Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Biorb akvárium

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Biorb akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.11.2021 21:28 Žena BBchory [853] Re: Kubajs1
Větší plocha hladiny. Větší plocha dna pro kytky. Delší dráha na plavání. Jasně, pokud v tom nakonec budeš mít krevetky nebo pidirybičky, může být ten biorb OK. O materiálu netuším nic, jen vím, že ze skla se ti do vody stopro nic uvolňovat nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2021 19:00 R Muž afc1886 [14681] Re: kus
Proč OT, úvaha to je dobrá, ale tady se bavíme o malém prostoru pro ryby a sám když se podíváš do svého akvária, tak vidíš jak se ty ryby pohybují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2021 18:13 Muž kus [200] - RostlinyRe: afc1886
Tak pro suchozemce je to dané zemskou přitažlivosti. Otázkou je, jak bychom to vnímali pokud bychom se pohybovali i prostorem. ;-) To je jen taková úvaha, s klidem OT.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   05.11.2021 17:38 R Muž afc1886 [14681] Re: Kubajs1
Je to jako s tebou, chtěl bys bydlet v pokoji 2*3*6,kde 6 m je výška, nebo raději v pokoji 6*2*3 kde výška je 3 metry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2021 17:04 Kubajs1 Re: BBchory
Je něco vyloženě špatně na tom tvaru a materiálu? Nebavím se teď o defaultním filtru, to už jsme si vyjasnili, ale má klasický kvádr na šířku pro ryby nějaký benefit oproti stejně objemnému kvádru na výšku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.11.2021 23:57 Žena BBchory [853] Re: Kubajs1
Inu, jak to tady čtu, doporučila bych ti toto: pokud se chceš dál věnovat akvaristice, kup rybičkám opravdové akvárium a v designovém biorbu udělej mechárium. Myslím, že mechy by tam mohly prosperovat dobře smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.11.2021 16:37 Muž Papik [617] Re: Kubajs1
Ona i zrnitost 4-8 mm je moc, nehledě na ostřejší hrany u drtě. Rostliny v tom sice budou růst také, ale kořínky to mají ztížené. Nehledě na organický bordel, který do mezer zapadá a pak tam hnije. Použil bych klasický "akvarijní" křemičitý písek 1-2 mm, případně 2-4 mm.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2021 15:37 Kubajs1 Re: 4Sima
Fotka k příspěvku Nuže...
Tak to vypadá na velké bagrování.
Nebo můžu dělat popelku a protřídit ty kamínky, protože pění jen bílé.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2021 15:15 Muž 4Sima [1894] Re: Kubajs1
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2021 15:00 Kubajs1 Re: afc1886
O tom nepochybuji, jak jsem již předeslal, jsem spíše majitel akvária a učím se za pochodu. Vím, není to ideální, ale lepší pozdě, než nikdy. Děkuji za odkazy, řádně je prostuduji. Vrtá mi hlavou ten substrát - opravdu je to takový problém? Podle popisu by měl být bezvápenný.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   04.11.2021 14:50 R Muž afc1886 [14681] Re: Kubajs1
No když to vemu jen tak zlehka, tak problém nebude jen v akváriu, ale taky u tebe. Za sebe nemám rád ten typ rozměrů co biorb má ( vyšší než delší), ale to je jen můj názor. Tvůj problém je, že vyměníš špatný filtr za přibližně stejně špatný filtr. Nevhodné dno vyměníš za další nevhodné dno. Ryby nejsou dobře zvolené ať už k rozměrům akvária nebo k tomu jak zatěžují akvárium svými výkaly. Rostlin je málo a údržba prozatím nedostatečná. Voda na tebe může působit čistě, ale to špatné v ni není na pohled viditelné. Zkus si změřit zatím aspoň NO2 a NO3. Za mě začni měnit častěji část vody a přidej rychlerostoucí rostlinky. Něco si něco nastuduj a ono se to časem poddá.
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2021 14:46 Kubajs1 Re: Papik
Je to tento substrát:
www.spokojenypes.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.11.2021 14:42 Muž Papik [617] Re: Kubajs1
K fotce: málo rostlin a pravděpodobně nevhodné dno (jestli bílé kamínky obsahují vápenec). Rybky bych daroval, vyměnil dno, přidal rostliny a na hladinu dal plovoučky. Do akvárka bych po měsíci až dvou pustil jen krevetky nebo co nejmenší rybky např. rasborku bornejskou.
