Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Bucephalandra - pěstování

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Druhy rostlin - pěstování 

Přejít na předchozí stránku 5 Přejít na další stránku   1  
Bucephalandra - pěstování
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 23:04 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: bahno71
rybicky.net/fotogalerie.php…
Takhle vypadala předtím, ten oddenek pořád ubýval od té oranžové skvrny, a nyní už zbyl jen takovýto kousek. Předtím jsem tam měl gumičku, teď jsem byl rád, že tam ten vlasec vůbec držel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 20:12 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: Kubasix
Nepřeřezals ji tím silonem? To vypadá jako by hnila...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 20:05 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: petulinakk
Ne, vubec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 18:27 Žena petulinakk [2016] Re: Kubasix
Zda se mi to, nebo opravdu nema zadne korinky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2014 17:16 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a Bucephalandry
Fotka k příspěvku Zdravím, chtěl bych se zeptat co se děje s mojí Bucephalandrou Green Achilles. Začalo to asi před měsícem, kdy začala děravět v listech a listy byly takové kašovité. Teď už má jen pár malých listů a ztrácí se jí oddenek. Když jsem ji převazoval na jiný kámen, tak tam byla černá skvrna a nyní je tam zase a listy už opadávají. Nejdříve jsem myslel, že je to kryptokorynová nemoc, ale nynì to tak už nevypadá, odpadá oddenek. Nedostatkem živin by to být nemělo, jelikož ostatní varianty rostou dobře a i dobře vypadají.
Fotku dodám. Omlovám se za kvalitu, foceno mobilem.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 16:54 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kubasix
Dival jsem se na Tvuj obrazek, je z nej celkem jasne, ze Tve oko to nejspis v realu vidi modrejsi, nez to prezentujes na fotkach. Tu modrou jsem nepridaval, ona tam je, jen jsem ji malinko vytahl a jak vylezla ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 16:52 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Designer
Jo tak takhle to děláš smich
Ale to je klamání národa smich Za to může být až 6 let :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 16:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Kubasix
Fotka k příspěvku Krasne modra? Co ted? smich
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2014 16:44 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Designer
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku 1) Tady je vidět krásně modrý list u Buc. sp. Ginza
2) A tady uprostřed fotky je Bucephalandra Nanga Tangir a tam je na tom ohnutém listě krásně vidět, jak se zbarvení/odlesk mění podle úhlu pohledu.
3) A některé mají i dost výrazné ty bílé tečky a tmavší barvu, takže to krásně vyniká, jako například u této: Bucephalandra Jang Kang
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.09.2014 14:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Bella
No konecne! :)

S barvickama je to tezke, zalezi to na podminkach. Tady jsou moje pred dvemi tydny:
rybicky.net/k/forum/612766.jpg a ta vlevo (Bucephalandra kir royale) se da na fotkach najit i takovahle:
bucephalandra.com/…
Jsem sam zvedavy, ted jim vyrazne pribylo svetlo. Mimochodem emerz a submerz, staci se podivat na tu mou, jak ma dole jeste puvodni zelene listy, kdo by ji z toho vubec poznal.

Tak hezky pestuj, Trojky uz se na ne urcite tesi, priste uz jsem slibil, ze jestli to aspon trosku pujde, prvni kousicek donesu (pochopitelne uz ted je zadan).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.09.2014 14:27 Žena Bella [1047] - Rostliny
Dobra, tak jsem rikala, ze je dobre, ze me bucephalandry miji (echace... jedine...)
a... uz ji taky mam, z Rychnova... ale nevim co vlastne... neb na sacku bylo citelne napsano "coopei leaf red" :-) (takze asi copper leaf) neva, chtela jsem proste neco cervenyho, a tohle z nabizenych bucek bylo nejcervenejsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.09.2014 21:52 Žena Raviolka [2148] Re: Toník
Chápu, ale bavíme se o dvou rozdílných rovinách. Jedna je realita (resp. realita v pojetí současné taxonomie, ony ty taxonomické jednotky jsou taky jen virtuální kastlíky, ale to už bychom odbíhali až moc), druhá současné pojmenovávání. Přesně to je v Johanově příspěvku, na který jsi na začátku reagoval. "Přeci jen to nejlépe vystihuje současné pojmenovávání..." O nic jiného nejde, ve skutečnosti to po platném popsání mohou být variety nebo druhy, to už tady taky zaznělo.

