Flexi obklady
Na co nadávají? Na originální flexiobklady? Jenom letos jsem z nich zakládal už asi 15 akvárií a nemám od nikoho, komu jsem zakládal žádný negativní zprávy o tom co popisuje onen tazatel co zakoupil v ZOO Braník. Podotýkám, že kupuji přímo v jejich e-shopu.
Hodně na to lidi nadávají.
Nevím co prodávají v ZOO Braník za písek,ale měli to být flexiobklady černé.Černé byly krásně ale jen necelý týden,teď jsou slabě hnědé.Nevím tedy kde soudruzi z NDR udělali chybu
.Máte někdo podobnou zkušenost ?
Starší reakce
Prý vyměnili dodavatele písku. Takže teď je H1 opravdu 1 mm a k mému staršímu typu moc nepasuje, ten je znatelně větší (a na pohled ne tak stejnorodý).
Starší reakce
Ja som si bol preto v Ladne, dohodli sme sa na case a bolo, mal som to uz prichistane. Ochotny typek
Treba mu zavolat...
Kupol som to ale pred 3 rokmi
0 08.03.2016 19:32 zdedo – Osobní odběr
Osobní odběr v Praze, ideálně okolí - Černého mostu?
Potřebovala bych do 54l akvárka, takže ideálně okolo 15kg (?), nechce se mi platit to šílené poštovné.
Starší reakce
Starší reakce
Netusim a proto se ptam - Bily kremicity pisek 1-2mm z Flexi, je bily prirodne nebo dobarvovany?
Starší reakce
Mám též 1/2,dobrá volba
Když jsem se před lety podobně rozhodoval, zvolil jsem 1/2 a nelituji.
Starší reakce
ja už dlho uvažuje nad tymito flexi kamienkami len som si nebol isty či rybkam neuškodi ta farba na tom ,,, ale ako pozeram už na tom fiči wela ludi takže super žeto je odskušane ide sa na naaaakup
Starší reakce
Ale no tak . . . Kilo stoji 24Kč... Zbytek byla pošta. Navíc to nikomu nenutím. Bavíme se tu o Flexi, tak jsem napsal, že jsem je taky pořídil. Pokud chceš mít v akvárku něco jiného, dej si tam co chceš. Já vybíral dlouho a tohle mi vyhovuje nejvíc. Strukturou, velikostí, barvou a v podstatě taky cenou. Už jsem utratil i víc za větší pitomosti...
Rozhodně se tu nebudu nikomu omlouvat, že jsem si koupil písek
JenikCZ napsal: No já teda nevím. Ada Aqua Soil stojí litr 109kč. Mě teda levnější než flexiobklady nepřijde (flexi 1 litr 15kč). To samé O Knot . . . , ale tak třeba neumím počítat
Flexi je pěknej a za ty prachy jsem nic lepšího nenašel . . .
Ten pisatel koupil 40kg za 1450kc, coz je nejakych 35kc za kilo a tedy tak 60Kc za litr. Takze i kdyz ADA stoji 100kc za litr, je to porad trochu rozdil davat 60 za normalni pisek a 100 za asi nejlepsi substrat do rostlinnych akva. Nemluve o vyhode Cech, coz je Liapor.
Evidentne Flexiobklady jsou skvely v marketingu. Ale kdyz lidi kupuji predrazenou kohoutkovou vodu, proc by nekupovali i predrazeny pisek. Reklama udela sve.
olivis napsal: Substrát od O. Knott je levnější než flexiobklady, to je snad vtip (10 l za 1290 Kč).
Substrát nemusí být špatný, ale ta cena. Většina lidí zde na fóru jsou z Čech či Slovenska a zajímají nás české či slovenské ceny.....
www.zoohit.cz/…
ja to netvrdim; ja se jen ptal. Evidentne lidi v cechach a na slovensku ceny tolik nezajimaji, kdyz nemaji problem vysolit 1500kc ze nejakych 25L pisku. Protoze ja bych to za to nedal ani nahodou.
Václave, černé flexi mám v nádrži cca 4-5 let a barrvná stálost či uvolňvání pigmentu opravdu není problém. V poměru kvalita-cena považujiflexi za nadprůměr. Mám frakci 1-2 a neměnil bych.
Odsypej si trochu do sklenice a zalej vodou po pár měsících se na tu vodu podívej.
Souhlas s JenikCZ, jsem s flexiobkladama maximálně spokojena, mám je už ve druhým akvu (zrovna včera jsme dávali 96 kg do 700litrovky). Barva se žádná neuvolňuje, to je stejný, jako kdyby ses bál, že se ti vymeje barva z dlaždiček
bacha na litry a kila u drobneho pisku to muze být vůči lehkemu substratu docela rozdíl
treba flexiobklady 1litr pisku váží 1.6kg taky jeto tak potreba dopocitat abys se nedivil ze toho mas malo
)
Je to barvený písek jsi přesvědčený že ta barva se trochu nerozpouští.
No já teda nevím. Ada Aqua Soil stojí litr 109kč. Mě teda levnější než flexiobklady nepřijde (flexi 1 litr 15kč). To samé O Knot . . . , ale tak třeba neumím počítat
Flexi je pěknej a za ty prachy jsem nic lepšího nenašel . . .