A nebo ještě lépe koupit normální akvárium a sestavit ho podle svého.

Edit: pravda, na výměnu vody jsem zapomněl. U takhle malé nádrže měnit třetinu vody týdně, po založení klidně 2-3 týdny 2x do týdne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2021 14:27 Kubajs1 – Biorb 60
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Nejsem vůbec zkušený akvarista, táta míval doma rybky od dětství, ale nikdy jsem se o to nijak zvlášť nezajímal. A pak se stalo, že se ke mě úplnou náhodou dostal skoro nový Biorb Life 60. Na první pohled vypadal parádně, na obalu stálo, že je to kompletní akvárium bez nutnosti dalších investic, prostě vložte vodu, ryby a nazdar.
A tak jsem se stal akvaristou. Teda akvaristou, spíš majitelem akvária. Biorb jsem napustil vodou, přisypal přiloženou chemii, vložil velké ostré šutry, které byly v balení a nechal běžet tři týdny. Pak jsem zakoupil v Hornbachu (ano, taky už vím, že to není ideální) nějaký "vodní mor", řasokoule, Bettu, čtyři platy a na dno potopil vyvařený kus kořenu.
No, zezačátku to vypadalo fakt docela dobře. Sice se objevili nálevníci, ale do tří dnů byl klid, rybky vesele pluly a od táty jsem dostal tři párečky pavích oček a tři ancistruse.
Taky jsem doplnil nějaké rostliny, aby se ryby měly kam skrývat.
Po čase se začalo akvárium kalit. Originální biorb filtr jsem sice pravidelně vymýval (mimochodem, je udělaný tak, že jeho vyndáním si zvíříte v akvárku všechen bordel, co zachytil), ale brzy bylo jasné, že na těch šedesát litrů hrubě nestačí.
Efektní roura tedy putovala ven, nechal jsem jen na dně vzduchovací kamínek a osadil levný filtr Pacific 301. Ano, v návodu má napsáno, že je maximálně na 50 litrů, ale ten pán ve zverimexu říkal, že to nevadí. Zkušení akvaristé se jistě dovtípí, jak to dopadlo, ale nepředbíhejme.
Dále jsem zjistil, že to, že webu biorbu píše, že polykarbonát (což je fancy název pro plast), ze kterého je nádrž vyrobena, je tak skvělý izolant, že není třeba topení, je úplná pitomost. Rybičkám byla zima, pořídil jsem tedy nalepovací teploměr, který ukázal něco kolem 19 stupňů, čili následovala instalace topítka. Vidina minimalistického biorbu do kterého nevedou žádné kabely pomalu brala za své, ke slovu už přišla i vrtačka, protože jsem musel ve víku vyvrtat díru na kabely.
Postupně mi uhynula nějaká očka (ale ta už mohla být poměrně stará), taky jedna plata. Za to se začaly ve velkém množit šneci, pravděpodobně zavlečení s rostlinou z Hornbachu. Navíc jsem si všímal, že rybky se vyhýbají dnu a dovtípil jsem se, že ostré kameny na dně jim nevyhovují. Vyrazil jsem tedy znovu vstříc hobbymarketu a zakoupil čenobílý štěrk, dva šneky typu Helena a pět razbor, protože se mezitím populace akvária lehce zredukovala.
Nový štěrk jsem propral, vložil do nádrže na dno na ty velké kameny, prakticky jsem je úplně zasypal. K tomu jsem dodal i větší kameny rozmístěné tak, aby utvořily dvě "jeskyně". Rybky vypadají spokojeněji. Až na jednu z pěti koupených razbor, která do rána uhynula.
Po čase mi bylo jasné, že je na čase investovat do lepšího filtru, koupil jsem Newu cobra 130, ta funguje parádně.
V poslední době mě ale trápí úhyn ryb. Je to tak rybka, dvě za týden. Zabalila to další razbora, plata a asi tři paví očka. Hynou postupně, nemají žádný povlak, nejsou plesnivé, vždy den před úhynem jezdí nahoře čumákem u hladiny a další den je najdu někde uhynulé. Filtr čistím co měsíc, cca jednou za dva týdny měním tak čtvrtku vody. Rostlin je dost, vzduchování jede, takže mi nepřijde, že bych neměl kyslík. Voda je pohledově čistá, voní jako mech. Uvidíme, jak se situace vyvrbí.

