Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Nanoakvárium sety

 

NápovědaFórum » Technika » Akvária 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Žádná další stránka   1  
Nanoakvárium sety
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 14:21 Muž MrHu [300] Re: JJaanca
Kdyby neměly Blau zaoblené rohy, tak bych šel do něj...ale mě se to nelíbí, proto jsem vybral AquaEl...jestli koupíš AqauEl, tak počítej s nákupem topení...:-) Popravdě, já bych si už teď taky koupil všechno zvlášť, jak píše vóťa...tim nechci říct, že bych byl nespokojenej..ale to topení mě štve...:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 14:18 Žena JJaanca [67] Re: MrHu
Takže bez regulace a bez termostatu tone To bych mohla vzít to bez topení, a přemluvit je na halančíka :-( ten by snad tu teplotu snesl......ale kde ho budu sháhět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 14:15 Muž MrHu [300] Re: JJaanca
Ahoj. Doma mám AquaEl 30l...mám v něm krevetky a ráčka (prezentaci tady mnám). Moje postřehy jsou - ke světlu zatím nemám připomínky, při rozsvěcení nebliká (na to si prý dost lidí stěžuje u Dennerle setů)...co se týče filtru, ten má regulaci, takže můžeš mít silný proud, ale i hodně slabý, navíc se dá aspoň trošku nastavit směr proudění (já mám regulaci zhruba na polovinu a proud puštěný směrem k hladině)...topení je fakt k ničemu, nevím, jestli mám zrovna smůlu na kus, ale zkusil jsem ho dát do prázdného napuštěného aqua a po pár minutách teplota přesahovala 30° (to mi připadá docela hodně, takže jsem topení odpojil a hodil do šuplíku)...jinak mi celkově zpracování připadá docela v pohodě...až na to topení:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 14:11 Žena JJaanca [67] Re: Silent
Nojo, ale tohle je bez topení - už jsem na to taky koukala. To by v tom voda neměla ani 20°C..... to minitopení nevím jestli se dá dokoupit, to by byli další peníze.
A co ty zaoblené rohy? Níže to tu lidi docela pomlouvali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 14:07 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: JJaanca
V tom případě pak souhlasím s Haimdolem, jestli je to pro Bettu, tak to Blau bude lepší, co se kvality týče, u světla je 9W zářivka-tudíž není problém se sháněním nové a ten filtrřík je sic malý, ale šikovnější a v tomto případě určitě postačí...Navíc dle posledních zpráv akvárka od Blau přišli na sklad k p.Ratajovi minulý týden :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 14:02 R Muž Silent [5949] Re: JJaanca
Než Aquael to bych se raději podíval po setu od španělské firmy Blau www.akvarista.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 13:56 Žena JJaanca [67] Re: vóťa87
Kdyby to bylo pro mě, tak to budu řešit nějak podobně, ale mám za úkol koupit akvárko pro kolegyni do kanceláře k narozeninám. Má to být pro jednu Bettu. Moc se mi to nelíbí, ale kdybych si to nevzala na starost já, tak Betta skončí v 5l kouli.
Takže takhle: sháním domov pro Bettu okolo 1000,-Kč.

Nojo, koukám že jsem nenapsala jaké akvárko stydim www.akvarista.cz/…
Navrhovala jsem to větší 20l, ale to už mi zatrhli. Měla jsem co dělat abych uhájila aspoň tohle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 13:45 Muž vóťa87 [207] - RostlinyRe: JJaanca
Pokud se bavíme o setu Aquael, tak za tu cenu v tom nevidím nic úchvatného-k světlům už se sice dá u nás koupit celý modul se zářivkou(často totiž odchází), nicméně filtr je z mého pohledu jen na honění vody(pro choloustivější krevety tedy nic moc) navíc proč si cpát do už tak malého akvaria další techniku...Topítka jsou bez regulace-avšak s šikovnou wattáží, takže regulace není třeba.
Z mého pohledu je lepší si připlatit, akvarium si nechat slepit, pořídit větší vnější filtr, osvětlení a kvalitní substrát, topítko ani není třeba...V celku to sic vyjde dvakrát tak dráž, ale vypadá to líp, funkčnost je 100% a člověk má pak jistotu, že pro krevetky připravil stabilní prostředí... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2011 11:49 Žena JJaanca [67] – Aquael
Ráda bych se zeptala, jestli máte někdo doma toto akvárko.
Jak funguje filtr? Nemá moc silný proud? A co to topení? Je tam psáno že je bez regulace....znamená to bez termostatu, nebo tam termostat je?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 20:53 R Muž Silent [5949] Re: Kent
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 20:46 Muž Kent [3] - Raci, krabi, krevetky
Máte niekto akvárium alebo stránku z kompletným popisom Miniakvárium BLAU - komplet 28l ? chcel by som to ked sa dokonci moja nova izba a nechcem nic velke .. je to vhodne pre kobercove rastlynky a pár krevetiek ? a ako substrát Rataj PROFI SOIL

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 23:51 Muž hf [54] Re: boruberry
No ten filtr je dost slabota. Mám dva a oba bručí a vibrují celým akvárkem, vyčištění na týden pomůže a pak se to zase vrátí. A každý týden rozebírat a čistit ten filtr je dost voser.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 23:02 Muž vlacek [402] Re: boruberry
Design je otazkou vkusu, take bych si nikdy dennerle cube neporidil kvuli rohum a pro mne nepraktickemu pomeru stran. Takze nikdy nereknu, ze je obecne lepsi dennerle nebo aquael, ja bych mezi temito dvema volil to druhe, ale dal bych tam filtr od dennerle (mam dva). Ted me mrzi, ze jsem nevedel o svetle od aquaelu, nekupoval bych si dennerle. Prvni se mi libi urcite vice. Ale - proti gustu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 23:00 Muž Gordon [22] Re: boruberry
shodou náhod jsem koukal i na ten aquael, protože jsem původně chtěl větší akva než 12ku a nebylo to tak hrozný. Dokonce jsem to viděl i jako zaběhlé akva a v pohodě. Je to sice polský, ale snažili se hoši. Pokud bych si měl dát miniakva do nějaké moderně zařízené místnosti, tak asi taky skončím u té "krychle" od denerle, protože je to designovka, ale to bych od nich použil asi jako jediné.

