Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr Tetra Tec Ex 600

 

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Filtr Tetra Tec Ex 600
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2021 11:20 Muž Buldr [102] Re: KarásekLut
Kromě specifických případů, kde je to zapotřebí, se zeolit hodí pro navázání čpavku (NH4) při výměně dna, velkých zásazích, nebo při zajíždění akvária. Bohužel má tu vlastnost, že odbourává i užitečné a tolik potřebné dusičnany a také vápník (Ca+), což může být problém třeba u měkké vody. Když spojíš Zeolit a Aquapura/Purigen ... u rostlinného akvária opravdu ne, přijdeš i o to málo dusíku a začnou jen a jen problémy. Už tak je hladina NO3 hodně nestálá a klesá jako drak (nejen rostliny).

Nesnaž se udělat křišťálovou - sterilní vodu, vlastně taková voda se prakticky nevyskytuje a většina tropických ryb ocení vodu lehce obarvenou nejen kořeny, ale i výluhy, nebo listy mandlovníku. Zkrátka chemicky čistá voda s humidovými látkami, kyselinami, tříslovinami ... považuje za velké plus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2021 10:51 Muž Lojza007 [170] Re: KarásekLut
Zeolit jenom ne, snižuje dusíkaté látky, což je na jednu stranu dobře, ale na druhou stranu pro růst rostlin je nějaký NO3 potřeba. Za dobrý peníze mají ve Sklorexu Matrix na váhu, do té 600 nebo 800 stačí maximálně to kilo a do toho klidně trochu zeolitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2021 10:35 Muž KarásekLut [31] Re: Buldr
Mech tam davat nechci. Posledne sem si s rasokouli dotahl do akvarka rasu. Dal by se do filtru jako "hlavni" filtracni medium pouzit Zeolit france 4 - 8 mm. 10 l kyblik je za 270 kc a to neni spatny. Jen nevim jesi je to dobry filtracni material. Ze bych tam dal ten Zeolit a pak jeste neco a snad vy byla voda super ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 19:50 Muž Buldr [102] Re: KarásekLut
Není zač, jen říkám svoje osobní zkušenosti.

Zapřemýšlej, jestli nekoupit sací koš/Lily Pipe s integrovaným skimmerem. Minimálně pokud plánuješ kombinaci mechu a divočáků, protože budeš každý den lovit kusy rostlinek ze všech zákoutí a hladiny. Skimmer není spása, ale hodně pomůže. Neustále mi tam vymlácené kousky rostlin plavou a sbírám je až zalezou. Dřív to nemá cenu.

Naštěstí mech roste raketovým tempem a základ je navázaný a přilepený, tedy dorůstá velice rychle, ale i tak když na to vlítne pruhovaná demoliční četa dohledávající dezertujícího červíka (živé krmení), tak to lítá od hladiny po substrát:

youtu.be/…

P.S.: Je legrační pozorovat jak se rozhodují, jestli hledat červíka, nebo se mydlit mezi sebou. Obvykle zvládají obojí, ale jsou už utahané a brzy zalezou chrnět pod kořen. Pak to začne nanovo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 19:19 Muž KarásekLut [31] Re: Buldr
Diky za vycerpavajici odpoved. Vsechno co jsi psal na internetu promrknu a promyslim si to vsechno palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 19:08 Muž Buldr [102] Re: KarásekLut
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Mám oba, jak 600 Plus v malém 54 litrovém, tak i 1200 Plus a v hlavních parametrech totožné. Identický materiál, stejná kvalita zpracování, stejně robustní hlava a samozřejmě bezkonkurenčně tiché. Jednoduché, s náhradními díly a ještě jednu věc mají společnou - tuhé hadice, ale to je asi všude stejné.

