Přihlásit se RYBICKY.NET »

3D pozadí

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
3D pozadí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kaplan007
Budu vyrábět 3D pozadí z polystyrenu pomocí pájky. Povrch potřu epoxydovou pryskyřicí a posypu pískem. Chtěl bych se zeptat, zda bude stačit toto balení

www.nejlevnejsi-barvy-laky.cz/…

na pozadí 100 x 40 na 2 vrstvy. Píšou tam také, že nesmí být ředěna ředidlem ani rozpouštědlem. Viděl jsem zde ale, že to týpek ředil lihem. Je to možné?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - marek21
neskusali ste niekto takyto sposob vyroby pozadia ? polystyren natrety epoxy a posypany napr pieskom ktory sa pouziva pre bazenovu filtraciu. a nasledne dalo by sa to nafarbit balakrylom a potom na to este jednu vrtsvu epoxy ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lada22 Re: Squit
Mam balakryl UNI(matný) na pozadí z betonu druhým rokem a vše je ok,nic se nerozpoští,neopadává. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - georgRe: Squit
Mám stejnou zkušenost.Pozadí jsem natřel bezbarvým lakem LAKSIL,a taky to tak trochu dostalo "mléčný nádech".
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak Re: Squit
Mě tyhle barvy 2-3 dny lehce přikalujou vodu, ale pak už nic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Squit Re: Adolf
já mam s balakrylem smíšené zkušenosti. Natřel jsem pozadí barvama a vše OK. Pro sichr jsem ho pak natřel i balakrylem lakem. Nevim přeně typ. Můžu se podívat na plechovku až pozítří. No a po napuštění tel lak zbělal. Ne úplně ale prostě to má nádech do běla, jako by zmléčněl. Ale jen ta část pod vodou. Ryby v pohodě rostou tvrdost pozadí jako kámen, jen prostě to změnilo barvu. Samotné barvy mi to při styku s vodou neudělali. Lak jsem na to kupoval nový ve značkové prodejně, neni prošlý, natíral jsem na suché pozadí přesně podle návodu, nechal jsem vyschnout cca 14 dní, takže v tom taky problém neni. Můžu dodat fotky, ale nejdřív po víkendu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dahak Re: Adolf
Měl jsem z Balakrylu pozadí v akvariu víc jak tři roky a v pohodě drželo. Teď dělám dvě pozadí do nádrží, ale místo Balakrylu, jsem použil barvu Denas, která má atesty na použití u dětských hraček a potravin.

www.denascolor.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - AdolfRe: jitkaS
Dikes,ne že bych nevěřil ale přece jen mě ten technik rozhodil.A članku jsem tady četl několik,ale nikde jsem nenarazil na dobu jak dlouho to vydrží.Ale teď když řikáš že 2+6 let a drží v poho tak to s klidem risknu,snad to bude taky v poho.dík a měj se ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jitkaSRe: Adolf
Já zkušenosti s balakrylem mám, ale jen s UNI. Mě osobně pozadí vydrželo nejdéle dva roky- pak havárka s co2 a předělané akva. Pozadí bylo v bezvadném stavu, po očištění řasového nánosu by se dalo klidně znovu použít.Jen že já už byla někde jinde(ammano).Kamarád ho má v malaby už skoro 6let a pořád drží a neloupe se jen u výústění filtru trochu šedivý.
Pokud balakrylu moc nevěříž pozadí se dá pak ještě přetřít bezbarvým lakem, nebo epoxydem. Ten je tvrdý jak kámen a vydrží skoro cokoliv.Přečti si třeba nějaký články tady, nebo na akvarista.cz
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Adolf – BALAKRYL
Čauko chci se poptat jak dlouho vám pozadíčko natřene s Balakrylem drží pohromadě???Nebod si chci jedno vyrobit a technik přímo z Balakrylu mi jej NEDOPORUČIL ne ,ne proto že by pak byla voda nějak škodlivá nebo nějak závadná ale čistě jen z důvodu vydrže této barvy,že neví jak se pod vodou bude chovat,jestli se nezačne loupat,strácet barvu a tak...předem dikes
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: georg
Mě se to líbí, do malawi dobrý řešení, litry zůstávají, pro rostlinnější akvária bych řekl že pro začátek černá barva bude postačovat, ale kdo chce tvořit, má možnost. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - georgRe: romant
Fotka k příspěvku Ano,je to pouze postaveno za akváriem,co možná nejblíže ke sklu.Je to 2cm silný extrud.polystyrén (není z něj takový nepořádek)pouze nastříkaný mont.pěnou a ta je natřena tím potěrem na lepení obkladů-je možné to i pak přetřít balakrylem dle svého,
A tahle přiložená fotka je pouze obyčejná papírová tapeta,taktéž za nádrží.Není ani přilepená na sklo nádrže,jen je nalepené na tvrdší kartón a postavena za akvárkem.

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: georg
To je venku za akváriem? Pokud ano, tak to není vůbec špatný, to je na krátkej článek. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - georgRe: romant
Fotka k příspěvku přikládám fotku pozadí do aq.,byla to taková zkouška,jak to bude vypadat.Je to polystarén,PU pěna a potěr k lepení obkladů- řídká vrstva nanesena štětcem na tá pěně.