Jinak takto :)
Varieta se správně používá pouze pro pojmenování planých taxonů (pravidla pro popis a používání této taxonomické kategorie se řídí mezinárodním kódem botanické nomenklatury), nepoužívá se – i když se v tom často chybuje – pro označování pěstovaných rostlin. Píše se latinsky, malým písmem a kurzívou.

Kultivar znamená pěstovaná varieta a používá se pro označení kulturních rostlin, které vznikly za záměrného přispění šlechtitele. Pojmenování se řídí mezinárodním kódem pěstovaných rostlin; píše se do jednoduchých uvozovek normálním písmem, s prvním písmenem velkým a tvar vychází ze současného živého jazyka, nejčastěji angličtiny.


Výše uvedená definice pokulhává v tom, že ty rostliny jsou pokud víme skutečně plané - ale jako takové nebyly popsány. Když se bavíme o taxonomickém zařazení, popis je rozhodující. Záměrným přispěním šlechtitele tedy rostliny nevznikly - ale ty názvy podle mě do velké míry ano. Jestli někdo má 54 nových "druhů", tak je to spíše 54 nových názvů, vzniklých záměrným přispěním šlechtitele :-D

Teď jsem to už zlehčila, ale myslím, že se tady všichni bavíme o tom samém a rozumíme si. Jen pokud jde o taxonomické názvy, ty se opravdu řídí striktními pravidly. Bucephalandra sp. 'Devil' je kultivar, Bucephalandra diabolica je druh - a pokud někdo popíše Bucephalandra sp. 'Red Devil' jako Bucephalandra diabolica var. rubra, dočkáme se i variety ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2014 20:32 Muž Toník [396] Re: Raviolka
No, vycházel jsem z tohoto vysvětlení, (zdroj tamtéž):

Varieta se správně používá pouze pro pojmenování planých taxonů (pravidla pro popis a používání této taxonomické kategorie se řídí mezinárodním kódem botanické nomenklatury), nepoužívá se – i když se v tom často chybuje – pro označování pěstovaných rostlin. Píše se latinsky, malým písmem a kurzívou.

Kultivar znamená pěstovaná varieta a používá se pro označení kulturních rostlin, které vznikly za záměrného přispění šlechtitele. Pojmenování se řídí mezinárodním kódem pěstovaných rostlin; píše se do jednoduchých uvozovek normálním písmem, s prvním písmenem velkým a tvar vychází ze současného živého jazyka, nejčastěji angličtiny.


Ale asi v tom mám hokej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.09.2014 06:43 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Kubasix
V současnosti je popsáno 27 druhů. (to, jestli budou v budoucnu synonymizovány jako tomu bylo v minulosti např. s B. cantherineae, nebo bude spíše pokračovat trend v neustálém popisování nových druhů, je otázka - většina jich je známo jen z typové lokality, které jsou pouze v několika oblastech) Letos jich bylo popsáno 19. Některé z nich se i pěstují (např. pod názvy 'Skelleton King', 'Fake Katherineae'), jiné obchodní názvy nemají.
Jak už tomu bývá, dají se bezpečně určovat jen podle květu, takže pokud někdo nějakou fotíte, je nutné vyfotit i kvetoucí palici (né zavřený toulec).
Také došlo k zařazení části rodu Microcasia pod rod Bucephalandra (další druhy pod rod Aridarum a Hottarum).
Jsou zde i odkazy na články: araceae.e-monocot.org/… (některé druhy zde figurují pod synonymem)