Substrát od O. Knott je levnější než flexiobklady, to je snad vtip (10 l za 1290 Kč).
Substrát nemusí být špatný, ale ta cena. Většina lidí zde na fóru jsou z Čech či Slovenska a zajímají nás české či slovenské ceny.....
www.zoohit.cz/…
0 19.12.2014 08:19 jamajcan – Re: Barakainus
Barakainus napsal: grunda napsal: možná u vás, v Čechách ne: www.akvaria-aquascape.cz/…
Co ten substrat od O. Knott? To je to same a v evrope.
Ja proste flexi obklady nechapu. Ze to lidi kupujou. Drahy je to jak svina a je to normalni pisek.
Co se divíš,tady když se něco plácne,tak holt všichni následují
Taky se podívej na reklamu,která tady je a už se snad nemusí říkat nic
grunda napsal: možná u vás, v Čechách ne: www.akvaria-aquascape.cz/…
Co ten substrat od O. Knott? To je to same a v evrope.
Ja proste flexi obklady nechapu. Ze to lidi kupujou. Drahy je to jak svina a je to normalni pisek.
JenikCZ napsal: Tak jsem taky dlouho vybíral a nakonec do akvária pořídil černý písek od flexiobklady.cz Bral jsem 40kg ve frakci 2 - 4 mm, doručeno PPL třetí den od objednání, cena s dopravou 1446,- Kč. Už se těším, až bude nové dno a doufám, že rybkám se bude taky líbit.
To je palka. To i ADA AquaSoil je levnejsi.
Ideální je osobní odběr ..ale ty to máš trochu z ruky..
taky bych potřeboval objednat, ale nějak mě odrazuje to poštovný
Tak jsem taky dlouho vybíral a nakonec do akvária pořídil černý písek od flexiobklady.cz Bral jsem 40kg ve frakci 2 - 4 mm, doručeno PPL třetí den od objednání, cena s dopravou 1446,- Kč. Už se těším, až bude nové dno a doufám, že rybkám se bude taky líbit.
Starší reakce
Tvarovat jsem skoušel mockrát ale ryby a piskořky byly vždy proti. Strkám teď do akvária k zadní stěně malá akvária, zatím tam mám dvě.
rybicky.net/fotogalerie.php… Spíš mi to hodně drží rostliny, jak podotkl zervan
V zadní části hustě zakořeněné micranthemum a v přední kobereček z Marsilea hirsuta. Ty největší piskoře dávám pryč, přeci jen je to pořád miníčko, ale kousky okolo 1,5 cm se najdou. A pokud jsou líné, no co, aspoň něco se ode mě naučily
Stupínky to je něco jiného, tohle je klasický svah v miníčku.
Tak to máš nějaký hodně líný piskořky
já kdysi zkoušel si dělat takový stupňovitý terásky, kde jsem jako oporu používal kousky břidlice a brzo se mi to tak nějak rozjelo
Liapor moc tvarovat nejde,a uz urcite nie ak je v akva kratko.a z rastlinamy to je zo zaciatku tiez o krk,pocase si sadis bez problemou aj stonkouky a drzia.
Neviem porovnať s liaporom, ale to tvarovanie je aj podľa mňa mierne problematické - svah sa ľahko zosúva, stačí nejaký ancík a je to zrovnané. Ale ak sa osadí nejakým trávničkom, ten to môže držať pokope.
Napadlo mi - niekto by mohol spraviť test substrátov z tohoto hľadiska: sypať kopu substrátu (ihlan) a potom zmerať výsledný uhol
Také JBL Manado drží lepšie.
Obecně tvarovat není žádná sranda, i když oproti liaporu je
Když chceš fakt držet nějaký tvar je lepší si to ošetřit nějakou podporou ve dně. Já si dělala z flexi jen malý kopeček 3 cm vpředu a 5 cm u zadní části bez jiné podpory a drží už pár měsíců i přes zdatnou práci piskořů.
No s tím tvarováním to zas není taková sranda...
Odpovím stručně na všechny otázky: Ano.
0 10.11.2014 23:39 Sharf [7] Ahoj přemýšlím o druhém akva (větší)
V tom stávájícím mám jako dno liapor a hrozně mně štve že když tam něco sázím moc to v něm nedrží :/ a taky se dno dost rovná a nejde z něj vytvořit žádný "sráz"
Jak je na tom flexi sází se do něj dobře ? Rostou v něm dobře rostliny ? A dá se z něj něco "vytvarovat" nějaký kopec srázek atd..?
Předem děkuji za všechny recenze ;)
Starší reakce
Přesně tak.
Takže myslíš že kvalita přírodního křemičitého písku flexiobklady x sandsystem x bau... bude obdobná?
Může být, ale když skákneš do stavebnin, myslím si, že se dá pořídit obdobná kvalita za menší peníz.
Starší reakce
Nevíte někdo o alternativě písku z flexiobkladů v Plzni?.. Případně odkudkoliv s tím, aby poštovné hrálo co nejmenší roli při objednání např. 100kg písku?
Starší reakce
A v zoo bráník to mají také a ještě levnější.
Přidat reakci
1 ...... [3] ...... 8 9
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 17493x