Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bublinky na hladině

 

NápovědaFórum » Voda, přípravky na úpravu a testy  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Bublinky na hladině
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 14:48 kostacek
Mám bublifuk umístěný asi 5mm pod hladinou a moc se mi nelíbí, že se mi na hladině vytvářejí obláčky bublin, které z něho letí, tak jsem ho trošku přiškrtil, ale zase nevím zda to není moc a zda vubec ještě nějaký vzduch proudí!!
Ještě jedna věc - bulifuk by měl být asi zapnutý 24hodin denně nebo je možné ho na nějakou vypínat a zapínat?
Co, že je to ta slepá hladina? Co si pod tím představit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 14:29 Muž deathfoe [58]
Proud z bublifuku postačí takový, který bude dostatečně čeřit hladinu, aby docházelo k provzdušnování vody a zároveň se ti na hladině netvořila tzv. slepá hladina. Však trochu zaexperimentuj a poznáš časem ten správný proud co ti bude vyhovovat :).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 14:19 Muž Killer88 [39] - Cichlidy – Re: kostacek
Samozřejmě, že je to tou vodou, neboj, zmizí.... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.03.2009 14:16 kostacek – Bublinky v akvu
Dobrý den,
včera jsem založil nové akvárko (16l), zasadil rostliky a rozběhl filt (molitanový poháněný motorkem - bublifuk). Po pár hodinách se všude vytvořily malé bublinky - na rostlinách,kořenech a skle. Nevíte čím by to mohlo být? Napadlo mě, že to mohla způsobit voda, kterou jsem tam nalil, protože jen asi třetina byla odstátá a zbytek jsem dolil z kohoutku. Myslíte, že bubliny po čase zmizí?
Ještě jedna věc, jak velký proud má vychazet z bublifuku? Je dostačující, když jen mírně "bublinkuje" na hladině? Nechci, aby mi to házelo s rostlinama!
Dík všem za postřehy..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2008 09:13 OndraZ – Re: filipsi
Doufam, ze zadne vytirani nebude! A muzes byt v klidu, nejhorsi co po tobe muzu chtit je rada typu "Jak rychle vytrit 200L akva z podlahy panelakoveho bytu?" ;-) No radeji dost zertu na toto tema! hmm tuk, tuk. Ted zkusim udelat nejake kloudne fotky a zalozit tady prezentaci nadrze.. dik OndraZ
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2008 16:35 Muž filipsi [1295] – Re: OndraZ
Rozumne reseni. Ono je neco jineho spatne odmasteny spoj, ktery se rozlepi, na tom casto nejsou videt zadne bublinky do posledni chvile. Tohle vypada jako dobry spoj, pouze se zachycenymi bublinami. Kdyz je akva z rozumne tloustky skla, sklo i spoje maji velkou rezervu pevnosti. Takze par takovychto bublinek, pokud je spoj silikon/sklo v poradku, opravdu nic neznamena.
Ale abys po me pak nechtel vytirat, zarucit ze je spoj odmasteny a v poradku samozrejme nemuzu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2008 16:00 OndraZ
Dekuji vsem za rady a nazory! palec Zatim to budu bedlive sledovat coze a pri nejakych zmenach prijde dalsi roh zvenku (at uz podle Pafisheka nejakou listou nebo podle tkrula sklnenym pasem). Kazdopadne jeste jednou diky!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.11.2008 14:21 Muž tkrul [1]
nech si uřezat dva pásky z tlustšího skla tak 2 -3 cm široké v délce výšky tvého akvária. Stěrkou nanes tenkou vrsvu silikonu na jeden pruh a ten přilep k akvárku tak, aby přesahoval o tloušťku skla ze kterého jsou ty pásky. Až uschne (ideálně 2 dny), napatlej silikon i na ten druhý proužek a na přesah toho prvního lepeného a spoj. Akvárko pak otoč tak, aby ten dodělaný roh byl vzadu. Dá se to udělat i zevnitř, pokud by šlo perfektně odřezat silikon v původním spoji. Já jsem takhle opravil 80L aq a drželo to jako čert. Kdybych to neudělal, tak potopa. Ty bublinky se zvětšovaly, hlavně v létě, kdy bylo hodně teplo v místnosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.11.2008 09:51 Muž Ludek [39]
Přelepení silikonu zvenku nic neřeší, to je jako přetření zrezlého blatníku na staré škodovce. Kdy už, tak vysilikování rohu zevnitř právě kvůli řase, bo ta zvenku asi prorůstat nebude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2008 20:29 Pafishek – Můj názor
Nemám sice moc zkušeností s akvarii ale s provizorníma opravama jich pár mám. Pokud by to ničemu nevadilo,přelepil bych to silikonem zvenku a ještě na to nalepil nějakou pěknou lištu - schova se to před světlem (řasa) a navíc se zvýší pevnost. Ale stejně tak to muže byt k ničemu. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2008 17:39 Muž Oizo [3]
No pravda je že to může vydržet ale já bych u tak velkého akva neměl klidné spaní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2008 16:01 Gaskol
Máme na kroužku nádrž s podobnou vadou ve spoji (trans. silikon) a nádrž 145*50*40(výška) drží už 9 let. Jistě jednou to určitě povolí, ale žádnou výraznou změnu ani průsak jsem za ty roky nezaznamenal potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2008 14:56 R Muž Silent [5949]
Je to špatně slepený spoj. Nemusí to léta nic dělat, ale taky to, vzhledem k tomu že je to čirý silikon, můžou začít prorůstat řasy a časem může začít prosakovat. Taky záleží na jak velké nádrži to je. U menší bych to nijak tragicky neviděl, ale u velké bych měl obavy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2008 14:36 Muž prisavnik [51] - Rostliny
to by tam nemali byt tie byblinky,casom to povoli
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2008 22:36 Muž filipsi [1295] – Re: OndraZ
Vypada to jako bublinky uveznene pri lepeni, neni to dobre, pevnost spoje to samozrejme snizuje, ale nezda se mi to nebezpecne. Pozoruj to, jestli se nemeni jejich tvar a velikost, vyfot si to po case znovu a srovnej. Nic bych s tim nedelal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2008 22:11 OndraZ – Bublinky v hrane akvaria
Fotka k příspěvku Ahoj,