Popsané druhy bucephalander s jejich obchodními názvy:
Bucephalandra akantha
Bucephalandra aurantiitheca - Long Spath
Bucephalandra belindae - Belinda, Fake Catherinae
Bucephalandra bogneri
Bucephalandra chimaera - Chimera
Bucephalandra chrysokoupa - Marie, Miranda, Juliet
* Bucephalandra diabolica
Bucephalandra elliptica
Bucephalandra forcipula - Gigante
Bucephalandra gigantea
Bucephalandra goliath - Goliath, Goliathe, Jupiter
Bucephalandra kerangas
Bucephalandra kishii - Achilles, Glack Skeleton, Green Skeleton
Bucephalandra minotaur - Gigant
Bucephalandra motleyana
Bucephalandra catherineae
Bucephalandra magnifolia
Bucephalandra muluensis
Bucephalandra oblanceolata
Bucephalandra oncophora
Bucephalandra pubes
* Bucephalandra pygmaea
* Bucephalandra sordidula - Titan
* Bucephalandra tetana - Penelope
Bucephalandra ultramafica
Bucephalandra vespula
Bucephalandra yengiae

* např. ‘Aurora’, ‘Biblis’, ‘Biblis Pink’, ‘Black Centipede’,’Cascade’, ‘Centipede’, ‘Cherish’, ‘Claudia’, ‘Copper Leaf’, ‘Cypris’, ‘Emerald Carpet’, ‘Ghost’, ‘Hyperion’, ‘Melawi’, ‘Midnight Blue’, ‘Perfect Ghost’, ‘Shine Blue’, ‘Silver Powder’, ‘Stay Unique Stay Foolish’, ‘Theia’ and ‘Theia Blue’. Lze čekat že některé tyto kultivary budou popsány jako samostatné druhy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 23:56 toncek Re: Kubasix
Až budu vědět více a odkaz na určené druhy dán vědět.Taky mě zajímají rostlinky a snažím se dopátrat správného mázvu rostlin,jen je to někdy dost těžké.Rostliny které přicházejí z imporů jsou posílany pod názvy které známe,ale když je dám pod vodu vyroste z nich úplně něco jiného,když zvládnou přechod pod vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 23:24 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: toncek
Můžu poprosit o odkaz, kde je to napsáno či seznam těch druhů? Dost mě tyto rostliny zajímají a rád bych se dozvěděl další informace.
Edit: Ohledně těch obchodních názvů, u těch to vím, i už jakž takž poznám jaký to může být, tedy pouze z těch, které jsou trochu rozpoznatelné a nejsou to nějak tak podobné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 23:17 toncek Re: Johan
Podle mích informací je již určeno asi 20druhů.Vědšina názvů jsou obchodní nebo jsou pojmenovány podle místa nálezu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 22:58 Žena Raviolka [2148] Re: Toník
Doplním Johana odkazem na Wiki, kde je to jednoduše napsáno:
cs.wikipedia.org/…)
Zatím to variety opravdu nejsou - i když ve skutečnosti být mohou, resp. po platném popisu se jimi stanou. Pak jsem ale zvědavá na poměr počtu názvů kultivarů a počtu reálných variet :) . A třeba to budou i samostatné druhy, necháme se překvapit :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 22:54 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Toník
Popsal je někdo jako variety? Toto jsou taxonomické pojmy a jejich užívání se řídí určitými pravidly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2014 21:40 Muž Toník [396] Re: Johan
Kultivar?! :-O Nebylo by vhodnější používat termín varieta?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   08.09.2014 09:46 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Designer
ze ma nove 54 druhu Možná by bylo vhodnější se zmiňovat o kultivarech. Přeci jen to nejlépe vystihuje současné pojmenovávání a pojem druhy nechávat jen těm kytkám, které jsou vědecky popsané. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2014 09:01 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Ryby a rybicky - Pankrac
Mluvil jsem na burze na Pankraci s panem Slaminkou, rikal, ze ma nove 54 druhu, coz je prima, zase budou dostupnejsi ;-) .

