Jaká je to živorodka?
0 10.08.2009 10:52 dominik – rada
chcem sa opítat mám kotné 2 platy červené a sú to živorodky alebo nie.a čo mám robit ket budem mat mladé???
Starší reakce
Starší reakce
Myslím, že to nazývají kaliko
a je to mix. .. Ony černé mečovky neexistují, protože to černé barvivo u nich způsobuje nádory - já mám černou mečovku, ta je černá s červenými ploutvemi a vypadá to jako mix mezi platou a zelenou. Hlavně, že se ti a dětem líbí, je to hezká ryba
0 31.05.2009 17:36 TVK Já sem taky tyto mečovky kúpil v obchode,teda deti ji chceli a že je to mečovka černá
řekla bych,že jsi odhalila oba rodiče
ta mečovka se ale povedla
Prosím o pomoc... Asi pře 3-4 měsícema jsem koupil aq.rybičku, zapoměl jsem se podívat v akvaristice jak se menuje, tak sem jí zkoušel hledat tady, ale nikde v atlase sem jí nenašel... nejspíš to bude mečovka podle "mečíku" na zadní ploutvi..
Starší reakce
0 18.03.2009 11:31 senacherib – dakujem
dakujem všetkým
3 17.03.2009 16:25 R Silent [5949] 0 17.03.2009 16:23 senacherib – čierna ryba
Nevie tu niekto čo je toto za rybu bolo mi povedané že je to čierna molinézka je to možné?
Starší reakce
0 11.03.2009 08:11 kreten – Re: XxX
No to asi barva ujela někam kousek dál, asi s tím hlavu lámat nemusíte.
0 11.03.2009 07:13 XxX – Druh mečovky
Ahoj - mám v akva mečovku- ta se barvou dost podobá mečovce videnské tady v atlase... ale má delší protáhlejší ploutve a konce a celá ocasní ploutev jsou průhledné a n
e oranžové jako u M. videnske....(jestli je ten dotaz hloupy tak se omlouvám ale zeptat jsem se musel) díky za rady
Starší reakce
Zlaté Mollynésky.
Divoká 'Molla'
Podíval jsem se do Tvé prezentace a ty blíže neurčené platy co máš jsou Xiph. maculatus typu světlá 'KOMETA' , plus ta red = červená.
Když se Ti moje živorodky líbí , tak za pochvalu mimořádně k podívání ještě nějaký ten snímek přidám.
Jinak časem obohatím o více 'portrétů' i svoji prezentaci. Na fóru to nemůžu s vkládáním fotek přehánět nebo mi začnou někteří spoluuživatelé těchto stránek vyčítat , že se tu "vytahuju"
.
Obrázek:Mladý samec mečovky "plemene" 'SIMPSON' z mého chovu.
pekny zivorodky
0 03.02.2009 23:00 0 – Re: 0
Pro orientaci přihodím ještě jednu fotku platy druhu Xiph. variatus s tygřím pruhováním.
Takováto kresba ještě lépe vyniklá existuje i u druhu X. maculatus kmene 'Tiger' - světlá s krásnýmí červenými pruhy (měl jsem je též , ale ještě v karanténě se od zakoupené formy 'Sun Set Gold' něčím neléčitelným nakazily a uhynuly
.
Zmíněná ryba na fotu je v pravém dolním "rohu" vloženého snímku.
0 03.02.2009 22:41 0 – Re: janci82
Sice jsem ještě nenafotil své modré Hi Fin Mickey Mouse , ale mám v akva i jinou , trochu na divoký druh X. quatemala podobnou platu X. maculatus s temnou skvrnou v ocasním násadci, takže se dá "Mic. Mousem" nazvat. Foto přidávám.
0 03.02.2009 22:29 0 – Re: stanovsky
Nějaké nesrozumitelné nedorozumění. Já nepsal , že to není plata , ale upřesnil druhy - X. variatus se rovná plata pestrá (papouščí) a X. maculatus = skvrnitá. Jsou i jiné druhy plat , které se vzácně v akváriích chovají , například Xiphophorus couchianus. Měl by si se v tom lépe orientovat , když se zajímáš o živorodky.
Foto: bojující samci plat té variety , která je mnou uvedena a popsána na předchozím snímku.
Taky jsem si myslel že to není plata od toho janci82 ale netroufal jsem to tu psát.
Ty dvě vlevo jsou Xiphophorus variatus s protaženou hřbetní ploutví , tak zvané Hi Fin ; a ta označená s červeným "přelivem" ( snad typu 'krvácející srdce' ) , bude Xiph. maculatus , ale není to kmen Mickey Mouse.
Mám modré HiFin Mickey Mouse , jenže , aby je nafotil , tak by je musel vylovit z plastové nádrže do elementky -a to je v tuto chvíli moc práce a stresování ryb.