K Biorbu jako takovému. Je to stylovka, ale není to moc dobré akvárium. Je do něj mizerný přístup, z vybavení je použitelné jen světlo a vzduchování a jakákoli nádrž za zlomek ceny udělá lepší službu. Kdybych ho nezískal zadarmo, byl bych asi dost naštvaný.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.01.2021 14:37 RenataCH – Biorb
Staršia téma, ale možno niekomu, aby nespravil chybu ako ja, a pred kúpou troška vyhľadával informácie, pomôže. V prvom rade chcem ubezpečiť všetkých akvaristov, že si veľmi vážim zodpovednosť a precíznosť, s akou pristupujú k tomuto koníčku.
No k danej téme: nikdy som rybky nemala, nevedela som, ako sa o ne starať, ani, čo potrebujú. Ale máme vo veľkej úcte zvieratá ako také, a celkovo prírodu. Nápad zaobstarať rybky vznikol po zrelej úvahe, keď 8 ročná dcéra túžila po nejakom zvieratku do detskej izby - chcela mačku, potkana, škrečka ... čokoľvek chlpaté. Kedže máme psa, presvedčili sme ju na rybky. A tu vznikol ten problém - zbrklá a nepremyslená návšteva (na spôsob už včera bolo neskoro) PET centra - kde mi padlo do oka akvárium Biorb 30 l - nastajlované, nablýskané - no skrátka som sa nechala namotať na komerčný výrobok s pocitom, že rybky tam budú štastné. To bolo v polke decembra - veľmi skoro som pochopila, aj vďaka tomuto fóru, že umelé kvety a dekorácie sú veľký shit, takže som všetko vyhodila, dala substrát Floredepot, biely štrk, živé rastliny. Zatiaľ ide o.k., ale je to len 2 mesiace. Napriek tomu, že rybky su aktívne, mám vnútorný pocit, že toto nie je dobré - že kúpa tohto akvária bola chyba. Všetko ohľadne akvaristiky ma dosť chytilo, študujem to každý večer :), a výsledok je ten, že pozerám po 240 l do obývačky, chcem ho založiť, nechať zabehnúť a potom tam tie pusinky premiestniť + možno časom dokupovať nové rybynky. Milý Biorb asi ponechám dajakému okrasnému slimákovi - prípadne sa nechám inšpirovať radami. Ak niekto zvažuje toto akvárko - nuž, vyzerá celkom dobre, ale zle sa do neho lezie, je zbytočne predražené - obsahuje napr.funkcie zmeny farieb svetla (nikdy sme to nepoužili X-) - ťažko sa v nom sadia kvety, ryby majú málo priestoru na pohyb - hlavne rýchle ryby (mali sme 2 tetry medené - a tie sme vrátili do PET centra už po dvoch týždňoch - naháňali ostatné, a mali akvárko preplávané za pár sekúnd) - jediné, čo asi oceňujú - sú dva prísavníky - lozia do tej rúry na bublinky, a robia si tam veľmi radi perličkovú kúpeľ :) Ale inak nič - z 10 bodov - tak dva.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2020 19:27 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: SlavekB
To chce jí půjčit nebo darovat nějakou knížku. Pokud tedy nemá víc ega než rozumu, to pak nepomůže nic než srážka s realitou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2020 19:16 Muž SlavekB [168] - ŽivorodkyRe: _ucx_
Ja si to taky myslím. Je to nějaká 30l verze. Tak možná pár miniribiček. :-) Jen mám obavy, že si neuvědomuje, že první měsíc se běžně rostlinky zařasí, dokud se akva nestabilizuje. Ale má dost umělých rostlin. :-D a to prý měly představu, že tam dáme závojnatku nebo klauna. smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   13.07.2020 18:27 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: SlavekB
Rostliny, levatky, kružníky a krevetky. Ryby ne.

