Echinodorus - problém
vieš čo je najlepšie? že dneska som im nakrajal mrkvu, tak nechcu, nakrajal som čínske zelí a nechcú. Ten 11cm si trošku prišiel jemnučko poobkusať ale nejak ho to aj tak nebavilo a čakal som že na to zautočia a nejak mi to tam stalo, tak som nechcel aby to kyslo v akvariu niekolko hodin. Asi skusim zemiaky raz za tým šaleli tak neviem. Ale tak všeobecne známa vec že echinodorus je mňamka
na noc asi pridam ser well chips aby žral čo má a nie bludy
+ mam aj ine foto kde je riadne vyžratá diera, pekná okruhla ako keby si to vyštikol neviem čim...
Skus jim dávat listy ze salátu, který se spaří horkou vodou. U mně salát tak rychle zbaští a dokonce už i listy echinodorusů nechali na pokoji, teda zatím.
Učebnicový příklad požeru od ancáka.
0 06.01.2016 20:29 TRULY [164] Ancistrus alebo kotulka?
Mam ancistrusov o velkosti 5,7,8,11 a tipol by som to na nocne utoky toho najvacsieho.
Starší reakce
0 20.12.2015 18:59 nero
Ahoj. Měříš-li správně "kyselost" tj. pH 4. Tak máš v akváriu kyselinu. Teplotu máš skoro 30 stupňů. V takové vodě se nebude dařit ani rostlinám, ani rybám. Echinodory však opravdu nesnáší vápník v substrátu, ale to zřejmě nebude tvůj případ. Navrhuji ustálit pH na7. Teplotu snížit na cca 25 stupňů. A hlavně nebláznit s hnojením. Často se tady o to lidé zajímají, ale opravdu platí, že méně je více. Většinou hnojení obstarají samotné ryby.
To je dost šílenej rozptyl. Čím to měříš?
A taky dost šílený hodnoty...
To je dost šílenej rozptyl. Čím to měříš?
V takové vodě se jim asi moc nelíbí, je to na ně trochu moc kyselé. Jak dlouho ho máš.
0 17.12.2015 17:38 nero myslim tim kyselost vody 4,5-5,6ph. mam tercovce a neonky.
Častou chybou akvaristů je, že E. mají zasazen příliš hluboko. Podívej se, zda je nad substrátem nejen celá růžice, ale i začátek kořínků.
Co myslíš tou kyselostí 4-5 ?
0 16.12.2015 10:27 nero – echinodorus problem
300l akvarium
kyselost 4-5
teplota 27-29c
uhniva mi od rapiku a cely zhnedne.myslim ze stejny problem ma p. hanka. zatim bez odpovedi.
poradi nekdo?
Starší reakce
Přelistovává z emerzní formy, na formu submerzní. Nechal bych listy do rozpadu a potom odstraňoval ten zbytek.
Starší reakce
Jsem šťastnej, ještě nikdy nešly
Buď rád.Jdou Ti do barvy.
Ahoj, chtěl bych se optat, ujistit, že vývoj listů rostliny Echinodorus 'Python' je normální.
Lekl jsem se skvrn a barvy listů. Měl jsem za to, že je to přebytek nebo nedostatek nějakých prvků.
Starší reakce
Videl jsem to ted. Vetsina Echinodoru OK, ale mam kus, kteremu uhnily listy odspodu po prestehovani akvaria a znovuzasazeni. Byl to slabsi kousek a sel do vyrazne mekci vody. Co se prave jemu stalo, kdyz ostatni utrpely jen obcas nejake drobnejsi poraneni, to ale opravdu netusim, bral jsem to jako dan za utrapy s presunem.
Nicmene kdyz Ti neco takoveho zbyde, vytahnout zbytek ze dna a nechat plavat na hladine. Pokud je to aspon trosku v jeho silach, a pokud ten vytazeny kus oddenku plave a neni rozblemcany, vyrazi Ti na nem listecky a mozna ziskas i vic kusu. Ale trva to.
Setkali jste se někdy s něčím takovým? Včera jsem si všimla, že mi u jednoho echinodoru argentinensis začaly velmi podivně uhnívat listy. Uhnívají totiž ty nejmladší listy a to od stonků - konce listů byly ještě krásné, ale spodek byl úplně hotovo. Fotku nemám, listy jsem otrhala. Myslím, že echináč můžu rovnou vyhodit, ten už to nerozdýchá. Zajímalo by mě ale, jestli to může mít nějakou příčinu (jinou, než že echinodorus jenom tak sám od sebe najednou zdechl). Dost mě to překvapilo, protože doteď se mu dařilo a ostatní rostliny jsou v pořádku. Může to být třeba nedostatkem nebo nadbytkem nějaké živiny a může se to projevit i u jiných rostlin? Díky za odpověď.
Starší reakce
Tak to su klidný, jen ať jim chutná.
Děkuji
Za a) je správně.
