Flexi obklady
Díky moc všem za rady. Zakoupil jsem 13 kg písku od Flexiobkladů v ZOO Braník. Je to množstevně tak na hraně, ale vždycky můžu nějaký dokoupit. Vypadá to moc hezky. Také jsem si koupil lepší odkalovač, tak to snad trochu pomůže s problémy s řasou, když už dno nebude tvrdit vodu.
Mohu věnovat 7kg za odvoz, je to ovšem mix tmavě hnědého s černým. Stejně by ti to ale nestačilo a taky si myslím že cena dopravy by nebyla takový rozdíl od pořizovací ceny

Pokud budes vrtat do dna (odkalování), nebo budeš mít ryby jako jsou krunýovci, pancéřníčci (zejména kropenatí), tak počítej s brzkým promícháním.
Jestli jsem to dobře počítal, tak by jsi podle údajů o akváriu měl mít cca. 13-15 kg písku.
Odemne i s poštovným tě přijde 15 kg na 460,- Kč.
Edit: U Flexiobkladů tě to stejné množství podle košíku přijde na 594,- Kč.
Vzhledem k tom u že ten písek jsi schopen sehnat v Praze(mám dojem že ho stále drží skladem ZOO Braník), tak ta cena do té tvé nádrže přece nebude fatální.
Na ty kryptokoryny, co tam máš to málo bude. Hodně koření. Chtělo by to minimálně 4-5 cm všude. Co mám zkušenost s flexi tak se stejně brzo srovnaj do roviny.
0 06.02.2012 18:24
cusbus [37] - Tetry Musím se pustit do výměny dna, kvůli nevhodnému písku (silně šumí v octě) a uvažuju o černém písku z flexiobkladů 2-4 mm. Cena mě samozřejmě ale trochu znervózňuje. Pokud bych dal vrstvu v tloušťce vzadu 4 cm a vpředu 2 cm, tedy asi 3 cm průměr, tak to bude zřejmě málo, co? Je mi jasné, že by tam toho mělo asi být víc. A v případě, že pod flexiobklady dám něco jiného, tak se to asi promíchá. Nemá někdo zkušenost s namícháním flexiobkladů s něčím levnějším. Jak to pak asi vypadá a jak se to chová při odkalování a podobně. V nouzi bych si vystačil s tmavším říčním pískem, ale většinou mi všechny přijdou moc světlé a drcený štěrk zase moc ostrý. Chci tmavé dno kvůli neonkám. Moje akva:
rybicky.net/nadrze/7925. Díky.
Starší reakce
Ja som rozmýšľal o B4 skôr kvôli tomu aby aj v nižších vrstvách bolo všetko v pohode a aby mi to nezahnívalo a tak. Ale máju ho viacerý a ako tak čítam nemal by byť z tým problém. B4 som nevidel na vlastne oči ale určite bude tiež pekný

Ano, je moc pěkný, ale mě se víc líbí B4 2-4mm kvůli jeho přirozenějšímu vzhledu.
Tak dnes mi došlo 28 Kg piesku (čierny 1-2mm) flexiobkladov

Je naozaj úžasný už sa teším ako bude vyzerať v akváriu

Přesně tak, písek 1-2mm padá z odkalovače hned zpátky, takže pohoda. Jinak ta doprava je dost drahá noo. Ještě, že to mám kousek a zajel jsem si pro něj osobně.

Písek 1-2 mm máme v zOO braník skoro ve všech akváriích a není s ním problém, při našem způsobu odkalování se nám nestává, že bychom ho odsávali. O hnití ani řeči

TA cena bude počítám odpovídat, neuvědomila jsem si, že u nás obchodníků je to jinak

