Podložka pod akvárium
dosť sa pod akvarkom tá pena stlačila a na niektorých miestach bolo akva cca na doske, polystyrén mi príde silnejší a pevnejší
Blíží se čas zřízení nové nádrže a tak se chci zeptat vás ostatních - ze zkušeností - jakou upřednostňujete podložku pod akvárium? Já používám léta polystyrénovou desku cca 3 cm silnou, obalenou tapetou s imitací dřeva. Ale "technika" a zkušenosti jdou kupředu a určitě to není to nejlepší řešení. Dnes se vyrábějí nejrůznější speciální podložky - plastové, nebo pěnové, možná používáte něco jiného - lepšího. Budu rád, když se se mnou podělíte o zkušenosti. Díky všem!
Starší reakce
0 07.07.2008 13:19 Štěpán Ne, dno by to mělo vydržet, ale pro jistotu aspoň nějaké příčky.
0 07.07.2008 13:17 Stan – Podložení dna akvaria.
Musí být pod akváriem nějaká deska proti prohnutí dna-400L .
Starší reakce
Ano, dno může být "ve vzduchu" ... viz samonosné celoskleněné (několikapatrové) akvarijní stojany.
0 14.05.2008 21:24 Novák – Podložka
Dobrý den dnes jsem si koupil akvárko 60 x 35 x 40 - tedy 84 litrů a k němu víko se dvěma zářivkami light - glo 60 x 35. Ve zverimexu neměli podložku pod akvárium ale paní mne upozornila, že plastová podložka - rámeček je součástí víka. Tak jsem akvárium zasadil do víka a akvárium napustil. Může to prosím tak být . akvárium drží jen na hranách jinak je dno ve vzduchu. Pokud ne - proč to tedy tak vyrábí - děkuji za odpovědi Novák
Starší reakce
0 26.04.2008 18:04 PoLi – Re: soptik
Diky SOPTIKu
je to opravdu jedno, vyber podle toho co bude podle tebe jednoduší zamaskovat aby to nekazilo vzhled akva. pokud je stojan na akva opravdu rovný a pevný s klidem mužeš použít tu 1 když použiješ 2 budeš mít lepší tepelnou izolaci dna akva, takže ta dvojka je vhodnější a větší tlouška už je zbytečná, já mám pod 600l taky 2cm
0 26.04.2008 09:23 PoLi Ahoj,
Jak silnej polystyren (1 cm nebo 2 cm) mam dat pod akva s hrubym objemem 160 l, cisty objem asi tak 130 l ?
Starší reakce
1 07.04.2008 09:51 holenda pod vsetkymi akvariami mam polystyren hrubky 1cm. vyborne izoluje a vyrovnava nerovnosti. akvaria mam od 60l po 500l. je najlacnejsie a najpraktickejsie riesenie...
0 06.04.2008 20:25 Dušan2 Jekor je vlastně izolační koberec.
Jak píše Václav, ono je to taky o izolaci. BTW - Jekor je taky druh koberce jestli si dobře vzpomínám.
0 06.04.2008 20:16 lovec co třeba kousek koberce
0 06.04.2008 17:19 Dušan2 Já tam mám Jekor a na něm karimatku, žádný problém , ale karimatka je rozhodně lepší než molitan.
0 06.04.2008 15:27 teekey – Re: metal
ja mam "molitan" podlozku, na vysku 3cm a urezanou na rozmery akvaria a zatim zadny problem - mam to jak pro 62l tak i pro 112l. Tezko rict co by stim udelala vetsi vaha
Nedá mi se nepodělit s velmi dobrou zkušeností s podložkou mirelon. jedná se o podložku pod plovoucí podlahy z lepšího materiálu než např. polystyren. nedrolí se, je velmi pevná, prodává se v deskách do tloušťky 6mm. lze na ni bez problému nažehlit-nalepit nábytkovou hranu a překrýt tak přechod na aq. pod svou 200ku jsem slepil 2 ks, ale vůbec se neprojevila žádná deformace, takže si myslím, že by stačila i 1 vrstva. cena je rovněž velmi přijatelná-deska 0,6 m2 kolem 50,- czk.
