Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Easylife - výrobky, sortiment

 

NápovědaFórum » Akvarijní rostliny » Hnojení 

PMDD

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Easylife - výrobky, sortiment
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 15:34 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Bubi200
Lepší je dávkování týdně dle návodu. Nějaké experimenty se v akvaristice vždy nevyplací X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 15:30 Muž Bubi200 [19] Re: volhpe1
to ano, ale na tyzden, ja by som daval 3 denne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 15:26 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: volhpe1
p.s. dává se 10ml / 100 l vody 3 ml nebo 4 ml je dost málo na výrobky easy-life ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   14.02.2014 15:24 -
Nevidím rozdiel.Na skúšku som začal používať Profito.To mi rastlinky lepšie idú po Rataj Bioflor či vlastnoručne namiešanom PMDD.Mňe to príde len ako perfektne urobená reklama a účinok 0 bodov. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 15:04 Muž Bubi200 [19] Re: volhpe1
dakovala ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 15:02 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Bubi200
Ano můžeš míchat všechny výrobky easy-life X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2014 14:49 Muž Bubi200 [19]
ahoj. profito 3ml + easycarbo 4ml/denne na 210 litrov? mozem to zmiesat dokopy a tak naliat? dik za tipy ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.12.2013 09:24 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Marcel G
Proti tomu co pises nic nemam. Jen stejne mnozstvi uhliku dodas i hodne spatnym bublanim, pricemz zvednout CO2 na dvojnasobek rovnovazneho stavu (pri difuzi z atmosfery) neni naprosto zadne riziko pro nic, na rozdil od minimalne diskutabilniho "tekuteho CO2", ktere v neskodnych koncentracich vic neprida.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   03.12.2013 19:40 Marcel G Re: Designer
Designer napsal: Myslim, ze bych se dokazal uspesne vsadit, ze kdyz se to tekute CO2 vynecha a zbytkem se bude hnojit stejne, ze nenastane zadna zmena ;-) .

Tak já bych se s tebou klidně vsadil, a myslím, že bys prohrál. Pokud jsou rostliny v akváriu limitované množstvím dostupného uhlíku, a ty do akvária přidáš jakékoli množství uhlíku, růst rostlin se prostě MUSÍ zlepšit. Pokud někomu po vynechání "tekutého uhlíku" rostliny rostou úplně stejně (což se dá ale subjektivně těžko posoudit), tak je docela možné, že uhlík prostě a jednoduše nebyl pro rostliny limitním prvkem. V takovém případě je přidávání tekutého uhlíku samozřejmě zbytečné ... podobně, jako je zbytečné přidávat do vody další dusíkatá hnojiva, když tam mám 30 mg/L NO3. Jen připomenu, že limitní může být i světlo (nejen živiny).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 19:29 Muž ludvik [1082] Re: Danila
Já si netroufám vynést soud naprosto průkazně. Ono můžu mít i jiný problém ... Ale je faktem, že mech moc neroste, spíš vůbec (jávský, z Bráníku :-) ). Vallisneria asiatica je také nějaká podivná, svého času vcelku rostla, teď spíš zahnívá. Cryptocoryne parva také nic moc, zjevně uhlíku málo (v její pozici málo světla moc netipuji). Řasy to asi drží na uzdě, ale nijak extrémně neubývají. Přímou aplikaci na zařasený list ale třeba Echinodory (apart, leopard a myslím, že jsem to zkoušel i na majora) zrovna moc nesnáší. Listy se spálily - a to jsem ani filtr nevypnul. Nesnáší to také ADA niť pro přivazování mechů - rozpadne se snad za týden, přitom v pokusném kýblu s mechem je už třetí měsíc. Hygrophily na tom v tomto směru byly lépe.
Přidávám jak Profito, tak draslík a trochu fosforu, dusičňanů mám dost z vody.

Max. dávka je 1ml/25l. Dávám 5 ráno a 10 odpoledne do cca 250 litrů.

Buď to prostě moc nefunguje, nebo mi blbne čerpadlo a nedává 10, nebo nevím.