jsem tu uplny novacek a hned jedna zasadni otazka ;-) Pred casem jsem koupil starsi 200L akvarko. Zbastlil skrinku, nasadil rostliny, zabehnul cele akva... Je to napustene cca 20 dni a vcera koukam na jeden z rohovych spoju. Situace je videt na foto. Bohuzel jsem si toho nevsiml drive.

Pomerne velke bublinky a odlepeni silikonu (hneda oblast na vnejsi strane zhruba uprostred a dole v rohu) v hrane spoje. Hned jsem to zvenku napatlal akva silikonem. Zatim jsem relativne v klidu, protoze spoleham na rohovou vrstvu silikonu uvnitr - cca 5mm (na foto bily pruh), ktera se zda byt v poradku. Kazdopadne budu situaci kontrolovat a pokud to bude nejak vyrazne pracovat prelepeni me asi nemine.

Co na to zkuseni akvariste? Rychle kompletne vypustit (je to upne dole v rohu) nebo se spolehnout na vnitrni vrstvu silikonu a situaci zatim jen hlidat? Diky moc za rady!

ps: podobne tema a foto je tu par prispevku zpet s doporucenim ihned prelepit. Ale neni tam zrejma vnitrni rohova vrstva, proto doufam, ze by moje situace mohla byt jina a proto nove tema... :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2008 22:09 Muž Snofrev [54] Re: kiwik22
to je jen povlak nečistot na hladině, je to způsobeno nedostatečným pohybem hladiny
já to vyřešil přiblížením výtoku z filtru blíže hladině a ta se začla víc hýbat a už se mi tohle dělalo jen na polovině hladiny
po pořízení vnějšího filtru s rampou se hladina mnohem víc hýbe a vše je na oko lepší, ikdyž si myslím, že zase takhle přicházím o více CO2, které do akva dodávám, ale v těhle vedrech se mi nechce zvedat dodávané množství

jinak do té doby než jsem pořídil vnější filtr, tak jsem tohle prostě jednou týdně (při výměně vody) odsál z hladiny hadičkou, jde to clekem dobře ikdyž to trvá
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.08.2008 17:33 Muž kiwik22 [9] – je to normalne
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku voda sa zda ako keby bola husta...PH6.8 dkh 6
je to v pohode?uz mi jedna rybka zomrela bez znamky nejakej viditelnej chorobi...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 11:06 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: bucliik
I když se vám vysvětlení Filipsiho líbí, dovolím si ještě na vaše otázky reagovat. :-)
...obsah kyslíku nemá s obsahem CO2 nic společného...
Společného mají velmi mnoho! Oba jsou základní a nedílnou součástí fotosyntézy.:)
Ale vám jde o jinou věc... ;-)
Dříve jste na rostlinách neměla bublinky, protože fotosyntéza, jejímž odpadním produktem je O2, neprobíhala natolik intenzívně, aby se projevil nadbytek kyslíku ve formě bublinek. (Kdy se objevují zřetelné bublinky tady už popsáno bylo - když se kyslík nestačí rozpouštět.)
Zvýšením koncentrace CO2 jste rostlinám dodala limitující živinu a tím je "nakopla" k vyšší produkci O2.
ale když je tam CO2 tak by zase tak nasycená být neměla, ne?-nebo obsah kyslíku nemá s obsahem CO2 nic společného
Obsah jednoho plynu neovlivňuje obsah druhého plynu v tom smyslu, že by např. umělé sycení CO2 snižovalo obsah O2. Z tohoto pohledu spolu obsah CO2 a O2 nesouvisí. :-)