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 11:23 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Johan
No, mám ho doma od nich.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 11:20 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Johan
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 11:07 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Kubasix
Díky, podle tohoto: bucephalandraplants.blogreengspot.cz/… je green achiles a skleten king to samé. Ale když na to koukám, tak na akvarijni.... green achiles stejně nemá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 10:54 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: Johan
Z webu akvarijnirostliny.eu jsou to tyto varianty: Skeleton King, Dark Achiles, Green Achiles.
Ono jich moc větších není, akorát tyto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 10:29 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: Johan
Dark achilles, Skeleton king
jsou na akvarijnirostliny.eu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.08.2014 10:00 Muž Johan [4945] - Rostliny
Většinou se tu objevují samé malé variety. Dokázal by mi někdo doporučit nějakou dostupnější velkou varietu?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.08.2014 17:14 Muž maculak [43] Bucephalandra
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak objednávka dorazila, jeden kousek jsem dostal navíc, už je zasázeno...
Red Scorpio - na liáně
Dark Achilles, Catherine - na kořeni
Roayle, Kedagang Round Leaves - na kořeni
Apollo - na kameni
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 17:28 novotňák Re: Designer
2.8. jsem ponořil některé bucephalandry do roztoku sava s vodou 1:20 na 4 minuty abych zničil ruduchu na okrajích emerzních listů, pak jsem je opláchl vodou. Řasa zbělela a dnes po devíti dnech vypadá že žádné rostlině koupel neublížila. Dal bych tomu ještě čas, jestli se nezačne projevovat něco později, protože u bucephalander to byla moje první zkušenost s touto koupelí a nechci je zatím "házet do jednoho pytle" s anubiasy co se nároků a odolnosti týká.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2014 16:44 Žena Raviolka [2148] Re: Designer
A ty kytky nemusí být rády za hodinové setkání s "opravdu silým roztokem hypermanganu". Já vím, nikdy jim to neublížilo - nikdy jsem za 25 let nevydezinfikovala jedinou rostlinu a taky to neublížilo ničemu.
Jinak tvůj postoj chápu a nechci se přít, navíc odbočujeme od tématu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.08.2014 15:31 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Johan
Inkove za nestovice moc radi nebyli, a pritom je to prece uplne prirozena nemoc, ciste prirodni, zadny "synteticky zmetek". Stejne tak nemusi byt rady ani Tve ryby za neco v prirode zcela bezneho, s cimz se nikdy nesetkaly...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.08.2014 15:26 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: Designer
To já jsem rád, že se mi do akvária dostanou zase další druhy breberek - vířníci, buchanky aj. Než abych se jim pořád dokola bránil.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 15:25 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: maculak
Ono se desetkrat nic nestane a po jedenacte Ti vymre akvarium na neco, co nekdo jiny ani netusi, ze mu tam radi, ani jeho ryby nemusi jevit zadne priznaky. Vim ze nelze dokonale izolovat sve akvarium od jinych, specialne pri ruznych vymenach, ktere jsou ve spolecenstvi akvaristu velice bezne a caste, ale aspon delam co mozne je.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 15:21 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Designer
Důvod? Plži či řasy? Nerýpu, jen nechci umřít blbej. Sám jsem nikdy nic takovýho nepraktikoval, tak se raděj ptám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 15:05 Muž maculak [43] Re: Designer
Dík za upozornění. Nikdy jsem to s rostliny nedezinfikoval. ;-) Ale hypermangan mám doma, tak to tak provedu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 14:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: maculak
Tak zitra zadne zbrklosti a hezky vydezinfikovat. Delam to at jsou rostliny z jakehokoli zdroje, klidne i od lidi, ktere dobre znam ;-) . Jak uz jsem psal, hodinova koupel v opravdu silnem roztoku hypermanganu (15cm pod hladinou jsem v kbeliku nevidel ruku) jim nic neudelala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.08.2014 14:14 Muž maculak [43] – Bucephalandra
Tak zítra by měly být doma, Dark Achiles, B. Catherine, Kedagang round leaves, Red scorpio a Royale.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2014 10:02 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: O.Tom
www.aquaticplantcentral.com/…
Tady krásně popisuje různé druhy bucephalander. Také v textu vystihuje potřeby těchto rostlin. Také doporučuji přečíst. Pokud nejste v akvaristice tak zdatní je možné si to googlem nechat přeložit. Není to zorvna 100%, ale prokousat se tím dá. K hlavním informacím se dostanete.

