Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bublinky na hladině

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 7 Žádná další stránka   1  
Bublinky na hladině
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 10:24 Kača – to Sid
Určitě dám na rady zkušeného, děkuji. Je fajn, že je tady takové fórum, i když teda se až časem pozná, na čí rady dát.
Co se týká rybí osádky, nemám jich moc, a podle toho co píšete, je pro mě filtr vyhovující.
Mám akorát špatnou zprávu, budu muset rybičky odprodat, tak samo rostlinky, protože se chystám za 2 měsíce do světa, takže to udělám pravděpodobně už teď:/
Preventin mi doporučili v akvaristice, jako nějakou prevenci, když se koupí nové ryby, karanténu dodržuji. a jak píšu, používám ho méně než je vůbec doporučené množství. Ale prodavači v akvaristice chcou prodat a mám pocit, že radí občas kraviny, a taky prodávají zmetky, ja ryby, tak i rostliny. Rostlinek nemám moc, protože nejsou tady k mání pěkné a zdravé (většinou jsou uhnilé kořínky nebo nepěkné listy) a tak jsem si pořídila egeria najas a čekám až vyroste, jakože roste:)
co se týče osvětlení, mám pouze lampičku, klasickou bílou zářivku. nesvítím celodenně, protože mám akva u okna, tak aby nesvítilo sluníčkov přímo na něj. Ale pokud je oblačno, prší, tak jim svítím.
ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 10:16 Štěpán – .
Kačenko, mrzí mě velice, že se ti nelíbila moje rada se slizem, ale mám ještě jednu: krmení. Bůh ví, z čeho všeho ta krmení pro chudáky rybičky vyrábějí... Klidně to může být tím. Zkusil bych experimentovat - vynechávat různé druhy...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 09:38 Sid – To Kača
Kači,
nedivte se, že i po vyloučení zjevně nesmyslných a zlomyslných komentářů se najde vícero názorů na možné příčiny různých potíží.
Stanovit "diagnózu na dálku" je často velmi obtížné, ne-li nemožné...
Zkuste nečistoty "sejmout", akva přikrýt a uvidíte, zda to pomůže. Dejte časem vědět. A kvůli kočce (6 kg - není to spíš malý tygr?) použijte silnější, dobře upevněné, krycí sklo.
Ad Aqua-el: je pravdou, že v dobře zajetém akva biologickou funkci filtru přebírá zejména substrát dna. V tom případě tento nesporný nedostatek filtrů vašeho typu přestává hrát významnou roli. Pro nezajetá akva se silnější rybí osádkou je však nevhodný - na tom trvám.
Ještě připomínám: světlo nechejte svítit bez vypínání od rána do večera, zhruba po dobu 12 hodin denně. Používáte-li nějakou speciální zářivku "GLO", vyměňte ji za obyčejnou bílou.
Přisaďte více rostlin, dbejte, aby to byly rostliny vhodné do akvária.
A ještě poznámka: používání Preventinu není příliš rozumné - pravidelným přidáváním malých koncentrací léčiv hrozí vytvoření rezistentních patogenů, načež následná léčba je mnohem obtížnější až nemožná. V neposlední řadě preventin neocení vaše rostliny a užitečné bakterie!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2006 08:40 Kača – ---
Díky všem za rady. I když si teda zjišťuji, že si některé šíleně protiřečí, jeden říká tohle a druhej zase tamto.
Ale 100% jsem si jistá, že s tím nemá kořen co dočinění. Ten kořen tam je týden, předtím byl asi měsíc mimo akva, v kyblíku.
Žádné hnilobné procesy se v akva nedějí, je čisťounké, rostliny rostou a rybky jsou zdravé.
to Sid: mě se jeví filtr AquaEl jako docela dobrý. Kdyby nefungoval tak jak má, tak by to akva bylo pravděpodobně zaneřáděné. Kdysi jsem měla ten molitanový filtr s motorkem, a priznám se, že ten motorek mi pil krev.
