Betta Splendens ploutve
Je možné aby Tetry kráľovské okusali bette plutvy?
Starší reakce
Mechanicky roztřepené ploutve se zcelí během pár dnů.
Jj vodu menit budeme

Nepodceňuj tu výměnu filtru a zachovej se, jak jsem ti psal.
Samicky ho okukuji,ale kdyz se hne smerem k nim tak pred nim utikaji,on neroztahuje zabry nic,jen je obcas prozene.. Obavala jsem se,ze je to tim filtrem,tak uvidime... Jinak ten rez se mu zase slepi?
Samičky jsou v pohodě?Možná se mýlím,pokud samec neprosadí dominanci,dokáže ho zdevastovat i mnohem drobnější samička,stačí ťuknutí tlamkou a praporce ploutví létají.

Presne kus za kus.. Ted je tam 26.. Ale samicky bett jsou v pohode

ted jsem se docetla,ze nechat i ten stary nejakou dobu spolecne zapnuty,tak jsme ho dali zpet.. I tak menit vodu?
Voda bude horší, pokud došlo k výměně kus za kus, budeš muset celý týden denně měnit min. 1/3 objemu vody, krmit velmi střídmě a přitopil bych 28 a klidně i více.
0 13.03.2016 15:33 Peťuna – Co s tim?

Ahoj,zdravim vsechny,mam takovy dotaz. Vcera jsme koupili bettaka,v akva se mu libi vse v pohode,ma nadherne ploutve,ale koupili jsme i novy filtr(ten stary nestihal).. A dnes dopo taky jeste v poho a po odpoledni prochazce jsem si vsimla,ze ma ocasni ploutev narizlou a ve spodni malinkate dirky,cim to muze byt?
Starší reakce
Odkalim dno a pak asi 3/4 vody měnim jak už jsem psal asi jednou za 10 dni někdy po tydnu podle času.. V obchodě mi řekli že beta už nemá šanci že zařve..věřím že se spraví

Podla toho totalne cisteho dna ma napadlo, nemeníš dúfam celú vodu naraz?
V 10 litrech nech jenom toho beťáka.

V akva je s 2kusy neonek, 2kusy p. Oka, ancitrus panceřniček, 2 rostliny, filtr jk animals interval filter 301
Proč do karantény, beztak by to bylo teď hned zařízený, takže špatně. Musíš jí zajistit odpovídající opodmínky, bez toho ryba půjde kukat. Teplo a kvalitu vody, to je základ. Přisuň to akvo k topení, ale měj v akváriu teploměr.
A mám ji dat do karantény? Nebo ji mám nechat v akva topení nemám ale pořídil '

Teplotu ne nižší 26st. a denně, či obden měnit klidně polovinu vody.
Je v 10 litrech,ale není tam sám že?Jednou za 10 dní výměna je málo.U tak malého akva je údržba obzvlášť důležitá.Založ prezentaci,ať jde lépe poradit.Kdo je všechno v akváriu,jaký filtr,kolik rostlinek,nebo dej aspoň fotku celého akva.

0 09.03.2016 15:47 Martin140 – betta nemoc

Zdravím všechny mám beťáka asi 3 měsícea celou dobu žral jak ďábel, ale minuli týden se mu začali rozdělovat ploutve na jednotlivá vlákna teď je na úplně zkamenělé a nemůže moc plavat. Vodu měnim jednou za 10 dni akva je cca10l...dá se stim něco udělat nechci o něj přijít děkuji za rady.
Starší reakce
Takže, ráno jsem dala pravděpodobně poslední dvě kapky eshy 2000. Zítra tedy výměna 1/3, přidat šišky a mandlovník a ... Mám doma ještě eshu Optima (dala bych dle návodu tak tři kapky) a říkala jsem si, že bych rostlinkám přidala trochu Brutusu od Rataje (ten myslím obsahuje i rašelinový výluh pro rybičku). Mohlo by být?
Ještě ty dva dny eSHu a potom už jenom listy, šišky apod.

Aktualizace. Po příchodu z práce jsem vyměnila vodu, přidala eshu, tak jak jsem měla a vyblejskla beťáka. Místo dírky je teď trhlina a chomáček se přesunul níž, kde se opět tvoří dírka.

Tak, aby se to zbytečně neředilo.
Prodloužím! Pochopila jsem správně, že pokud měním vodu, tak mám doplnit koncentraci léčiva na původní? To znamená, že když jsem do dneška nakapala celkem 12 kapek, pak po výměně cca 1/2 vody bych doplnila 6 kapek?
Klidně o den, dva prodloužit.

Dobré ráno! Dnes by měl být teoreticky poslední den s eshou. Plíseň téměř zmizela. Dnes se však objevila opět dírka na hřbetní ploutvičce, která už se včera zdála být uzavřená a vlaje z ní kousek plísně viz foto. Konce paprsků na ocasní ploutvi jsou jakoby do červena. Nedá se to moc nafotit. Je to jako u jednoho z paprsků na hřbetní ploutvi. To jsem dřív u plísně neviděla. Nebyla plíseň jen druhotný příznak?