Přihodím tedy alespoň aktuální - čerstvé foto jiné variety platy. Snímek zkreslil odraz světla a je na něm zachycen samec platy pestré ve více barevné a tělesné kombinaci v rázu: modrý (Blue) - Hi Fin - Sunset - Wagtail. Tyto i jiné platy s různými mečovkami jsem měl v létě venku v jezírkách na zahradě.
plata to bude,jen ne mickey mouse
0 02.02.2009 20:57 janci82 – Je to plata skvrnitá var. Mickey Mouse?
Tato rzbička se ke mě dostala z Hornbachu spolu s platami Mickey Mouse... Téhle ale chybí tak charakteristická svrna.... Jde pořád o Mickey Mouse? Je to sameček a dost je prohání...
A bohužel lepší foto se mi nepovedlo...
Starší reakce
ja vybiram podle vzhledu. Videl jsi snad nekdy krasnejsi gupku?
možno chce súťažiť
0 20.01.2009 09:54 vitek38 nevím proč ti jde o čistou formu.. jestli chceš paví očka, tak si je vyber podle krásy ne ?...
1 20.01.2009 09:45 0 – Re: llang
Vyhledej si Český klub guppy o.s. a kontaktuj se na sekretáře klubu Mgr. Arnošta Pergera . Tu je naděje , že zná odpověď na Tvůj dotaz nebo konkrétně víc poradí.
máš pravdu. Ale aká varieta je to netuším, skús napísať Tokuschew-ovi, ten je na gupky expert.
0 19.01.2009 19:48 llang [5] Samozrejme ze vim, ze jde o poecilia reticulta. Ale kazda forma ma svuj nazev jako např..Poecilia reticulata "triangel Blue grass" nebo Poecilia reticulata "triangel moskevský snakeskin". Pokud je ta gupka (na obrazku) cista forma ma i svuj nazev, vi nekdo jaky?a kde ho sehnat?
V akvaristice se daji koupit pouze zbytky chovu a kusy, ktere se pro chov nehodí.Chovne,ciste formy gupky jsou trochu cennejsi a nedaji se koupit jen tak kdekoliv v akvaristice.
1 19.01.2009 10:21 0 – Re: llang
O čistou linii se jedná pouze tehdy , když je potomstvo jednotné - shodné mezi sebou i rodiči a to i v dalších generacích , myšleno vyrovnané v barvě , tělesných proporcích , životních projevech , vitalitě a jiných aspektech.
Podrobnosti s kontakty jsou tady:
www.gupky.wz.cz/…
Fotka:
Paví očka chovám v plastové nádrži , přes něž fotit nelze , tak jsem na honem nabral do kelímku mladé samce ze svého chovu k pořízení snímku - forma stříbro-zlatý snakeskin , v dospělosti s ploutvemi pilovitý triangl. Ryby z mého chovu jsou odolné , přes léto pobývají venku v jezírku.
1 18.01.2009 22:00 pancernicek je to opravdu poecilia reticulata tedy paví očko dá se sehnat poměrně skoro ve všech akvaristikách
Ahoj. Vi nekdo, jestli jde o cistou linii Poecilia reticulata, jak se jmenuje a kde se da sehnat?
Starší reakce
Tak to potom celkem není co řešit. Dost možná porodila z šoku z nového prostředí
Spíš těch plus. Tato má asi 4 týdny.
Ona i ta velikost se špatně odhaduje. Šupleru mám, ale nechce se nechat změřit potvora
Takže jsem to podle oka porovnal s M2.5mm šroubkem, který mám tam nějak v odhadu, občas modelařím.
Pokud bych řekl 14(+-5) dní, byly by námitky?
Jestli je tlustá 2,5mm tak by mohla mít o víc, živorodku rostou poměrně pomalu, špatně se to odhaduje.
Prckové ve společným vždy potěší. Nedávno jsem taky objevil hned dvě centimetrové asi parmičky nádherné, v akváriu plném různých parmiček, dánií a čichavců. Už dříve se mi také stalo, ale v tomto akváriu jsem tomuto moc šancí nedával. Stačí ale trs jávského mechu a občas se nějaká šikulka najde
asi 9-10mm včetně ocásku. je to v mojí prezentaci kterou odkazuji. Tkoušťka je asi 2.5mm
Po návratu k akvaristice se mě splnil dětský sen a konečně se ve společenském akva podařilo najít mrnouse.
foto viz
rybicky.net/nadrze/3864
Asi mečovka. Nemáte někdo ponětí jak stará asi při této velikosti je? Jinak řečeno kolik nazbírala zkušeností a jakou má šanci.
Starší reakce
0 25.04.2008 13:00 foxchosen – Re: Tokuschew
díky, já měl za to, že mám dvě samičky a že černé ocásky mají i v mladším věku
Je to červená mečovka. Mladá rybka, na ktorej ešte nevidno či sa z nej vykľuje samček alebo samička. Iba samček má čierne lemovaný meč, ktorý narastie v neskoršom veku.
Přidat reakci
1 ...... [10] 12
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 12656x