V prvním koši keramické kroužky (ty už jsou přibalené), dosypané hrubší pemzou (700 m²) a ve zbývajících koších už jen jemnější pemzu (3000 m²). Vše ve filtračních sáčcích s plastovým zipem, protože se s tím lépe manipuluje. V posledním koši si nechávám trochu místa, kdyby bylo potřeba nasadit např.: aktivní uhlí po léčené, nebo "vypěstování" filtrační náplně do karanténní nádrže, rašelinu, zeolit, nebo zelené koule z mikrovlákna, které odstraní počáteční zákal. Purigen, nebo Aquapura nepoužívám, protože pro zarostlou nádrž působí kontraproduktivně. Zkrátka to, co je zrovna potřeba a jde snadno přidat, vyměnit, nebo doplnit.

A samozřejmě k tomu používám i předfiltr HW-603, kterému jsem vyměnil kohouty, těsnění a ještě než se do toho pustil, tak přeměřil křivost hlavy (užil jsem si své). Jedno rozpůlené kolečko PPI10 a zbytek tvoří koule z mikrovlákna, které nachytají veškerý bordel z akvária a aby se nedostalo nic do filtru, tak překrytý jemnou filtrační vatou. Vyčištění zabere 5 minut. Do filtru není nutné lézt, maximálně vyměnit vatu/jemný bio molitan, aby se nic nedostalo do rotoru a hadic (k ničemu jinému tam není). S čištěním předfiltru se nemažu.

Pro inspiraci: www.youtube.com/…

------------
Obyčejná pemza v obyčejném sáčku za minimální cenu, nic extra co by potřebovalo nějakou krabičku s velkým nápisem. Stojí to třetinu toho, co značkové a funguje to úplně stejně, jako Aquadetox, Seachem Matrix, nebo cokoliv dalšího. Jen je to levnější a pokud se zdá frakce velká, stačí si to rukou nalámat na malé kousky, propláchnout a šup s tím do sáčku a do filtru.

www.vodnirostlinky.cz/…
www.vodnirostlinky.cz/…

Cokoliv nad 300Kč za litr média je prostě hloupost, ale každý ať se rozhodne podle svého.

 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 17:52 Muž UndeR [74] Re: KarásekLut
Mám verzi 1200 plus. Z originálních náplní jsem nechal jen nějaké molitany a keramické válečky. Jinak jsem tam dal matrix, a denitrat. Voda je čistá, takže za mě celkově spokojenost…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 17:23 Muž KarásekLut [31] Re: Lojza007
Takze prutok jde regulovat co sem pochopil. To je super. Ne htel bych mit v te 54l vyrivku nebo mixer na rybicky smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 16:58 Muž Lojza007 [170] Re: KarásekLut
Mám 800 Plus a 1200 Plus a k nim Sera Prefix jako předfiltr (snazší rozdělání a vyčištění než velký filtr). Z původních náplní jsem použil nějaký molitan, nacpal tam Matrix a Purigen (respektive levnější AquaPuru), nahoru originální vatu. Vyhodil jsem všechny ty originální kuličky a nechal jsem jenom nějaký molitan, ten nejjemnější, hrubší filtraci dělá předfiltr.
Vzhledem k minimálnímu cenovýmu rozdílu bych klidně zvážil i osmistovku, má větší filtrační objem, výkon o tolik větší není a dá se případně přiškrtit.
Bohužel nemám zkušenosti s jinýma značkama, takže třeba hlučnost nedokážu posoudit, oba mírně vibrují, což nevadí, dokud se hadice nedotýká skříně. Nejhorší je zavodnění, tou pumpou to skoro nejde, je lepší vzít nějaký čerpadlo a natlačit to přes sání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2021 15:59 Muž KarásekLut [31] – náplně
Mám dotaz na lidi co mají tento filtr. Nechali ste náplně které byli dodány s filtrem nebo jste dali jiné (třeba seachem matrix, ci seachem de nitrate) a jak jste s filtrem celkově spokojeni? Je voda křišťálově čistá nebo sou nějaký problémy???? palec
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2021 17:02 Muž nekdo [343] Re: RencMan
nebylo to mysleno tak, ze by nemely byt dostupne ale tak, ze ani vyrobce je nedodava zvlast - viz www.tetra.net/…
je to soucasti kyblu a ten neni jako nahradni dil nikde...
proto jsem psal, jak by se to dalo vyresit domluvou s nekym... na mail se Vam vetsina lidi vykasle, protoze mail muzete poslat x firmam - kdyz nekam zavolate uz je to osobni a obcas nekdo muze mit tendenci to resit, ale pokud se zeptate mate nahradni dil na tetru ten klip, tak vam kazdy rekne, ze ne, protoze to ani jako nahradni dil neexistuje...
pokud se ale zeptate mate tam na reklamaci, nebo nejakej rozbitej tetra ex 800, shanim ty klipy, tak uz se muze stat, ze to nekdo bude trochu resit....
ne, nejsou schopni vam dil poskytnout, jen se Vas elegantne zbavili - kdyby ho byli schopni (ochotni) poskytnout, tak by vam ho prece nabidli za nejakou cenu a meli ho jako nahradni dil na prodej... a ne na tajnaka schovany v suplicku pro svoje zakazniky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.02.2021 10:04 Muž Markusenka [88] Re: RencMan
Ahoj.
Lepit nevím, přeci jen to drží čerpací hlavu, tam musí být 100% důvěra, 3D tisk super, když je někdo po ruce. Já Ti doporučím kouknout sem. www.odkarla.cz/…, tam se dá koupit za super cenu jak nový filtr, tak použitý filtr, u Tebe hlavně potřebuješ klipy, takže můžeš vzít i ten nejlevnější a použitý. Nabídka se mění každý den. ahoj