Mluvím o EasyCarbo. Kolega Monty dává, nebo dával FlourishExcel a tomu to zjevně fungovalo jak má.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 19:16 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Buď jedno nebo druhé, tak to vidím já. Přidávat CO2 a ještě PMFE...nevím no, možná proto se ta změna neprojevila, asi kytkám moc dobře bubláš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 18:55 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Designer
asi změna nenastane..dával jsem PMFE pravidelně..i při dvojnásobné koncentraci vše rostlo,mechy taky ok..
Pak jsem pár týdnů vynechal a žádná změna..ovšem nevím,jak by to vypadalo bez CO2 které dodávám z lahve
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2013 17:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Danila
Danila napsala: Používám minimálně půl roku CO2 Vital a aniž bych mu chtěla dělat reklamu, tak po něm fantasticky rostou všechny rostliny a nejlépe mechy - a to zrovna ty nejnáročnější - viz video - a valisnerky jedou jak zběsilý:-)
Od Easy life používám jen Profito, Nitro, Kalium a Fosfo.


Myslim, ze bych se dokazal uspesne vsadit, ze kdyz se to tekute CO2 vynecha a zbytkem se bude hnojit stejne, ze nenastane zadna zmena ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   02.12.2013 20:39 Žena Danila [4489] - SumciRe: vendy
vendy napsala: Dobrý den,
omlouvám se za vzniklé komplikace.
Některé rosliny (jak sama píšete např. Vallisnerie) jsou na přípravek PMFE (ale i na konkurenční Flourish Excel nebo Easy Carbo) citlivé a není vhodné přípravek používat v případě kdy máte v akváriu tyto rostliny. Kromě Vallisnerie patří mezi citlivé také některé druhy nepříliš rozšířených druhů akvarijních mechů. ...
Bohužel neexistuje žádný jiný přípravek typu "tekutý uhlík", který by byl vhodný i pro použití s citlivými rostlinami. Pokud chcete dále pěstovat Valisnerie, PMFE ani jiný podobný přípravek nelze bohužel doporučit.
Také doporučuji přečíst tento text: www.plantagrow.eu/…

S pozdravem,


Používám minimálně půl roku CO2 Vital a aniž bych mu chtěla dělat reklamu, tak po něm fantasticky rostou všechny rostliny a nejlépe mechy - a to zrovna ty nejnáročnější - viz video - a valisnerky jedou jak zběsilý:-)
Od Easy life používám jen Profito, Nitro, Kalium a Fosfo.

Takže tvrzení že: "Bohužel neexistuje žádný jiný přípravek typu "tekutý uhlík", který by byl vhodný i pro použití s citlivými rostlinami" nepokládám za validní.

www.youtube.com/…
www.youtube.com/…

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 17:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Uz vic nas to tady pocitalo, kolik CO2 by nahradilo to hnojivo typu "tekute CO2", i kdyby jej rostliny spotrebovaly beze zbytku. I kdyz budes bublat hloupym burcakem a to jeste hodne neucinnym zpusobem, dodas velice snadno rostlinam vice CO2, nez tento typ hnojiva v mnozstvi, kdy jeste neni pro obyvatele akavria toxicke (vice jej dat proste nesmis, cimz je maximum dano). Mnozi rikaji, ze to pomaha, a rekneme ze treba i muze, muze to byt jako by z klidoveho stavu bez pridavani CO2 bylo najednou v akvariu CO2 2x tolik (rekneme, ciste teoreticky) a to muze byt znat. To ale i ty nejjednodussi metody pridavani CO2 velmi snadno predci. Pokud to nekomu vyrazne pomuze i pri pridavani CO2 treba bublanim, je celkem na snade, ze to jeho bublani asi nema valny vliv na mnozstvi CO2 ve vode, proste se to nestiha rozpoustet a bez uzitku to unika atp.

