Polystyrenové pozadí
podla mna to nema cenu natierat riedidlom a leptat...
samotne pozadie, ak je trochu clenitejsie ma aj nejaku vahu a polystyrenovy zaklad ho pomaha udrzat vcelku pri manipulacii...
aspon to moje by sa urcite rozpadlo, ak by som ho este zozadu rozleptal...
No to protože je v té barvě ředidlo na které i reaguje polystyren

Jinak jestli někdo chcete mít speciál pozadí, tak když budete postupovat podle toho mého návodu, na které deCORF OBRAEN dodal link, tak ho v závěru natřete acetonem(ze zadu). POZOR!! musíte mít přední i boční stěny posypaný a důkladně natřený epoxy. Ve výsledku se vám polystyren rozpustí a udělá jenom miniaturní film. Pokud nebudete mít 100% rozetřený epoxy ve velké vrstvě, tak samozřejmě budete mít v pozadí díry. Celoplošně jsem to ještě nezkoušel, byla to jen náhoda, kdy mi někdo rozředil epoxydový lak právě acetonem a já to nevěděl

0 03.09.2008 21:24 Joecz jeden postřeh: polystyren se rozpouští, když se na něj sříká barva ve spreji
polystyrén vode nevadí..myslím že skúsenosti z praxe viacerých akvaristov ktorí majú taketo pozadia sú dostačujúcim dôkazom (pokiaľ je pozadie správne urobené,neutralizácie náterov a podobne viď videonávod od HANZa ..
rybicky.net/rady/videonavod-vyroba-3d-pozadi 
0 03.09.2008 20:36 Michal7 – Duvilax
Někde jsem četl že se dá lepit písek na polistiren Duvilaxem , nemáte s tím někdo ňákou skušenost? Nebude se Duvilax ve vodě nějak rozpouštět? Díky
tak podle mě... když tomu neublíží silikon na kterej budeš lepit písek tak polystyren asi taky nee

Ahoj, nemusíš se ničeho vůbec bát. Polystyrenu voda nevadí, takže jak budeš mít udělanou jen přední stranu tak to je OK

.
Dobrý den,
Chci zakládat nové akvárko a chtěl bych tam mít 3D pozadí z polystyrenu.U všech přiložených fotek k návodům je natřena jen přední strana a né ostatní, tak by mě zajímalo jestli polystyren neuvolňuje nějaké škodlivé látky do vody.
Starší reakce
Osobne jsem to delal tak, ze jsem vyrezal hrube tvary kobercakem a pak smirkovim papirem cislo 60 to obrousil do dokonalosti. Stejne jestlize tam das 2 vrstvy pisku s lepidlem Epoxy, tak se hodne nerovnosti strati
No rychle vyschne ja jsem si dal ted taky do maleho akva co mam pro odchov paviho oka kuli krmeni a v poho

jenze pavi oko zije i v kaluzi

Tvaroval jsem ho pájecí pistolí. Jde to výborně
Tady přiložím stručný návod, ale určitě jich bude více
www.3dpozadi.czweb.org No ten aceton zkusim ale staci oplouchnout a jde dolu tak ze bych tohle nehrotil

Co když není aceton pro ryby jedovatý?

me pripada jednodussi ten aceton...ale jak se toho pak zbavit? prece si neotravim ryby?
fen by nestacil?

Než aceton, bych spíš použila horkovzdušnou pistoli. Přecejenom je bezpečnější a udělá minimálně stejnou službu

Ja jsem delal ted pozadi do teraria a delal jsem to rucne za pomoci platna na brouseni sadrokartonu. Slo to super a nemuselo se to uz brousit i jeskinki jsem s tim vybrousil. Ono to platno popraska a zmekne a pak jsem si z nej udelal kulicku a tou jsem vybrousil ty jeskynky.
Jasny ale bacha opravdu staci malo !!! Kdyz na to hrknes vetsi mnozstvi tak to prozre skrz na skrz
No dik za tip ten aceton corknu bratrovi (je to modelar)

Ja osobne jsem si to driv leptal acetonem.Nebo jsem si knejpem zhruba vyrezal tvar a pak nanasel aceton.Vzal jsem gumove rukavice acetonem polil ruku a ostrevyrezane hrany jsem tak zaoblil pak jsem to nako ruzne pokapal a prilepil do akva zacas to porostlo rasou a bylo to docela pekne

0 02.06.2008 23:13 Mikky – Jak na polystyren
Zdravicko,
zateplujem baraka a tak nejak nam zbyly velke desky polystyrenu.
Dumal jsem jak ho vytvarovat aby to aspon trosku pripominalo skalu... Zkousel jsem tepelnou pistoly ale po vytvarovani to musim jeste obrousit a to uz neni to prave orechove... Leptat jsem zkousel benzinem a to tak ze jsem nanasel benzin na polistyren stetkou to by slo ale ten rozleptanej polystyren neodpovidal me predstave... Proto se tedy ptam zkusenych kutilu jak na to...
Starší reakce
Když bych si chtěla vyrobit 3D pozadí do akvária, tak tam nechám komoru na techniku. Jak mám ale zajistit, aby byla voda i v komoře a byla ohřívána topením a jak mám zajistit, aby filtr filtroval vodu správně? Případně, jestli mátě někdo nějaké fotočky, jak jste vyřešili. Díky

Starší reakce
V nicem. Jen kdyz prilepujes, misto ubirani, v miste spoje se to hur opracovava (podle toho, cim je lepeno, bud je to silikonove pruzne, nebo tvrde. Doporucil bych lepit tenkou vrstvou purexu nebo la-tmelu.
Ono je to to same, ti co delaji z 10, misty zeslabi na 2, ty misty zesilis. Pokud polystyren nemas, radeji kup tlustsi, pokud mas, klidne lep.
Maly trik - je dobre prilepit si na desku treba jeste jednu 1cm, obarvenym lepidlem. Pri opracovavani je pak jasne, kdyz se prodloubeme az sem, ze bychom dal jit nemeli. Spatne take neni prilepit pozadi na plexi desku, pak muzeme opracovavat az po desku, pozadi stale drzi pohromade. Tu celou pak vlepime do akva.
Me prijde, ze nejjednodussi prace je s pur penou, penenou primo na desku, predpenime si co chceme, pak opracujeme, budeme dloubat mnohem mene, a nelitaji nam ty za...e male bile kulicky. Kdyz to nekde neni tak jak jsme chteli, proste dopenime jeste trochu.
mrkni u mna v prezentacii - zakladnu dosku som mal 1 cm a pridaval kusky polystyrenu
Chci si vyrobit 3D pozadí (155 x 60 cm) z polystyrenu a všude se řeší jeho výroba z poly síly 10 cm a více. Je možné jít opačnou cestou a vyrobit pozadí z poly síly 4 cm samozřejmě místy zesíleného další vrstvou o 4 cm (pro lepší tvar výstupků), ale místy by bylo určitě zeslabeno na 2 cm. Nezabírá tolik místa v akva, bylo by lehčí, asi by muselo být vlepeno do akva silikonem. Máte někdo s tímto zkušenosti v čem můžou být problémy.
Přidat reakci
1 ...... 4 5
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4681x