Přihlásit se RYBICKY.NET »

Kokos

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Kokos
 Reagovat na tento příspěvek 0  - navik Re: Ota
Skořápka z kokosového ořechu vydrží roky a zahnívat nebude (pokud z něj není dobře vybraná dužina, může na ní bujet plíseň, takže dobře vybrat a očistit...).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ota – Výdrž kokosu
Ahoj.CHtěl bych se zeptat jak dlouho vydrží v akva kokos a jestli bude zahnívat????díky za rady.... palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Masa
moje kamoska si dala kokos do akvarka jako domecek pro ryby udelala tam plno ruznych direk smich aby si tam mohly hrat a akvarku to ani malinko neuskodilo :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters Re: Buro8624
Jj přesně tak. spojovat to asi nejde navíc by to bylo vidět a myslím že by to nebylo moc vzhledné.. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: Yirka
přesně tak a pokud se ti to nepovede tak hold koupíš za 7 kaček novej a znova :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: Buro8624
A z jakého důvodu by se měl zpět spojovat? Buď rozřízneš tak, že máš 2 půlky nebo uřízneš takovou část jakou uznáš za vhodné (a abys mohl vydloubat obsah) a máš to- :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Buro8624
pls a ked ho ropulite tak cim ho zas spojite
;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters Re: Oldos68
Ahoj tak jistota je jistota. abych něco zkazil v akva kvůli tomu že se mi nechtělo vařit tak to radši vařím.. palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Jurasek Re: Oldos68
Vařil jsem ho tak čtvrt hodinky, možná ani to ne, a pak sním do akva. Žádná plíseň se mi nedělala :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Oldos68Re: Miras
Já jsem kokos na 3 dny naložil do nádoby s vodou a potom dal do akva. A je to úplně bez problémů, myslím si, že děláte mnoho povyku pro nic.
Přenos rybích nemocí z kokosu? To snad nikdo nemyslí vážně...
No a ta sůl? Co jako má zabít, když to 8x vaříte?
Je to samozřejmě na vás, vařte si a solte, jak uznáte za vhodné. Ale lidi, přemýšlejte trochu u toho co děláte.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: gigimaster
no nevím jak ostatní, ale já kokos asi tak 8x převařil ve slané vodě, přičemž při každé vzal drátěným kartáčem abych ho očistil a strhl chlupy :-) , dal do akva a nevidím ani po 2 měsících žádné hnědnutí či špinění vody v akva, takže v poho :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters Re: Alofok
Takže ted mám ten kokos v akvarium myslím že dostatečně dlouhou dobu. Takže myslím že můj postup byl správný.. :) Samozřejmně neříkám že ten kdo to nepřevaří to dělá špatně. Ale prostě jde o můj pocit
no hnědou vodu ono to prý zase dobře působí na ryby že jsou v tom huminové kyseliny a to ty ryby uklidnuje. Ale lepší je si to asi koupit v akvaristice je toho větší koncentrace. Ikdyž zase je ta voda ještě hnědější. Ale to záleží na tobě.. :) Ale prý podporují i rozmnožování.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - AlofokRe: gigimasters
Souhlasím,taky mám kokos v akvárku.Ono nejde jen o ty nemoci,ale o to,že pokud se kokos nepřevaří pouští tu hnědou barvu do akvárka.Já ho chvíli vařila ve slané vodě a pak omyla a šup do akva,ancík i pancíci ho mají rádi a zatím se nic nestalo :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters Re: Johan
Tak to záleží na každým jak to chce dělat :) Já to pro svůj pocit převařil možná to neodstraní plísen ale třeba nějakou nemoc jo co by tam mohl bejt. A ta životnost to neřeším kokos stojí 10 kč
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: gigimasters
když ne, tak to za tři týdny zmizí.. všechny takovéto věci, když se převaří, tak se zkracuje jejich životnost.. a proč něco sterilizovat, já bych to nechal být ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters Re: Johan
Aha tak to jo no já krunýřovce nemám a šneci se mi tam objevili tak 1cm velcí tak snad to sežerou oni :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: gigimasters
ta se může objevit ikdyž se to pořádně očistí. no a tak se oběví no, šneci a krunýřovci ji sežerou.. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters Re: danrycka
No ale nemůže so v tom vnějšku když neočistíš objevit plísen? Včera sem našel návod jek upravit kokos a tam bulo pořádně očistěte vnějšek (může se totiž tvořit plísen) a je dobré dát kokos tak na měsíc do vody pak teprve do akva. (ale tohle není až tak důležité.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - danrycka Re: gigimasters
je zbytečné čistit vnějšek, pak stačí chvilku nechat povařit a hotovo :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gigimasters
A co takhle kokos pořádně očistit od těch vláken nebo co tam je, převařit, a ponořit do vody s hypermanganem? to by mělo bejt v pohodě ne?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer Re: Lukasolar
Stačí ho zbavit dužniny,nechat chvíli převařit a pak vylouhovat třeba v kýbli..ancistrusi ho pak ožerou jako je na fotkách mojeo akvárka rybicky.net/nadrz.php… mam jich tam asi 10
 Reagovat na tento příspěvek 0  - l3nka Re: Johan
ja ho mam prevareny kdyby tam byli bacily.... nebo naky nemoci.. a nachlazeny a v aq palec us sem ho mela aj v te 100 litrovce.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - suchysvatonoviceRe: marsz
