neviete mi poradit..na echinodore sa mi tvori nejaka riasa..neviem co to je
Mám jeden echinodorus ovalis v akváriu a začalo ho takto niečo ničiť. Najprv som si myslel, že to bude ancistrus, bohužiaľ není to on. Dokonca to nerobia ani Mrenky Siamské. V akváriu nemám ani žiadne slimáky. Neviem čím to môže byť. Raz bol celý zariasený, tak som ho vytiahol zo štrku a nechtami vyčistil riasu z neho. Avšak dva týždne potom čo som ho vyčistil sa až toto začalo robiť. Môže to byť domácim koreňom ktorý som si dal do akvária žeby niečo vylučoval, alebo nedostatkom svetla? Čo vy na to, presne hodnoty Ph nemam, posledne čo som meral približne Ph 7,5 ostatok netuším...vopred dík
Zdravím návštěvníky fóra. Před cca měsíce jsem založil novou nádrž s relativně velkým množstvím rostlin. Pozadí tvoří různé druhy velkých echinodorů. Dnes, cca po 14 dnech od vysazení jsem si všiml, že listy některých echinororů začínají žloutnout (viz fotka). Mám jako substrát křemičitý písek 2-4 mm, vrstva písku v místě, kde jsou echinorodory je cca 10 cm. Svítím 2x zářivkou 18 W, světlo vychází cca 0.32 W na litr /čistý objem/. Plánuji koupit ještě jednu osvětlovací rampu, ale podle toho, co jsem četl, by nižší množství světla nemělo mít na echinodory neblahý vliv. Hnojím denně 3 ml PMDD, substrát je ale bez živin (žádný bivoj atd). Většina jiných rostlin zásadní poškození nevykazuje, stonkovky rostou výtečne, už jsem 3x musel zastříhávat... Ryby ani šneci poškozující rostliny v nádrži nejsou. Byl bych vděčný za nějaký nápad, čím to může být. Nerad bych přišel o všechny echinodory.
ahojte potrebujem poradiť mám v akváriu asi ročný zdravý echinodorus ktorý týždenne vyženie maličký lístok ktorý do rana vyrastie a niečo do ňho narobí diery - hnojím iba s bivojom , slimáky nemám keď tak iba jedného ancitrusa myslíte žo to mohol robit on?Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 19989x