Přihlásit se RYBICKY.NET »

Flourish Exce, Easy Carbo a CO2 Vital

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku 9 Žádná další stránka   1  
Flourish Exce, Easy Carbo a CO2 Vital
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmorFati
Objednal jsem si půllitrovku Flourish Excel na zkoušku. Proč jsem se rozhodl uvalit pětistovku naslepo? Uživatelské zkušenosti chválí Flourish Excel zejména ze tří důvodů: 1) Dodává rostlinám potřebný uhlík. Jakým mechanismem, je popsáno na webu výrobce, viz. www.seachem.com/… 2) Při výrazném předávkování (asi 5x doporučená dávka) působí jako velmi schopný algicid, protože obsahuje glutaraldehyd, což je desinfekční prostředek určený pro studenou sterilizaci lékařských nástrojů apod. Glutaraldehyd je toxický pro většinu řas v koncentracích 0,5 - 5 ppm, ve kterých by však neměl být toxický pro vyšší rostliny a vodní živočichy. K tomuto tématu si ještě hodlám něco načíst. Flourish Excel není nový výrobek, takže zkušeností s jeho použitím coby algicidu je na webu hodně. 3) Excel by měl obsahovat nějakou látku, která napomáhá přeměně trojmocného železa na dvojmocné. Jak ten mechanismus funguje, je mi šumafuk, toto je pro mě podružný benefit tohoto výrobku. Půllitrová flaštička by měla vystačit na necelých sto dní při dávkování 5 ml / 200 litrů, jak doporučuje výrobce. Možné je rovněž dávkování obden, nebo naopak dávkování vyšší pro algicidní účinky.
Jen ještě doplnění k použití FE coby algicidu: Jak my od IT říkáme, podle výrobce není použití coby algicidu "podporovaný scénář". Ve skutečnosti Seachem nikdy oficiálně nepřiznal, že FE algicidní účinky má.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - PT Re: AmorFati
Mozna by se nas seslo vic na nejakou hromadnou obednavku...?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AmorFati Re: PT
Koukal jsem na eBay, jak by se to dalo vyzkoušet, ale nejlevnější s dopravou vychází na 350 korun... Než uvalím částku jako za pěkný velký kořen, něco si o tom zkusím načíst a uvidíme ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PT – Flourish Excel
Tak jsem se na zahranicnich webech docelt o pripravku Flourish Excel, jez ma pomahat rostlinam podobne jako CO2 - www.seachem.com/…
Vsechny rostliny potrebuji zdroj uhliku a obvykle jim je CO2, ale muze byt rovnez ziskan z jednoduchych organickych sloucenin (napr. z "photosynthetic intermediates" hadam ze meziprodukty behem fotosyntezy). Pouziti bud pridavani CO2 nebo Flourish ExceluTM se vzajmene nevylucuje, bla bla bla - kdyz to zestrucnim, tak vsechny ty procesy jedou paralelne. Flourish Excel rovnez ma redukcni schopnosti, takze podporuje stav Fe2 ... (tady jsem asi neco ztratil v prekladu, ale jestli tomu rozumim dobre, tak by asi mel zname Fe3 pretvaret na Fe2?) Dale pisou ze je vhodny zejmena do akva s nizkym pH, kde by dalsi pridavani CO2 mohlo byt jiz nevhodne.
Ma nekdo s timto zazrakem nejake zkusenosti? Pripadne kde se da v CR sehnat? Na eshopech jsem ho nikde nenasel...

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 8 ...... [9]

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 8186x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15164-flourish-excel-a-easy-carbo?od=401