Podle všeho je to asi způsobeno tím prachem, ten kryt jsem měla, skleněnou tabuli akorát, když na něj vyleze 6tikilová kočka, tak to je amen.
to Štepán: od takových jako ty si každopádně rady vezmu k srdci. Sliz smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2006 06:48 pirát – bubliny na hladině
souhlasil bych s vodníkem,zkuste k vodě přičichnout zda jemně nezapáchá po zkažených vejcích ,jedna z možností je že Vám v akva probíhají hnilobné procesy při nichž se uvolnuje sirovodík(proto ten zápach) důvodem může být,již zminovaný kořen nebo štěrk,každopádně to svedčí o něčem nezdravém v AQ.Zkuste vytáhnout kořen a pořádně ho prozkoumejte pokud je vpořádku,ještě jednou důkladně properte štěrk a dejte vědět zda i potom se vám ta pěna tvoří.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 17:16 Vodník – Průtok
No dejme tomu 1 za hodinu celé akvárium, to asi používá většina.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 16:52 Sid – To Vodník
Tentokrát nesouhlasím jen částečně: účastníky této diskuse m.j. informujete, že hnojíte rostliny PMDD, CO2 máte dost, rostliny vám "jedou"... Pak vám jde zjevně nejen o veselé a hravé rybky, ale i krásné a zdravé rostliny. Proto nemohu souhlasit, že je vhodný průtok filtru minimálně objem akva/hod., naopak - maximálně!
Co se bublin týče, souhlasím = nevylučuji možnost, kterou uvádíte. Věřím, že Kača zkusí udělat, co jsem jí doporučil a - uvidíme... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 16:46 Vodník – .
Jo a to je to akvárko na fotce ? Ještě zkus vyndat kořen, jestli se z něj něco neuvolňuje. Třeba to tím není, ale rybky se bez něj týden obejdou a za pokus nic nedáš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 16:43 Vodník – .
Já mám přerybníno(jak jistě souhlasíš), tak bublám a filtr tobogán má průtok asi 150 l/hodinu + druhej o trochu míň, takže se bez tobogánu neobejdu.
Filtr by měl mít průtok min celé akvárium za hodinu, třeba vzd. motorek ap200 když se dá na filtr, tak má asi 100 l/h.
Ale nevěřím že ty bubliny jsou nedostatkem filtrování. Pořád myslím že bylo něco v písku, nebo nějaká špatná voda. Taková pěna je občas v řekách, když tam vypouštěj různé sajrajty.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 16:37 Sid – To Kača
Kači,
pěna se vám může tvořit vinou prachu, dopadajícího na hladinu. Akva co nejdříve zakryjte. Zatím můžete nečistoty z hladiny odstranit pomocí papírových ručníků nebo kapesníků. Položte je na hladinu a opatrně je po nasáknutí vyjměte. To udělejte několikrát, až je hladina čistá.
Filtr Aqua-el - to je "nic, co honí vodu". S filtrací to má pramálo společného... V případě, že by vás (hlavně v noci) neobtěžovalo bublání, zvažte pořízení nového filtru - "bublifuku" (molitanová kostka, trubka, hadička, vzduchovací motorek). Filtr umístěte tak, aby ústí trubky bylo cca 5 cm pod hladinou, a seřiďte přívod vzduchu tak, aby filtr taktak bublal.
(Žádný vzduchový tobogán, jak má např. Vodník, kterého tímto zdravím! :) )
Světlo nechejte svítit bez vypínání od rána do večera, zhruba po dobu 12 hodin denně.
Používáte-li nějakou speciální zářivku "GLO", vyměňte ji za obyčejnou bílou.
Přisaďte více rostlin, dbejte, aby to byly rostliny vhodné do akvária.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 15:52 Štěpán – .