Ať se daří.
Dekuji za doporuceni. Taky u me lehce prevlada 1-2, ale obavam se odkalovani. Momentalne mam klasicky ricni sterk s hrubosti 2-4 a odkalovani je pohadka (prezentaci mam na konkurencnim serveru a na tento si chystam zalozit prezentaci az prave s tou predelanou nadrzi). Nebudou mit sklony ty mensi zrnka vice "litat"? A dalsi vec: nehrozi nejake hniti v nejspodnejsich vrstvach toho pomnerne dost jemnozrnneho sterku?
Takze cena za dopravu, kterou na Flexiobkladech pisou (za baleni 2x 28kg prepravcem DHL pri platbe predem cca 350,-) neodpovida zkutecnosti?
Doporučuji zrnitost 1-2 mm, kód B2.
Počítejte ale s vysokou cenou dopravy, většinou vychází stejně draho jako samotný písek

Jestli se nepletu, tak v objednavce vytvorene na jejich strankach si zaskrtnes zpusob dopravy (na vyber je osobni, ceska posta, DHL, PPL).
Jsem rozhodnut zgruntu predelat svou 160ku a na dno pouzit cerny kremicity sterk od Flexiobkladu. Vy, zkusenejsi, doporucujete mi objednat zrnitost 1-2 nebo 2-4? Podotykam, ze pujde o "rozumne" zarybnene rostlinne akvarium a chtel bych si dost vyhrat s rostlinami (pokus o pekny travnicek v popredi atd....).
Dnes mi prišla správa z flexiobkladov, že balík je pripravený na odoslanie. Chcem sa spýtať ako to vlastne posielajú? Normálne po pošte alebo poštovým kuriérom?
Starší reakce
Hlavně si u flexiobkladů dejte pozor na cenu poštovného, protože pokud objednáváte více, tak se za 1kg připlácí myslím 7Kč. Takže já, když jsem kupoval 15kg písku, tak mě to vyšlo na 700,-
Bude asi vhodnější zajet do Braníku.

Starší reakce
To dělá skoro každý substrát... Musíš terén v akvárku něčím přepažit. Najdi si třeba nějaká videa, kde dělá landscaping Amano apod... Cpe tam třeba takové plastové pásky...
0 23.07.2010 11:31 Pavel Zdravím, jak to děláte s pískem z Flexi obkladů aby se vám dno nesrovnalo a zůstaly tam nějaké nerovnosti terénu? Po nějaké době se mi celé dno srovná...
Starší reakce
Tak už jsem to vyřešil. Nakonec jsem se ale rozhodl že písku vezmu méně (4cm vrstva v průměru). Nejlépe je použít ten vzorec na objem a pak to přepočíst na hmotnost, tj. 60x30x4 = 7,2 litrů. Na stánkách flexiobkladů píší že 1 l = 1,6k g. Tj. 7,2 x 1,6 = 11,52 kg. Při těch 5cm by to bylo 15 kg. Díky všem

Co na to říct, o 7 kg písku více a o 2 cm vyšší dno, nevěřím.
Ale není to písek přímo z felexi obkladů, že?
Teď jsi mě donutil změřit výšku písku u akva malýho (má ty samé rozměry)

Výsledek 6cm výška písku po celé ploše a dával jsem tam 15kg křemičitého říčního písku

Leda že by mě ošidily protože pytlíky jsem po nákupu nevážil

10 kg bude akorát

však si to spočítej ručně, vyjde úplně jiné číslo

Já mám raději méně písku, proto těch 8kg je úplně akorát, nikde nechybí, ani nepřebývá..
Také se mi to zdá dost. Vycházel jsem z té výpočtové tabulky. Původně jsem chtěl vzít tu 10 kilovku. Asi udělám kompromis a vezmu 12,5 kg
Ten odkaz to zbytečně nadhodnotí, každý pak říká, jak mu zbylo - pokud si to spočítáš ručně na objem, vyjde ti do aq 60x30 a 5 cm vrstva 9 kg písku..
S jeho požadavky na výšku vychází okolo 15kg, 10kg je málo zcela určitě

Nechci ti do toho kecat, ale 15kg je strašně moc. Já mám v 60x30 8kg (3cm vepředu, 5-6 vzadu), takže s tvými požadavky na výšku by to vycházelo okolo 9-10 kg.
OK, díky. Takže objednávám 15 kg.
Ještě dotaz. Kolik toho mám objednat. Plocha akvária je 60x30 s tím, že vepředu chci mít asi 4cm a vzadu 7 cm?
Řekl bych, že hlavně v ceně. Jinak já si dnes přiezl 15kg černého a jsem spokojenej. Jako vzorek jsem nabral trochu do sklenice a zalil vodou..
Vážně o písku z flexi uvažuji. Jaký je rozdíl mezi ním a tím od Dennerle Sulawesi Black?