Někde ve fóru je to i s fotkou.
0 05.04.2008 17:01 Usine – Re: metal
Pokud není izolace dobrá, dno se více ochlazuje než voda v akváriu a je to jedna z příčin proč rostou hůře rostliny. Takže bych se přimlouval za tvrzený polystyren.
ne
mozem dat molitan pod 250.l akva. myslim molitan co sa dava pod plavajucu podlahu je dost tenky.
Starší reakce
0 03.03.2008 23:31 TommySMASH – Re: Yirka
Musim řict že ta podložka drží dobře boky akvaria vlastní tíhou vytvaří tlak na boky a tím jsou méně zatížené spoje. Po měsíci neprdlo ani dno a to už dostalo akva docela pěknou šlupku do předního skla a vydrželo.
Starší reakce
Vím, že jsem trochu "off date", ale nedá mi se nepodělit s velmi dobrou zkušeností s podložkou MIRELON. Jedná se o podložku pod plovoucí podlahy z lepšího materiálu než např. polystyren. Nedrolí se, je velmi pevná, prodává se v deskách do tloušťky 6mm. Lze na ni bez problému nažehlit-nalepit nábytkovou hranu a překrýt tak přechod na AQ. Pod svou 200ku jsem slepil 2 ks, ale vůbec se neprojevila žádná deformace, takže si myslím, že by stačila i 1 vrstva. Cena je rovněž velmi přijatelná-deska 0,6 m2 kolem 50,- CZK.
Starší reakce
tak vidíš
když se řekne polystyren, nemusí to znamenat "okousanej" kraj, kterej je vidět pod akvárkem přece
Ale joo, uříznout jde polystyrén ostře buď tepelně nebo vodním paprskem se to dělá. Jen jsem přihodil osobní zkušnost od jiných akvaristů, kdy jsem viděl dost nevzhledný starý a odrolený polystyrén. Samozřejmě ne každý to tak má, jak tu někdo psal jde to schovat do krytu apod.
kdysi dááávno naši pracovali pro firmu, kde se vyřezávaly z tenkého polystyrenu vylysované půlky modýlků letadýlek a pak se to lepilo k sobě. Řezali to žhavým drátem (nevím, jak to bylo vyřešené technicky, ale vypadalo to jako "prak", nahoře mezi těma 2 kolky byl zavedenej drát a bylo to připnutý k nějakýmu zdroji) - bylo to uřezané krásně hladce a žádný drolení nehrozilo
Viděl jsem u pár akvaristů polystyrén pod akvárkem. Byl většinou špinavý, což je na té bílé barvě vidět. A pokud přesahoval kolem akva tak byl dost odrolený, prostě se mi to nelíbilo.
proč by nedržel pohromadě?
měl jsem ho x let pod akvama a nikdy žádnej problém a to i 4cm
a věř že držel
jinak osobně použivám karimatku a nebo pěnové puzzle,co sem ukradl synkovi,měl před postelí
bud to spravim ako vravis alebo polystyren po obvode olepim ciernou paskou a hotovo. kryt je beztak cierny.
Teda musím vyjádřit můj údiv, jak někdo může vůbec přemýšlet o polystyrénu. Mě osobně to přijde jako pěkný hnus (esteticky) a prakticky taky nevhodné, protože polystyren nedrží pohromadě.
Nechápu, že někdo vůbec uvažuje jinou variantu než ta podložka co se prodává všude v akvaristice, taková ta tmavá mechovka co má asi 0,5cm.
Např. zde:
www.zoo-hobby.cz/… tu 1,5 cm som mal kus doma ked som robil pozadie a zda sa mi to idealne. ja to mam ako kus nabytku, preto nechcem nejaky extra hruby polystyren
nevim jestli je 1.5cm,ale 2cm určitě a bude to v poho
Starší reakce
Přidat reakci
1 ...... [10] 12 13
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 14588x