Množení rostlin
Prosím vás, co znamená rozmnožování rostlin tedy- řízkování, jak se to dělá a postup, dále také - -> co znamená dělením rhizomu? a jak se to dělá- postup, prosím o odpověď!
Starší reakce
Jen pro informaci:
Rostlinka co byla pod vodou tak ta uschla i kdyz to bylo prikryte a vlhkost tak vysoka ze se zacala delat i plisen.
A z ostatnich zustaly jen dve rostlinky (ty co mnely nejvetsi listy a byly cele ve vate ne jen ten slahoun) a jedna uz ma malinkaty korinek takze to vypada alespon trosicku nadejne :o)
Starší reakce
šlahoun jsem přidělal pomocí přísavky těsně pod hladinu a postupně posouvám dolů jak roste nová kytka
Tak ho nech byt. On narazi na sklo a bude se ti ruzne kroutit pod vodu a zpet. Mne Echinodorus Ozcelot vyhazel pod vodou normalne rostlinky ktere pustily koreny a pak jsem ho nechal vylezt ven a tam hodil po 15cm trs kvetu a k tomu trs listku a ty ted mam na zakoreneni. :o)
Vyhon tesne pod hladinou (korinky nema protoze je sezraly mrenky):
rybicky.net/nadrz/3387/18.jpg
Vyhon nad hladinou:
rybicky.net/nadrz/3387/33.jpg
To co zbylo po rostrihani nuzkama z venkovni casti:
rybicky.net/nadrz/3387/34.jpg Dobrá, takže počkám až vyleze k hladině a pak začnou opatření aby nelez ven z vody.
Děkuji.
Špatně jsme se pochopili, ještě je stále pod vodou a ten šlahoun je tak 20cm vysokej a na konci je ještě zabalenej květ.
Proto se ptám už teď, páč vůbec nevím co s tím. Akva mám s krycím sklem a pod ním jsou tak 2cm vzduch. Mám ho tedy nechat ať leze nahoru a duoufat, že se o sklo otočí a poleze zase dolu? Nebo ten šlahoun zatížit aby se plazil pod vodou a on udělá odnože?
Jakmile necháš stvol vyrůst z akvária většinou zaschne. Takže se snaž ho dostat opatrně těsně pod hladinu vody. Je poměrně silný ale křehký, může být i metr dlouhý a rostliny začínají růst většinou jako první až na konci šlahounu, to záleží na druhu.
No kdyby jsi nechal ten slahoun pod vodou tak by se ti udelaly obnoze primo pod vodou. Takhle kdyz uz je venku tak nevym jestlise da vratit zpet. Ja ted dela pokus s tim ze jsem to co bylo venku zkusil nechat zakorenit abych to mohl zkusit v kvetinaci jak to poroste :o)
Mohl by mi prosím někdo poradit co s květem Echinodoru aschersonianu?
Nevím co s ním, abych měl další rostlinku. Nevím jestli ustřihnout a zasadit vedle (asi ne) a nebo počkat až bude dlouhej a pak ho otočit ke dnu a tam ho přihrábnout do dna?
A ještě, nevadí mu, že má emerzní listy?Bojím se jestli se to bude muset ohnout, tak abych to nezlomil, zdá se mi ten stonek na kterym leze květ nějak moc silnej.
Rostlinky jsou v akva teprve 5. den a jelikož ještě nemám v akva žádný rybičky, tak je dno pouze propraná fujizuna bez detridu.
Děkuji za rady.
Starší reakce
rybicky.net/rady/rozmnozovani-rostlin
záleží na druhu rostliny, treba anubias jde rozmnozit oddelenim oddenku, Ceratopteris thalictroides staci kousek vetvicky a vyroste nova rostlinka, Ceratophyllum demersum taky dorůstá z každé ulomené větvičky ale nekoření, ale u valisnerie nebo echinodoru musis pockat az samy vytvori nove roslinky
Urcite tady to tema probehlo nekolikrat. Rostlinkam se u me nejak dari, ale rad bych vedel, jak je pripadne lepe rozmnozovat. Jde me predevsim o zpusob jakym je rozmnozit, jestli zapusteni korenu z listku, nebo rozriznutim zakladny (nevim jak to nazvat
). Pripadne dekuji za odkaz na srozumitelne weby. Nejde me o nejake obrovske slechteni a pestovani, ale proste mam dve nove akva pred sebou a celkem bych uvital i svoji vlastni malickou pestirnicku. Dekuji vsem za pripadnou pomoc.
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 5695x