Je to v tom odkazu. Píše tam, že je doporučeno mít je v teplotě 22-28°C. Vasteq ale psal, že sám měl rostliny v teplotě 32°C a neviděl žádné negativní dopady
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2014 09:44 jamajcan Re: O.Tom
Orientoval bych se podle teplot v jejich domovině/Borneo/.Výrazně nižší,nebo vyšší teploty,jí dlouhodobě svědčit určitě nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2014 09:17 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: O.Tom
Par dni ve vode mezi 30 az 32°C vydrzely bez problemu. Dlouhodobe samozrejme nevim, mam je chvilku, par dni horka jim neublizilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2014 08:48 Muž maculak [43] Re: O.Tom
U terčovců je budu mít já, tak musíš vydržet jaký bude výsledek...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2014 00:35 Muž O.Tom [439]
Chci se zeptat, jestli někdo u těchto rostlin zkoušel výrazně nižší nebo vyšší teploty, než jaké jsou u nich obecně uvedeny.
Jestli by třeba snesly dlouhodobě +-32°u terčovců, nebo naopak druhý extrém, nízké noční teploty v létě venku u jezírka.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.08.2014 01:40 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Kubasix
Ten, od koho jste koupil ty svoje, je emerzně pěstoval. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.08.2014 00:46 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a Bucephalandry – Emerzně
Ahoj, zkoušel někdo pěstovat Bucephalandry emerzně, možná bych jich pár zkusil do paludárka.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.07.2014 09:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: novotňák
Vydezinfikoval jsem je hypermanganem, hodinu v hodne silnem roztoku, a dve ze tri uz maji novy listecek, treti na umreni taky nevypada, takze prezily bez uhony.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.07.2014 00:37 Muž Kubasix [134] - Pancéřníčci, malé tetry a BucephalandryRe: MartinH
No, to může být kus od kusu, např. Bonti, kterého mám tak 2-3cm, má někdo 3 cm samotné listy. Doufám, že se mi rozroste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.07.2014 23:29 Muž MartinH [142] - L144 závojRe: Atika
Velvet leaf je například o malinkej kousek menší než Anubias nana bonsai
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.07.2014 09:29 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Atika
Vyjadrim se k velikosti techto rostlin, alespon jak mi dorazily. Jsou to drobeckove s listecky asi tak odhadem do 3cm i rapikem, i maly Anubias je proti nim obr. Mam:
www.akvarijnirostliny.eu/…
www.akvarijnirostliny.eu/…
www.akvarijnirostliny.eu/…
Posledni uvedeny ma listy nejdelsi.
Prvni dve, vypadaly ve skutecnosti lepe, nez na fotkach, posledni jsem dostal darem, ale je taky celkem pekna a urcite ma sanci rust.

Myslim si, ze jako kandidati do minicka by mohly byt uvedene rostliny slusnou volbou.

A jeste upozornim, za ty penize dostanete docela malou rostlinku, aby se nekdo nedivil, ze je toho tak malo. Je to zatim rarita a je to treba tak brat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.07.2014 20:33 Muž bahno71 [287] - RostlinyRe: petulinakk
Také si to myslím ;-)
Rád bych to shrnul ,prostě a stručně,Bucess sou víceméně podobný Anubiasům,tudíž nepotřebují k růstu umělé přidávání COčka do aqua,ale musíš počítat,že porostou pomaleji,než při přidávání COčka a hnojiv ;-)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [5] 7

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 14903x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/19464-bucephalandra-pestovani?od=201