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 10:53 Žena bucliik [99]
děkuji, tohle vysvětlení se mi líbí ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 10:37 Muž filipsi [1295] – Re: bucliik
Ja si myslim, ze roli hraji obe dve veci. Rychlost tvorby kysliku, i jeho obsah ve vode. A take proudeni vody v nadrzi. Kyslik se difuzi z povrchu listu dostava docela pomalu. "mezni" vrstva u listu se nasyti, a zacnou se tvorit bublinky. V akvarky jako celku je jeste "misto" pro nejaky ten kyslik, ale bublinka uz jede nahoru (po ceste se z ni zas kousicek ztrati).
Podobne jako pri bublani co2 - Poustime-li ho dost pomalu, nebubla nic a hned se rozpousti. Kdyz pridame, rozpustit se nestihne (do nejakeho pracovniho bodu pouziteho difuzeru) a stoupa v bublinkach vzhuru. I kdyz je jeste na nej v akvarku "misto". Cim mene "mista" na nej je, tim pomaleji se rozpousti bublinky zacinaji stoupat pri nizsim prutoku co2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2008 10:15 Žena bucliik [99] – Re: Sidonius
Dobrý den, dřív jsem na rostlinách neměla bublinky, poslední dva dny bublám CO2 z kvasnic a bubliky jsou vidět. Jsem trochu zmatená-neměly by se ty bubliny(podle toho co jsem četla) uvolňovat když je voda nasycená kyslíkem tolik, že už se další nerozpouští? No ,ale když je tam CO2 tak by zase tak nasycená být neměla, ne?-nebo obsah kyslíku nemá s obsahem CO2 noc společného?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 16:56 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: bunda
To podporuji! Než sem kopírovat celé články, raději na ně dát odkaz. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 16:54 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: gošice
Nemyslím, že by se bez toho zbořil svět, ale u citací mi to přijde na místě. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 16:49 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Příště uvedu citaci ihned.... ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 15:39 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: bunda
Velmi zajímavé články, a zdroj si tam určitě najde každý sám.
A o tom to je... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 13:39 kačka
ale odpočti si štěrk rosliny,filtr...tak koli vovy jsem upustila
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 13:37 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: kačka
ale jo, ptali. a odpověď po dlouhém a namáhavém vyptávání byla 4/5. a bublinky v nádrži tomu tak nasvědčují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 13:34 kačka
nemám se k čemu vyjadřovt...akvákrko funguje skvěle,vy vůbec nevíte kolik vody jsem vyměnila,tak nemáte co soudit,na to se nikdo neptal!vic nic...bavíte se o ničem...ale když se bavíte,tak proč ne! a nevyjadřuji se prto že mám fodně jiné a zajmavější práce...a ale vy asi ne,že?dejte najít dětem a nestedtě u PC! no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 13:08 Muž bunda [28] – Re gošice
Velmi zajímavé články potlesk , a zdroj si tam určitě najde každý sám.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 12:08 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: gošice
Je dobré při citacích uvést zdroj. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:49 Anonym
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:36 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:27 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: gošice
Necitujete Rejpala? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:13 Muž Johan [4945] - Rostliny – Re: gošice
Takže podle mě téměř kompletní výměna vody neměla pro osazenstvo 10l nádrže (5krevetek, 3kardinálky, 1ancistrus..), po tří měsíčním neodkalování (a možná i nevýměně vody), moc příjemný dopad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 11:06 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Dopad čerstvé vody na akvárium:

Nově doplňovaná voda by měla mít vždy teplotu, tvrdost a pokud možno i pH stejné jako voda v akváriu. Hlavním důvodem výměny vody je snížení obsahu odpadních látek, zejména konečného produktu odbourávání dusíku - dusičnanů. Většina akvaristů používá vodu z vodovodu. Na její tvrdost, pH, obsah dusičnanů a chloru se lze dotázat v příslušné vodárně. Při úpravě pitné vody se používá k dezinfekci chlor a jeho sloučeniny a v poslední době ve stále větší míře též ozon. Silné chlorování (především plynným chlorem) lze rozpoznat podle charakteristického zápachu. Za běžných podmínek už elementární chlor není ve vodě přítomen při pH vyšším než 6. V pitné vodě dodávané do naší vodovodní sítě by za normálních podmínek nemělo být obsaženo více účinného chloru než 0,3 mg/l. Nebezpečí chloru v pitné vodě se většinou přeceňuje. Při větším pohybu vody z ní chlor uniká. Je proto výhodné, jestliže akvarista může vodu doplňovanou do nádrže při částečné výměně nechat předem odstát v jiné nádobě (například plastový barel), kam zavede vzduchování. Voda v trubkách vodovodní sítě je pod tlakem a není kyselá. Odstranění volného oxidu uhličitého (CO2), který působí na vodovodní sít agresivně, s sebou nese zvýšení hodnoty pH, jež se zpravidla pohybuje v rozmezí 7,2 až 7,5. Při vpouštění vody z vodovodu přímo do akvária se může stát, že plyny rozpuštěné ve vodovodní vodě se po snížení tlaku v akváriu uvolní. Poznáme to podle množství droboučkých bublinek, usazených na stěnách, kamenech i na tělech ryb. U ryb mohou vést až ke vzniku plynové embolie! Smyslem většinou doporučované pravidelné částečné výměny vody je, aby se voda vyměňovala častěji v menším množství. V takovém případě se lze nejlépe vyhnout příliš velkým rozdílům mezi starší vodou v akváriu a vodou nově doplňovanou.



 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 10:45 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
lolek napsal: TOTO PÍŠEŠ VE SVÉM DENÍKU A JE VIDĚT ŽE SEŠ NESKUŠENEJ RYBY LEKAJÍ A NE UMIRAJÍ JE VIDĚT ŽE VÍŠ O VŠEM PRD

To už je přehnané slovíčkaření, navíc naprosto nesmyslné hmm Měla jsem zato, že tato diskuze není opravdu o tobě, ale o tom jaký dopad má na akvárium a jeho obyvatele čerstvá voda. A proč se všude píše a většina akvaristů nechává vodu odstát...

A teď osobní otázka: neměla by tento problém, nebo spíše se zapojit do diskuze místo tebe spíš nick:kačka?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2008 09:10 Muž lolek [1]
Přesně tak a příště to nafotím jak to napouštím přímo z hadicí z vodovodu ja mam od baraku 300 m vodarnu a vim co mi teše domu ja bydlím na vesnici a né ve mněstě někde kde chlor smrdí na dálku ja jsem obklopený beskydama ne tramvajema a dělam to už minimalně 10 let a nic ani nikdo si nestěžuje tady pišou chytre hlavy co maj v deníku napsano že se jim nedaří chovat ani gupky a mně tu budou něco radit o tom co mám a co ne dělat osobní věc nebo né.bych chtěl vidět paní chytrou ktera ma akvarko pod papírkem a když ji někdo nesedne tak se po něm vozí takoví lidi tady nemaj co dělat nemít v prezentaci nic a vozit se po druhejch nejsem určitě první aní poslední ale ja neustoupim neni ani čemu rozzureny rozzureny rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:42 Hydrovar – Re: gošice
já už to napsal níže ... pokud mu to vyhovuje, tak nemá cenu mu to vyvracet. Já si nemyslím, že je to dobrý způsob a dělat to tak nebudu (a při mé velikosti AQ by to snad ani nešlo) a ani to nikomu nedoporučuju, ale hádat se s ním, zda je to vhodné nebo ne (když já vím, že pro mne by to dobré nebylo a on ví, že jemu to tak vyhovuje) nebudu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:41 Muž vencisimo [7]
tak už si rozumíme :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:39 Hydrovar – Re: vencisimo
Šmááárja, no samozřejmě smich .. z vodárny jde jenom jedna trubka a to s vodou pitnou (když nepočítám kanál :-D ) ... průtokový ohřívače jsou celkem v pořádku, horší jsou zásobníkový, kde ta voda stojí celkem dlouho, něco se vysráží, něco rozpustí až se ustanoví nějaká rovnováha, ale při průtoku se budou nečistoty (železo a vodní kámen) strhávat z povrchu spirály a vnitřního pláště ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:37 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Hydrovar napsal: já jako začátečník jsem se sem přišel podívat o vaše rady a zkušenosti a ne sledovat vzájemné napadání, které nevede k ničemu jinému než nepřehlednosti daného tématu a zmatení začátečníků ...