Já jsem dal do akva kokos asi před 14 dny a včera už se mi v něm vykulil potěr ancistrusů potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dušan2Re: stařík
Před chvilkou jsem čistil akvárko a při tom sem tam taky šoupnul kokos, měl sem ho skoro dva týdny ve vodě kterou sem vyměňoval a asi před pěti dny asi 2 hoďky povařil. Zatím si ho všímaj jen mřenky, ancík je ještě zalezlej jinde, tak uvydím. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stařík
Dali jsme do akvaria kokos z akvaristiky. Přelil jsem ho vodou z konvice a nechal chvili koupat. Chová se způsobně, ale mám s ním jiný problém. Krunýřovci se asi nelíbí a vůbec tam neleze. Dokonce se přestal schovávat za filtrem a mnohem víc je vidět v otevřeném prostoru. Asi nám chce dokázat, že není žádný strašpytel a introvert. Anebo je ještě mladej a blbej :).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marszRe: Johan
Taky sem ho kdysi dával hned po vyjezení dužiny. Smůla je, že se tam potom přemnožují ancistrusi. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Lukasolar
převařením se z něho látky kterými se plísně živý nedostanou, jen se sterilizuje.. a je jen otázka času a náhody, co to v akva začne žrát. kdyby se náhodou plíseň vyskytla, tak to je otázka pár týdnů než zmizí.. ale když tam je ancík, tak spíš nevyskytne..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LukasolarRe: Johan
plisen nechci sad sad
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Lukasolar
no co, přinejhorším tam bude plíseň, no a tu ančík pak sežere..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LukasolarRe: Johan
tak uvidime co to provede smich smich
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan Re: Lukasolar
já jem to vždy dělal tak, že jsem ho rozříz, sněd "dužninu", oplách v teplej vodě a šup do akva palec ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - recht Re: Lukasolar
cca 4 hodiny jsem ho vyvaril ve slane vode 2x jsem menil vodu. Dobry je to taky ocistit ocelovym kartacem (vevnitr)...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - isamik Re: Lukasolar
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lukasolar – kokos
Prosim, jak upravit kokos do akvaria? Mam ho roseknuty a vydlabany? Prosim poradte.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - recht Re: kuriertomas
Ja ho uvaril cca 3-4 hod... po 1/2 hod vareni byla voda totalne hneda... ;) cca v po 2 hod jsem vymenil vodu a to uz bylo v poho ...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Johan Re: l3nka
a to si mylsíte, že na kokosu budou zrovna ty bakterie a plísně, které napadají ryby? a jak by se tam dostaly? Jmenuje jednu jedinou a dám vám za pravdu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - l3nka Re: kuriertomas
na tom kokosu je spousta bakterii no VELIKYY procenta ze ryby musou dostat nakou nemoc :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lovecRe: Rejpal1
Pokud někdo má mladý kokos a nepujde to vydlabat, tak to dá na par hodin natopeni a pak to upadne.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Rejpal1Re: kuriertomas
Měl jsem starý kokos tak ta dužina ve uvnitř odpadla sama. Potom jsem ho vyvařil v osolené vodě.Voda byla po vyvaření trochu žlutá. Dal jsem ho do akva a CAJK! Ať se daří .. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Hanacius Re: kuriertomas
Ja kokos taky nijak nevaril...Proste jsem ho jen rozrezal, vydlabal, lehce omyl pod kohoutkem a sup do akvaria :) O zbytek se postaraji ancíci :) Vodu nijak nebarvil
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kuriertomas
ja som nikdy kokos neprevaral...vydlaal som ho,nozikom trochu vyhladil a dal do akvaria..ziadne farbenie..no fakt ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JaninkaRe: kuriertomas
Já kokos vyvařila v osolený vodě a ty vlákna na povrchu jsem tam nechala-po měsíci je díky ancistrusům skořápka úplně hladká... palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - kuriertomas Re: Moniika
Ja mam v akvariu kokos.Nevyvaral som ho,iba vydlabal a s nozikom som oskrabal tie chlpky.A dal som ho tam.Vsetko funguje,voda sa mi nekalila ani nic...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petrys Re: Moniika
já mám v akva 3 a ani jeden sem vyvařovat nedávala, nijak se to neprojevilo, chloupky sem odstranila, ale krunýřovci je prý rádi ožírají
 Reagovat na tento příspěvek 0  - matlala Re: Moniika
Ja ho nedával nacucnou a neplaval i pozor. jak kterej.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moniika
Ano, když máš kokos vydlabaný a máš do něj udělané díry musíš ho dát ,,nacucnout" do vody aby ti v akvarku neplaval

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - malimanRe: Killer
Určitě vyvařit a zbavit těch chloupků! Nebo to udělat jako já v restauraci si objednat kokosové soté a skořápku si odtamtud přinést ta je perfektně zabroušená. Stačí jen vyvařit.
PS: Dům pak bude taky nádherně vonět!!:-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Killer Re: Mája
já to neodstraňoval
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Mája
Hlavně odstranit co nejvíce těch "vlásků" ano A vyvařit.Já ho mám taky a vypadá moc pěkně, teda aspoň podle mě! ahoj ahoj ahoj

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Barča – ***
Já uvažuji,že udělám poschoďovku.Dám dva kokosy nad sebe a asi je ještě slepím silikonem. :-|

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 6429x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1493-kokos?od=131