Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Plži

NápovědaFórum » Další živočichové » Plži 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Plži
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 15:42 Muž snehulda007 [850]
Nemyslíš náhodou plže Septaria ? Sagitaria je rostlinka a tý řasy moc nesvědčí :-D
100 litrů jí bude stačit,když v něm bude na řasy sama, jinak pěstovat si řasu na přilepšenou ve sklenici za oknem taky není od věci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2015 14:06 monny – Sagitaria porcellana
Zdravim, chtela bych se zeptat, jestli ma nekdo zkusenosti se Sagitarii.Jestli jednomu snekovi bude stacit 100 litrove akvarium, jestli je nutne prikrmovat Spirulinou tab., nebo radsi pestovat rasy v solo nadobe? Moc se nam libi.A jestli mate zkusenost s nejakym chovatelem na Olomoucku, nebo popr. kde se da sehnat zdravy krasni jedinci?Dekuji za odpoved.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.01.2015 19:14 Žena sivon [1716] - PlžiRe: KubaS
Levatky zdravé rostliny neožírají. Pokud se to děje, jedná se o listy,které se již rozpadají, i když to na první pohled není vidět. Mohou to být emerzní listy u nových rostlin, kterých se rostlina postupně zbavuje, nebo i poškozené submerzní listy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2015 18:32 Muž KubaS [0]
Ahoj...nevíte prosím někdo jak zabránit levatkám v ožírání rostlin??? :-) Tedy kromě toho že je vylovím :-D

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2014 17:54 Žena Turbínka [2558] Re: Tomiino
Já zapoměla, že máš 300 l, nevím proč jsem si myslela, že máš dvoustovku. Ve třístovce tom si dlouhodobě i 5 clithonů najde potravu. V akváriu se řasy tvoří i když je třeba nevidíme, ale clithoni o nich ví a budou je vesele hoblovat :-) Můžeš jim tam čas od času dát tabletku se spirulinou (Hikari, JBL) a oni ti poděkujou i pancéřníčkové jako zpestření stravy :-)
Těch zbytků rostlin si spíš všímat nebudou (možná absolutní hlad?), od toho máš okružáky a levatky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2014 15:20 Muž Tomiino [43] Re: Turbínka
zerou treba i zbytky rostlinek?listy,nebo kdyz zastrihnu treba list echace,tak ten spodek od korene co zustane po zastrizeni?mam jich 5 ..ale jak jim mam dat spirulinu,kdyz je v akva nekolik daslich ryb,pancernicku atd
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2014 14:55 Žena Turbínka [2558] Re: Tomiino
Spirulina. I když pokud jich máš 3-4 tak si najdou i jinou potravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2014 14:47 Muž Tomiino [43]
dobry den,mam v akvariu plze klithony,nasadil jsem je do akva diky drobne rase,ted mam po rasach klid a mozna budu potrebovat dokrmit sneky....jaky zpusoby ??diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 22:02 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: rybka1
tak asi nějaký morybundus :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 21:21 Muž rybka1 [178] Re: KarlosS
No ved prave to.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:50 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: rybka1
tak to je záhada, protože mě piskořky žijou i v truhlíku s hlínou. Ty přežijou snad vše :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:22 Muž rybka1 [178] Re: KarlosS
Neliecene a z vodou som problem nemal a ani nemam kedze ju davam este do troch akva a mam aj krevetky.tazke kovy ma hned napadli no v tom problem nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:16 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: rybka1
nechtěně, ani o tom nevíš. Např. z léčiva v minulosti, pokud to nebylo odfiltrováno aktivním uhlím. Nebo z vodovodní vody, atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 20:08 zelenáč Re: Hansel
Těch mých se akorát snažím zbavit protože nic nesežerou. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 19:00 Muž rybka1 [178]
Sol nepridavam do ziadneho akva,to uz je minulost.tazke kovy by sa tam ako dostali?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 18:56 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: rybka1
možná těžký kovy nebo sůl. Zkus test na Cu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2014 18:26 Muž rybka1 [178]
Nevie niekto dovod preco mi slimaciky do dvoch dni zdochnu?kotulky,vezouky,neritiny zdochli do dvoch dni jedine ktore tam prezivaju su tercovniky.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2014 14:06 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: zelenáč
Ve šnekoj by problem nebyl, v tvém akva jich je ale naopak několik, takže by to chtělo nejdřív dát do kupy vědomosti a to co už máš doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2014 13:24 zelenáč – Dotaz
Dobrý den,
mohl bych do mého akvária dát nějakého plže? Nevadilo by to tlamovcům?
Zelenáč

