Přihlásit se RYBICKY.NET »

Burza Praha - Pankrác

NápovědaFórum » Obchody » Burzy 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Burza Praha - Pankrác
http://www.rybyarybicky.cz/
pozn.: burza na Rajské byla v roce 2014 zrušena
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LishaackRe: vaaclav
Jasný, díky za odkazy. Chtěl jsem tam jít "na blind" ale jak to tak pročítám v tomto vlákně, tak na to někteří podfukáři spoléhají. Takže studovat, studovat, studovat ne
 Reagovat na tento příspěvek 2  - anonymní profík – pro Lishaack
Požádejte přímo na burze někoho, kdo bude vypadat zkušeně, aby Vás vzal za ručičku a stůl od stolu ukázal a poučil, jak vypadá dobrá kvalita za přiměřenou cenu. Já tam, taky byl kdysi poprvé a neměl s tím problém. Mimo vlastních zkušeností, to obnáší umět komunikovat a nemít hluboko do kapsy.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: Lishaack
Hlavně by jsi měl vědět co nekupovat, protože většina prodejců prodává neakvarijní rostliny. rybicky.net/atlasrostlin/neakvarijni/ rybicky.net/soubory/224.pdf :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lishaack – U koho nekupovat
Mohl by mi někdo napsat (třeba i do zpráv, anonymně), u koho nekupovat kytky na Pankráci na burze? V neděli tam chci jít poprvé, tak abych se nenachytal. To samé s rybkama. Díky!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BuldozerGT86
Nechodí náhodou někdo z vás na Pankráckou burzu prodávat? Více v SZ díky ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 1  - BacounRe: vaaclav
Přesně tak.Známá firma vedle stánku s občerstvením.Tam jsem toho puškvorce koupil.No chybama se člověk učí.Od té doby kolem tohoto stánku už jen procházím.Už se u něj ani nezastavuji. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Bacoun
Tam je dobré vědět od koho koupit. Neakvarijní rostliny tam ale prodávají známé firmy. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BacounRe: quasimodo
Já jsem se jako začátečník bohužel asi před dvěma měsíci nechal nachytat u jednoho stánku,kde mě prodali Acorus gramineus 'Pusillus-puškvorec 'Pusillus'jako akvarijní rostlinu.Vím,že neznalost neomlouvá,ale šel jsem na burzu hlavně z očekáváním,že se vyhnu "zverimexu" a tomu,aby se mně něco podobného přihodilo. Dnes už tam chodím jen v podstatě ke třem stánkům, u kterých jsem byl spokojen.Víceméně to je,ale spíše z důvodu vyzvednutí předem objednaného zboží.
:-O
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: quasimodo
Chodím na burzu už hodně let byla na Vinohradech v Edenu a teď na Pankráci ale že by tam někdo prodával přebytky ze svého akvária jsem moc neviděl. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BuldozerGT86 Re: quasimodo
No byl jsem tam asi už pětkrát a levá strana se moc nemění tam jsou jedni a ty samí. Hlavně ta rejže co tam prodává techniku to je opravdu vtip. Jinak v té uličce si myslím že se sem tam někdo objeví novej.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - quasimodo – Na Pankráci
Tak jsem se byl dvakrát podívat na akvaburzu a Pankráci. Lákalo mě, že to mají být drobní chovatelé a pěstitelé a ne velkochovy. Ani nevím proč, očekával jsem poctivý přístup nadšencú co si potřebují udělat trochu místa v akvárku, ale byla to, hlavně napodruhé, kapku studená sprcha.
Chtěl jsem dokoupit nějaké rostlinky. To, že jsem si napoprvé spolu s mechem přinesl domů taky zelenou vláknitou řasu, které se v něm nyní výborně daří, je něco, s čím se asi musí počítat. Co mě ale dostalo, byl rozhovor akvaristy s jiným prodejcem (prodavačkou) rostlinek při druhé návštěvě:
- Tohle přece není vodní rostlina!
- No... někomu to roste i v akváriu...
Sice jsem tu kytku nepoznal, ale mazal jsem od toho stánku okamžitě pryč.
Taky ti prodejci mi už napodruhé připadali nějací povědomí- Vzhledem k prodeji techniky, keramických nebo umělých dekorací, kořenů a hlavně druhů, které se moc odchovat nedaří (neritiny), mi tak nějak připadá, že to s těmi drobnými chovateli, co prodávají své přebytky, nebude až tak horký.
Je tam celkem výběr, takže se asi ještě někdy vrátím, když něco nebudu moct sehnat, ale iluze a důvěra, že by to mělo být spolehlivější než zverimex, jsou pryč.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BuldozerGT86 – otázka
Chodí tu někdo na burzu jako prodejce? Vim tady v Praze jen o burze na Pankráci. Chtěl bych se zeptat na par věci. Dík vice v SZ
 Reagovat na tento příspěvek 0  - toncekRe: Elffka
Ahoj, Cryptocoryne wendtii a její varianty tam budou,Helanthium tenellum asi nebude,možná v kelímku in-vitro. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Klababa – rostliny na burze
Ahoj, nemáte někdo tušení, jestli seženu na Pankráci Cryptocoryne wendtii a Helanthium tenellum (býv. Echinodorus tenellus)? Díky!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Elffka – Laetacara dorsigera
Ahoj, nevíte, jestli se dá na burze sehnat Laetacara dorsigera? :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kuzmici Re: deck
Ahoj, ano, tady www.akvajedlicka.eshop-zdarma.cz/…, koukni na www.rybyarybicky.cz/…, stoly 36-41, hned nalevo od vstupu do hlavní (největší) místnosti. Jestli to bude mít sebou netuším, ale nabízí to.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck
Ahoj, prodává někdo na Pankráci PMDD? Dík pivo
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: lap
Marsilka vydrží leccos je to tuholisté jak mini anubias. Možná že na stole najdeš i další rostliny je to taková malá burza a má to výhodu že je to zadarmo. Určitě ti toho přinesu více než by jsi měl z jednoho košíčku. rybicky.net/forum/10957-setkani-akvaristu-praha- :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nerfRe: vaaclav
To by jsi byl opravdu hodný pivo dva související dotazy - vydrží mi cca 4 dny např. v misce s vodou, kterou vložím do osvětleného akva? Druhý dotaz - jaké množství by jsi mohl mít? :-)