A ano, nekdo to pouziva na rasy, primo to na ne strikne. To je ale o tom, ze lokalne zpusobi tak vysokou koncentraci, ze je toxicka a stihne rasy v tom miste zahubit. Ono se to sice rychle rozptyli, ale pri predstave, ze mi tim proplave ryba, nemam vubec dobre pocity, a uz jen proto bych to ani na to "traveni" rasy nepouzil. Taky se nesnazim kazdy den rano probehnout horicimi pneomatikami, idealne s hlubokym nadechem, ze mi to nic tak kratce neudela...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 17:20 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Designer
Pokud nevadí podělím se s odpovědí od plantagrow.eu kam jsem psala ohledně problémů a sepsala důvody, ke kterým jste tady přišly. : Dobrý den,
omlouvám se za vzniklé komplikace. Některé rosliny (jak sama píšete např. Vallisnerie) jsou na přípravek PMFE (ale i na konkurenční Flourish Excel nebo Easy Carbo) citlivé a není vhodné přípravek používat v případě kdy máte v akváriu tyto rostliny. Kromě Vallisnerie patří mezi citlivé také některé druhy nepříliš rozšířených druhů akvarijních mechů. U dalších druhů rostlin by neměl nastat žádný problém. Bohužel neexistuje žádný jiný přípravek typu "tekutý uhlík", který by byl vhodný i pro použití s citlivými rostlinami. Pokud chcete dále pěstovat Valisnerie, PMFE ani jiný podobný přípravek nelze bohužel doporučit.
Obecně lze říci, že PMFE nepatří mezi běžná hnojiva a rostliny nepotřebují PMFE k tomu aby dobře prosperovaly. PMFE však dokáže rostlinám pomoci tím, že podporuje jejich růst (až na výše zmíněné výjimky). Většina akvaristů však PMFE použivá pro boj s řasou, kterou likviduje a přitom naprosté většině rostlin neuškodí. Základní živiny (ty které skutečně potřebuji jako základ pro svůj růst - dusík, fosfor, draslík, mikroprvky) lze rostlinám dodat použitím konzervativních "klasických" hnojiv jako je PMDD.
Také doporučuji přečíst tento text: www.plantagrow.eu/…

S pozdravem,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 14:33 Žena Laduschka [120] Re: Sid
to bych neřekla, s výměnou vody to zrovna nepřeháním a nevim, odkud jinud by ty kytky braly živiny ... dřív mi to navíc ani nerostlo bez CO2 a teďka naprostá pohoda ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 07:23 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Laduschka
...Musim ale uznat, že to s hnojenim díky svý zapomnětlivosti zrovna nepřeháním a "cvrknu" do akvárek vždycky dávku jednou za pár dní...
Neboli - placebo efekt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.12.2013 00:32 Žena Laduschka [120]
nedá mi to a musím za sebe říct, že jsem s EasyCarbo totálně spokojená. dřív jsem jela i Profito, ale to mi zakalovalo akvárko, tak jsem se na to vykašlala. Teď mi rostliny "jedou" jak vzteklý, a to i po tom, co jsem přestala dávkovat plynný CO2. Musim ale uznat, že to s hnojenim díky svý zapomnětlivosti zrovna nepřeháním a "cvrknu" do akvárek vždycky dávku jednou za pár dní ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2013 12:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Kdyz budes tu vodu menit poctive, co tyden polovinu, nebo treba jeste jednou mesicne navic v puli tydne, proste vyplachnes vodou akvarko navic, nemusis merit vubec nic, proste to zkus lit jak pisu a uvidis.

To co pridavas neni zadna katastrofa, ovsem jen za predpokladu, ze menis tu vodu, je to pozadavek cislo jedna, nelze z toho slevit, protoze kdyz nemeris, nevis co zustava v jakem mnozstvi.

Cele je to o tom, aby rostliny mely stale vseho dost a nejjednoduseji to jde tak, ze jim to das, a co nespotrebuji rozredis vymenou vody. Pochopitelne se to muze hromadit i pri vymene poloviny vody tydne, proto ten extra vyplach a proto ne plnou davku, kdyz je rostlin mene, nepridava se CO2, je mene svetla atp.

Jestli to nekdo chce jen vyzkouset, tech prvnich 14 dni se tretinovou davkou to ustoji jen pri pravidelne vymene vody (jednou tydne pulku) v klidu, to se nema jak moc silene nahromadit, takze pokusu bych se nebal a za 14 dni uz neco videt je. A pokud nechci kvuli tomu kupovat chemikalie rovnou po kile, tak to v prislusnem pomeru namicham i z balicku PMDD s pridavky fosforu a dusiku, jen se zvoli spravne mnozstvi vody, at je to naredene jak chci (nebo jak jsem uvedl).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 11:03 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Designer
Tak to je fajn, když někdo ví co a jak je to fajn, ale u mě pokud nevím jaké látky mám v akva a které chybí je to horší. Pokud jsem to pochopila tak jsi ze začátku taky zkoušel, takže to mám nechat svému osudu, opadá to a pak vylezou nové listy, které budou odolnější? Nebo to tam dávat nemám. Nevím co s tím. Torben přidávám po každém čištění a čistím pravidelně každý týden.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 09:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Ma pod akvarkem 5 lahvi, po pul litru, v tom pullitru je v jednotlivych lahvich (vychazi to z metody EI, kolik ceho):
18g Tenso cocktail
50g KNO3
6g KH2PO4
145g HgSO4.7H2O
48g K2SO4
Pro akvarium se 100l vody a pri hotove jungli rostlin odpovida jejich maximalni teoreticke spotrebe 5ml denne z kazde lahve.