Písek jsem ve Flexiobkladech v Ladné vyzvedával 19. v sobotu (ve vlákně Černý písek jsem nabízel, že dovezu i komukoliv dalšímu). Proces probíhal tak, že jsem zavolal panu Hegyimu (mobil na jejich webu), domluvili jsme čas (v sobotu ve firmě běžně nebývají), odmítl jsem nabídku převzetí v Brně, kam měli zrovna cestu (nehodilo se mi to) a bylo. V sobotu jsem tam dorazil, písek už jsem měl připravený navážený (65 kilo) v pytlích, ale já chtěl kvůli stěhování rybiček i kýble, tak jsem dostal tři kýble s víkem za 100 Kč (levnější jsem nesehnal), prohodili jsme pár slov o letošní úrodě vína, pomohli mi s pískem do auta a jelo se utrácet do Olympie

Žádný problém, stačí jeden telefonát. Nějaké další detaily?

Ale mají, mám vzorek... Má označení H1.
Míchla jsem vám trochu do misky, jestli vám to pomůže. Oosobně by se mi líbila nějaká přirozenější tmavší hnědá. škoda, že jí nemají.
Řekla bych, že pokud se vychytá správný poměr, bude to super. Přece jen červená nebude svítit tak, jako třeba bílá, aby to bylo strakaté. Výhoda, že máš obě barvičky a můžeš experimentovat.
Přemýšlím, do čeho sesypat černou s červenou, aby to bylo dobře vidět. do akvárka to sypat nechci, podle mě by to bylo dost strakatý. A děkuji

Zrovna jsem o tom samém přemýšlela. Tohle mi připadá samostatně přece jen světlé. Ale ta kombinace s černou, by mohla hodit dobrou barvičku
Linduš ... Rychlost založení prezentace blesková

Vypadá to dobře, možná by to bylo dobré i s černou půl na půl.
Také jsem objednal, původně do dalšího 54l prcka do kuchyně, ale šlo to do větší nádrže. Je to super věc, jen určitě propláchnout, protože je v tom takový černý prach. K vodě je to inertní, ptal jsem se hodně lidí než jsem dotoho šel, i prodejce mě ujistil že to má v nádrži spousta lidí a žádný problém. Už mám doma další 12.5 kg kyblík do toho prcka

Jak vypadá v akva ten rudý písek? Šla by sem hodit fotka?
Písek jsem bral minulý týden. Měli ho nachystaný do dvou dní, zavolali mi a sami mi nabídli možnost odběru v papírovém pytli místo plastových kyblíků. Bral jsem 55 kg a díky odběru v pytlích mě stálo kilo písku o 4 Kč méně.

Já mám docela čerstvou zkušenost. Písek jsem odebíral začátkem června. 2 dny před tím jsem tam zavolal 603576967 (pan Hegyi) a zboží bylo připraveno, jen jsem vyzvedl a zaplatil - otázka 5ti minut. Koukám, že to máš za humny, tak určitě žádný problém.
Přesně tak. Je to epoxidová pryskyřice a ta vodu nijak neovlivňuje...

Poslat, na mě je daleko. Mám i ten rudý (není v prezentaci) a další černý už je na cestě, bude v tom větším akvárku.

Vidím že ho máš u krevetek.. jsi si nechala poslat písek nebo osobní odběr?
Má ho tady spoustu lidí a nevím o tom, že by si na něj někdo stěžoval.

Přidat reakci
1 ...... ...... [7] 8
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 17800x