Třeba má nějaká ryba nějakou kožní nemoc, vylučuje velké množství slizu a ta vode je proslizená! :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 15:47 Kača – -
hladina se při filtrování čeří, dokonce mám přes den ústí filtru nad hladinou, žádné stopy oleje nebo tak tam nejsou. jen ta pěna:/ bílá, tvořena z malinkatých, řekla bych stejně velkých bublinek. zkusím to vyfotit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 15:45 Kača – no vzduchování, no CO2
nepoužívám CO2 a vzduchování taky ne, mám jen filtr AquaEl
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 15:36 Buri – ??
Vzduchujete? pouzivate CO2? Pokud vypada ta hladina jako olej, zkuste pridat vice vzduchu a posunte osti filtru tak, aby se hladina cerila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 13:35 Kača – prosím
Opravdu nikdo nevíte, nedokažete mi poradit, co s tím a jak se toho zbavit???:// Mě je jasný, že v pátek odpoledne máte určitě lepší zábavu než se zdržovat prkotinkama na fóru. Ale budu vám vděčná za každou pomoc ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 12:19 Kača – chemie?
Ani u myti jsem nepoužívala žádnou chemii :-( Zkusím teda počkat na kluky. Snad se toho už zbavím. Ale i přesto díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 12:08 Vodník – .
Bakterie musej vydržet mnohem dýl. A ta voda by bez bakterií spíš začala hnít, ale nebyla by pěna. Zkus koupit něco jako aktivní bio filtr, nebo nevím jak se to jmenuje. Taková lahvička, píšou že obsahuje ty správný bakterie, stojí to asi do 100 kč, mně to pomohlo.
Ale připadá mi jako by ta voda byla znečištěná nějakou chemií.
Měl by sem přijít blek, pirát, nebo sid, ty vědí vše, nebo to aspoň tvrděj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 11:59 Kača – provařený
Dala jsem si tu práci, že jsem veškeré šutry a štěrk dala vyvařit. Všechno je čisté, řasy se tvoří jen málo, a to zblajznou ancistrusy. Někde na fóru psala jedna slečna, že se jí to taky tvořilo a že to bylo prej způsobeno, že při vypnutém filtur (při čištění a krmení) zabila ty bakterie ve filtru, což je podle mě docela blbost. Je to vypnutý tak max. 10 minut.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 11:52 Vodník – .
Proprala jsi pořádně písek ? Asi to chce měnit vodu a časem to zmizí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 11:50 Kača – kryt
Ještě chci doplnit 1 možná důležité info, akva není přikryté, zatím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2006 11:46 Kača – bublinky na hladině
Prosím o pomoc. Mám 54 litrové akva, vodní sloupec 35 cm. Na hladině se mi pořád dělá bíla pěna, nejvíc se jí drží u filtru a topení. Filtr jede 24 hodin denně, čištění filtru každé 2 týdny ve vodě z akva. Nevíte, co to může být? Dělá se to od počátku, akva je založené 3 měsíce. Díky všem za vaše rady ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2006 18:08 procha – žbluňky bluňky
Už jsem to zkusila a pomáhá to!!! Ještě jednou dík, i když jsou bublinky maličkost, mně se moc nelíbily!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2006 18:05 procha – bublinky
Děkuju za radu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2006 08:08 Muž [] – bubly bubly
Zkus ještě povytáhnout vývod z filtru nad hladinu aby se víc pohybovala
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2006 18:37 procha – bublinky
Díky za radu. Už to jdu zkusit!!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.04.2006 08:09 Muž [] – bublinky
Bublinky na hladině nevadí ale zkus z hladiny savým papírem stáhnout "film" který to může způsobovat. Je možné že se ti hladina málo "točí" a usazují se na ní nečistoty které mohou způsobit špatné dýchání labyrintek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2006 13:53 Sarka001 – Taky miluju bublinky
No, já mám taky na hladině bublinky.Vůbec to nevadí je to normální..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.04.2006 22:12 procha – bublinky
Prosím poraďte, proč mi zůstávají bublinky na hladině ve velkých shlucích a jestli to něčemu vadí. Dík.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [7]

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 5481x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2258-bublinky-na-hladine?od=301