Easylife - výrobky, sortiment
Ahoj dostala jsem toto uhlíkové hnojivo pro rostliny. Nejsem si tak jistá co to vlastně je a jak to funguje. Myslela jsem že je to něco jako tekuté co2? Velkou a začátečnickou chybu co jsem udělala bylo, že jsem nepřemýšlela a s radostí z nového výrobku, že rostlinky bujně porostou jsem ihned aplikovala a nesehnala si více informací :( Píše se 1ml na 50 l denně. Ryby jsou naprosto v pořádku, ale po třech dnech to začaly odnášet valisnerky a rostliny které rostou do výšky, nezhnědly a neuhnily, prostě upadaly, přišlo mi to jak spálené , ale nepředávkovala jsem. Po změření hodnot vylítla hodnota NO2 vysoko, ihned jsem vyměnila část vody a dva dny uklízela tu pohromu. Už jsem to tam nedala. Hodnota je už ok a kryptokoryny, microsoria vyrazily mnoho nových listů. Valisnerky zatím nic, ale nemají nijak poškozené kořeny ani srdíčko tak snad se to vzpamatuje. Tyto výrobky mohou ovlivňovat hodnoty NO2? Jak na to mám jít? A co dělat. vytrestalo mě to a moc mrzí
Starší reakce
ProFito momentálně používám a řekl bych že je srovnatelné s Ratajovým Bioflorem. Možná s Bioflorem mě to rostlo i lépe, jenže to jsem bydlel jinde a měl jinou vstupní vodu, takže to není úplně fér srovnání ...
Jinak si prosím u těchto komerčních hnojiv nenech namluvit dávkování tak aby jsi dodával 0,5mg/L Fe - jednak není 100% jisté že známe obsah Fe v daném hnojivu a druhak výrobce tyto hnojiva upravuje na nějaké dávkování a to by se víceméně mělo dodržet. Nedávno jsem četl na akva.sk že právě ono dávkování ProFita tak aby dodávalo 0,5mg/L vody vedlo k růstu ruduchy. Jakmile majitel začal ProFito dávkovat podle výrobce tak ruducha do několika týdnů zmizela .... nebo to byla černá štětka ... no už přesně nevím .... každopádně z toho plyne věřit v dávkování výrobci když už toto komerční hnojivo používám.
Něco jiného to je pokud si mícháme hnojiva z vlastních složek ....
Taky můžu doporučit, jedu každodenně (když nezapomenu) Easy Carbo, už jsem i vypnula přívod CO2 a rostlinky i tak jedou dobře
Profito sporadicky, mám podezření, že se mi podílelo na zákalu v jednom aq, ale nevim nevim...
hoj.
Easy Life Profito jsem používal(dvě 500ml balení),kytky rostly
však nemyslím si že o mnoho lépe než po ratajově hnojivu a nemyslím si ,že o něco hůře než po hnojivu od Tropica.Asi né nadarmo to hnojivo má nějaké to ocenení a já ho mohu také doporučit.Spíš,ale dám přednost Tropice!
Easy Life Carbo: no pár českých aquascaperů tento přípravek doporučuje,dokonce tvrdí že rostliny to v růstu výrazně podpoří,ale já to vyloženě tvrdit nemůžu.Samotný výrobce ho udává také jako prevenci řas,ale to je zase o přístupu k Aq.Zázraky to neumí,ale na škodu to není.Jeho největší přednost je v aplikaci čistého,neředěného množství přímo na řasu,kdy po pár opakování řasa zešedne a zmizí.V tom je to perfektní!
závěrem. tyto výrobky doporučit mohu,napomohou ti k bezproblémovému chodu Aq a ty se můžeš věnovat jeho designu,protože to je ta nejdůležitější věc!
