Plata skvrnitá - pohlaví
Rozoznanie pohlavia u Platy škvrnitej.
Starší reakce
A jak je možné, že to je úplně rozdílné gonopodium než na druhé fotce? A jak je to tedy s tím přeměňování pohlaví? Umí to tedy platy skvrnité??
Poslední dvě fotky je sameček, pokud je na všech fotkách stejná rybička, je to samec...
0 29.12.2022 10:55 Adam___07 – Plata skvrnitá- co je to za pohlaví
Starší reakce
První fotka nějak rozmazaná. Na druhé sameček.
0 25.01.2021 20:02 Anýska – Pohlaví
Starší reakce
Ano, je to skoro to samé.
0 08.08.2020 20:16 Martina – pohlavní dospělost
Zdravím, chtěla bych se zeptat jak je to s pohlavní dospělostí?
u mollyn sem se dozvěděla že samec 4 měsíce a samice 5 měsíců tak to bude u plat podobně? Mám více malých samečků tak jestli už jim mám hledat nový domov
děkuji
Starší reakce
Na druhé ten dole také samec...
dobre dekuji;) uvidime co z toho bude aspon to nebudou same samice ... plata mi totiz porodila 4 mesice po koupeni a bez samce takze to bylo prekvapeni.. jsou to "voříšci" a kazda jina
Pohlaví se dá rozeznat až po určitém čase ale rozhodně to není změna pohlaví.
0 08.06.2020 16:29 MK – pohlavy platy
Dobry den chtela bych se zeptat, narodilo se mi 5 plat, maji dva mesice a myslela sem si ze jsou to samicky a ted pozoruju ze u te nejvetsi se zacina ta ploutvicka prodluzovat jako gonopodium ???? rodi se zivorodky primo uz samec a nebo se postupne takto premenuji?
Starší reakce
taky mi to příjde zvláštní už. Chová se jako samec. Je to ryba asi 4 měsíce stará. Jedno siamský pořád žije, krmím ho z ruky.
. Děkuji za odkaz.
A sociální chování má jaké? Prohání samičky, nebo je proháněn?
Co tam u vás máte za vodu? Siamská dvojčata, teď tenhle transsexuál.
Jinak:
rybicky.net/forum/14285 jakože buď zmizí skvrna březosti nebo odpadne gonopodium
Časem se to pohlaví projeví, já bych počkal...
Tak v tom případě je to obojetník.
Určitě má, to snad poznám
Zkus lépe vyfotit. Mně z té fotky přijde že gonopodium nemá.
Ahoj, mám jedince, který má jak gonopodium, tak skvrnu březosti, setkal se s tím někdo?
Starší reakce
Děkuju. Myslím tedy, že je to sameček.
První samička a na druhé to moc poznat nejde
0 31.08.2016 19:16 Kačes – Pohlaví?
Starší reakce
0 13.01.2015 22:41 jennis83 –
Re: Sid Ano, ta první fotka je pořízena ráno po krmení. Zase jsem o něco moudřejší...díky...roztažené ploutve plat=pohoda
Super, díky za názorný obrázek! Teď už jsem si jistá, že jsou to kluci. Oba teď bojovali s krupičkou, tak proto jsou takoví v nepohodě. Ale už je to ok. Vodu teď měním každý den 1/3.
...tie plutvičky majú stiahnuté z nevhodných podmienok...
Na první fotce ploutve nestahují. Pokud na těch fotkách nejsou jiné rybky nebo ty fotky nejsou dělané v delším časovém úseku, pak bych si tipl, že ta druhá fotka byla pořízena po vydatném nakrmení.
(Ta hygienická doporučení nezpochybňuji.)
Tak šup meniť 1/3 vody a teraz i každý deň. Ak sa akvárium poriadne zabehne a ustália sa v ňom vhodné podmienky, tak potom už plutvičky roztiahnú. Ide o to, že tie plutvičky majú stiahnuté z nevhodných podmienok. Tak nech je u teba toto prvoradé. Ak sa to dá do poriadku, tak potom to pozoruj.
dlgdxii3fgupk.cloudfront.net/… To druhé foto bylo dělané po nakrmení?
Přijde mi to jako samec a pozdní samec. Pokud čas ukáže, že je tomu jinak, tak se odvolávám na kvalitu fotek
to prvé dole na prvej fotke podľa mňa samec, ale na to druhé nemám odvahu
Co je to v záběhu? Kdy tam šly první ryby? Jak často měníš vodu?
