Jaká je to živorodka?
Já si s váma dovolím nesouhlasit, gold molly chovám a řekla bych, že tohle jsou spíš platy.
0
[217] - Raci, krabi, krevetky 29.11.07 18:53 gošice Je to jak píše Pepino78. Živorodka ostrotlamá.

A já si vždycky myslel, že black molla je živorodka ostrotlamá - poecilia sphenops
jinak ta by to bejt mohla
pro Turok: nebo tak

foto
Prosím kdo mě řekne přesný název těchto rybek já jsem to zapomněl díky
Díky... myslel jsem si to, ale koupil jsem ji pod názvem zlatá...

foto 2

foto
Zdravím, chtěl bych se zeptat co je to za mečovku? Díky
jeeej aj jamam taku len beztoho bieleho flaku ma cevrene

)))))))))))

Dnes jsem byl v akvaristice a viděl tuto živorodku neodolal jsem a koupil jsem si 3 kousky(1 samce a 2 samice). Myslel jsem že to je ta malá co se hodí ke krevetkám nemoh jsem si vzpomět na jméno a tam to měl špatně napsaný(nějaká přezdívka),Poradíte mi???V mojem atlasu si nemohu vybrat která je to.
Veď môžeš kľudne prifičať aj do Žiliny, ale nezaručujem tvoju spokojnosť, lebo tie platy už nemajú

Aha, tak teď jsem si všiml že jsi z Žiliny, omlouvám se.
kde ten obchod najdu? Doufám že je v Bratislavě, chci se tam zajet podívat, jsou tam nějaké pěkné akvaristiky? Jak si udělám volno, tak se rozhoduju jestli sjet na ryby do Blavy, nebo do Vídně, zatím vede Blava je o čtvrt hodiny cesty blíž.
Tak si predstavte, že v obchode, kde som tie platy kúpila, mi dnes povedali, že je to plata Moskva /alebo Moskovská/ Ale predavač si nebol 100% istý. Aký je na to Váš názor?

Ano, to je standart tuším z roku 2005, ale není tam nic o barevnosti. Já to beru z dob kdy jsem se zabýval rody xiphophorus (v knize 333 zajímavostí od K. Krčka - wagtail = jednobarevná odrůda s černými ploutvemi). Ovšem hádat se kvůli tomu nehodlám.
Hmm, a já myslel, že pro označení WAGTAIL je podle standardu určující, že "na všech ploutvích jsou ploutevní paprsky černé (na tzv. Arnoldově kresbě jsou navíc černé i plochy mezi paprsky). Rty a čelistní oblouk jsou u obou kreseb rovněž černé." Bez ohledu na to, do jaké míry je standardní základní barva těla...

mickey mouse ne, to je forma které se říká taky moon, má černou (dokulata) skvrnu před ocasní ploutví.
ještě by to mohl být možná nevybarvený marygold.
presne jak rika rowdy sunset nemohl sem si vzpomenout..... a mozna by to mohl byt tak mickey mouse
možná je to sunset, nebo sunburst, je možné že není ještě úplně vybarvená. (Wagtail je forma jednobarevné tělo + černá ocasní ploutev)
koralova urcite ne myslim ze je to v prekladu z anglictiny vychazejici neb zapadajici slunce nebo tak nak
Takže ďakujem za aše odborné názory. Myslím, že už viem, že je to určite plata.

moze to byt aj krizenec. ale mala by to byt plata. Ma jej obrysy.
Podle mě je to nějaká forma platy skvrnité.
oranžová s vybledlým bříškem!

help! Kto vie aká to je plata? Chutí jej výborne.

Přidat reakci
1 ...... ...... [12]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12855x