Když víš jakou máš vodu,tak musíš vědět i jaké hnojivo potřebuješ ne? Když ti někdo napíše jo super oba výrobky jsou dobry,tak to vemes a budes to lejt taky? To preci nejde ne,tohle bych si nedovolil aniž bych věděl co mam za vodu v akva a to jsem zcela začátečník a radit ti dal nemůžu
Někdo ze zkušených ti určo řekne své...
0 09.10.2013 16:30 volhpe1 [41] - Tetry Mám dotaz zabírají tyto výrobky na růst kytek v akva
Easy Life Profito
Easy Life Carbo
Chtěl bych to kombinovat dohromady
Mám 100 L akva asi 20 kytek a 30 rybek
Má to cenu dávat do akva?
Jaké jsou výsledky při dávkování?
Dík za rady
Starší reakce
10ml na 30L,podľa návodu.Bielu tekutinu bolo vidno v akvárku tak max.niekoľko sekúnd.Proste asi nemá u mňa s čím zreagovať,čo ma teší.
Vdyť je ta tekutina bílá.. Voda se hned zabarví do bíla.. Nebo tam toho dáváš málo
Žeby som mal tak čistú vodu a zabehnuté akva,že sa v podstate nič nedeje?
Nádrž kde som to lial mám založenú asi 4 roky.
Já mám teda vždy na hodinku,dvě akva bílé
Jj to sú veci ktoré som sa dočítal i v reklamnej správe od výrobcu.Vraj to má zaberať a pomáhať až v 30-tich veciach.Akých? To som sa už nikde nedočítal.Pár spomenutých je,no čo ostatné?
Príde mi to na fajn reklamu a pritom pôjde asi len o bežný prípravok na odbúranie škodlivých látok s prídavkom nitrifikačných baktérií.
V návode tiež stají,že sa má voda zakaliť - vraj vtedy prípravok funguje.Ja som žiadne zakalenie nepozoroval.
Jeden chovateľ(3 chovne-fakt obrovské) to používa,ale povedal mi vraj to používa len pri veľkej výmene vody a preprave rýb.Vraj to zmiernuje stres rýb a pomáha skôr stabilizovať akva.
změny jsem nepozoroval žádné..jen to pomáhá k odbourání chloru a dalších škodlivých látek a obsahuje to bakterie.
0 08.08.2013 20:53 - –
Re: Prípravky proti riase samozrejme len môžu odstrániť následok,no neriešia príčinu.Súhlas.
Osobne som až doteraz nič do akva nelial.Toto Easy Life filtermedium mám na skúšku.Zaujmalo ma či to niekto používa dlhodobejšie a aké zmeny pozoroval.
BlueExit mi taky vůbec nezabral,byly to vyhozený prachy..ale rostlinám to neuškodilo..
Na tu sinici mi zabralo jen zatemnit akva na 3 dny..akva bylo krásně čisté a sinice se už nevrátila.
Jo asi trochu jo, ale maličko
, Easy Life jsem tam ještě nelil.Jen jsem navázal na ty český/slovenský překlady, že jsou tam chyby a už se nebavím o tom že bez lupy se nechytám.
Asi tu dávku (Carbo) dávám na hraně, ale nepozoruju nějaké škody na kytkách. Jo to BlueExit to je jiná ten jim dal zahulit, příště bych chemii proti řasám nechal až na úplnej konec, ale to říkám teď. Co vám udělal EasyCarbo s kytkama a v jakejch souvislostech?
Nekdo kouri cely zivot a ani to s nim nehne. A nekdo chodi mestem plnym smogu a staci mu to k rakovine. Takze ano, kazde akvarko je jine. A davka? Zkousel jsem jak doporucovanou, tak vyrazne nizsi... 2 katastrofy stacily, pro ma akvaria holt umele zamoreni jedy nejspis neni vhodne
.
No hádam ak je spokojný,tak to také zlé nebude.Záleží na konkrétnom akva.Niekde ani denné pridávanie škodiť nemusí.Ak to nepreháňaš s dávkou.