Reagovat na tento příspěvek 0  - chlebeRe: romant
Nooo, uvidíme tedy :) 3D pozadí je vyrobeno, jen se čeká než-li zaschne... Pak uvidíme, jak to vypadá :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R romant Re: grunda
Ono, cokoliv dáš za akvárko, bude podle mě vypadat divně. Je škoda, že v tom článku není fotka akva, jak to vypadá když je tam voda. ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: romant
jak jsem říkal, vypadá to divně, ale proti gustu .... :-P
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Yirka Re: chlebe
Krásných pozadí je hodně, stačí se dívat okolo ;-) .
Co se akvaristických týče, zejména polystyrénových, vždy bych zvážil plusy a mínusy. Vedle již vyjmenovaných mínusů přidám jeden, který by u mě tozhodl že ne. Úbytek litráže. Každý litr v nádrži navíc je dobrý a takové pozadí tě třeba připraví o 10 litrů vody. Proto bych hledal jiná řešení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - grunda Re: chlebe
pozadí zvenku, no proč ne, ale podle mě to bude vypadat divně. Pozadí vevnitř, pokud není přilepeno po celém obvodu je jenom problém - detrit, zbytky potravy a další špína se drží za pozadím => začnou růst řasy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chlebeRe: savan
No my to totiž už tento týden vypouštěli a napouštěli a už se mi do toho nechce,.. Tak tedy uvidíme, zda se na to pozadí nakonec pustíme. Ale děkuji za rady X-)

Nebo mě ještě napadlo, že by jsme ten polystyren dali za akvárko zezadu (jednou stranou se bude opírat o akvárium a druhou o zeď) . Co myslíte, Drželo by to?? A hlavně, jak by to vypadalo, nemáte to někdo takto udělané?? Vím, že sice čistička by byla vidět, ale to už by se nějakým způsobem pořešilo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - savan Re: chlebe
určite to budeš musieť vypustiť,ako by si to chcel lepiť pod vodou?vztlak vody ti nedovolí ani to pozadie potopiť. 200L musíš v pohode hadicou vypustiť cca.za 20-30 minut.praje hodne zdaru palec
 Reagovat na tento příspěvek 3  - georgRe: chlebe
No, ono vypistit a nypoustit 200 litrů zas tak dlouho netrvá, záleží na tom,z čeho to pozadí budeš dělat. Polystyrénové pozadí bez toho vypuštění aq. se ti nepodaří nainstalovat.Zkus jen tak čistý polystyrén ponořit a sám uznáš,že to nelze,když tam bude voda.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chlebe – Co teď?
Mám takový dotaz... Chceme zítra vyrábět 3D pozadí, nějaká videa už máme skouklá a návody přečtené :) . Jen je problém toho, že už máme napuštěné akvárium. Myslíte, že musíme celé akvárium vypustit, nalepit pozadí ke sklu a pak zas napustit?? Nebo bude stačit, když vypustíme tak 3-5kýblů , nahoře přilepíme a dole přidržíme kamenem?? Je to totiž 200litrové akvárko a vypouštění a napouštění je fakt na dlouho . . .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Peerwulf Re: romant
Já tyk, ale raději se zeptám, než abych to pak měl blbě
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Peerwulf
Nevidím žádný rozumný důvod pro nátěr stran, které se lepí a nejsou vidět. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Peerwulf
Zdravím, chtěl jsme se ještě zeptat, když natíráte pozadí z polystyrénu, natíráte jen pohledové stany, nebo všechny? dík
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Peerwulf Re: Johan
D9ky moc, myslel jsem si to, ale někdo mi kdysi řekl že je to lepší k sání, tak jsem se chtěl ujistit, ale přišlo mi divné, proč ohřívat vodu, která jde z aqa.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: Peerwulf
K vyústění.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Peerwulf
Zdravím, chtěl bych se zeptat, v 3d pozadí, kam dáváte ohřívač? k sání, nebo ústí filtru?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77 Re: Johan
Jo s tou cenou to není ak zlé, stačí mi jedno malí balení, ale kdybych chtěl víc odstínu :/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: honzaprouza77
Všude kde maj barvy.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77 Re: prasan
dík, kde by se dal běžně koupit(nemyslím internet)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: honzaprouza77
Balakryl uni mat palec !S atestom pre vodu!
Balakryl UNI mat je matná varianta barvy Balakryl, vyrábí se v řadě odstínů, celkem 19 odstínů.Balakryl má atest na styk s pitnou vodou a potravinami.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzaprouza77
Chtěl bych se zeptat, na ňákou barvu, která bude pěkně drřet na polystyrenu a nebude škodit rybám. (barva na kořen stromu)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NellyRe: O.Tom
Tak mockrát děkuju za radu, s tou sprchou to zítra určitě zkusím - budu to totiž trošku předělábvat, tak snad to dopadne.=) Ještě jednou moc díky!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: Nelly
Tak o par prispevku vyse tady resili jak uchytit toto pozadi do akvaria. Prohnute pozadi bude jen proto ze plast je relativne poddajny a asi bylo nekde ulozeno tak ze se casem prohlo. Muzes ho treba prohrat zezadu teplou sprchou a srovnat. Sklo akvaria ti vlivem plastoveho pozadi nepraskne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - NellyRe: O.Tom
Je to běžně lisovaný plastový
 Reagovat na tento příspěvek 0  - O.Tom Re: Nelly
Co to mas za pozadi ? nejake rucne delane ? nebo bezne plastove lisovane ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Nelly – Trochu prohnuté =)
Ahoj, mám v akvárku 3d pozadí, jelikož to byla supervýhodná koupě (pořídila jsem za 250 kč, jelikož se ho nemohli u nás zbavit, páč ryby má ve městě fkt málo kdo) takže jsem byla spokojená a jsem do teď ale....to pozadí (fakt si nestěžuju) je trošku prohnuté jakoby do U ale není to vážně moc. Akorát se bojím ho dát přímo na zadní stěnu, aby mi to třeba tlakem vody nebo co já vím čím nepromáčklo tu stěnu a aby jsme se nevytopili...takže tam za ním mám cca 3 cm místa a nahoře to mám pro jistotu vycpaný pár houbičkama na nádobí, aby se to na tu stěnu nezřítilo a přijde mi to škoda takhle ubírat rybkám "tolik" místa, tak se chci zeptat, myslíte si že se může něco stát když to prostě o tu zadní stěnu normálně opřu? Nebo vás napaadá jak to vyřešit? Fotku mám kdyžtak v prezentaci. Dík za tipy =) ...myslela jsem že bych s tím do pátku něco provedla než mi brácha přiveze nový ryby =)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - HaDaSRe: stodynka
Mohla by jsi specifikovat tu podložku pod akva? Co to je? Docela by mne to zajímalo. Díky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stodynka Re: HaDaS
Tak 3D pozadí je nalepené na podložce, která se dává pod akvária, aby byla větší plocha pro nalepení silikonem ke sklu a nebyl za 3D pozadím bordel.Teď se uvidí jestli 3D pozadí nevyplave.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - xOB Re: HaDaS
Polystyrén lze zasunout pod výztuhu (kant) pokud v akva je a u dna zapřít těžšími kameny. Přesto doporučuji alespoň bodově přilepit k zadní stěně.