A tebe to nemate, taková výměna vody? Nechtěl bys to uvést na správnou míru? Otázka tohoto fóra není lolek, ale o tom jestli je výměna 4/5 vody za čerstvou v pořádku. Jak pro rybky tak pro rostliny a v neposlední řadě pro krevetky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:35 Muž vencisimo [7]
určitě sou parametry o trochu jiný, ale jen chci říct to, že se mění až v místě ohřevu a ne že by z vodárny šli dvě trubky jedna na studenou a jedna na teplou, takže u těch ohřívačů kde se moc dlouho nezdrží(různý průtokový ohřívače a jim podobný) by se teplá od studený moc lišit neměla ne, akorát ten chlor vyprchá mnohem rychlejc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:26 Hydrovar – Re: vencisimo
Nejsem odborník na teplou vodu, vím jen tohle ... voda se dá ohřát různými způsoby (bojler, karma, společná výměníková stanice, sluneční panely, ...), ale jedno je společné - teplá voda nemá parametry vody pitné. Obsah volného chloru je mizivý, ale spíš žádný a v teplé vodě se díky tomu i její teplotě daleko víc daří mikroorganismům. Další věcí je to, že výměníkové stanice i bojlery jsou (pokud nejsou nové) zaneřáděné rzí a vodním kamenem, což mění fyzikální vlastnosti teplé vody oproti vodě studené ... co se týká vzdálených tepláren, tak nemám zkušenosti, u nás na jihu moravy se takovým technologiím nedaří, to je spíš otázka na území tepelných elektráren a podobně ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:13 Muž vencisimo [7] – Re: Hydrovar: teplá voda
neni to náhodou tak, že do baráku teče voda jednou trubkou a teprve v bojleru se ohřeje a proteče měděnejma trubkama(pořád v bojleru) a to je to špatný? možná že ve větších městech ne, ale u nás v paneláku sme měli výměníkovou stanici a až v ní se ohřívala voda, ústřední topení beru, ale ústřední distribuci teplý pitný vody se mi moc věřit nechce, protože na sídlišti sou normálně ohřevný stanice a ne že by to šlo z teplárny třeba 10km někam na sídliště
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:05 Hydrovar
Moc nechápu, proč tu rozdmýcháváte takové vášně. Pokud to Lolkovi funguje, tak je zbytečné ho přesvědčovat o opaku. Pokud mu nestrádají rybky, rostliny ani další osazenstvo (což je dokázáno minimálním úhynem a ochotou k množení živočichů a růstu rostlin), tak je jeho technika jen v pořádku a je patrně zapříčiněna velice podobnými parametry vody v jeho akváriu a vody, kterou napouští z kohoutku. Pokud si z něj někdo vezme příklad, tak se buď dobere stejného výsledku, nebo "spláče nad výdělkem" ... já bych rozhodně tuto metodu nedoporučoval, ale nevidím důvod mu ji rozmlouvat ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 23:01 Hydrovar – Teplá voda
no koukám, že tu padla zmínka i o teplé vodě ... je pravda, že voda teplá, tj. z bojleru, karmy nebo teplárny je o něčem úplně jiném než voda "pitná"=studená. Platí pro ni jiná vyhláška a nezřídka mívá i jiné vlastnosti (většinou nulový obsah chloru, ale zato poctivou dávku železa)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.01.2008 23:00 Muž lolek [1]
ANO V MEM PŘIPADĚ ANO PRAKTIKUJI TO UŽ NĚKOLIK LET VE VŠECH AKVARIJÍCH A JSEM SPOKOJEN A MYSLÍM ŽE TO NEVYPADA NA TO ŽE BY ME RYBY NEBO ROSTLINY NEBO COKOLI VYKAZOVALI NĚJAKE ZNÁMKY ŠKODY NIC MI NELEKA NIC MI NEUMÍRA VŠE ROSTE HAZI NOVE VYHONY VŠE FUNGUJE NAPROSTO V POŘADKU.JO A JEŠTĚ NĚCO SVÍTIM 18 HODIN MUŽETE ROZJED DALŠÍ FORUM AT SE MATE O ŠEM BAVIT smich :-D :-D :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 22:58 rolandmynar – Re: gošice
Myslím, že pravidla o odstátí a výměně určitého množství vody nejsou jen kvůli složení té vody, ale právě její čistotě. Při výměně velkého množství vody nejsou rybám nebezpečné jen naměřené hodnoty, ale i právě jají čistota a nepřítomnost spousty potřebných organismů a bakterií.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.01.2008 22:55 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetky
Lolku skutečně si myslíte, že odkalování a následná výměna 4/5 vody byla v pořádku?

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 7

Zpět na obsah sekce Voda, přípravky na úpravu a testy • Zobrazeno 5481x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2258-bublinky-na-hladine?od=151