Jasně, i ostatní živočichové.
Neritina zvládne eshu v pohodě? A zítra a pozítří jen eshu podle návodu bez výměny vody nebo měnit klasicky 1/3?
Polovinu vody, vyndat ty šišky atd. a eSHu dávku o polovinu navýšit.
Takže vyměnit 100% vody, vyndat šišky, mandlovník, nepřidávat torben a přidat eshu?
Pokud se plíseň vrací, je řešení karanténní nadrzkou dočasné. Léčit tam kde je.
Takže napustit karanténní nádobu a přidat eshu. Jdu na to!
Je v akva něco, co by mohlo vadit? Nevím, jak zabránit tomu, aby se plíseň po návratu zase neobjevila.
Když tu eSHu, tak do úplně čistý vody, tedy bez soli a výluhu.
Já bych nesolila, u bett se mi to nikdy nevyplatilo, vyměnila bych vodu a nasadila eSHu 2000.
Neplašit a v klidu pokračovat ve vodoléčbě. Pokud je soli, tolik kolik jsem psal, tedy polévk. lžíce na 50 litrů vody, rozpuštěný roztok, tak to rostlinám nic neudělá.

Zdravím! Tak denně měním vodu cca 1/2 akva. Přidala jsem Torben. Soli se bojím kvůli rostlinám. Dírka na břišní ploutvičce se hned druhý den zacelila, kousek konce paprsku stále téměř průhledný a dnes se objevila další dírka v hřbetní ploutvičce viz foto.

Nemám pomalu napouštět karanténní nádrž? Akva je nové a netuším, co by mohlo být špatně. Začátek byl slibný. Ploutve krásně dorůstaly a sílily a teď toto. Co mám dělat?

Mandlovník tam je a olšové šišky také. Budu tedy měnit, měnit, měnit a přidám tu sůl. Snad to rostlinky přežijí. Je to takový pidi kousek ploutvičky, že kdybych kvůli těm plísním nebyla tak paranoidní, ani bych si toho nevšímala. A ještě jsem začala přidávat CO2 Vítal od Rataje kvůli pogostemonu erectus. Nemůže to mít souvislost? Dávám denně tak 0,4 ml.
Teplotu,a měnit, měnit, měnit, možno lehce zasolit(pol. lž. na 50 litrů, nalít roztok, jednou, ne při každý výměně). List(y) mandlovníku mořskýho, jeden velkej na 100 litrů.
Tak jsem zpět na fóru v oddělení nemocí. Tentokrát to plíseň není. Malinká koncová část jednoho paprsku na břišní ploutvičce je bílá a trochu průhledná. Nafotit se mi to nedaří. Navíc se mi zdá, že se vedle tvoří dírka. Vzhledem ke katastrofě s rozpadlým filtrem v akva se teď stejně denním výměnám vody nevyhnu. Vybalila jsem opět topítko s nastavitelnou teplotou a nastavila ho na 28°. Co dál? V akváriu mám neritinu a rostlinky, tak tam nechci bezhlavě nic lít. Jinak v lékárničce mám eshu exit, eshu 2000, omnipur a baktopur. Prosím o radu

Starší reakce
Njn, mají to v povaze, jsou to takový malý piraně, asi jim ty jeho dlouhý ploutve nějak vadí a nebo se jim to prostě líbí a baví se tím, nebo se nudí.
Ta vrchni byla zkroucena a teochu slepen,nesla mu roztahnout,izolovala jsem ho a druhy den davam jakousi vodicku co ki byla doporucena a denne menim vodu a pomalu se rozpletaji.. Ale urcite ho i oskubala nejaka ryba.. Vcera jsem pristihla neonky jak chytaji za ploutve samicky

Rašelinový výluh např. Torben, olšové šišky, listy mandlovníku, klidně to vše podpořené čistou vodou. Proč tam hend lejt léčivo, i když šetrné...
Pokud je tomu tak, byl jsem vedle jak ta jedle.

Jestli jsou ploutve zaplísněný, tak potom ano eSHu 2000, ale jestli je to jenom potrhaný, tak bych to neřešil, trochu více měnil vodu a přidal list(y) mandlovníku mořského(velkej na 100 litrů).
Tak tu maji vsechny 3,ale pro jistotu jsem dala tu svetlou samotnou a uvidime jesi se bettak zahoji a doroste a pak ji zkusim vratit nebo ji daruju.. Jinak ma trosku pokroucene plotvicky( hlavne tu vrchni a uplne ji neroztahne,mam neco pridat do vody? Cetla jsem o esha2000..
bílá tečka je samička

... pardon ...

Ted jsem nasla fotku.. Takhke vypadal Bettak 19.listopadu jeste ve 2l

No kazdopadne jde vecer malej na samotku ano davame jim 2x denne, vetsinu teda zblajznou pavi oka protoze zbytek to nestihne a na muj vkus toho dostavaj az az.. Je mi jich lito tak dostavaj 2x

a maj vlockovy,tabletky pro anciky a bettky kulicky
Mezi chovateli bet se popisují případy, kdy se někteří samci dokážou otočit a rozcetlovat si ten ocas sami. Ale tady bych se taky spíš přikláněl k tomu, že se na tom někdo podílí. Ta světlá ryba má taky z ocasu vydrbnuto, ale tady je problém, že pokud je to fakt samec, tak ten dlouhoploutvý bude mít dost nevýhodu v obratnosti. Která se vyrovná až když o ty měkké ploutve skoro přijde. Na rozpad to fakt nevypadá, je to očividně orvané.
Mne v ty stovce (v Kristalovce) obcas neonky na Kaminka pekne utocej, stipou ho do ocasni ploutve, hlavne kdyz maj hlad a jsou podrazdeny. Jak zacnu krmit, napadaj se navzajem. A to jsou spolu uz 3/4 roku. Je to proste: Bojovnice versus piraňky

. Vetsinu casu je ale klid.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 8
Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 8167x