Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Tetra Tec Ex 600

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 5 Žádná další stránka   1  
Filtr Tetra Tec Ex 600
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 16:01 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: Skanky
ex 700 mám už taky skoro rok - první dva měsíce jsem ho pořád čistil, ale časem jsem zjistil, že je to vlastně uplně zbytečné - nyní mám filtr asi dva měsíc naprosto bez údržby a vodu mám jak křišťál. jen budu muset protáhnout hadice, protože už jsou trochu zanesené bakteriama hnědou řasou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 15:48 Muž Skanky [26] Re: keyrumek
tak jdu do nej palec
jen mi este prosim napis jake ty nahradni kouhouty aby to sedelo. pokud mas link na nejaky kram vloz ho sem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 08:17 Muž keyrumek [2] Re: Skanky
Mam osobni zkusenost s EX700. V provozu bude zhruba necely rok. Je pravda, ze jeho jedinou nevyhodou jsou prave zminovane plastove ventily, ktere lze strhnout. Je vsak treba poznamenat, ze je to mozne, pouze pokud clovek s ventilem toci casto. Napr. kolega fazola by o tom mohl vypravet - pri kazde manipulaci s filtrem uzaviral prave tyto ventily, s nevedomim o tom, ze lze celou hlavu uzavrit pri odpojeni od samotneho filtru. Takze z toho plyne jeden fakt...pokud clovek mini casto tocit s ventily, tak bud rovnou prikoupit kvalitni kulovy ventil nebo se podivat po jinem filtru (vzhledem k ostatnim prednostem TT EX doporucuju spise prvni moznost ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 07:38 Muž olivis [32] Re: Skanky
Nyní jsem si pořídil taky Tetru ex 600, tak uvidím jak bude šlapat, na fóru jsem přečetl snad všechno týkající se filtrů Tetratec, ale i ostatních filtrů. Na filtrech tetratec mě zaujala cena, velikost filtrační náplně a tichý provoz. Tetratec ex jsem porovnával jak s Fluvalem, tak i Eheimem a nakonec vyhrál Tetratec ex 600. Zapojení a spuštění filtru, musím poklepat tone , zatím bez problémů, žádná netěsnost, kohouty jdou lehce, a když se k nim někdo bude chovat s citem, tak určitě vydrží, nevím, jak je někdo mohl urvat, to je jedině musel rvát na druhou stranu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 07:23 Muž Skanky [26] Re: Sid
vyse jsem se docetl i o nestabilnich kohoutech u teratec filtru. jak to je u tebe. je pravda ze nevydrzi dlouho?. ja jsem nazoru ze pokud kupuju neco co je pod znamou znackou tak at i kvalita odpovida. at nemusim k vyrobku pridavat doplnek jak pisou vys ze za vypustny kohout pridaval kulovy ventil. chapu zarucnou a pozarucnou poruchu ale nerad kupuju vyrobek u ktereho je konkretna moznost zavadi "dana vyrobcem" :-) pokud je ten ventil urcen na regulaci musi i vyrobce pocitat s tim ze se s nim bude hybat casteji.
jinak co se tyce Atman filtru tak na ty jsem taky koukal. jak vidis kvalitu ventilu u teto znacky.
jo a kdyz uz se bavime o filtrech videl jsem i filtr od SERA ktery ma v sobe i UV.je to jen marketingovi tah? ne ze bych ho chtel jen mne zajima jestli se oplati kdyz cenovi rozdil mezi tou samou verzi akurat bez UV je cca 400 CZK v porovnani s tim kolik stoji samostatne UV.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2009 02:57 Muž pard [5] - LabyrintkyRe: Skanky
Používám v současné na době na malé akvárium 38l a taky není problém s regulací. Mohlo by to fungovat i jako pomalý filtr. Jediné mínus vidím ve spotřebě, která je na malé akvárium vysoká. Používám: dolní koš - keramika, na ní filtrační vata Fluval, přiklopené biomolitanem; další koše jemný biomolitan(modrý). A nahoře mám hedvábnou filtrační podložku Tetratec. V původním obsahu chybí jemný předfiltr a zanáší se biofiltr, to s vatou Fluval nehrozí a stačí čistit jen vatu a keramiku, zbytek jen vypláchnu. Nejvíc nečistot stejně zůstává na dně nádoby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2009 22:47 Muž Snofrev [54] Re: Skanky
TT EX 700
nápně jsou komplet, ale u uhlí píšou po třech týdnech vyndat a vyměnit
je tu několik diskuzí na toto téma a jak jsem vypozoroval, tak asi to bude vážně jen trik výrobců aby lidi kupovali nové náplně
pak je tam ještě ta bílá jemná vložka, tu píšou vyměnit, myslím, po třech měsících, já ji měl tento týden, přibližně po třičtvrtě roce v provozu, čistit to asi nemá cenu
je u toho rozstřikovací rampa a docela dobře se dá zredukovat výtok, takže myslím, že pro 60 litrů by se dal použít

