Podložka pod akvárium
Ale joo, uříznout jde polystyrén ostře buď tepelně nebo vodním paprskem se to dělá. Jen jsem přihodil osobní zkušnost od jiných akvaristů, kdy jsem viděl dost nevzhledný starý a odrolený polystyrén. Samozřejmě ne každý to tak má, jak tu někdo psal jde to schovat do krytu apod.

kdysi dááávno naši pracovali pro firmu, kde se vyřezávaly z tenkého polystyrenu vylysované půlky modýlků letadýlek a pak se to lepilo k sobě. Řezali to žhavým drátem (nevím, jak to bylo vyřešené technicky, ale vypadalo to jako "prak", nahoře mezi těma 2 kolky byl zavedenej drát a bylo to připnutý k nějakýmu zdroji) - bylo to uřezané krásně hladce a žádný drolení nehrozilo

Viděl jsem u pár akvaristů polystyrén pod akvárkem. Byl většinou špinavý, což je na té bílé barvě vidět. A pokud přesahoval kolem akva tak byl dost odrolený, prostě se mi to nelíbilo.

proč by nedržel pohromadě?

měl jsem ho x let pod akvama a nikdy žádnej problém a to i 4cm

a věř že držel

jinak osobně použivám karimatku a nebo pěnové puzzle,co sem ukradl synkovi,měl před postelí

bud to spravim ako vravis alebo polystyren po obvode olepim ciernou paskou a hotovo. kryt je beztak cierny.
Teda musím vyjádřit můj údiv, jak někdo může vůbec přemýšlet o polystyrénu. Mě osobně to přijde jako pěkný hnus (esteticky) a prakticky taky nevhodné, protože polystyren nedrží pohromadě.
Nechápu, že někdo vůbec uvažuje jinou variantu než ta podložka co se prodává všude v akvaristice, taková ta tmavá mechovka co má asi 0,5cm.
Např. zde:
www.zoo-hobby.cz/… tu 1,5 cm som mal kus doma ked som robil pozadie a zda sa mi to idealne. ja to mam ako kus nabytku, preto nechcem nejaky extra hruby polystyren
nevim jestli je 1.5cm,ale 2cm určitě a bude to v poho

Starší reakce
0 10.01.2008 22:10 Jack – Re: filipsi
Tot i muj nazor...
0 10.01.2008 21:50 TommySMASH tak mi přišla ta podložka fotka je u mého akva... akorat nevim jestli má bejt tak jak jí tam mám nebo obráceně podle má být obráceně aby svou vahou ten plast stahovala a tlačila tím na spoje... a navíc takhle přečuhuje to akva na každý straně cca o jeden cm... zejtra tam zavolam jak tam má být ale docela by mě zajímalo co si myslíte vy...
Starší reakce
Starší reakce
0 28.12.2007 22:47 Usine
0 28.12.2007 22:30 TommySMASH netěšim se na léto máme okna na jiho východ... to budou vedra...
0 28.12.2007 22:27 TommySMASH bude to na laminátovém nábytku... a jeste upresnim ze v těchto mrazivých dnech máme v bytě cca 21 - 23 stupňů C...
0 28.12.2007 22:16 Tomas4343 – Re: Štěpán
Přesně tak