Na trhu je řada filtrů, ke kterým není ani zdaleka tolik samostatných náhradních dílů, jako má zrovna Tetra, bohužel klip k nim nepatří, věřím, že i u InVitalu by Ti poslali klip vyndaný s nějakého jinak vadného zboží, ne zcela nový klip, ale zase by se prostě postarali palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2021 09:59 RencMan Re: nekdo
S názorem, že by neměli být náhradní díly nesouhlasím (obzvlášť když na ostatní filtry díly jsou), samozřejmě jsem poté poslal mail na několik dalších X prodejen, kde se mi buď to omluvili, že díl nedokážou sehnat a nebo, že se o to minimálně pokusí a to i ve smyslu s reklamovaného dílů či přímo od prodejce. Kdežto rostlinna-akvaria.cz jsou schopni díl poskytnout ale pouze pokud jsem filtr koupi na jejich shopu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2021 09:51 RencMan Re: Adzo
No ono vysavač nejede cely den doma sám a ještě do něj neteče voda kterou ti přečerpá do pokoje kdy provizorní řešení povolí ;)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2021 21:20 Muž Adzo [0] Re: RencMan
Keď sa mi zlomil klip na vysávači, tak som ho sťahoval malou gurtňou a funguje dodnes :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2021 20:15 Muž nekdo [343] Re: RencMan
osobne si myslim, ze vzhledem k cene noveho filtru nema cenu mit nahradni dily oficialne (ve smyslu prodej klipu). Pokud je v (_!_) skutecne jen klip, ne jeho uchyceni na kyblu, tak bych zkusil zavolat do juwelakvavrium pripadne do jinych "velkych" akvaristik, popsat jim problem a zkusit se domluvit - prodejce jestli bude ochotny, tak vam to "proda", pokud ma nejaky jiny zrovna skladem na reklamaci... (a vymeni to na nem)... je to o ochote a o lidech, vyhradni dovozce s tim kremy nedela....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2021 11:20 RencMan Re: _Rob_
Jasné psal jsem v předchozím mailu, že mám u nich vyhlídnutou větší objednávku (cca 2,5 tis).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2021 10:33 Muž _Rob_ [67] Re: RencMan
:) Co na to říct. A třeba se zkusit domluvit a koupit něco co je potřeba a k tomu tu sponu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.02.2021 10:30 RencMan Re: RencMan
Tak jsem zkusil poptat náhradní klips u rostlinna-akvaria.cz Jelikož na filtry jiných značek klipsy nabízejí a filtr Tetra Tec Ex prodávají. Odpověď mě celkem dostala, posuďte samy.
Dobrý den,
zakoupil jste filtr u nás? Pokud ano, náhradní díl vám dokážu sehnat.
Prosím o číslo faktůry.

