Krunýřovec jednopruhý Otocinclus - chov
Mám jich pět a v akvárku bambus pokrytý rozloženou řasokoulí a ještě jsem tam žádného neviděla. Lezou po skle, po kytkách, po filtru nebo po dně, řasokoule jim nic neříká
Mám v akvárku dlouhou vláknitou řasu (cladophoru) a bohužel ji nežerou a musím ji motat na špejli. Takže řasokoule bude v bezpečí.
0 01.04.2014 12:55 Nicky [195] - Labyrintky Ahoj, prosím vás, máte někdo otíka v akva s řasokoulí nebo kobercem z řasokoule? Nežere vám to? Dneska mi mají přijít od téhle nádrže:
rybicky.net/nadrze/19576 , vůbec mě to nenapadlo, tak jestli mám čekat katastrofu... bude jich tam 6.
Starší reakce
nevím jestli se jedná přesně o něj, ale otocinclus negros je v aktuálním seznamu ryb na objednávku ve vivárku. stačí si napsat o dostupnost a cenu. cocamy tam maj taky.
ty dvě stovky bych asi dal,ale zatím jsem je viděl 250 a vejš
Občas maj cocamy na Břevnově na aquarium.cz Já o nich taky uvažoval, když jsem tam bral affinise, tak je zrovna měli. Cena podle mě dobrá 200kč, ale protože to byly první ryby po cca 15 letech a do novyho akvárka, tak jsemse trochu bál. Ale možná nějaké ještě cenu, jsou krásní
zatím jsem viděl jen videa a je to krásná rybka
Ona to byla taková chvilková poblázněnost..už jich mám v akva 6,to je asi stop stav
Tak ono, když to vidíš na živo, tak jdou ceny stranou.
tam jsem zatím nedošel..každopádně když jsem viděl ceny,asi to vzdám
Macenauer je má asi jako jedinej.Danila nemá..aspoň dle nabídky na webu
také mám pod jedním názvem dvě varianty.Škoda,že tu nelze sehnat Otocinclus cocama ,ten je nádherný
0 18.02.2014 18:01 -
Starší reakce
ale lepsi nez nic...totiz nez jeden
Ne tak docela, v tomto případě to v podstatě nemá vliv... Pokud hejno má mít například skalára 6-8 kusů, tak hraje roli, jestli jsou 3 nebo 4. Ale pokud hejno má mít 800 kusů, tak je celkem buřt, jestli jsou 3 nebo 4.
Prostě bandu 3 otíků k "hejnovému chování" nedonutíš...
Ve skutecnosti, uprimne, se do nadrze teto velikosti nehodi. Stejne tak neonky. Otici jsou az prekvapive zive ryby, to ze pres den casto moc pohybu nevykazou, jen klame. Sam jsem vahal, jestli poridit mensi skupinu (mam jich 7) do sveho akvarka (38 l hrubeho objemu). Do 23 l hrubeho objemu bych snad z hejnovych ryb doporucil razborky a k nim snecky. Ani pro pancernicky to neni nejlepsi velikost.
ale lepsi nez nic...totiz nez jeden
p.s. kouknula jsem na te video o odlovu v prirode.Priznavam vsou chybu.hejnove fakt jsou
ok, jasne.Zkusim k tomu memu pridat kamarada )))
Oni jsou to ryby vysloveně hejnové. V přírodě jsou to hejna několika set kusů. Podle mě tu hejnovost, kamarád, ani dva, nevytrhnou...
3 kusy budou asi maximum pro takovou nádrž.
prasan napsal: Treba si ich všímať hlavne skoro ráno a potom za súmraku.Mne pekne v húfiku vystrájajú.
Presne tak je to aj u mojích
Kedysi som ich mal 3-4 a pomaly mi poodchádzali
Teraz keď ich je viac
U mě přesně tak, ráno a večer v hejnu nebo když se mění voda. Pres den jednotlivě nebo v malých skupinách kolem 3 jedinců. V přírodě vytvářejí hejna po tisících
Treba si ich všímať hlavne skoro ráno a potom za súmraku.Mne pekne v húfiku vystrájajú.
mám jich 7 kousků a drží se spolu v hejnu
U mě v 360 litrech je to jak kdy, povětšinou otíci plavou každý zvlášťě anebo poblíž sebe. VYsloveně u sebe jsou snad jen když jim sypu žrádýlko
rybicky.net/fotogalerie.php… Stále si myslíš, že se spolu nedrží? Podotýkám, že jich tehdy bylo jen asi osm, dokonce i ve velmi malé nádrži (12 litrů, dočasně v karanténě).
Zdravim!
Nechtene dostala jsem 'pripominku', ze tyram otika, vzdyt je chudinka sam a oni jsou hejnove ryby.
Nevim kdo to vymyslel
, ale ze vlastnich zkusenosti (drzim otiky skoro rok), kazdy plave zvlast, muze plavat z jinymi rybami "v hejnu", ale jeden otik druheho jakoby nevsima.
Mozna je to podminkami maleho akva (23 l), ale jinak nechapu proc rikaji ze jsou hejnove.
Kdo s nima ma jine zkusenosti?Mozna fakt muj jediny otik neciti se dobre v samote(s neonkama), ikdyz tak nevypada?
