Ahoj Jirko, doplnění článků videem - resp. propojení článků a videa - si nedovedu představit. Zrovna před pár dny jsme mimochodem mluvili o tom, že časopis chceme uchovat ve formě, kdy se od tištěných liší jen tím, že tištěný není
Bylo by podstatně snadnější zveřejňovat jen webové články a vykašlat se na sazbu, to ale nechceme. A na ten "papír" se video dá zapasovat těžko. Už jsem s několika autory možnost videa řešila, k tomu máme buď bonusy ke stažení na stránkách, nebo je možné umístit video někam na web (např. youtube) a do článku vložit odkaz.
Eventuálně mě teď napadla možnost, že kromě bonusů ke stažení bychom mohli mít něco jako videotéku, tzn. místo, kde půjde přehrávat video na našich stránkách. To by asi technicky proveditelné bylo (a ano, občas jsou nějaká videa fakt zajímavá), ale ta vazba na konkrétní článek chybí. Taky se dají videa asi zavěsit na FB? Opět stejný "nedostatek", bude z toho videotéka.
Nezdá se mi to jako úplně marný nápad... proto taky odpovídám tak zeširoka, počkám si, jestli se tu neobjeví ještě nějaká myšlenka. Každopádně bych nerada místo shánění článků - resp. navíc ke shánění článků - ještě sháněla a spravovala videa. Viz úvodník v tomto čísle, jestli je tu nějaký videonadšenec a videoreportér, může se hlásit