---
S pozdravem
Jan Vitásek
INVITAL.cz
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2021 08:13 RencMan Re: RencMan
No obávám se, že budou následovat všechny další tři klipsy. Bohužel jsem prohledal co šlo a nikde jsem náhradu nenašel, psal jsem na oficiálních stránkách dotaz, zatím bez odpovědi. Jasné 3D tisk mě napadl hned, kolega z práce si v tom celkem frčí ale bude to muset nakreslit, jelikož plánek jsem nenašel :(
Uvidím jak to bude držet na 3 klipsech, případně koupím nový filtr, co už. Každopádně bych šel asi do Sunsun, jelikož ten má dostatek náhradních dílů.
Všem zatím děkuji :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2021 23:42 Muž _ucx_ [1385] - Symphysodon + CorydorasRe: RencMan
Jako nejméně problémové vidím požádat někoho známého s 3D tiskárnou, jestli by dokázal vytisknout klip nový.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2021 20:11 Muž _Rob_ [67] Re: Sid
Ideálně svařit, ale to už je větší šance s tím sekunďákem a sodou než, že by někdo v okolí (nebo známí) měl svářečku na plasty..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2021 17:58 Muž Sid [6321] - RostlinyRe: _Rob_
Netvrdím, že samotné vteřinové lepidlo je řešením. Přečtěte si můj příspěvek znovu a zkuste, co dokáže sóda bikarbóna. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2021 17:55 Muž _Rob_ [67] Re: RencMan
Tak to bude chtít víc než jen vteřinové lepidlo. To při dalším otevření praskne znova. To otevírání a zavírání chce docela sílu. Mám Ex 800plus a bude to úplně stejné. Bohužel samotná spona k sehnání asi nebude. hmm a v lepším místě to prasknout nemohlo, že? :)

Leda se podívat po bazarech - po nějakých třeba i nefunkčních kusech a použít aspoň ty spony...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   10.02.2021 16:45 Muž Sid [6321] - RostlinyRe: RencMan
Než seženete ten náhradní díl, zkuste opravu. Do praskliny postupně nanášejte vteřinové lepidlo a to ihned po nanesení zasypejte jedlou sodou (hydrogenuhličitanem sodným, NaHCO3). Tento postup několikrát zopakujte, a to nejlépe z obou stran. Pokud budete postupovat správně, už nikdy vám tento klips nepraskne ve stejném místě, ale kdekoli jinde. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.02.2021 14:38 RencMan – Náhradní díl Tetra Tec Ex 600
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zda někdo neřešil náhradní díl u filtru Tetra Tex Ex 600. Přesně se mi jedná o klips nádoby který únavou materiálu prasknul (viz. foto).
Děkuji

 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.01.2019 07:24 hochimin11 Re: powery
Bohužel to je nemožné - mám tam jemné síto (není zanesené)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.01.2019 21:52 Muž powery [250] Re: hochimin11
Jednou se mi zasekl okružák uvnitř kolena u sání do hlavy. Nemůže to být tohle? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2019 11:23 hochimin11
Dobrý den,
Koupil jsem Tetra Ex 800 Plus a po spuštění jsem byl navýsost spokojený - byl absolutně tichý,voda z rampy správně stříkala a voda byla čirá, ale od prvního vyčištění mám problém,voda z rampy jen vytéká - žádné stříkání.Vyčištění proběhlo v pořádku-média vypraná v akva vodě,vyčištěné hadice,kohouty i hlava (vrtulka i přívod a vývod)všecko pořádně odvzdušněné,ale nestříká a nestříká,tak nevím co s tím je...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2019 12:41 Kubula Re: rafi
Dobře děkuji moc něco vyzkouším
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2019 15:35 Muž rafi [45] Re: Kubula
Jasně že jo. Ve všech Tetrách mám jiná filtrační média (obvykle bioakvacit různé hustoty + Matrix, v některých ještě Eheim SubstratPro a BioMech, co mi zbyl z Eheim filtrů); Tetra keramické válečky a plastové kuličky jsem nikdy ani nepoužil. Můžeš si tam dát jakákoli média, která ti vyhovují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2019 13:53 Kubula – Změna médií
Ahoj zkoušel někdo změnit obsah filtračních médií za vlastní? Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2017 07:36 Muž chuanvaldes [77] - Blackwater
Dobré ráno všem!