co se ostatních náplní týče, tak pokud by se tam nechaly keramický válečky a do ostatních se dal jemný modrý biomolitan, tak to bude určo ještě lepší, lidi tu píšou ho rozstříhat, nevím, jaká je v tom výhoda oproti tomu, ho nechat v celku, ale já bych ho jen zastřihnul tak, aby šel do těch košů a při čištění vypral vždy jen polovinu náplní

mám ho ve skříni metr od hlavy a pokud není zavzdušnění, tak o něm nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2009 22:10 Muž Sid [6730] - RostlinyRe: Skanky
Provozuji TETRA Tec Ex 700, ale také ATMAN CF 600. No a na ten druhý bych vás chtěl tak trochu nasměrovat. :-) Pro 60 l akva mi přijde vhodnější. Nechci to zakřiknout, (toho ATMANa "testuji" jen krátce), ale zatím má moje velké sympatie, protože:
- filtruje
- je mimořádně tichý
- nevrčí, když jej přiškrtím, (na rozdíl např. od EHEIMu 2217... :-O)
- má pro mne velmi dobře zvolenou barvu hadic a "trubek", která splývá s mým oblíbeným pozadím - černou samolepkou
- jeho cena je poměrně příznivá
- a v neposlední řadě se mi líbí, že má tříletou záruku.
www.akva-tera.myeshop.cz/…
Náplně (keramické kroužky, filtrační vata a vložka s aktivním uhlím) jsem nahradil na malé kostky nastříhaným filtrenem a jak vyplývá z předchozího - zatím plná spokojenost. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2009 20:32 Muž Skanky [26] – naplne
Ahoj,
planuju prechod z vnitrniho filtru (vadi mi to v AQ) na vnejsi a zatim se mi nejvic libi Teratec EX. mam 60l AQ ale uvazuju o koupe filtru EX700 co je pro vetsi AQ (100-250). chci tento proto ze v budoucnu planujem prechod na vetsi AQ (cca 200l) tak at nemusim opet kupovat filtr. muzu filtr urceny po 100-250l pouzit v 60l AQ a jestli jde pouzit i jine filtracne naplne nez ty ktere k tomu dodava vyrobce (viz www.tetra.cz/… ) a jake?
pokud nekdo uz tento filtr kupoval tak mi jeste prosim napiste jestli dodavane naplne postaci na vyplneni celeho filtru anebo je potreba jeste dokoupit.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 17:20 Muž Sid [6730] - RostlinyRe: langosh
Nemám možnost je porovnat fyzicky, ale usuzuji tak z průměrů hadic a příkonů čerpadel. :-)
Ale jinak si jistý nejsem ničím. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 14:56 langosh Re: Sid
Jste si jistý? Zde www.tetra.de/… podle údajů (délka/šířka) by to vypadalo na shodné rozměry, ale přiznávám se, že jsem neměl moc času to zkoumat podrobněji...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 10:25 Muž Sid [6730] - RostlinyRe: Bird
Nejde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.03.2009 02:38 Bird – Velikost hlavy 400,600,700
Ví tu někdo zda lze použít hlavu EX 400 na kyblík EX 600? myslím zejména rozměrem, diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 23:20 Romiš Re: JohnyD
www.tetra.de/…
Spodní řádek. :-)
No a proklikejte si tlačítka "Filtermedien", "Komponenten", "Eigenschaften", "Gebrauchsanweisung" a "Der Film zum Filter". :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 21:33 Muž JohnyD [6] Re: Proky
právě, že jsem se díval do hodně shopů, všude je jak to filtruje a přes co, ale rozměry jsem nenašel.
Vidiš tam někde rozměry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 20:12 Muž Proky [3] - CichlidyRe: JohnyD
Koukni se na nějaký eshop, který ho prodává, je to tam uvedeno. Jsi pěkně pohodlný... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2009 19:48 Muž JohnyD [6] – rozměry tetra ex600
ahoj, nevíte někdo prosím rozměry filtru tetra EX 600? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2008 17:44 fap Re: speedTT
Fotka k příspěvku taky mám polystyrenové pozadí tak jsem to zapřel zbytkem hadice co je dodána u filtru viz foto.tu nasávaci trubku jsem musel zakrátit je moc dlouhá takže do meho akva při vyšce 35cm by nešel dát kryt koukalo by to nad akva o 4cm nad ,dole by to bylo zas uplně zaryté v písku,ještě budu muset upravyt kryt ty vyřezy co jsou v zadu jsou málo vykrojené. ahoj