A šéfové vysvětlit, že z exkrementu bič neupleteš, když upleteš, nezapráskáš a pokud zapráskáš, tak jedině sebe.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.07.2020 12:34 Muž SlavekB [168] - Živorodky
Tak dneska si mě zavolala šéfka, že pořídila BiOrb koukli a že se dozvěděla, že jsem akvarista. Tak jestli bych ho ve firmě nezprovoznil. Tak mám obavy, že pokud se do toho pustím, tak ze mně přestane akvarista být. :-(
Poradíte něco, aby to aspoň trošku dopadlo a nebo je to naprosto zbytečné?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2020 12:56 Muž Smetany [1226] Re: Yirka
Pokud je to prodejce, tak prezentace dost vázne. Určitě si dovedu představit lepší prezentaci akvária, než jsou dvě gupky v korálovém akváriu s řasokoulí. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   12.02.2020 10:16 Muž Yirka [9123] Re: Anthrax
Pán (?) je možná prodejce či dealer.
Nebylo by to poprvé, co se zde někdo snaží vystupovat podobným způsobem ve vlastním zájmu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 19   12.02.2020 09:29 R Muž Anthrax [4757] Re: Media
4800 Kč ti nepřijde přepálené? Děláš si srandu viď. ;-) Co podle tebe ten Biorb nabízí, že to musí stát zhruba o 3,5 litru víc, než bych čekal? Vždyť kolik to má litrů? 30? Ta cena je špatný vtip.
Plastové kytky jsou nepřirozené ale mořské korály (některé z plastu) jsou v ve sladkovodní akvaristice přirozené? Je to jak pěst na oko. Což takhle místo toho živé rostliny? Hned by to vypadalo líp a nebudeš potřebovat takové blbosti jako jsou bakterie v pixle. ;-)
Edit: Neber to jako kritiku. Jen se snažím pochopit co vlastně obhajuješ. Protože zatím to moc smysl nedává. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -4   12.02.2020 09:02 Media – Biorb flow
Fotka k příspěvku Docela me tu prekvapili nektere komentare. Ja osobne jsem se taky rozhodl pro Biorb, jelikoz na 500litru alvarko nemam prostor a pet slepenejch skel mi teda jako designovej kousek rozhodne neprijde.
Jsem zacatecnik, ale dost jsem toho nastudoval a uz si i neco vyzkousel na vlastni kuzi. Co se tyka meho Biorbu, tak cena 4800 mi neprijde nejak prepalena. Co je drahy, jsou dekorace, ale ty samozrejme kupovat nemusite. Ja si teda koupil hlavni dekoraci kolem vzduchovaci trubice a kvalitativne jsem v klasickych akvashopech toho moc podobnyho nevidel. Umely kytky jsem zavrhl, jelikoz jsem chtel par rybek a prislo mi to pro ne strasne neprirozeny. Dokoupil jsem jeste koren a zelen bych postupne chtel jeste taky pridat.
Co se tyka filtrace, tak kdyz jsem mel problem se zabarvenou vodou, tak jsem do filtru pridal purigen a vse ok. Bakterie jsem si koupil od sachemu zvlast, stejne tak pripadny cistice vody, ktere funguji podstatne lepe nez ty predrazene od biorbu. Take jsem vymenil vzduchovadlo za tissi model, ale to neni uplne potreba. System filtrace mi neprijde nejak poruchovy, jednou tydne vysavam s cimz vymenim tretinu vody a proplachnu zaneseny molitan. Podle vsech testu, mam vodu “zdravou” takze co se mne tyka, tak pokud nekdo chce BiOrb, jelikoz se mu designove libi, nevidim v tom problem. Je pak dobre se ale kouknout jeste po akvashopech, kde je spousta kvalitnejsicj prirpavku a doplnku, stejne nebo vyssi kvality.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 22:13 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Folvi
Design je ADA, tohle je takove trochu ulítnuté ,, nazvěme to slepou dobočkou.
- ono se není čemu divit ja ti lidi docela chapu když to vyrobce prezentuje viz,foto takto i.pinimg.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   03.02.2014 21:55 JoKa Re: replikant33
ale ja to řikám pořád dokola, že místo asertivních cenných rad a pomoci se tu človek popř. začátečník dočká nej odsouzení,pokřiků a arogance
Plácáš nesmysly...
Pokud někdo přijde, že potřebuje poradit, nebo se zeptá, zda-li nedělá chybu, tak se mu rady dostane...
Pokud někdo nastoupí, tak jako Dudok, se slovy, podívejte se co mám a vytasí se se zrůdností, která hraničí s týráním zvířat, tak sorry, tomu nepřísluší obdiv!!
