Flexi obklady
Přesně tak, písek 1-2mm padá z odkalovače hned zpátky, takže pohoda. Jinak ta doprava je dost drahá noo. Ještě, že to mám kousek a zajel jsem si pro něj osobně.
Písek 1-2 mm máme v zOO braník skoro ve všech akváriích a není s ním problém, při našem způsobu odkalování se nám nestává, že bychom ho odsávali. O hnití ani řeči
TA cena bude počítám odpovídat, neuvědomila jsem si, že u nás obchodníků je to jinak
Ať se daří.
Dekuji za doporuceni. Taky u me lehce prevlada 1-2, ale obavam se odkalovani. Momentalne mam klasicky ricni sterk s hrubosti 2-4 a odkalovani je pohadka (prezentaci mam na konkurencnim serveru a na tento si chystam zalozit prezentaci az prave s tou predelanou nadrzi). Nebudou mit sklony ty mensi zrnka vice "litat"? A dalsi vec: nehrozi nejake hniti v nejspodnejsich vrstvach toho pomnerne dost jemnozrnneho sterku?
Takze cena za dopravu, kterou na Flexiobkladech pisou (za baleni 2x 28kg prepravcem DHL pri platbe predem cca 350,-) neodpovida zkutecnosti?
Doporučuji zrnitost 1-2 mm, kód B2.
Počítejte ale s vysokou cenou dopravy, většinou vychází stejně draho jako samotný písek
Jestli se nepletu, tak v objednavce vytvorene na jejich strankach si zaskrtnes zpusob dopravy (na vyber je osobni, ceska posta, DHL, PPL).
Jsem rozhodnut zgruntu predelat svou 160ku a na dno pouzit cerny kremicity sterk od Flexiobkladu. Vy, zkusenejsi, doporucujete mi objednat zrnitost 1-2 nebo 2-4? Podotykam, ze pujde o "rozumne" zarybnene rostlinne akvarium a chtel bych si dost vyhrat s rostlinami (pokus o pekny travnicek v popredi atd....).
Dnes mi prišla správa z flexiobkladov, že balík je pripravený na odoslanie. Chcem sa spýtať ako to vlastne posielajú? Normálne po pošte alebo poštovým kuriérom?
Starší reakce
Hlavně si u flexiobkladů dejte pozor na cenu poštovného, protože pokud objednáváte více, tak se za 1kg připlácí myslím 7Kč. Takže já, když jsem kupoval 15kg písku, tak mě to vyšlo na 700,-
Bude asi vhodnější zajet do Braníku.
EDIT: Omlouvám se za offtopic, nedošlo mi, že reaguji na 5 měsíců starý příspěvek ;o)
0 13.08.2011 09:32 Danila [4490] - Amerika Braník je z ruky, já vím, ale písek je z Břeclavi, což je ne z ruky, ale z....
Jinak dnes ráno dorazilo 850 kg písků...mazec...ZOO Braník asi lehne se zádama...
Barvy jsou k dispozici černá, hnědá, bílá, rudá, modrá a na zkoušku i temně zelená viz :
www.flexiobklady.cz/…
Novinka - flexiobklady vyrábějí černý písek o zrnitosti 2-4 mm, moc pěkně to vypadá a do akvária to nemá chybu.
Starší reakce
Starší reakce
To dělá skoro každý substrát... Musíš terén v akvárku něčím přepažit. Najdi si třeba nějaká videa, kde dělá landscaping Amano apod... Cpe tam třeba takové plastové pásky...
0 23.07.2010 11:31 Pavel – Re: Linduš
zdravím, jak to děláte s pískem z Flexi obkladů aby se vám dno nesrovnalo a zůstaly tam nějaké nerovnosti terénu?? po nějaké době se mi celé dno srovná...
Starší reakce
Tak přeci jen mám ten hnědý písek.
Žádný rudý červený, ale opravdu je hnědý a má označení H1.
Takže na stránkách Flexiobkladů nejsou uvedeny všechny vzorky.