EDIT: Pro zbytek bych šel v neděli na burzu a akva v neděli odpoledne založil coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: lap
Až na marsilku jsou to běžně prodávané rostliny. Tu ti ale můžu přinést na sraz kdyby jsi chtěl je ve čtvrtek. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nerf – rostliny z Pankráce
Zdravím, byl někdo včera na burze na Pankráci? Nevšimli jste si náhodou, zda tam byly k sehnání následující rostliny?

Marsilea hirsuta, anubias coffefolia, anubias barter petite, echinodorus quadricostatus (helanthium bolivianum), microsorium pteropus, valisneria asiatica, mechy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlk9 Re: kuzmici
Nejsem pravidelnym navstevnikem, byl jsem parkrat, ale nevidel jsem je tam snad ani jednou
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kuzmici – Halančíky
Dobrý den všem, chci se zeptat, jestli na burze na Pankráci nabízí některý z prodejců i halančíky. V neděli se tam chystám (i kvůli jiným věcem) a mám zálusk na páreček pestrých. Ale nejsem si jistý, jestli je vůbec šance na tento druh na burze narazit. Děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nerfRe: vaaclav
Ahoj Václave, díky za dobrý tip. Hned jdu napsat do fóra ohledně srazů, zda by nějaká dobrá duše (možná více duší najednou) daly dohromady z přebytků to osazenstvo, které sháním.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - R vaclav Re: lap
Mimo marsilky ostatní asi koupíš jen si nemysli že vše bude submerzní tak se rostliny nepěstují. Tam se většinou neprodávají přebytky z akvárií. Existují ale srazy každý měsíc a tam by jsi mohl uspět se sehnáním submezních rostlin.
rybicky.net/akce/1830
rybicky.net/forum/10957-setkani-akvaristu-praha- :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - nerf – burza Pankrác - rostliny
Zdravím vespolek,

chodíte někdo pravidelně na burzu na Pankráci? A pokud ano, bývá tam k sehnání následující?