Ty chemikalie mam zvlast, abych mohl pracovat s jejich pomery (ceho dam kolik) a jednou za 14 dni si smicham vsechno dohromady, co za tech 14 dni spotrebuji. Takze pri plne zarostlem akvariu s CO2 a hromadou svetla, ze vsech lahvi stejne, bych daval 25ml denne toho mixu vsech slozek. Jenze to u mne neni, odhadl jsem to na tretinu, takze davkuji do 150l svych 12.5ml denne, coz odpovida tretine te maximalni davky.

On nekdo rekne, dobre, vodu mam tvrdou dost, Mg vynecham. Ale to jsem neudelal, protoze voda v Praze obsahuje ohledne obsahu Ca a Mg (to co dela tvrdost vody) Mg jen jednu osminu Ca a Mg dohromady, horcik by mohl chybet. I drasliku by se mohlo zdat moc, ale on ve vodovodni vode moc nebyva a rostliny jej nepotrebuji prave malo. Takze zatim mi funguje lit vsechno ve stejnem mnozstvi (ohledne objemu z tech lahvi).

Dal prilevam 2.5ml Torbenu (raselinovy vyluh) do kazdych 10l vody, kdyz ji menim. Rybam to dela dobre a navic to muze nektere latky lepe zpristupnit rostlinam, nektera komercni hnojiva raselinovy vyluh rovnou obsahuji.

Vsechno ma ale svou dan. Pri takovem liti hnojiva se muze neco nahronadit a pak dojde ke katastrofe. Takze tohle se da pouzivat tam, kde akvarista ma na sebe samotneho spoleh, ze jednou za tyden vymeni polovinu vody (zadna krize ani za 14 dni, ale pak to chce ji vymenit treba 2 dny po sobe). Ona to vlastne muze byt i vyhoda, lenoch je honen tu vodu menit, vetrat v akvariu ;-) .

Ohledne rasy, na pocatku toho hnojeni (rekneme par tydnu) jsem pozoroval, ze nastoupily nektere rasy, ktere jsem ani viditelne nemel, treba zelena prisedla na celnim skle. Ale behem 14 dni se to zase srovnalo a obrazily mi i rostliny, ktere jsem prakticky odepsal. Stonkovky vypousteji listky i u dna, dokonce i kde je dost tma, stonkovky se zacaly vetvit (coz mi delay spis vyjimecne) a vsechno vypada hustejsi. A male srdicko Echinodoru, ktery jsem uz take v duchu odepsal, ma nove male listecky.

Mozna nekdo bude protestovat, ale pokusem na 14 dni se nic nepokazi a pak muze kazdy posoudit sam, co dal, jestli a jaky to melo vliv. Ja jsem spokojen, maximalne casem upravim davky. Rostliny ted mam ve stavu, ze se nektere zacinaji zmatorovat z toho jak spatne dopadly, jine pekne rostou, rozhodne bych se nerad takoveho zpusobu hnojeni vzdal, funguje, nebo aspon zatim, a prestat se da vzdycky. A ohledne CO2, na pocatku pokusu jsem jej nepridaval, ale i tak bylo na rostlinach znat, ze jim drive neco chybelo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2013 09:31 Muž kortezhugo [983] Re: vendy
Ja momentálne používam 2ml na cca 25l vody a Vallisnerie sú bez problemou.
rybicky.net/nadrze/18875