Jeho reakce (netvrdím, že to napsal) na mě (a nejen na mě) zapůsobila, jako že se chlubí tím, co dokázal. Jako by říkal, hele, jde to a vy tvrdíte že ne!
Ten člověk nepotřeboval poradit, o radu nežádal, jenom se chlubil tím, co se mu "povedlo". Reakce všech přítomných byly na místě!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 21:25 Muž replikant33 [110] - krevetky, rostliny, ryby u mě nehledejte .Re: Lucky005
¨všechno se dá řešit ale to stoji 8 500 Kč ?? coze coze coze
ale ja to řikám pořád dokola, že místo asertivních cenných rad a pomoci se tu človek popř. začátečník dočká nej odsouzení,pokřiků a arogance
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 20:59 Muž Lucky005 [197] Re: dudok
smutne, skoda no. ne kazdy by mel chovat ziva zvirata. jestli jsi takovy ignorant, ze ti tohle prijde v poradku a jeste se tim chlubi, tak prostim nic nechovej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2014 20:38 Žena Karnal [196] Re: dudok
Mrknul jste se na nároky rybek a na jejich věk dožití? Já jen, že žít čtyři roky u rybky, která může žít let deset, nic moc o skvělých podmínkách nenaznačuje. Ale chápu, že snazší je udělat uraženého než se zamyslet a přiznat si že je u mě chyba. Že by to co vám tu tvrdí nezávisle na sobě několik dlouholetých akvaristů byla třeba pravda?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 20:31 dudok Re: romant
Tak vazeni, prepacte, ze som si dovolil, vstupit do tohoto fora. Urobil som to prvy raz v zivote a asi aj posledny.

Nepocital som s tym , ze tato stranka a forum je pre profesionalov a mladistvych. Bez urazky tych ktorych sa to tyka.

Apropo- zelena rastlina je ziva na koreni a jeden skalar uhynul po styroch rokoch trapenia minuly mesiac.

Odporucam plakat nad akvariom len obden a prosim , prelepte na foto jeden roh biorbu ciernou paskou

Dakujem za Vas cas.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.02.2014 19:45 R Muž romant [27987] Re: dudok
Tak hlavu už budeš mít pěkně umytou, tak se na to podívej trochu realisticky. Mrkni do atlasu a jednotlivý druhy ryb co tam máš a zjisti si jejich prostorový nároky a uvidíš, že to co je Ti zde teď kladeno za vinu, se zakládá na pravdě. Z těch ryb co tam jsou tam nepatří ani jedna. Dno je neskutečnej kamenolom a nedovedu si představit čištění jinak než že to jednou za čas komplet vymeješ, čímž to znovu založíš, instaluješ tam zase ty umělý rostliny a máš to čistý. Ty kytky to je další dosti významný prohřešek, proti zavedeným postupům. Jestli už toho co Ti tady lidi píšou máš dost, tak se začti do těchto odkazů a třeba se to pohne, chci tomu věřit. rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
rybicky.net/clanky/781-jak-zacit-s-akvaristikou
www.akvarijni.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
www.horacovoakvarium.cz/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:35 Muž Lucky005 [197] Re: dudok
pekny koncentrak, a casem z toho bude LDN
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:35 JoKa Re: dudok
Tak už zvědavý nejsem... Kdybys tam měl jednu bojovnici, tak jen zakroutím hlavou a mlčím, ale toto...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:25 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: dudok
Skaláre = skaláry. Tzn. množné číslo. Na fotce jde vidět jen jedna. Pochybuji, že ty zbylé jsou schované za hustým rostlinstvem. To akva je strašné. Designově se to dá snést, ale pro ryby dost nevhodné. Navíc pro skaláry? Určitě se tu dá založit profil. Dost lidí to poradí, co změnit a jak to překopat. Tohle je fakt děs. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.02.2014 19:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dudok
Ze mas v akvariu pro rybicky vytah, to je bajecne, to mne jeste udelat nenapadlo. Ale ted nam ukaz to akvarium, ve kterem ten vytah jezdi? hmm

Hele, nabehl sis sam, fajn, je to spatne, ale jestli mas chut, pomuzeme Ti s tim si zaridit akvarium tak, abys uz priste nemusel tohle zazit, a hlavne to nemusely zazit Tve ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 19:10 Muž snehulda007 [850] Re: dudok
Myslíš, že ta skalára je spokojená když může plavat v podstatě jen nahoru a dolů?