Edit: Nemusíš odpovídat a místo toho udělej prezentaci, bude se hodit, těch otázek je daleko více.
Trubičku právě nevidím. Byla jsem se podívat i v akvaristice, ale prostě nemám zkušené oko, abych poznala ten rozdíl, Zvlášť, když ty ryby neustále někam plavou a člověk si je nemůže v klidu prohlídnout
Paní v akvaristice říkala, že "je to přeci jasně vidět" ale já to nepoznala ani když jich tam plavalo hafo pohromadě...no...Mám AQ 63l. Zatím je v záběhu, tak postupně přidávám ryby. Nejdřív 11 neonek, pak dvě platy (v domnění, že páreček) a mám jednu parmičku. Chtěla bych ještě parmičku nebo ancistruse (zas aby nebylo moc druhů, co myslíte
) no a pak bych chtěla ještě přidat nějakého šneka. TAk nevím, kolik plat si ještě mohu dovolit?
přidej fotku kde bude vidět ten ocásek ne půlmetru daleko...zrovna to jisté místo je rozmazané...a žádná z nich nemá tu trubičku?...musí to být vidět a nejjednuduší co můžeš udělat jim dokoupit kamarády...jistě se bude lépe cítit ve větším počtu..pokud ti to teda velikost akvária dovolí
0 12.01.2015 12:37 jennis83 –
Re: Sid A co tato fotka, je to lepší? Je to strašně těžké je vyfotit
Z té fotky to opravdu není vidět, mě právě přijdou oba stejní, tak mám asi dvě samice...ani nejeví příznaky nějakého namlouvání apod. Jsou pořád spolu, v klidu, žádné prohánění
tipuju dole samec nahoře samice ?..ale je to špatně hooodně špatně vidět...ale když se podíváš na řitní ploutev u obou je´dinců tak samec má jakoby druhou ploutvičku takovou trubičku tu bych viděl u toho spodního jedince a samička má naopak krásnou řitní ploutev takto vypadá samec (dole)všimni si té trubičky/trnu u zadečku jako by měl tu ploutev zdeformovanou>..to je gonopodium a nahoře samice má krásně viditelnou řitní ploutev..to je jednoznačný znak
Tak bohužel. Z takové fotky to poznat neumím...
0 12.01.2015 08:47 jennis83 Zdravím. Už dlouho, jako začátečnice, zkoumám pohlaví plat v AQ. Chtěla jsem páreček, ale asi mi dali dva chlapi. Vím, že samička má velkou řitní ploutev a sameček gonopodium. Jen nevím, zda samička má tu řitní ploutev stále roztaženou či jí skládá. Když tak sedím před AQ a pozoruju ryby, nikdy tito dva tu řitní ploutev nerozpínají. Navíc se ani nechovají jako pár, spíš jako kamarádi. (Jak se k sobě chovají dva samci?)Vím, že zkušené oko to pozná, ale já pořád nevím. Jeden z nic je světlejší, nevím, jestli to hraje roli, či je barva řízena věkem. Pročetla jsem forum a prohledala spoustu obrázků, ale pořád nevím. Budu ráda za upřesňující informace.
Starší reakce
Zřejmě samice. Z té fotky to není moc čitelně vidět.
Poradí někdo s pohlavím? Fotka už je starší a kytky už mají živé....
Starší reakce
Vďaka, sú to samičky, obe
Veľmi pekne ďakujem všetkým za rady!!!
Mají gonopodium (viz zde na obrázku z internetu v kroužku)?? Pokud ano, jsou to samečci.. pokud se, jsou to holky..
Dodej jinou fotku, na tuto ti nikdo neodpoví.
Ahojte, obraciam sa na vás s prosbou o pomoc. Neviem či nie je skoro na určenie pohlavia, no ak by sa dalo aspoň trochu rozoznať, tak by to bolo fajn
Majú obidve také vypuknuté brušká, tak si myslím že samičky, no posúďte!
Diki!!!
Starší reakce
To bude nejspíš Mickey Mouse a samice hranatět bude také...skvrna by mohla být vidět jako tmavší flek v té oranžové...
Přidat reakci
[1] 2
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 1939x