Tažko povedať aká koncentrácia je (už)škodlivá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 21:59 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: Dreamdiver
A to sa vážne používa pojem "polčas rozpadu" aj pri metabolizácii alebo je ten glutaraldehyd ku všetkému ešte aj rádioaktívny?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 19:19 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: vendy
Docela zajímavý článek o přidávání tekutého uhlíku www.prirodni-akvarium.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   30.11.2013 18:46 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: vendy
Neporadím. Glutaraldehyd jsem si vyzkoušel a už ho nemusím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 18:35 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Sid
Mám tedy dávkovat méně? píše se 1ml na 50l vody mám myslím 560 a dávkovala jsem na 500 to je 10 ml. Ano opadaly listy vallisnerie gigantee,tigra a spiralis. Také musím ale říct že ty listy neopadaly od kořenů hlavně od gigantei zůstaly takové pahýli třeba jen polovina listu. a lila jsem to po proudu u filtru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 18:30 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: vendy
Valisnerie jsou jedním z druhů rostlin uváděných jako "citlivé" na glutaraldehyd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 18:24 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Designer
Co by se tedy rostlinkám mělo přidávat pokud chceme aby byly silné a podpořil se růst? jsou nějaké "vitamíny" pro rostliny, nějaké hnojivo obsažené se všemi potřebnými látkami v rovnovážném stavu tak aby rostlinám vyhovovaly? Existuje vůbec něco...
Ryby "hnojí" ale nemyslela jsem to zas tak že by byly prasátka :-) ani nijak nepřekrmuju někdy dostanou obden někdy každý den. Každopádně problém nastal po přidání tohoto hnojiva...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 17:42 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vendy
Nemyslim, ze jsi je spalila (pokud jsi to nelila vylozene primo na ne). Sice na pouzivani tehle chemikalie (rikaji tomu tekute CO2) nadavam jen slysim zminku, ale mohu rict, Valisnerie zrovna nejsou to, co to u mne odneslo (jo, taky jsem zkusil). Pak jsem si ale spocital, ze to nema valny vyznam pouzivat a ze tak toxicka svinstva lit do akvaria nebudu, protoze vyznam je minimalne sporny, toxicita jista, jen v tech malych davkach jeste rybam neublizi.

Jak ale ctu Tve dalsi prispevky, Ty mas v akvariu jiny problem. V prezentaci mas zminku, ze hnoji ryby. Ale i kdyz by to treba stacilo, nemusi byt dost vsech latek, treba drasliku. A aby rostliny rostly, potrebuji vsechny slozky vyzivy, staci aby jedna chybela, a uz nemaji rust jak a zacnou se projevovat nasledky, treba i opadavanim listu. Vzdycky jsem si myslel, ze hole stonkovky u dna jsou nedostatkem svetla dole v akvariu. Ale neni to tak, jak jsem zacal slusne hnojit, dokonce i ty hole stonky obrustaji a to i v pekne stinnych mistech (nedavno jsem to nekde zde ukazoval i na fotce).

Nevim co konkretne chybi Valisneriim kdyz jim dole odpadavaji cele listy, to bych se take rad dozvedel (ze zvedavosti), ale uz jsem to u sebe take videl, nejstarsi rostliny proste zacnou odhazovat listy, zbyvaji jen nahnile kusy s korinky, ktere se uz nevzpamatuji, a je to pak cim dal horsi, pricemz ale stale vyhazuji slahouny s novymi rostlinami (ty ohnile ale uz ne). Rozhodne jsem tekute CO2 (kdyz se mi tohle delo) nepridaval.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 17:10 Muž Aforte [533] - Rostliny
EasyCarbo stejně jako CO2 vital obsahuje CO2 v podobě gluteraldehydu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 17:10 Žena vendy [27] - CichlidyRe: slavko
děkuji asi jsem to nevědomky spálila :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 16:38 R Muž slavko [1759] - RostlinyRe: vendy
Nemám už ten letáčik, ale v preklade bolo zlé dávkovanie. Určite došlo k spáleniu, mne sa to tiež stalo, len s tým rozdielom, že vyššiu dávku som aplikoval cielene, len som to prehnal. Inak pozor, dávkovať na množstvo vody, nie na objem akvárka. A nepleťte si maximálnu dávku s odporúčanou... NO2 vyletelo asi preto, že sa spálené časti začali rozkladať...