čoveče dost podobné zkušenosti...ruduchu i staghorn to odrovná, ale hned v závěsu byly i kytky ... lahvička téměř plná k dispozici v Ostravě
www.prirodni-akvarium.cz/…
Kdyz se podivate na tu toxicitu dole... no ja chapu, ze to dospelym rybam treba nemusi nic delat, ale kdyz budete zit ve smradlavem smogu a urednik Vam rekne, ze se neprokazala skodlivost one koncentrace pro dospele, jak se budete tvarit? Budete radi, ze je tam taky mimo jine vyssi koncentrace CO2 a kolem rostou nadherne stromy, nejspis z toho duvodu?
A ano, co obsahuje EasyCarbo se vlastne nevi, ale o to mensi duveru to ve mne budi...
Jinak pisu zcela otevrene co si myslim a klidne prijmu argumenty ze nemam pravdu, nemusim ji mit.
No ja uvazuju co s tou lahvickou, je skoro plna. Bud s tim zkusim aspon doma hubit mravence, nebo to nekomu dam, at muze taky nadavat
.
EDIT: Az to vysadis, opatrne s naradim vkladanym do akvaria, pac to uz Ti jedine vykvete sitka na ryby a hadici budes zkracovat po kazdem odkalovani
.
No to je možný, já bez něho nejel od doby sinic, až dojde tak ho vysadím a uvidím.
Přece ho nenechám jen tak
Kdyz se divam do Tve prezentace, mech zadny v akvariu nemas, takze to Tvou spokojenost s EasyCarbo vysvetluje. A mozna ze by Ti to rostlo vsechno jeste lepe, kdybys ho vyhodil a nebyl s nim spokojeny, protoze kdyz to roste i s timhle, nedokazu si predstavit, jak nadherne by Ti to rostlo, kdybys to akvarko netravil timhle
.
Zvelicuju, ja mam proste s EasyCarbo jen ty nejhorsi zkusenosti.
Já mám 250ml flašku a plný uzávěr je 10ml. Ale myslím že když mají u každé flašky odměrku není to problém. Na české překlady je ale třeba dávat pozor, na Tetra aqua Easybalance je česky 2,5ml na 10l vody denně a něměcky 1x za týden (německy je to správně)a to je dost rozdíl
. Jinak EasyCarbo dávám denně a jsem spokojen.
0 08.08.2013 12:47 - – Eesy life
Teraz pozerám,na etikete je udávané 10ml na 30L.Hneď pod označením je údaj,že 10ml je obsah zátky fľaše.Nie je to pravda.Uzáver má len 5ml a niečo.Takže sa treba podľa toho zariadiť.
Starší reakce
Jednou tydne tretinu vody a nebo kdyz neni neco jak ma byt, pak klidne i kazdy den.
Starší reakce
Děkuji za odpověd. No vyzkouším to zatím tak jak to dělám a uvidím jaký bude výsledek, kdyžtak to zkusím denně
Dost zalezi aj od velkosti akva, cim mensie tym castejsie, ale nemyslim ze denna davka je nutna (vseobecne, nielen pre profito)
Jednomu to funguje tak a druhýmu zase onak, to se musí v praxi odladit a odsledovat.
Starší reakce
Easy carbo zacni na 1ml na 50l na den, profito podla navodu tj cca 1ml na 50l denne (tyzdenne prida cca 0,2-0,25mg/l Fe).
Kolik ceho je jasne uvedene v navodu, ja davam kazdy den 2 ml carba a je to ok. Pozoruji lepsi rust, takze to nejspis pomaha.
Ja pridavam jeste ferox, draslik, fosfor a NO3 do akva + to carbo. Toto se mi osvedcilo. Doporucuji zacit na mensich davkach a postupne pridavat dle potreby. Ja zadne testy nemam a davky davam podle sledovani rustu rostlin a obyvatel...