Důležitá je totiž velikost vzduchových "kapes". Čím menší prostor, tím méně tam vzduch cirkuluje => lépe izoluje
0 28.12.2007 22:10 Štěpán ... mozna dokonce lepsi, nez polystyren ...
To né... Protože v tom volném prostoru může vzduch bez omezení cirkulovat a přenášet teplo z teplého akvária na studený podklad. Ale jestli je podklad dřevo, tak rozdíl oproti polystyrenu nebude velký.
0 28.12.2007 22:07 Tomas4343 – Re: filipsi
Nemohu souhlasit, že tepelně-izolační vlastnosti této podložky budou lepší než u polystyrenu. Polystyren je dozajista lepší izolant
0 28.12.2007 22:01 TommySMASH jinak moc nechápu větu: plocha plastu pro prenos tepla vedenim je hodne mala
0 28.12.2007 21:59 TommySMASH Uvidim objednal jsem akva i s tou podložkou ale moc jí nevěřím jinak bych se neptal nerad bych kvůli blbý podložce měl 20 kýblů na podlaze... Filipsi "kdyby ti přišla s akváriem použil by jsi jí nebo by jsi použil polystyren nebo koberec atd..."
Tyhle "tupliky" se jako kaminky chovat nemuzou (myslel jsem, ze je rec o nejakych zapomenutych vstrikovacich bodech, pak jem se koukl na fotku). Izolacne to bude stejne, mozna dokonce lepsi, nez polystyren (akva stoji hlavne "na vzduchu", uzavrenem, dost vysoko, plocha plastu pro prenos tepla vedenim je hodne mala).
Ale cena je nesmyslna. Esteticky zadny zazak, aby to nekdo musel mit, funkcne take ne. Ovsem take ne funkcne spatne.
0 28.12.2007 19:37 TommySMASH – Plastová podložka...
Chtel bych se zeptat jestli nekdo nema zkusenosti stemito podlozkama pod akvaria.
www.pet.cz/…
Nebo jestli mam dat pod dvouset litrove akvarium radsi polystyren nebo neco uplne jinyho...
Starší reakce
0 22.10.2007 21:07 Radka – .
Kolik Wattů máte osvětlení?
www.fnzas.org.nz/…
Tady je vypocet potrebnych tloustek skla akva. Pokud to tomu vyhovi, da se postavit jen tak jak pises. A skoro jiste vyhovi. Taky ale davam prednost staveni na podlozku, prijde mi to prirozenejsi, nez kdyz 300kg jen tak visi ve vzduchu (ten dojem dela to sklo). Ramecku bych se take vubec nebal.
0 22.10.2007 20:53 fanda Akva je od firmy Eheim tedy žádnej šunt.Dnes jsem se na totéž ptal prodavače ve VIVARIU Mělník a ten mne ujistil že se dno nepodkládá.Dokonce mne zavedl do jejich pěstírny a ukázal 300 litrová akva ve stojanech podepřená pouze pod dlouhými stranami cca 2 cm nosníky.Má někdo zkušenost s tímto podložením akvaria? Jde o akva Eheim SCUBA 120x40x50.Díky
0 22.10.2007 12:55 Radka – .
Rámeček na akva vůbec nedávej a podlož celé akva.On to nebude jen jediný problém co sety mají,nejspíše budeš za chvíli řešit i nedostatečné osvětlení ,nevyhovující filtr..
0 22.10.2007 12:43 fanda V Hornbachu jsem koupil akva set 240 litrů ,na spodní straně je odnímatelný plastový rám takže když akva postavím na rovnou plochu tak leží pouze na rámu který je cca 1 cm široký po celém obvodu.Mám dát polystyren pouze pod dno tak aby celé dno bylo podloženo a rám prakticky nebyl funkční nebo dát celou desku i pod rám? Poraďte
Starší reakce
@ 140bmp - kamos to ma tiez takzo, ze akvarko sedi len na bocnych stranach, ale on ma akvarko s konstrukciou (ten starsi typ)cize neviem. Teoreticky, skus kupit polystyren vyssi ako je medzera medzi dnom akvarka a hranami, kde lezi akvarko.. Proste ze pod akvarkom bude polystyren. MYslim ze to vydrzi, nakolko sa ta vaha trosku roznesie na celu plochu tej dosky, a kebyze nedajboze nevydrzala, bocne ho stale budu drzat
0 02.10.2007 15:38 140bpm ja to mam tak kvoli tomu, ze ja mam taku skrynu, ze vrchna doska je uchytena k bosnym iba "kolikom" ako policka v skryni. a keby som ju zatazil, isto by sa kolik zlomil a akva by skoncilo niekde na zemi a vobu by som mal v celej izbe na parketach

tak mi poradili, ze nech to spravim takto, ze ta bocna doska to znesie na 100% a ze to bude v poho. ale bojim sa, aby sa mi akva neprehlo, pripadne nepuklo v strede... ake mate skusenosti ? hrubka je 6mm
Přidat reakci
1 ...... ...... [11] 12 13
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14704x