Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Tuberkulóza

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Žádná další stránka   1  
Tuberkulóza
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 12:11 Žena JanaTu [0] Re: xx
Dík, zkusím a dám vědět.
Edit: Jinak já už jsem mu dneska dala nějaký lék na vodnatelnost + nějaké další bakteriální nákazy, jmenuje se to rupin ale nepůsobilo to na mě moc věrohodně, spíš zkusim ten Baktopur. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 11:48 xx Re: JanaTu
Vyzkoušej SERA Baktopur Direkt (tablety) a dej vědět, jestli to zabere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 09:45 Žena JanaTu [0] – tuberkuloza?
Zdravím všechny, mohl by mi prosím někdo poradit s diagnózou mého ancitruse? Možná se jedná o tuberkulózu. sad Měl na hřbetě bílý flek a jakoby vypadlé šupiny, o tom jsem se v diskuzi už zmiňovala (téma:je to nemoc?),tak jsem ho dala do karantény a léčila multimedicalem, protože jsem myslela že je to plíseň, flek se zlepšil, ale objevil se i rudý flek u tlamky a vypoulily se mu oči. Ploutve má v pořádku a zdá se že zatim nehubne a žere. Nevíte jak dlouho by trvalo než by umřel, kdyby to byla tuberkulóza? Případně nenapadá vás co by to mohlo být jiného za nemoc? Bohužel nemam k dispozici aktuální fotky. Mam ještě samičku ve velkém akva a ta se zatim zdá být normální. Děkuju za jakoukoli radu či zkušenost.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.08.2007 08:43 Žena petrys [107] Re: bucliik
To by musel být neobroušený. A myslím, že rána by pak vypadala jinak. Může to být také od nějakého parazita.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2007 21:31 Žena bucliik [99] Re: Roman
Děkuji, do rohu se trochu skovává, ale jinak se zdá být v pořádku. Ale myslím že od samice by to být nemělo, je daleko měnší a ona má tu ránu okolo hřbetní ploutve dokola, musela by ji okousat ze 3 stran, moc agresivní nejsou. Červený to je, ale to je asi od rány. Mohla by si ublížit třeba sama o ten skleněnej pásek na kterým leží krycí sklo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2007 21:17 Muž Roman [100] - CichlidyRe: bucliik
Pokud se jedná o kousanec, tak by se to mohlo zatáhnout.Ale jinak klasická tubera se projeví nejčastěji že ryba nežere,slábne a rychle hubne.Slepí se ploutve a při plavání se kolébá a straní se někde v rohu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2007 21:10 Žena petrys [107] Re: bucliik
Myslím, že kdyby to byla tubera, tak by rybka vypadala jinak, tahle má na fotce ploutve vpořádku a nevidím ani jiná zarudlá místa, nejspíš to bude nějaký kousanec od druhé samice nebo samce, přidej do akva trochu soli jako desinfekci(1polévk.lžíce na 30l vody), uvidíš, jestli se to za pár dní zlepší, každopádně si po každém zásahu do akva myj ruce
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.08.2007 21:06 Žena bucliik [99] – tuberkulóza
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, chci se zeptat jak vypadá rybí ryuberkulóza, dočetla jsem se že na ni docela často trpí rájovci a je to pár dní co pozoruju na samici otevřenej vřídek u hřbetní ploutve, plíseň tam nemá, plave normálně. Nikdy jsem tuberkulózu neviděla, prosím o radu. Samice je v akva s další samicí a samcem rájovce, dřív(v době kdy se jí rána objevila) byla se skalárama, neonkama a parmičkou 4pruhou.ale myslím že ze souboje to není.
 

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 3 ...... [4]

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 4943x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14532-tuberkuloza?od=151