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 10:55 Žena Bella [1050] - RostlinyRe: Raviolka
Diky za opravu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2014 01:07 - Re: Raviolka
Bol to vraj vedecký článok na túto tému na nete.Zrejme na prd.Link naň nemám.Ďík za info.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 22:19 Žena Raviolka [2209] Re: prasan
Bude jednodušší, když svůj zdroj uvedeš ty - co píšu já najdeš v každé vědecké publikaci zabývající se biologií plicnatých plžů nebo konkrétně kružníků, a že jich je ;-)
Samček, samičky... opakuju, že kružníci JSOU hermafroditi.
A jinak samooplození není totéž co nepohlavní rozmnožování (nebo konkrétně partenogeneze, kterou jsi zmiňoval). Už to slovo samooplození ukazuje, že jde o pohlavní rozmnožování.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2014 21:20 - Re: Raviolka
Smiem vedieť Raviolka zdroj.Ja som sa dočítal to čo som napísal.Že samček sa ojavuje len zriedka a väčšinou sú to všetko samičky,schopné samooplodnenia.Že to u kružníkov nie je ako u hermafroditov,kde jedinec nesie oba pohlavne znaky(samčie i samičie)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.10.2014 20:23 Žena Raviolka [2209] Re: prasan
prasan napsal: Z tohto spojenia sú samičky aj samčekovia.Kružníci jsou hermafrodité - samečci a samičky u nich tedy neexistují.

prasan napsal: Sú však schopné rozmnožovať sa i nepohlavne a to partogenézou,čiže samičky dokážu produkovať vlastné životaschopné klony.Tieto klony sú všetko identické samičky.Jelikož nejsou u kružníků samičky viz výše, tak to samozřejmě neplatí. Navíc partenogeneze se u nich nevyskytuje - může docházet vzácně k tomu, že jedinec oplodní sám sobě vlastní vajíčka, ale plicnatí plži (kam patří kružníci) se k tomu většinou uchylují až v nouzi, jinak se páří mezi sebou. To ale není partenogeneze, tam k oplození nedochází vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2014 14:40 Žena Bella [1050] - RostlinyRe: prasan
Dik. Vajicka hledat nechci, jen se snazim psat clanek. Popisuju v nem i sneci vajicka, tak jsem chtela mit predstavu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2014 14:33 - Re: Bella
Rozmnožujú sa vajíčkami.Ak sa oplodnia dva slimáčiky navzájom.Z tohto spojenia sú samičky aj samčekovia.Sú však schopné rozmnožovať sa i nepohlavne a to partogenézou,čiže samičky dokážu produkovať vlastné životaschopné klony.Tieto klony sú všetko identické samičky.Vzhľadom na samotnú veľkosť slimáčiky,hľadať jeho vajíčka v akvárku by bolo ako hľadať ihlu v kope sena.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.10.2014 11:36 Žena Bella [1050] - Rostliny
Dotaz na znale:

Jak se rozmnozuji kruznici? Maji oddelene pohlavi? Jak vypadaji vajicka? Ve zdejsim atlasu jsem odpoved nenasla, googlim a nedari se.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.09.2014 08:43 Žena Bella [1050] - RostlinyRe: sivon
Aha, saaakra, dalsi akva oblast, kde mi ujel vlak. Ja znam jenom ty zluty klasicky bumbrliky... a uz vim ze jsou i pruhaty... o nejakych dalsich druzich jsem nevedela, a ani jsem je v akvaristikach nezaregistrovala.
Jdu se dovzdelat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 20:59 Žena sivon [1716] - PlžiRe: potass
Levatky je opravdu škoda hubit, ale jdou celkem dobře vysbírat, protože se drží u hladiny. Pak je můžeš darovat, v horším případě zkrmit.
Ale Johan to vystihl přesně - kvalitu vody si kazí většinou chovatel sám překrmováním. Plži jsou v tom nevinně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 20:56 Žena sivon [1716] - PlžiRe: Bella
Záleží na tom, jaký druh ampulárie si pořídíš. Ale i ta "hodná", která zdravé kytky nežere, dokáže pochroumat svou péčí jemnolisté rostliny tak, že je časem stejně musíš vyhodit.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 14:57 Muž corydoras© [72] - Ode všeho trochu ;-) - Raci, Labyrintky, Plži...Re: Bella
Tak já dávám šnekům okurky a takový věci a rostlin se ani netknou ano a to tam mam šneků taky poměrně dost :-D a to ani s neritinama nemam problém ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 14:21 Žena Bella [1050] - Rostliny
Perlicka - kamaradka kdysi mela v kouli zlatou rybku. Po nejake dobe ji posla. Videla u me v akvarku "zlatou" ampularku (no, normalni zlutou, ale pro ni byla zlata). A ze by se ji libila, kdyz ma tu kouli prazdnou. Dopadlo to tak, ze jsem za dva dny mela milyho sneka zpet, neb ji vadilo ze sere... A ta zlata rybka to asi zadrzovala v sobe, a proto posla... nebo co.