Zdravím,u jednoho echynodoru uruguayensis pozoruji na listech světlá až skoro bílá místa.U větších oblastí se uprostřed objevuje i díra.
Je to typické poskození ancíkama? Nebo něco chybí?
Jedná se o nádrž Independence
Starší reakce
0 22.01.2015 13:40 KubaR Do vecera sem hodim fotky a budeme vedet vic lobi se mi tom akvarku hlavme pro kanciky a vrbozubce prijemne ukryty
Mas tam Anubias, co dela ten? On totiz potrebuje mnohem mene svetla nez jine rostliny, takze pokud se to Anubiasu netyka, svetlo nemas uvedeno, bude ho nejspis malo.
Pokud je tim hnedym potazeny i Anubias a jeho listy jsou pevne a jinak zdrave, pujde o rozsivku.
Tezko rict jen tak, malo informaci...
0 21.01.2015 21:16 KubaR Ahoj ahoj chtel bych se zeptat co zpusobuje ve vode hnednuti listu rostlin ? Jedna se i rostliny v akveriu 450 l cichlidy mam je tam vypsane ne to nejaka rasa ? Co a jak s tim dekuji
No, ta ryba může "pracovat" i potmě. Já bych ji nikdy k echinodorům nedal. Na vašem místě bych se jí zbavil.
tak samica je vkuse nalepena na liste, zjavne ju nežerie ale mam pocit, že listy na ktorých si odpočiva, teraz je to druhy, začinaju byť tenšie a svetlejšie. Zrejme ju možemrovno darovať známemu či?
Na který příspěvek reaguješ?
Oplégry echinodorů po ztrátě všech listů znovu obráží?
Bude to buď přechod z emerzní formy na submerzní, či jednoduché odmuření listů a zvyknutí si na jiné podmínky v akváriu - tedy jinou kvalitu vody, protože to pro něj jako rostlinu může být šok. Nechej ji tam, je možné, že takto odejdou všechny listy, ale opět obrazí...
Starší reakce
To bych nerekla
udelala jsem z baraku pet kroku do vyhrateho auta, prevezla jsem ho a zase pet kroku z auta do baraku
Taky se bojim, ze udela papapa
Sotva. Spíš to vypadá, že vymrzl.
Kytka byla v akvarku
no snad vydrzi...
Chce to cas,nechaj ho zakorenit.tiez mozes nahnojit dno pri nom.trpezlivost...
Nechal bych ho tak, může se jednat o přechod z emerzu na submerz.
Starší reakce
To co máš na fotce je běžný jev to že nové listy jsou více či méně načervenalé až rudé.
Trošku je problém s kvalitou tej fotky - je asi rozmazaná pohybom (príliš dlhý čas uzávierky pri fotení z ruky, chcelo by to použiť statív) a ešte aj silne komprimovaná (ani ten vložený dátum nie je ostrý). Potom sa zle na ňu pozerá, teda s výnimkou extra skúsených echinodoristov, ako je vaaclav, ktorým stačí i to málo
Já to mám u více listů a to u červených i u zelených.U tebe vidím něco jiného(červené fleky)a u mého problému jsou červené žilky a pletivo slabě na zelenalé.
Poslal som foto tam kde sa cervenanie straca.a take su ked sa tlacia.
Jsem asi trochu mimo a na tvé rostlině nic nenormálního nevidím. To o čem mluvím je na mladých listech u fotek od vakes.
Dávkuji 12ml na 300l,používám Micromix a hořkou sůl jsem použil z drogerie.V akváriu to mám i u ech.Apart.
0 07.09.2014 20:05 rybka1 [178] MonterMonty ma pravdu.nove su cervene no cim su vecsie tak krasne zeleneju.
Vaaclav,mal som ich takto aj ked som vobec nehnojil,aj tam kde hnojene bolo!!!!
Normální to rozhodně není už se mě to párkrát stalo. Kolik dávkuješ PMDD.
myslím že je to normální , mladé dorůstající listy většiny echáčů takto vypadaj
Nemyslel jsem proč není celý červený,ale co mu chybí za prvek při hnojení.Když se podíváš tak u červených listů jsou červené(tmavě)žilky a pletivo je světle zené.U vedlejšího jsou listy rudé,místy malé zelené tečky.Jde o ech. Kleine Prinz.
Neviem ako ostatní, ale ja nie som si istý, či som pochopil otázku: Akože prečo nie je celý červený, keď susedný je? Aký je to druh? Nemá menej svetla ako druhý? Nám Echinodorus 'Kleine Bär' mení farbu na zeleno akonáhle je nejaký výpadok svetla. V silne nasvetlenom akváriu je celý červený, v mojom slabšie osvetlenom sú červené len najmladšie listy, potom zelenejú.
Ahoj nevíte co mu chybí(žilky červené a pletivo je světle zelené).Vedlejší ech.má jen pár zelených teček.
Přidat reakci
1 ...... [4] ...... 14 15
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 19291x