Starší reakce
Pokúsim sa.Možno je to len po výmene vody ,,omrznuté,,Nikdy som neriešil teplotu dolievanej vody.V izbe mám 18-20C.No v konkrétnom akvárku neprikurujem,takže tam je pod svetlom len o niečo málo viac.Ale nevylučujem to.
No akváriá sú,ale v každom je niečo.Niekde až moc.A k rakom ísť nemôžu.
Zaměř se spíš na ten nedostatek něčeho. Otíky vůbec z toho nepodezírej. Ti za to opravdu nemohou.
...mám niekoľko akvárií a cryptocoryne sú všade v poriadku...
Podle tohoto výroku to vypadalo jinak...
No, taky jsem o tom uvazoval. V akvu je ted nabourana rovnovaha. Je to pomerne mlade akvo, nema jeste rok a pred casem ho zachvatila sinice. Pred tim to slapalo bez problemu, ale asi tim jak se postupne rozrostly rostliny, tak zmizely dusicnany. Nameril jsem hodnoty temer k nule, takze jsem zacal prihnojovat KNO3 a vysadil fertilizer, ktery jsem obcas pridaval, protoze neznam jeho presne slozeni a nevim, zda neobsahuje fosfor, ktereho tam mam i bez neho 2 mg/l. No odpoved vyrobce cekam uz 2 tydny. Takze A. muze neco chybet, treba zelezo, ktere vim, ze fertilizer zrovna obsahuje. No ale jedna se jen o par listku, tak mne to zatim netrapi ....
Tak ty otíky na nějaký čas přestěhujte a vyjasní se vám.
0 02.02.2014 12:33 - Buď je to nedostatkom dákej látky vo vode,alebo len tie otíky.Slimáčiky takéto veci na 100% nerobia.Ich ožer dobre poznám.Keď však zoberiem,že mám niekoľko akvárií a cryptocoryne sú všade v poriadku a aj v konkrétnom do pridania otíkov boli.Vychádza mi to stále len a len na otíky.
Jestli myslíš to co je na fotce, tak bych řekl, že u plevuňky je to normální a rozhodně za to nemůžou otíci. Spíš ji něco chybí.
Dělala mi to i v době před otíkama.
když myslíš
U mne to neni cryptocoryne, ale althernanthera, ktera ma pomerne jemne listy. Razborky nebo Helenku nepodezrivam a nic jineho tam neni.
a jsi si jistý, že to byli otíci? nemáš náhodou v akva i pár šneků? nebo jiné ryby?
Ja bych je nepodcenoval, kdyz si behem noci poradi i se slupkou okurky, ktera take neni nejmekci, tak kdovi ....
No, ja ty svoje koupil pod nazvem O. vesistus, ale vypadaji uplne stejne jak ti, co se prodavaji jako o. affinis.
Ve skutecnosti mne to zatim netrapi, jedna se jen o par listu a pouze u Althernanthery, kterou stejne pravidelne kratim a vyhazuji, pac roste jak vztekla. Ryby, ktere jsou rostlinozrave take proste nektere rostlinky muzou mit rady a pak nepomuze ani krmeni s rostlinnou slozkou nebo pridavani zeleniny do akva, pokud ovsem tato zelenina nebude chutove jeste lepsi. Klasika je to u krunyrovcu, kdy ten nas obcas tomu echinaci neodola. Coz zase vubec nevadi, pac roste tak rychle, ze se staci v klidu nahrazovat.
otíci a listy kryptošek? jedině že by jsi je naučil s bruskou
Presne také listy mám i ja.Akoby omrznuté až priesvitné a doškubané.A to som donedávna sám tvrdil,že žerú len riasu na zdravých listoch.Už si tak istý nie som.Veď dokážu obhlodať cuketu,tak prečo nie raslinný list.A predávajú sa O.affinis no nie vždy to affinis naozaj je.
Ja mam podezreni take, i kdyz jsem je nepristihl. Nektere spodni listy alternanthery jsou podezrele prusvitne, podoba se to jako kdyz se nekdy nas krunyrovec pusti do echinodoru.
Edit V akvarku jsou pouze otici a razborky + 1 Helenka.
Len otíky a rili krevetky.Dáky ten slimáčik.No na tie by som podľa zdemolovaných listov tento krát nepovedal ani slovo.Preukázateľne som ich nevidel brúsiť,sú aktívne hlavne skoro ráno a podvečer.A ak som v robote tak ich nemôžem pozorovať.Inak cez deň odpočívajú na dne či listoch.Iná osádka žiadna,takže mi to moc nejde do hlavy.
Alebo žeby to bol dáky rozpad listov?No u cryptocoryne sa mi to nikdy nestalo a to ich mám vo viacero nádržiach.Zajtra ak nezabudnem hodím foto listov.Ešte ma napadá či po pridaní eleocharisov do nádrže si s cryptoškami dáko nevadia. ???
Já ne a už jsem je měl(mám) ve spoustě nádrží, vesměs dohledovejch, ale nikdo nic nehlásil. Prokazatelně jsi je přistihl, jak brousí? Co je to za akvo, osádka.
To hej ani mrkva z hypermarketu už nepadne pekne na dno ako tá zo záhradky.
Pozoroval niekto niečo podobné u rastlín a otíkov?
Přidat reakci
1 ...... [8] ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 33948x