Můj malej syn má do vany roborybu na hraní, tý by se tam dařilo dobře;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   03.02.2014 19:07 R Muž romant [27987] Re: dudok
Fajn, takže lidi, tak jak to zde kolega prezentuje to nikdy nedělejte a tento příklad si berte jenom jako špatný. Prostě všechno chce svý a u této prezentace to platí od spodu až nahoru. Dno, rostliny, osádka. Nic z toho není dobře zvoleno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -7   03.02.2014 19:04 dudok Re: JoKa
Fotka k příspěvku
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 18:35 JoKa Re: dudok
Tak ještě skaláry uvnitř?? Hmmmm...
Udělej tu prezentaci prosím. Fakt jsem zvědavý, jak ti to šlape... A na ty deformace ploutví... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2014 18:13 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: dudok
Si slovák tak určite poznáš sídlisko Luník 9 v Košiciach, (kto chce nájde si ho na nete)aj tam sa naším údeným slovákom darí ano aj keď sú riadne na tesno a predstav si coze aj ich tam pribúda.
Tak takto žijú aj tvoje rybky, hlavne, že ty máš radosť, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 15:47 dudok Re: Aforte
Kazdy mame svoju pravdu. Ked k nam pride navsteva a aj po rokoch neveria , ze su to tie iste ryby,
ktore videli predtym. Tak potom neviem , kde je pravda. Mam aj otvorene akvarium kde su len zivorodky, ktoré maju podla diskusie podmienky ako maju mat a tiez sa im dari.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.02.2014 15:38 Muž Legioix [574] Re: dudok
Ještě že tak. Ty skaláry kdyby měli ruce, tak ti asi místo mluvení naliskají tone To jen potvrzuje, jací lidé si tyhle výrobky obyčejně pořizují. Nevíš o těch rybách zhola nic a budeš tvrdit, že je to v pohodě. Něco si o skalárách přečti, třeba ti to otevře oči a budeš se asi hodně divit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 15:34 dudok Re: JoKa
Vsetko ue o diskuzii. Moje ryby samozrejme hovorit nvedia , a preto sa nedozviem ako iím je.
Skalare su v akvariu biorb styri roky , tetry machove 3 kusy su v akvariu tri roky, tetry 4 pruhe su tam tri a pol roka v pocte 5kusov .prisavicniky dva kusy asi dva a pol roka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 14:23 jamajcan Re: Folvi
To ani nepochybuj :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 14:16 Muž Folvi [-22] Re: dudok
designově je to nádherné akvárium... o jeho funkčnosti co se akvaristického využití týká však pochybuju :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2014 11:14 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: TomNovis
Nac tmavsi pisek? Jednak se da pouzit i svetly a nemusi vypadat spatne, a druhak kdyz poroste komplet rostlinami, stejne neni videt :) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 22:52 Muž TomNovis [1] Re: dudok
No, jestli chce někdo stylový akvárko, tak by si měl prohlídnout nádrže uživatelů a inspirovat se, poradit se, požádat o pomoc. Stačí klasický kvádrový tvar, k tomu nějaký decentní kryt, jednobarevné pozadí, živé rostliny, tmavší písek a je to mnohem větší paráda, než tahle luxusní zavařovačka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   02.02.2014 20:00 Muž Aforte [533] - RostlinyRe: cezarmilan
To většina rozumných akvaristů, kteří vědí, alespoň ty základy. Když se podívám na tu cenu, tak se mi z toho až oči otočí. Za tu cenu si mohu koupil Dennerle akvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   02.02.2014 19:58 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: dudok
Ja by som rád poznal názor aj neskôr. Ja hlasujem za tých čo tvrdia, že biorb nieje akvárium
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 19:05 JoKa Re: dudok
No už moje babička říkávala: proti gustu žádný dišputát... U mě doma to ale nikdy nikdo nenajde... ;-)
A záleží, co tam za rybky máš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.02.2014 18:55 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: dudok
Kdyz se ovsem divam o co jde, pri pohledu na ten design bych trpel ja :-D .

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 1968x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18493