Ahoj....vidim ze je toho tady o ruznych vyrobkach dost
...
ja bych se chtela zeptat,akvarko jede rok,mam tam kulicky od jbl,nektere rok ted a asi tri z nich jsou tam teprve 2 mesice,vsude ctu easy life carbo a profito,svagrova to pouziva obcas a ma naaadherne akvarko!260l ovsem...ja mam sedesatku takze ca54 a moje otazka je-kdyz uz se jedna o rocni akvarko,kolik ceho?vsude se pise neco jineho..chtela bych tedy denne protoze si mysim ze pomalu ale jiste je lepsi nez tam toho spustu nalit jednou za tyden....muze mi tady nekdo poradit?a jeste-je me akvarko normalne zarostle nebo mene?..aaaaach kdo se v tom ma vyznat?
Nemam ted bohuzel k dispozici lepsi fotak tak alespon tak
Starší reakce
5krát týdně 3-4 ml carbo, 5ml profito při výměně vody cca po 10-14 dnech. tak to neberte jako ideál, řasy jsou tam také...
Opravdu hnojite jen timto? Vypada to uzasne.... Jake mate denni davky?
Ahoj, takhle vypadá akva které je jen na Carbu a občas Profitu, tak se stav kouknout...
Jasné no, zkusit si to musí každý, já jsem taky zkoušel easy carbo, pak jsem ho vysadil na měsíc a teď ho zas dávkuji, opravdu to s ním roste lépe, ale s normálním CO2 se to nedá srovnávat. Dávkuj to teda každý den, 1-2 týdny počkej a pak tam vypusť ryby, hodně zdaru
Chci to právě zkusit bez CO2 setu jen s Carbem,právě jsem si myslel že bych to dávkoval každý den.Zatím to mám bez ryb ale půjdou tam až se akvárko zaběhne.Možná tam po týdnu dám 2 nebo 3 paví oka aby začali hnojit.
Easy carbo bych dávkoval každý den tak 1-1,5ml na 50l vody, zrovna u tekutého uhlíku je důležité dodržovat každodenní dávkování, dodáváš tím uhlík a není moc dobré když se rostliny musí přizpůsobovat pokaždé na jiné množství uhlíku ve vodě, takže pokud hnojit tekutým uhlíkem, tak každý den, jinak nehnojit vůbec nebo si pořídit CO2 set. Easy life bych dávkoval dle doporučení 10ml na 100L týdně, nejlepší by bylo to dávkovat každý den spolu s Easy Carbem, tzn. 1,5ml Easylife každý den. Máš nějaké ryby v akváriu? Jestli ne tak budeš muset sem tam přihnojit i NO3 a PO4. Hodně štěstí
Je to ta 112l v mé prezentaci ... Středně zarostlé,zatím bez ryb.A dávkoval by jsi to každý den?Nebo dávat 1xtýdně?Díky
Easy carbo můžeš valit hned od založení a to samé profito, je v něm Fe a draslík, ten ve vodovodní vodě nenajdeš a ryby ti ho též nevytvoří, přidávej doporučené dávky
O jaké akvárium se jedná?
Zdravím včera jsem založil nové akva a chci se zeptat kdy by jste začali dávkovat Carbo a kdy profito?Carbo jsem přidal hned včera a dnes také dávám 1ml na 100l denně beru to že je to místo CO2 a Profito mám v plánu začít dávkovat až tak po týdnu nebo po čtrnácti dnech až uvidím že se kytky chytli.Poraďte jak by jste to dávkovali vy?Nebo jaké máte zkušenosti.Moc díky ...
Starší reakce
Menší dávky častějc = větší uspěch.
Pokud se nechcete zabívat nějakým mícháním PMDD odvažováním a dalším laborováním je easy life idealní pokud člověk věří nápisům na balení
. PMDD stačí zamíchat špinavou špejlí.... a hned se dějou věci divoké (plísen) a ta trvanlivost furt to míchat dokola??
FOSFO mě zklamalo , protože bohužel zřejmě obsahuje mín fosforu než výrobce uvádí.