Ak sa nemýlim, tak EasyCarbo neobsahuje CO2 (aj ako? je to plyn) ale niečo založené na glutaraldehyde. Pekný článok o ňom je tu pmdd.mrp-cz.com/… , či je to popísané správne neviem posúdiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 12:31 Muž Aforte [533] - Rostliny
Nechci tvrdit, že nemůžou, ale podle mého názoru ne. Třeba hnojiva KNO3 zvyšují NO3, co vím. Zeptej se těch znalejších. Oni ti tu napíšou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 12:30 Žena vendy [27] - CichlidyRe: Aforte
Je u toho kelímek s ml a dávala jsem podle dávkování nejsem si vědoma, že bych to přehnala. Takže hodnoty zvyšovat různá hnojiva nemužou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 12:25 Muž Aforte [533] - Rostliny
Opravdu jsi to nepředávkovala? Pokud ne, tak hnojivem to nebude. Toto hnojivo může maximálně uškodit mechům a i těm v nadměrném dávkování. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2013 12:18 Žena vendy [27] - Cichlidy – easy carbo
Ahoj dostala jsem toto uhlíkové hnojivo pro rostliny. Nejsem si tak jistá co to vlastně je a jak to funguje. Myslela jsem že je to něco jako tekuté co2? Velkou a začátečnickou chybu co jsem udělala bylo, že jsem nepřemýšlela a s radostí z nového výrobku, že rostlinky bujně porostou jsem ihned aplikovala a nesehnala si více informací :( Píše se 1ml na 50 l denně. Ryby jsou naprosto v pořádku, ale po třech dnech to začaly odnášet valisnerky a rostliny které rostou do výšky, nezhnědly a neuhnily, prostě upadaly, přišlo mi to jak spálené , ale nepředávkovala jsem. Po změření hodnot vylítla hodnota NO2 vysoko, ihned jsem vyměnila část vody a dva dny uklízela tu pohromu. Už jsem to tam nedala. Hodnota je už ok a kryptokoryny, microsoria vyrazily mnoho nových listů. Valisnerky zatím nic, ale nemají nijak poškozené kořeny ani srdíčko tak snad se to vzpamatuje. Tyto výrobky mohou ovlivňovat hodnoty NO2? Jak na to mám jít? A co dělat. vytrestalo mě to a moc mrzí :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 23:15 - Re: volhpe1
Pretrepávam,pretrepávam.
:-D
Normálne u mňa to filtračné medium moc nemá čo čistiť,no využil som ho pri kŕmení mäsom keď mi v akva nastal zákal.Toto zaberá dosť rýchlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2013 20:45 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: volhpe1
ProFito momentálně používám a řekl bych že je srovnatelné s Ratajovým Bioflorem. Možná s Bioflorem mě to rostlo i lépe, jenže to jsem bydlel jinde a měl jinou vstupní vodu, takže to není úplně fér srovnání ...

Jinak si prosím u těchto komerčních hnojiv nenech namluvit dávkování tak aby jsi dodával 0,5mg/L Fe - jednak není 100% jisté že známe obsah Fe v daném hnojivu a druhak výrobce tyto hnojiva upravuje na nějaké dávkování a to by se víceméně mělo dodržet. Nedávno jsem četl na akva.sk že právě ono dávkování ProFita tak aby dodávalo 0,5mg/L vody vedlo k růstu ruduchy. Jakmile majitel začal ProFito dávkovat podle výrobce tak ruducha do několika týdnů zmizela .... nebo to byla černá štětka ... no už přesně nevím .... každopádně z toho plyne věřit v dávkování výrobci když už toto komerční hnojivo používám.

Něco jiného to je pokud si mícháme hnojiva z vlastních složek ....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 19:35 Žena Laduschka [120] Re: volhpe1
taky můžu doporučit, jedu každodenně (když nezapomenu) Easy Carbo, už jsem i vypnula přívod CO2 a rostlinky i tak jedou dobře palec profito sporadicky, mám podezření, že se mi podílelo na zákalu v jednom aq, ale nevim nevim ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 17:54 Muž dome [6] - RostlinyRe: volhpe1
hoj.
Easy Life Profito jsem používal(dvě 500ml balení),kytky rostly :) však nemyslím si že o mnoho lépe než po ratajově hnojivu a nemyslím si ,že o něco hůře než po hnojivu od Tropica.Asi né nadarmo to hnojivo má nějaké to ocenení a já ho mohu také doporučit.Spíš,ale dám přednost Tropice!

