Hnědá - útočná
Caute.. uz nekolik dni mam problemek s jednou Akarou Hnedou .. je porad kolem jednoho mista a hlida si jako by teritorium . . ale je tam sama (vypada to na samecka).. je porad zbarvenej do utocne formy (zadni cast tmava skvrna + prouzek) a odhani absolutne vsechny ryby kolem sebe.. Zajimave je ze je docela mala oproti ostatnim sveho druhu v Akva. Nevite cim to muze byt? diks (akva 200L - 6x AkaraHneda, etc.v popisu meho akva) rozzureny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.06.2007 14:55 Anonym Re: Bob
No nevšim jsem si i když ryby takové mám Parmička červenoploutvá a párek Pestřenců červených,ale ty si hají akorád svoje území -parmička pod břidlicí a pestřenci pod kořenem kde nikoho napustí.Snad se to srovná a pak dám vědět jak jsem dopad jinak dík za snahu teda jedinou! ahoj
Venca
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 22:29 Bob Re: Venca
Sorry, ale z té fotky se toho moc poznat nedá, je někde na té krabičce nějaká stupnice, podle které by se dalo určit kolik mg/l tam toho teda je? Nicméně pokud se usneseme na tom, že to není problém s vodou, tak další nápady nemám, snad někdo jiný? Třeba jsou z něčeho prostě jenom ve stresu, neútočí na ně někdo? Ty moje vždycky zalezou pod kořen když něco vrtám v akvárku a bojej se třeba i když někdo projde rychle kolem akva. Každopádně ti přeju ať se rychle jejich chování upraví
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2007 15:16 Muž Venca [25] Re: Bob
Fotka k příspěvku Tak jsem změřil co se dalo moc chytrej s toho nejsem,ale N03 a NO2 v pohodě.PH vody má jinou barvu a tvrdost uhličitanů Zítra měním vodu tak to ještě změřím.

Dneska ráno už akarky mírně baštily a pak zalezli myslím,že je to o něco lepší.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2007 19:37 Bob Re: Venca
Při zakládání akvárka by se mělo vyměňovat spíše méně vody - max 20% v průběhu prvního měsíce. Tím, že vyměňuješ více spíše oddaluješ vytvoření kolonií těch správných bakterií. Filtr je také podle mne zbytečné první měsíc čistit, situaci to opět spíše zhorší.
Ten univerzální test si klidně mohl vzít, ono to samostatně nebude o nic levnější :-)
Máš pravdu, že je divné, že akary modré jsou v pohodě, ale ten test bych si každopádně koupil, může se hodit přesně v takovýchto případech, kdy můžeš rychle vyloučit problémy s N-látkami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.06.2007 18:23 Muž Venca [25] Re: Bob
článek jsem si přečetl byl zajímavý a poučný --možná je to tím,ale test jsem zatím nekoupil že ho neměli jenom celkový test na vše za 400kč!Ale po téhle době už by se snad měla rovnováha spravit?Pravidelně odkaluji 30l až na ten filtr to jsem předtím nevěděl s tou chlórovanou vodou, aj
to snad už dělám dobře .Skusím zítra zajít u nás do Baumaxu a ten test na dusitany a dusičnany sehnat maj tam věci co se týče akvaristiky. Akorád mě zaráží že nemocný jsou jen akarky hnědý a mám akarky modrý a ty jsou v pohodě.
Pro přesnější a rychlejší určení nemoci a její příčiny je vhodné k dotazu přidat fotku.
Doplňující informace o akváriu, např. zda jde o zaběhlou nebo čerstvě založenou nádrž, něco o údržbě (jak často je měněna voda, čištěn filtr) také pomohou.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] 3

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4174x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3754-akara-nemoc?od=51