Přichycení kořenu v akváriu
Ahoj já kořeny přichytil následovně : vzal jsem kousky nerezové pásoviny , kořen ve spodku provrtal a PVC zdrhovačkou ( na el. kabely ) jsem to přichytil k pásovině. Pásovina je ne dně akvárka a zatížena kamínky. ----ještě se mi nestalo , že by se posunul , nebo uplaval. Přichycení není vidět a nekazí vodu
no ono by to snad při menší díře drželo i ty do železa. Ok uříznu nějaký kříž z plexi aby to nezavazelo kořenům kytek a jdu to nachystat a ovázat mechy a nějakým bolbitisem a hnědovkou
Tak vzhledem k tomu, že ty ostatní jsou do železa ani moc výběr nemáš. Myslím však, že ani ty mosazné zavrtané v kořenu do vody žádné těžké kovy pouště nebudou.
tak mám na výběr. Ty nové zlaté jsou po obroušení pilníkem stříbrné, takže snad pudou použít, potřebuju ideálně delší abych dal plexi nebo břidlici až na sklo pod dno a nezahrabával 6cm kořenu.
zkusím, ale stejně ještě za chvilku zajdu k dědovi, ten tam snad nějaký starý rezavý mít bude.
Když je přejedeš pilníkem, tak "zlatý" jsou špatný, když budou "bílý" tak jsou železný a jen pozinkovaný.
ty jsem myslel,jsou takový jakoby zlatý. Použiju asi břidlici a plastové flexopásky.
Spíš bych dal bacha na ty mosazné (CuZn), rezavých bych se nebál.
Dobré odpoledne.
Se jmenovaným kořenem zkušenosti patrně nemám (kořeny, co mám doma, jsou kupované před deseti lety). S podobným upevňováním kořenů zkušenosti nemám určitě. Smím-li doporučit jednodušší způsob, jak zajistit, aby se kořen (obecně) nacucal vodou a neplaval, polož ho do akvária a zatěž jej kamenem. Až bude kořen ok, kámen vyndáš.
Jediná dekorace, kterou mám přichycenou "násilím" je vrak (viz. Terezčina Asie). Ten je přilepený ke skleněné tabulce.
Co se týče rzi - myslím, že koroze Ti vodu otráví. Byla bych opatrná. Ale jdu na to jen selským rozumem, tak se možná mýlím...
ja ho mám a po 3 týždňoch ma stále tendenciu vznášať sa..dokonca mam dno AC čo jeho stabilitu viac narušuje..preto ho mam zatiaľ zatažený bridlicou a ak ho náhodou vyberiem tak spodok prevŕtam a plastovou stahovačkov na káble ho pripevním o bridlicu ktorú potom zasypem AC
0 04.12.2011 15:09 matlala [798] - Rostliny ahojte, chci se zeptat jaký máte zkušenosti s kořeny typu
akvarista.cz/…
koupul jsem včera jeden hezký na našich trzích a obávám se, že bude muset jít šroubkem nakus plexi a to zahrábnout. Jak dlouho tyto kořeny polavou? Mám jednu spíš větvičku v menším ava, ae potopkla se nadno horkou vodou do měsíce. Tenhle má tak 70cm a nedám ho jinde než do bečky.
Lze na uchycení použít klasické vruty? Takové ty zlatavé. Ebo radči nějaký starý a rezavý?
Starší reakce
0 10.09.2011 13:04 Spiike [63] Aloha lidi,
S kořenem jsem měl taky problém ke fakt že to nebylo žádné monstrum pač mam 80l AQ. Ale to co mi poradili fungovalo spolehlivě, ale chce to čas.
Jde o to že mi řekly, ať ten kořen vezmu dam ho do kýble a zaliji vroucí vodou tak aby byl celý pokud možno ve vodě. Nechám vodu vystydnout a pak ho na cca 14 dní potopím do sudu s vodou ( až na dno ). Takže sem ho přivázal k cihle a šup tam s ním. V rámci působení tlaku vody v sudu se po 14 dnech kořen dokonale nacucal vodou a přestal plavat. ;) A pak už nebylo potřeba ho v AQ žádným způsobem přichytávat na dno. Spolehlivě tam seděl sám.
Mnoho úspěchů přeje Spiike
Do kořenu navrtat obyčejný vrut, na hlavičku nasadit klasickou černou přísavku s tvrdé gumy a přisát ke dnu. Osobně odzkoušeno na 1,25m kořenu
já to nepotřebuju, ale použila bych nějakou plastovou
jaky desticky pouzivate a asi nerezovy sroubky co ?
Pravdu máš, čím jemnější tím horší.
ale bude těžké ze dna odsunout všechen písek aby pod přísavkou nezůstalo ani zrnko
Můžeš použít přísavky a ty přicucnout ke dnu a k nim ten kořen přivázat.
nebo třeba nějakou placatou destičku která bude drzet tím jak bude zasypaná pískem
jde mi o to k cemu ho mam privazat vascem
buď na něj zvrchu polož pár kamenů, nebo je přivaž zespodu třeba vlascem a schovej do písku. Budou kořen zatěžovat a je pak jedno jestli přestane plavat nebo ne
Koupil jsem kořen a ne a ne se potopit už je namočen dva měsíce máte nějaký figl jak ho přidělat kde dnu ?
Přidat reakci
1 2 ...... [3]
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4340x