Marsilea hirsuta, anubias coffefolia, anubias barter petite, helanthium bolivianum (isthmicus, quadricostatus atd.), valisneria asiatica, microsorium, mechy?

Rád bych pořídil vše najednou a rád bych, aby to vše již byli rostliny se submerzními listy. Je možné na Pankráci s těmito požadavky uspět?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R rak – Burza
Fotka k příspěvku Vstupné je dobrovolné, je to pouze příspěvek Čelákovickým chovatelům.

Reagovat na tento příspěvek 0  - John Re: Kulisek
já už mám právě pár koupených právě tyto macenauer.eu/… a chtěl jsem nějaké větší a více. Ale jinak díky za tip :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - KulisekRe: John
Já bych se koukl po kamenech v Garden Stones v Louňovicích. Mají tam kameny z směšné ceny o proti akvaristikách atd...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - John
mockrát všem děkuji. Sháním nějaké pěkné kameny a myslel jsem, že bych je tam mohl koupit. Zatím je kupuji v hornbachu od macenauera ale tam mají vždy tak jen 10 ks po 1kg a chtěl jsem jich více a větší :) takže se budu muset porozhlédnout jinde
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Mejla82Re: John
minimalne 2x do mesice jezdim...Nekdy i casteji....O co de? smich
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Burik Re: John
Byl jsem v neděli, kameny jsem neviděl, jen kořeny s kamenem jako zátěží.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - drvi Re: John
Obcas tam zajdu, ale kameny jsem tam nevidela :-O
Je tady nekdo kdo navstivil tuto burzu?
ahoj, dají se koupit na pankráci také nějaké pěkné kameny?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: Ajina
Díky, minulý týden jsem ho tam neviděl...tak snad tento.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NeelyRe: sachlj
Grindal jsem tam tak před 1-2 měsíci kupovala, měli ho cca u třech prodejců :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sachlj
Nevíte jestli někdo na burze prodává násady roupic, grindalu, dafnie, moinu apod? Nítěnky a patentky jsou tam na několika místech. Koupit se to dá cestou netu ale ta cena za poštovné je děsivá. Nebo poraďte kde koupit tyhle násady v Praze. Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 0 Re: sachlj

Jednoduše vše přenesu do rybárny na stojan, mám to v prezentaci, která se dá vyhledat přes moje odkazy, ale nové fotky nepřidávám, i když mám plno různých ryb, ještě jsem neřešil porouchaný foťák.

Chladnomilnější druhy umisťuji blíže podlahy, teplomilnější dávám pod strop, kde je teplota místnosti vyšší.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: 0
co dodat? paráda a vymakané. gratuluji. jak to děláš v zimě?
 Reagovat na tento příspěvek 9  - 0 Re: sachlj
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Voda je s přírodními jednobuněčnými řasami ze zahradního rybníčku a je to v chovné vaně, která je umístěna ve skleníku. Ty řasy pomáhají odbourávat dusíkaté látky vyprodukované rybami, ale nelze to nechat příliš zkoncentrovat a výměna části vody je občas nutná a tou zelenou jsem krmil dafnie.

V takové vodě mi žábronožky a listonozi vždy normálka vyrůstaly-i.

Venku jsem v rybníčcích kvůli rozmnožení zooplanktonu, podpořil rozvoj mikroflóry rozpuštěným fosforečným hnojivem a výluhem z králičího hnoje, nesmí se to přehnat, raději dělat slabší koncentrace, jinak se voda otráví a citlivější organizmy vykapou a to i mnohem později vysazené ryby.