Mě osobně nejvíc zarazila v Hornbachu Cladophora od denerle za 125Kč :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 22:55 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: Gordon
Blbost! Kvalitou zpracování a designu je dennerle uplně jinde. A Laduschka má pravdu v tom, že tu byli s nano akvárky první.

Já bych si popravdě taky nikdy nepořídil nano od dennerle z důvodu zahnutého skla. pokud bych měl však nějaké doporučit, tak jedině nano od Dennerle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.10.2010 22:49 Muž Gordon [22] Re: Kuřátko
Já nevim jak vám, ale mě vadí to zkreslení přes zaoblený rohy. Jasně, že se tak člověk nedívá pořád, ale trochu jsem se lekl, když jsem si to v hornbachu prohlížel. Já osobně bych do toho nikdy nešel. Navíc jsem si nějak vytvořil alergii na tuhle značku. Prostě prodávají to samé co ostatní, jen za mnohem vyšší cenu.
Osobně bych si buď za ty peníze pořídil větší akvárko, nebo když už dizajnovku tak akvaria.heureka.cz/…
To vypadá pěkně :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.10.2010 22:38 Žena Laduschka [120] Re: Kuřátko
Já osobně mám Dennerle Nano Cube 30 Complete Plus a jsem s ním absolutně spokojená - filtr šlape zatim v pohodě (mám ho někdy od února), stáhla jsem ho celkem na minimum a v pohodě.
Co se týče mýho názoru k ostatním nanoakváriím - firma Dennerle s touhle "módou" tak nějak přišla jako první na trh a zbytek považuju za většinou nepovedený napodobeniny. To, jakej sortiment k akvárku dennerle rozjelo, je fakt haluz. Mno, prostě Dennerle kostku můžu jen doporučit, mít teďka možnost, tak si možná zkusim i tu 60, vypadala fajn.. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 22:30 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kuřátko
U nás je reklamací nano filtrů od Dennerle je minimálně. A když, tak je většinou problém v údržbě a ve spůsobu zacházení než v mechanické poruše. Někdy bývá problém u světel, kde zlobí trafo. jinak je vše bezproblémové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 22:29 Kuřátko Re: boruberry
děkuji za stránku, nejlevnější co jsem zatím viděla :-) v hornbachu jsem byla asi před dvěma týdny a měli tam právě jen akvárko nebo uplně tu plnou verzi se vším všudy a to nechci, ceny si už nepamatuji, ale myslím že to nevydržím a hned zítra to tam pojedu skouknout:-) snad budou mít všechny 3 verze hmm

no já si tady ted pročetla diskuzi která je jen o tech setech nano cube dennerle a zarazilo mě že tam bylo hodně negativních reakcí na filtr že se brzo rozbil atd. ale také pozitivní což mě hodně potěšilo potlesk hlavně aby bylo dobré světlo, filtr stejnak asi plánují jiný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 22:14 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: boruberry
Teď jsem to u Macenauera prolezl, máte někdo doma to nové nano do Eheimu? Není to tak hezké, ale zase filtr vypadá velmi dobře. Zajímá mě to LED osvětlení jak to svítí atd.)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2010 22:03 Muž boruberry [159] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kuřátko
Zdá se mi, že tady jsou levnější než v Hornbachu. macenauer.eu/…

Varianta Complete je bez písků, deponit mixu a teploměru oproti verzi complete +.

Jinak nano akvária od dennerle jsou ta nejhezčí a hlavně nejkvalitnější. 100% bych volil pouze toto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 18:26 Kuřátko Re: hf
já právě viděla bud jen samotné akvárko nebo akvárko úplně se vším (filtr, osvětlení, podložka, písek, teploměr,.... a ještě plno dalších věcí) a to stojí asi 3000,- 20litrů a to je moc drahé, navíc písek a takové ty věci si chci vybrat sama, jinak souhlasím stím že je to mnohem krásnější akvárko :-(

Edit: tak jsem se rozhodla pro dennerle nano cube 20l, skoukla jsem tady pár akvárek a vypadá to vážně pěkně. Akorát budu muset déle šetřit penízky no :-) Snad se to vyplatí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 18:03 Muž hf [54] Re: Kuřátko
Ten od Dennerle (Dennerle Nano Cube) je imho výrazně hezčí byť dražší. Ale dá se koupit ve 3 různých verzích (jen akvárko, akvárko se základním příslušenstvím, komplet sakum prásk včetně písku, substrátu atd).

dennerle.com/…


Nejlevněji jsem je viděl v Hornbachu (levněji než všude na internetu).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.09.2010 17:59 Kuřátko – Nanoakvárium set
Ahoj, nemáte někdo tento akvarijní set??? www.sklorex-akvarium.cz/… zajímalo by mě hlavně jaký je tam filtr, bojím se aby neměl moc velký proud a nebyl hlučný. Tak nevim nebo myslíte že je lepší si koupit vše zvlášt??? :-O

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 5 ...... [6]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 7331x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15643-nanoakvarium-sety?od=251