Starší reakce
Teď jsi mě donutil změřit výšku písku u akva malýho (má ty samé rozměry)
Výsledek 6cm výška písku po celé ploše a dával jsem tam 15kg křemičitého říčního písku
Leda že by mě ošidily protože pytlíky jsem po nákupu nevážil
0 23.06.2010 21:16 wow – Re: sand0kan
10kg bude akorát
však si to spočítej ručně, vyjde úplně jiné číslo
Já mám raději méně písku, proto těch 8kg je úplně akorát, nikde nechybí, ani nepřebývá..
také se mi to zdá dost.....vycházel jsem z té výpočtové tabulky........původně jsem chtěl vzít tu 10 kilovku......asi udělám kompromis a vezmu 12,5 kg
1 23.06.2010 21:09 wow – Re: Bob66
Ten odkaz to zbytečně nadhodnotí, každý pak říká, jak mu zbylo - pokud si to spočítáš ručně na objem, vyjde ti do aq 60x30 a 5 cm vrstva 9 kg písku..
S jeho požadavky na výšku vychází okolo 15kg, 10kg je málo zcela určitě
0 23.06.2010 21:04 wow – Re: sand0kan
Nechci ti do toho kecat, ale 15kg je strašně moc. Já mám v 60x30 8kg (3cm vepředu, 5-6 vzadu), takže s tvými požadavky na výšku by to vycházelo okolo 9-10 kg.
OK, díky......takže objednávám 15kg
Moc se to lišit nebude, lepší je když tě kilo zbyde než když chybí
díky za odkaz, už jsem se na něj předtím díval......jenom mě napadlo, jestli tento písek vhledem k materiálu a zrnitosti nemá jinou hmotnost (parametry)
Řekl bych, že hlavně v ceně. Jinak já si dnes přiezl 15kg černého a jsem spokojenej. Jako vzorek jsem nabral trochu do sklenice a zalil vodou..
vážně o písku z flexi uvažuji........jaký je rozdíl mezi ním a tím od Dennerle Sulawesi Black ?????
Tak mi právě přišlo 50kg flexiobkladů černý 1-2mm... No Sulawesi Black to rozhodně není, ale asi to bude stačit...
zkus napsat na český a zeptat se. i když na mail mi neodpověděli taky
0 22.06.2010 00:38 AmorFati [37] - Amerika Písek jsem ve Flexiobkladech v Ladné vyzvedával 19. v sobotu (ve vlákně Černý písek jsem nabízel, že dovezu i komukoliv dalšímu). Proces probíhal tak, že jsem zavolal panu Hegyimu (mobil na jejich webu), domluvili jsme čas (v sobotu ve firmě běžně nebývají), odmítl jsem nabídku převzetí v Brně, kam měli zrovna cestu (nehodilo se mi to) a bylo. V sobotu jsem tam dorazil, písek už jsem měl připravený navážený (65 kilo) v pytlích, ale já chtěl kvůli stěhování rybiček i kýble, tak jsem dostal tři kýble s víkem za 100 Kč (levnější jsem nesehnal), prohodili jsme pár slov o letošní úrodě vína, pomohli mi s pískem do auta a jelo se utrácet do Olympie
Žádný problém, stačí jeden telefonát. Nějaké další detaily?
možné to je, suchý má pěknou barvu
no jestli to není ten c4, vzorky nemám popsaný....
Tak to by mě také zajímalo. Ten mix není zrovna to pravé ořechové. Byl by super do mističky pod čajovou svíčku
. Ale taková tmavší hnědá ...
a proč to, proboha, nemají v nabídce
ale mají, mám vzorek.....
míchla jsem vám trochu do misky, jestli vám to pomůže.
osobně by se mi líbila nějaká přirozenější tmavší hnědá. škoda, že jí nemají
Řekla bych, že pokud se vychytá správný poměr, bude to super. Přece jen červená nebude svítit tak, jako třeba bílá, aby to bylo strakaté. Výhoda, že máš obě barvičky a můžeš experimentovat.
přemýšlím, do čeho sesypat černou s červenou, aby to bylo dobře vidět. do akvárka to sypat nechci, podle mě by to bylo dost strakatý
a děkuji
Zrovna jsem o tom samém přemýšlela. Tohle mi připadá samostatně přece jen světlé. Ale ta kombinace s černou, by mohla hodit dobrou barvičku
Linduš ... Rychlost založení prezentace blesková
vypadá to dobře, možná by to bylo dobré i s černou půl na půl
tááák jsem to hodila do prezentace s názvem "červený trpaslík"
zkusím to sem hodit. ještě dneska
Jak vypadá v akva ten rudý písek? Šla by sem hodit fotka?
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 17493x