Pise se tady, ze ampularky pachaji skody na rostlinach - bych se jich zastala, u me se to nikdy nestavalo, a ze tech rostlinnej druhu uz mi akvarkama proslo (spis prorostlo), a nekdy i poslo dost (a to pak uklizely, spolecne se zbylou sneci osadkou)...

Jedine poskozeni ktere mi v akvarku od sneku vzniklo bylo od neritin, ktere se natolik pilne pustily do kulaty prisedly rasy na anubiasu, ze se proradulkovaly az na pletivo. Jo, a taky mi zlikvidovaly nadhernou zelenou kobercovou rasu, ktera mi porostla bridlicove platy, vyluxovaly to docistadocisla. A takovy krasny zeleny kozisek to byl...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   11.09.2014 14:09 Žena Raviolka [2209] Re: potass, maryn
Ta karta v atlase je nešťastně napsaná. To se divím, že není takové varování i u všech ryb, jaké produkují množství výkalů a kazí vodu a obratem dodatek, čím vším je jde zabít coze
Levatka se ani extra rychle nerozmnožuje, ani nemá extra velké množství výkalů. A tvrzení, že dost kazí kvalitu vody, zkrátka nevěřím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 14:01 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: potass
Jak jsi přišel na to, že Ti kvalitu vody snižují právě levatky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 13:55 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: maryn
No jo, ale každá mince má dvě strany. Jako každý živočích, dělají i levetky bordýlek. Ale jako každý správný chovatel, je potřeba se o nádrž starat a pravidelně (1x týdně) jí udržovat v čistotě. Pak nemůže dojít k tomu, že ti levetky budou kazit vodu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 13:48 Muž maryn [40] Re: Johan
Třeba z důvodu, který je uveden v atlasu... rybicky.net/atlasostatnich/levatka_ostra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 12   11.09.2014 11:56 Muž Johan [4958] - RostlinyRe: potass
Jak mohou kazit kvalitu vody? Vždyť sežerou jen to, co se tam dostane vaší rukou. Ba naopak pomáhají tím, že se to dřív, než se to rozloží, v nich ještě částečně prodýchá. Ale to já jen tak... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 11:46 Muž potass [0]
zdravim mate nekdo zkusenosti s vyhubenim (nejucineji)levatek?Celkem dost mi kazi kvalitu vody :-( :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:45 Žena Kaira [927] - LabyrintkyRe: lolak
Tak mu pořiď clithona nebo neritinu, ti jsou taky moc pěkní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2014 09:24 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: lolak
no jestli můžu poradit, těch ampulárek bych se zbavil úplně. I kdyby se ti kružníci a okružáci přemnožili, není to takové zlo, jako bordel od ampulárek + škody, které dokážou nadělat na rostlinkách. A jak psal jamajcan, na 50l jsou i tak dvě moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.09.2014 09:22 Muž maryn [40] Re: lolak
Ona je ampulárka takové malé prasátko, a do tvého objemu bych nechal maximálně jednu, dvě určitě ne. A i o té jedné bych hodně přemýšlel, záleží na další osádce akva a jejich požadavcích na čistotu vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:19 jamajcan Re: lolak
2 ampulárky na 50l akva.,není vážně nejlepší nápad.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:17 lolak Re: Štefan
rozumím btw jak vydím bude to chtit větší rekonstrukci akvárka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.09.2014 09:16 Muž ŠtefanT [206] - ŽivorodkyRe: lolak
odkalovací zvon :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:16 lolak Re: jamajcan
dobré ale ty mi asi nezvládnou 2 ampulárky na 50l vody co?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.09.2014 09:15 jamajcan Re: lolak
Bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:14 lolak Re: jamajcan
aha živí se tím někdo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:11 jamajcan Re: lolak
Uklízecí plži,se neživí trusem Ampulárie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2014 09:08 lolak Re: Zoidik
ok tak ja něco takovýho skusím ale zas ta ampulárka je tak pěkná :( dybychv přidal uklízecí plže myslíte že by se to nevykompenzovalo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.09.2014 08:32 Muž Zoidik [2193] - Ničemu nerozumím, nic neumímRe: lolak
Pokud nepekrmuješ a udržuješ akvárko v čistotě, tak se nepřemnoží.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 18

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 14890x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1898-sneci?od=229