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 23:49 Muž Sid [6730] - RostlinyRe: ladineks
Kamkoli na vypouštěcí hadici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 23:23 ladineks Re: Lorsson
Jojo, tak to mě asi taky nic jiného nezbyte, než to řešit tím kulovým ventilem, neb vím ,že náhradní díly jsou k tomuto filtru velice nedostupné. nemáš Nějaký nákres, kam se ten kulový ventil má namontovat?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 23:08 Lorsson Re: ladineks
To je mozne, nevypadaji moc bytelne, zatim funguji. Tedy ten jeden, kterym reguluji. Ale bylo mi porazeno pridat kulovy ventil primo na hadici a uz se na tom pracuje, jistota je jistota, originalni necham naplno otevreny a regulovat budu bytelnym dodatecnym. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 22:49 ladineks Re: Lorsson
Doufám, že to bude v pohodě ;-) O té regulaci se tady totiž dost lidí vyjadřuje poměrně negativně, bo se prý urvou ty regulační ventily ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 22:45 Lorsson Re: ladineks
Ja si zrovna pred tydnem poridil Tetru 600 a mam 84l akva. A krasne se da regulovat prutok takze se neboj ze budes mit horskou perej :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 22:17 ladineks Re: langosh
Tak to je taky dobrá zpráva, každopádně doufám, že v tom 84 l AQ nebude pak divoká horská řeka...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 21:54 langosh Re: ladineks
Rozstřikovací rampa je dvojdílná - můžete použít jenom jednu část, tj. délka potom bude něco okolo 20cm...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 20:53 speedTT Re: ladineks
Moje akva má taky 60x35, a myslím si, že délka výpustní trubky je akorát, sice bude zabírat skoro celu zadní stěnu, ale zase bude v akva dobře zajištěn koloběh vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 20:43 ladineks
Taky si chci tento filtr pořídit, není ta výpustní trubka na 60 cm dlouhé AQ moc dlouhá? Máte někdo zkušenost s tímto filtre v kombinaci se 60 cm AQ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 20:05 langosh Re: speedTT
Není to třeba nijak přichycovat - je to tak nějak samonosné :) -> drží to na tom výstupním kolenu bez problému samo...
Roman X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 19:36 speedTT Re: Jackie
Moc dík za změření :-D . Myslíte, že je možné to nějak přichytit na polystyrenové pozadí??? (viz moje akva)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 16:30 Jackie Re: speedTT
Zdravím
Ma to 48cm i s kolinkem....
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.04.2008 15:47 speedTT – Teratec EX 600
Dobrý den,
nemáte někdo filtr Teratec EX 600? Potřeboval bych vědět, jak je dlouhá vypouštěcí souprava (taková ta tyč s výtoky :) ).
Předem dík za odpověď

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.09.2007 22:40 Muž AmorFati [37] - AmerikaRe: Zdenik
Celkově docla spokojenost. Ventily a pumpa časem zatuhávají, pokud se s nimi manipuluje po delší době (v řádu měsíců), je třeba za to brát opatrně, ať se neurvou. Jinak jsem hodně spokojen s hlučností, filtr mám v ložnici a i v úplném tichu je zcela neslyšný. Zatím ale nejsou dostupné náhradní díly kromě vrtulky rotoru s hřídelkou. Náplně k dostání jsou. Biokuličky jsou plastové, takže hádám, že jejich životnost několikrát přesahuje životnost třeba čerpadla filtru. Já sám je tam ale nemám, dlouho předlouho mi po založení neklesaly dusotany, tak jsem je vyměnil za EHFI Substrat Pro.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2007 20:06 Zdenik
Ahoj koukám, že debata běží o filtru TetraTec. Zrovna si pořizuju svoje další akva a chci si do něj vnější filtr TetraTec pořídit. Takže se chci zeptat, jestli jste s ním spokojení, nemáte na něj nějaké výhrady nebo tak něco. A taky jak často v něm měníte ty biokuličky?

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [5]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 5699x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15119-filtr-tetra-tec-ex-600?od=201