Mám tenhle filtr v nové verzi "Plus". V provozu je 2 měsíce. Až do začátku týdne bylo vše v naprostém pořádku. Filtr byl neuvěřitelně tichý, bylo slyšet pouze šumění vody... No za poslední týden se to rapidně zhoršilo a filtr je jako jedno velké chrastítko, viz krátké video z dnešního rána... no

youtu.be/…

Kontroloval jsem rotor a všechno se jeví být v pořádku. Osmička rotoru je v čepích, žádné mechanické poškození na magnetu ani nikde jinde není. Jediná věc co mne zarazila, je že vrtulka rotoru není napevno k magnetu a lze s ní otáčet v rozsahu 250 - 300° by voko... :-) Vyčistil jsem rotor kartáčkem i prosto rotoru od usazením a bordelu. No žádná změna. Když jsem usadil rotor do hlavy, tak mám pocit že ten zvuk dělá vrtulka která se dotýká hlavy filtru.

Má někdo podobnou zkušenost?

Předem díky! Tom.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 21:23 Muž O.Tom [432] Re: kleopatracz
Ano, neměl jen naplno.. tedy se neměl zapínat pokud není zcela zaplněn vodou.
To že je voda jen v kanystru... není zcela zaplněn, v hlavě filtru a právě v komoře vrtulky voda není a vrtulka se točí nasucho, voda zde plní funkci maziva mezi vrtulkou a osičkou.

A voda pouze v kanystru, tvoří u většiny filtrů odpor proti nasáti z nasávací hadice.
Vzduch z nasávací hadice se musí dostat přes tu vodu na výstupní stranu, je to něco jako když se snažím dostat nafouknutý balón pod vodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.06.2017 21:00 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: kleopatracz
Zoberieš hadicu "IN" a potiahneš ústami. Nechaj ju chvíľu v ruke vo výške hladiny. Budeš počuť bublanie ako voda nateká (vteká) do filtra. Môžeš s filtrom pokývať z boka, nabok.
Keď to stíchne mal by byť filter naplnený. Potom hadicu napoj na rampu (vývod) a spustíš filter. Ak to klepe, nieje naplnený vodou! Pokus opakovať
Pozor! ventily musia byť otvorené ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 20:48 Žena kleopatracz [59] Re: O.Tom
Prázdný nebyl, dnes už to ani nezkusím, už je odstavený. Tak zítra. Jaký je rozdíl v prázdném a plném? Bylo mi řečeno, že by neměl jet naprázdno. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 20:45 Muž O.Tom [432] Re: kleopatracz
A byl při tom nasávání filtr prázdný bez vody ?
Mělo to snahu natáhnout vodu do vstupní hadice ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 20:39 Žena kleopatracz [59] Re: O.Tom
Pumpu jsem zprovoznila, cucala jsem.. Jako by to nemělo sílu ten tlak udržet.. Nejspíš tam někde proniká vzduch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 20:01 Muž O.Tom [432] Re: kleopatracz
Vylij vody z filtru a nasávej vodu do prázdného filtru.
Pokud pumpa nefunguje, tak si můžeš pomoci tím, že pusou jakoby nasaješ vzduch z výstupní hadice.
Ve filtru by se tak měl vytvořit podtlak a mělo by to nasát vodu z akvária do vstupní hadice. Pak už by se to mělo zavodnit samospádem.
Až se objeví voda i ve výstupní hadici, zkus filtr spustit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 18:56 Žena kleopatracz [59] Re: darira
Zkusila jsem všechno, hadice byly nasazeny obráceně, pumpu jsem taky rozhýbala.. Ale pořád nenasává... Když je vodorovně, tak pracuje bez problémů, jak ho postavím, tak nenasává vodu, hadice jsou prázdné... Už nevím co s tím sad sad :-|
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 14:29 Muž darira [4] Re: kleopatracz
U TetraTec EX800 plus mě ta pumpa taky nešla zmáčknout,. když jsem to zrovna potřeboval. Podařilo se to vždy vyřešit zvýšenou silou a nadáváním - zamáčknout a rozpohybovat. Někde na internetu (možná i tady na fóru) byl popis jak to rozběhat. Sundání hlavy, a pod tlačítkem údajně posunutá gumička + namazat (nepamatuji si přesně). Je to ale vyšší řada 800. U 400 to bude předpokládám stejné. Bohužel nemohu ten odkaz najít. Otázkou je, jestli je tlačítko zamáčklé nebo ne.