Rekl bych, co nejvice prilepit, vztlak je sakra velky. Mel jsem taky bodove prilepeno, ale polystyren se utrhl a vztlakem urval zadni vyztuhu.
Osobně bych uřízl přesně tak, aby okraje doléhaly ke stěnám a dnu. K zadní stěně přilepil ve třech místech : 1 x ve středu u dna, 2 x při okrajích u hladiny. Když to budeš chtít vyndat, stačí ostrým nožíkem odříznout vrchní přilepení, odklopit pozadí a odříznou dolní uchycení. Nebo bych vynechal spodní přilepení, protože tam bude pozadí přitlačeno dnem.
Tak bych to udělal já ;-) .
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Mám toto. Od Diversy.

Těžko radit, když nevím jaké pozadí chceš. Polystyrenové, břidlicové, plastové ?
Polystyrén lze zasunout pod výztuhu (kant) pokud v akva je a u dna zapřít těžšími kameny. Přesto doporučuji alespoň bodově přilepit k zadní stěně.
Břidlicové pozadí doporučuji lepit na skleněnou tabuli příslušných rozměrů. Toto lze různě zavěsit tak, aby se zabránilo jeho pádu do akva. Také lze bodově přilepit akvaristickým lepidlem (silikonem).
U plastového lze postupovat obdobně jako u polystyrenového.
Já osobně mám pozadí z extrudovaného polystyrenu, na kterém je nastříkána montážní pěna a ta opatřena akrylátovým nátěrem. Celé toto je zasunuto pod výztuhou, bodově přilepeno a po obvodu vyspárováno akvaristickým lepidlem. Až to budu chtít vyndat, tak to bude hold pracné a bude se celé akva muset zrušit. Rozhodl jsem se pro toto řešení z důvodu, abych neměl za pozadím vodu, případně potěr.
Řešení je samozřejmě více, ale tyto jsou nejčastěji používané. Až se rozhodneš pro konkrétní typ, rád se pokusím poradit s co možná nejlepším přichycením, odpovídajícím Tvým požadavkům. ;-)
Nechci 3D pozadí lepit silikonem přímo do akvária, protože se mi to třeba přestane líbit a budu to chtít vytáhnout a nevím jak bych to tahala ven přilepené. Taky se bojím toho, abych za 3D pozadím neměla moc bordelu a nebo, aby mi tam nelezly ryby. Jak jste tomu zabránili vy? Dík za radu.
coze ... proč? ... pod akva se toho dává spousta ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - stodynka – dotaz
Mohu přilepit 3D pozadí k podložce, která se dává pod akvária? Neublíží to rybám? Díky.
 Reagovat na tento příspěvek 3  - HaDaSRe: Ooona
Ne.
a
Ne.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [4] ...... 13

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 23856x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1460-3d-pozadi?od=151