Na svejch 80 l čistý vody jsem dnes (a již dřív) nalil 160ml , což by mělo bejt už předávkovaný hrozně a okamžitě by se měla objevit zelená řasa .... ale nic ono hle PO4 je pouze 1.5mg/l. Ve výsledku vám FOSFO zvedne koncetraci PO1 1ml v 1l o 0,5mg/l.
Používám ho dost často protože pražská voda je furt pěkně nasycená dusičnanama.
Carbo je moc dobrý když se překročí koncentrace uvedená na obalu ,dá se stím pparádně zlikvidovat ruducha, a ryby ani krevety jsou ok , samozřejmě za předpokladu že měníte často vodu.
Z profitem zkušenost nemám microprvky by se měli řešit až tehdy jsou li na rostlinách viditšlné nějaké známky poruch , např. rozadání pletiva stráta barvy atd...
Sám používám raději ADu je spolehlivější a když člověk přidává v doporučenym dávkování , všechno pěkně rosrte tak jak má. Myslím(Step 1-3)
Pokud máte nedostatek NO3 je dobrý přidat NITRO to mám vyzkoušený a stačí fakt málo a za ty peníze je rozumný.
Výpočet koncetrací v jednotlivých komerčních hnojivech se dá spočítat tu:
calc.petalphile.com
Nadruhou stranu nevím jak se tomu dá věřit , jsou zde koncetrace alespon od easylifu co jsou na obalu ale těm se jak sem se přesvědčil moc věřit nedá...
Starší reakce
no neviem, ja som spravil pokus, do jedneho pohara som dal vodu z RO a do druheho vodovodnu 12dkH, do kazdeho kvapol Ferro a voda z vodovodu sa zakalila pricom voda z RO zostala cira.
Tiez som zistil ze ak som do akva vecer nalial Ferro + Profito zmeral a v akva bolo 0,3mg/l Fe co sedelo, ale rano pred zapnutim svetla (po cca 8hod) som zmeral znovu a bolo 0,1mg/l Fe co je znacny pokles. s Tensom ani s Plantexom tento problem nemam.
U mě bylo Profito v pohodě bez zákalu, jen u toho Ferra je to nepříjemný, protože i po 12 hodinách je tam stále slabý zákal. Později vyzkouším denní dávkování, snad ten zákal nebude tak výrazný.
Mě profito kalí i měkkou vodu, ale jen na pár hodin, tak 2-3, pak je to v pohodě ... a kytky po tom rostou fajn, navíc hnojení jednou za tejden, to si myslim se dá přežít ...
Někde jme to probírali.
To mléčné zakalení nám způsobovalo přidávání EL profita, které zmizelo cca
po 10 hodinách.
Samozřejmě na nějaké negativa to nemělo vliv, ale na estetiku ano.
Dnes používám jednotlivé složky a mám klid.
Reakci Profita s tvrdou vodou vylučuji, protože stejný problém jsem měl
i v AK s měkou vodou.
Edit: Zapomněl jsem dodat, že dávkování bylo každý den a docela vysoké. 5 ml na 72 litrů.
ja si myslim ze hnojiva od Easylife su dobre, len proste u mna to nefungovalo. neiem ti poradit nieco konkretne.
A zkušenost s jinými hnojivy? Zda je u nich stejný problém (Ferropol apod.) Trochu mám obavy, aby nedošlo k nějaké reakci a nevznikla sloučenina, která bude rostlinám k ničemu. Ještě mě trochu mate to, že jsem po aplikace dělal test na obsah železa a stále mi vychází 0.
Nemozem najst ci som to tu pisal, ale zakalilo mi vodu tiez. Potom som to testoval a zistil som ze vodu z RO to nezakalilo pricom vodu z vodovodu hej, bavil som sa potom este s par ludmi a vychadza mi to ze problem je pri tvrdej vode.
Přidat reakci
1 ...... [3] 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 8337x