Edit:
rybicky.net/forum/294-tetra-tec-ex-1200
Příspěvek uživatele TOM
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 12:19 Žena kleopatracz [59] Re: powery
Za to video diky, to jsem nemohla najit.uz jsem pryc z domu, ale mam pocit, ze ten koumak ty hadice nasadil obráceně. A ta pumpa nejde zmacknout. Zkontroluju vecer a kdyztak se zas ozvu.
Edit: To video je na 700, ta 600 má také tu pumpu? Nejde mi to zmáčknout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 11:46 Muž powery [250] Re: kleopatracz
Tlačítko je zaseknuté? Páčky nejsou - jsou kohouty na hadicích, ne? Foto.

Videonávod www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 11:41 Žena kleopatracz [59] Re: powery
To já vím, že nemůže ležet, chtěla jsem z něj vyhnat vzduch.
Nemám k němu návod, nevím na co jsou ty páčky. zkoušela jsem různé nastavení, nic nepomáhá... Druhý filtr mám Ehaim, tam je pumpa, tady je jen jako, nebo je zaseklá.. Jak říkám, nevím co jak na tomto má fungovat.. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 11:29 Muž powery [250] Re: kleopatracz
Vodorovně ležet nemůže, musí stát pod úrovní akvárka. Má tlačítko na nasávání vody? Vytáhnout výstup z vody a mačkat. A zapnout. Někdy to je boj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.06.2017 11:12 Žena kleopatracz [59]
Ahoj, mám dotaz. Dostala jsem tento filtr k staršímu akvatriu. Bohužel se mi nedaří ho rozchodit. Je plný vody, ale nenasává do hadic. Když ho položím vodorovně, tak pracuje, ale když ho narovnám, tak vrčí ale netáhne. Poradil by mi někdo co s tím? coze

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 22:02 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Venca
Normálne odšrubuj hadicu (vývod z filtra) od rampy a potiahni vodu z akvária, tak ako by si naťahoval do hadice vodu z akvária. Potom počkaj až sa filter opätovne naplní. Uvidíš v hadici vodu, ktorá sa bude tlačiť do výšky hladiny vody v akváriu. Potom hadicu opäť našrubuj na rampu a spusť filter. Môžeš potom občas (počas chodu filtra) zatriasť filtrom, aby sa z neho dostal von všetok vzduch. Potom už "pobeží" normálne ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 12:33 Muž powery [250] Re: Venca
To bude ten problém, přisává vzduch, kde nemá ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 12:30 Venca Re: powery
Tak to vypadá že chybí jedno z těsnění u toho sacího mechanismu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.04.2017 12:20 Muž powery [250] Re: Venca
Tak zkontrolovat těsnost u napojení hadic

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 5024x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/15119-filtr-tetra-tec-ex-600