Permanentni test CO2
Takže to zas tak drahé není(viz příspěvek níže)
Hm,tak mě nic neodepsali.No nevadí,hlavně že aspoň tobě-díky
Tohle mi přijde podobné k pH testu od Sery. Musím se doma podívat, třeba bych taky zkusil DC.
Včera večer jsem tam psal v 19.21 a dnes ráno přišla tahle odpověď:
Dobrý den, z 1g BM vyrobíte mezi 1-10 l indikatoru - dle pozadovane
koncentrace. Rozpustnosti se napomaha pridanim lihu do vodneho roztoku.
BM je v lihu velmi dobre rozpustny.
Dulezite je, aby roztok mel po namichani modrou barvu. Lih sam o sobe je
velmi slabe alkalicky, ale pokud by po namichani mel roztok barvu
zelenou nebo zlutou, je potreba mu pomoci par kapkami 1% NaOH.
pH test bývá směsice nějakých tobě neznámých (to ví jen ten nahoře a výrobce, který neprozradí) acidobazických indikátorů takže zda ti správně obarví při určitém pH je trošku diskutabilní. Dobré zkušenosti mají lidi s testem na pH od firmy BEN a je i levný.
Ano,mám to v prášku.3x5g.Je tam toho 2cm. na výšku.
Máš to v práškovej forme?
tak to jsem zvědavý, co odpovědí
Jo kdyby to tak bylo tak by to byla dobrá cena
Takže říkáte koupit normální pH test v akvaristice ?
Tím jen potvrzuješ mojí předchozí větu
Pokud by se to ředilo jen do vody (nevím jestli tam je jen voda), tak by to bylo 0,1 g na 100 ml.
Jasně,ono se to nezdá,ale 1gram je docela dost,ovšem jak se to ředí,to netušim,zkusim se zeptat prodejce.
záleží na tom, kolik se z toho vyrobí roztoku
To sice ano,ale to už je jedno...
Já mám zatím origo roztok Sera a mám i pH kapkový test (Ben test-do 50,-Kč),který jsem už taky vyzkoušel a neviděl bych v tom problém,je to za pár korun,ale chci zužitkovat tu BM co mám,je mi líto to vyhodit a taky si rád něco udělám sám (někdy to vyjde sice dráž,ale potěší to
))
jedná se o 1g sypkého prášku
Bohužel.A dokonce 80kč.Nevim proč.To je už levnější koupit celý set
To jako že 1ml toho roztoku stojí 75.00 ,- ? to je trochu moc ne ?
Nemám páru no xD Ale rád bych to získal nějak levněji, ale stejně to asi budu muset koupit
0 23.01.2014 18:20 threat – roztok Bromthymolové modři
Neví někdo jak udělat ten roztok z Bromthymolové modři?Mám 3x5 g. Bromthymolové modři,tak ji chci nějak zužitkovat.Popřípadě kdyby se někdo nabídl,že roztok připraví,tak dodám modř.
0 23.01.2014 17:48 Slav3k [23] Starší reakce
Není nad jednoduché řešení!
5 09.01.2014 18:31 daren [408] Dneska jsem resil vyrobu 4dKH roztoku. Nevim zda to jiz nekdo nenadhodil, ale po prostudovani navodu
rybicky.net/clanky/1102-vyroba-4%C2%B0dkh-roztoku-pro-permanentni-co2-test jsem zvolil postup nevyzadujici redeni ani vahy, treba nekomu prijde vhod:
1) koupite si 1l lahev destilky
2) koupite si balicek jedle sody
3) zajdete do lekarny a nechate si navazit 120 mg sody
4) sodu nasypete do destilky
(Ja si nechal navazit tedy jen 60 mg a namichal si to v pulitrovce od dobre vody; za navazeni lekarnice nic nechtela, zrejme to pojala jako opraseni znalosti prace se zaprasenym pristrojem
.
Starší reakce
Diky. Doufam, ze se mi to nevylije, mam dropchecker domaci vyroby.
Ja som chcel veľmi jemne naznačiť, že mám týchto DC od viacerých výrobcov a preto mám aj možnosť porovnávať. Nechcem sa už ale vracať k mojím názorom
Uznávam, nieje to lacná záležitosť, veľká škoda, že to nepredávajú samostatne, teda bez činidla.
Niektoré som kupoval cez ebay a niektoré som si vyrobil sám
Ja pridám
ale len odpoveď na dotaz. JBL i SERA riedia BTM liehom, teda alkoholom. Pri vyliatí do akvária? No nemalo by sa to stávať, ale nebude z toho katastrófa. Dostane sa to z vody von pomerne rýchlo.
Ma nekdo predstavu, co se stane, kdyz se do aqua vyleje kapalina na mereni Co2 od firmy JBL? Nemam navod, takze nevim, co to je za kapalinu. Pokud byla tato otazka jiz zodpovezena, 0mlouvam se. ze se mi nechce cist cele vlakno. Dik za odpoved
No jo jenže kdyby měl člověk všechny DC testovat a potom si vybrat, který je nej tak příjdeš za chvílí na buben, protože to nestojí 20kč, ale ceny se pohybují od 200 kč a třeba ten JBL jsem viděl v Hornbachu za 399kč což je nereálná cena. Ten co jsi tady ty doporučoval tuším, že to byl Blau, pokud se pletu tak mě oprav. Ten se mi taky líbí jelikož má bílé pozadí a to činidlo jde krásně rozeznat, ale problém je v tom, že u nás v akvaristikách a e-shopech ho nikde neprodávají. Jediný kde jsem ho našel tak je tady
www.akvarista.cz/… jenže bohužel ten je nedostupný.
Lepšie by bolo vyskúšať viac druhov-typov a potom porovnať, ktorý je naj...
Je to jak píšeš. Dá se to z toho skleněného DC krásně vylít i nalít jen je třeba přijít na to jak a nemusím s ničím třást
V akvaristice je ta estetika sakra důležitá!i když to zde nevypadá....
"ventilgumka"?što éto?
nic proti tomu ale z toho skleněniho se to da normalně vylít
jinak střikačka a ventilgumka rozhodně pomuže vždy
Tie sklenené varianty sú robené pre estetiku, nič proti ním, ale keď treba meniť činidlo, tak treba tým triasť, triasť a tiasť. A nebo použít stříkačku, nasát a zase napustit.
Ja tvrdím (bez reklamy), že tieto sú naj používam
Tie sklenené varianty sú robené pre estetiku, nič proti ním, ale keď treba meniť činidlo, tak treba tým triasť, triasť a tiasť.
Tie sera-cke má penta v pet-centrách občas vo výpredaji, sú za cca 6€
Je.Já to vím,chystám se ho odlít až budu měnit vodu(zítra).A dík za všímavost
Není tam zbytečně moc roztoku? Myslím si, že by měl být do poloviny baňky, aby byl co největší povrch hladiny.
Johan to študovať nemusí.
4dKH roztok ti našejkuje na počkanie.
No pekné,penké.Ebay môj nepriateľ.Takže skúste lepší odkaz.
pohoda ne
za2-3 tydny ho maš doma mezi tim naštuduješ jak se dela ta kapalina,, a pak pulku pošleš mne
cca 10€ v balení s indikátorom,no ak ho už mám doma čo ho mám vyhodiť.
u tohohle mi příjde že ta plocha styku s vodní hladinou je malá,ale jinak ve moc hezkej
na druhou stranu tady ten jena tom asi stejně a funguje.
greenleafaquariums.com/… Přidat reakci
1 ...... 15
Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 22516x