Easy Life Carbo: no pár českých aquascaperů tento přípravek doporučuje,dokonce tvrdí že rostliny to v růstu výrazně podpoří,ale já to vyloženě tvrdit nemůžu.Samotný výrobce ho udává také jako prevenci řas,ale to je zase o přístupu k Aq.Zázraky to neumí,ale na škodu to není.Jeho největší přednost je v aplikaci čistého,neředěného množství přímo na řasu,kdy po pár opakování řasa zešedne a zmizí.V tom je to perfektní!

závěrem. tyto výrobky doporučit mohu,napomohou ti k bezproblémovému chodu Aq a ty se můžeš věnovat jeho designu,protože to je ta nejdůležitější věc!

pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.10.2013 16:37 Muž acik [416] Re: volhpe1
Když víš jakou máš vodu,tak musíš vědět i jaké hnojivo potřebuješ ne? Když ti někdo napíše jo super oba výrobky jsou dobry,tak to vemes a budes to lejt taky? To preci nejde ne,tohle bych si nedovolil aniž bych věděl co mam za vodu v akva a to jsem zcela začátečník a radit ti dal nemůžu :) Někdo ze zkušených ti určo řekne své...


volhpe1 napsal: Musí se to protřepat :-D

Mám dotaz zabírají tyto výrobky na růst kytek v akva

Easy Life Profito
Easy Life Carbo

Chtěl bych to kombinovat dohromady :-)

Mám 100 L akva asi 20 kytek a 30 rybek

Má to cenu dávat do akva?
Jaké jsou výsledky při dávkování?

Dík za rady ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2013 16:30 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: prasan
Musí se to protřepat :-D

Mám dotaz zabírají tyto výrobky na růst kytek v akva

Easy Life Profito
Easy Life Carbo

Chtěl bych to kombinovat dohromady :-)

Mám 100 L akva asi 20 kytek a 30 rybek

Má to cenu dávat do akva?
Jaké jsou výsledky při dávkování?

Dík za rady ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 22:13 - Re: Burik
10ml na 30L,podľa návodu.Bielu tekutinu bolo vidno v akvárku tak max.niekoľko sekúnd.Proste asi nemá u mňa s čím zreagovať,čo ma teší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 21:53 Muž Burik [727] - AquascapingRe: prasan
vdyť je ta tekutina bílá..voda se hned zabarví do bíla..nebo tam toho dáváš málo:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 21:51 - Re: Burik
Žeby som mal tak čistú vodu a zabehnuté akva,že sa v podstate nič nedeje?
Nádrž kde som to lial mám založenú asi 4 roky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 21:19 Muž Burik [727] - AquascapingRe: prasan
Já mám teda vždy na hodinku,dvě akva bílé
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 21:07 - Re: Burik
Jj to sú veci ktoré som sa dočítal i v reklamnej správe od výrobcu.Vraj to má zaberať a pomáhať až v 30-tich veciach.Akých? To som sa už nikde nedočítal.Pár spomenutých je,no čo ostatné?
Príde mi to na fajn reklamu a pritom pôjde asi len o bežný prípravok na odbúranie škodlivých látok s prídavkom nitrifikačných baktérií.
V návode tiež stají,že sa má voda zakaliť - vraj vtedy prípravok funguje.Ja som žiadne zakalenie nepozoroval.
Jeden chovateľ(3 chovne-fakt obrovské) to používa,ale povedal mi vraj to používa len pri veľkej výmene vody a preprave rýb.Vraj to zmiernuje stres rýb a pomáha skôr stabilizovať akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 21:00 Muž Burik [727] - AquascapingRe: prasan
změny jsem nepozoroval žádné..jen to pomáhá k odbourání chloru a dalších škodlivých látek a obsahuje to bakterie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.08.2013 20:53 - Re:
Prípravky proti riase samozrejme len môžu odstrániť následok,no neriešia príčinu.Súhlas.
Osobne som až doteraz nič do akva nelial.Toto Easy Life filtermedium mám na skúšku.Zaujmalo ma či to niekto používa dlhodobejšie a aké zmeny pozoroval.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 6

Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 8049x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/18043-easylife-vyrobky-sortiment?od=101