Doma by to šlo dělat ve více patrovém stojanu s holými nádržemi umístěnými nad sebou a při dobrém nasvícení s přihnojováním, nebo i pouhým chovem ryb bez rostlin, by se řasy namnožily, ale, jak jsem psal, je to spíš pro "zábavu".

Foto: 1.Skleník, po stranách jsou chovné vany.

2.Chovná vana ve skleníku v roce 2015.

3.Chovná vana s porodním košíkem. Ta "pěna" okolo je druh řasy, co na dně nabaluje a k hladině za slunečného dne vynáší detrit, který se odebráním těch chuchvalců postupně odstraňuje z nádrže.

4.Odebírání zelené vody přes síťku, aby se nenabral malý potěr ryb. Pak se dolévá voda čistá.

5. Chovné síťové sádky v zahradním rybníčku. V zelené vodě namnožený plankton proniká přes otvory do síťové sádky, kde se na něm vykrmují umístěné ryby.

V těch sádkách, co jsou na fotce vidět, byly různé druhy divokých plat a všechny se v slušném počtu rozmnožily.

Jemnější síťovina může být použita i na chov perlooček a žábronožek, avšak venku v nekrytých nádržích do sádek pronikají larvy vážek, které se musí odstraňovat, aby nevyžraly chovanou zvířenu.

Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: 0
hezké.. ;-)
ta zelená voda je divoká směska řas a nebo jsi tam dával čistou spirulinu nebo chlorellu..a to je akvárium s umělým světlem a nebo nějaká vana venku?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: ivaha
jasan... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ivaha Re: sachlj
Za prvé, není gupka jako gupka, takže jímat hrůza z cen Tě fakt nemusí. Navíc při koupi dvou párů... Takže dvacka za rybu je mnohdy i velmi dobrá cena ;-)
Pokud jde o pancéřníčky, nešetři a nekupuj jich jen 5.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - 0 Re: sachlj
Fotka k příspěvku
Zajdi si na burzu a uvidíš, za kolik se tam nabízejí paví oka. Ty tvoje příspěvky na fóru mluví samy za sebe, ale budiž, třeba se to časem zlepší.

Obvyklé současné ceny "gupek" bývají mezi 25 a 15 "kačky" za kus, i někdy za míň, ale to už bývá pod, doma vychovanou výrobní cenou.

Já jsem ze svého odchovu letos i loni prodával "oka" po 8kč/1ks a to takové, jen o něco větší, co jsou na vloženém fotu, plusově s vysokou vitalitou a odolností.

Všimni si dobře té vody, ve které ty ryby plavou ! To je právě ta zaručeně správná, která je potřebná na úspěšný odchov žábronožek ;-) .

Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: drvi
jasan díky, už jsem napsal vzkaz. jen mě zajímalo mít možnost si vybrat a chtěl jsem vědět za jaké ceny se to na pražské burze prodává. ptám se na tu konkrétní burzu. pochybuju, že je stejná cena u všech prodejců napříč celou republikou.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - drvi Re: sachlj
No, na burze zadarmo nebudou ;-) , tady ti kolegyně radí, ať se poptáš, kdo je dá zadarmo na zkrmení, v Praze se určitě nějaký nešťastník, kterému se přemnožily najde.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: Belisana
jen mě zajímalo kolik stojí ty rybky na burze. pojedu tam tak i tak pro něco příští týden tak bych mohl vzít i ty rybky naráz z jednoho místa.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Belisana Re: sachlj
Tak to bych pak volila nabídky tady z inzercí nebo fóra "daruji jako krmení" od lidí, kterým se gupky přemnožily
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sachljRe: Belisana
Nechci nějaké výstavní kusy, čistý genom, dovozy apod..de fakto budou sloužit jako v přírodě pro predátory..terčovce a skaláry.
http://www.rybyarybicky.cz/
pozn.: burza na Rajské byla v roce 2014 zrušena

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 13 14

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 10653x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3132?od=61