Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Polystyrenové pozadí

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Polystyrenové pozadí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2009 11:34 Muž filipsi [1298] Re: arnošt
Rozumne. Verim, ze ryby si stezovat nebudou, ani kdyby mohly. Mimochodem, nadherna prace. Tesim se, az to uvidim v prezentaci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2009 11:14 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: WarezMan
no já sem si názory vyslechnul, ale ve světle i Vašich příspěvků už to nebudu nijak lámat přes koleno a pozadí nechám tak jak je... pozadí do malého akva už jsem přilepil, tak večer možná přidám fotky - jsem zvědavý, jak se bude líbit v akci... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2009 11:13 Muž romi [7] Re: WarezMan
vrchnu vrstvu piesku uz natieranu epoxidom nemam a nevidim extra problem. je pravda, ze ho nasilu nedrhnem od rias, ale urcite neopadava sam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2009 09:27 Muž filipsi [1298] Re: WarezMan
Take si myslim. Navic ho to esteticky dost naboura (proste pak bude hnusne, nehlede na moznost zbelani epoxidy1200 pri pouziti napr. nevhodneho lihu k redeni atp.).
Kdyz uz bych chtel pozadi necim zpevnit, aby se pisek neodlupoval, prestriknul bych ho z pistole nejakou niskoviskozni laminovaci cirou pryskyrici.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2009 01:58 Muž WarezMan [4] Re: arnošt
no myslim, ze natirat to pozadi epoxidem jenom kvuli tomu aby se ti neporanily ryby je zbytecny, dlouho sem pouzival lavovy kameny jako dekoraci a ty sou jeste drsnejsi nez ten nalepenej pisek a nikdy sem z toho nemel poraneny ryby... A navic stejne to obroste rasou takze to zas takovej smirk nebude ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:32 Muž Hannibalus [13] Re: arnošt
toho se neboj - za prvý to potíráš ředěným a za druhé to pak musíš důkladně umýt, aby jsi si nemusel dělat tlačenku z těch rybiček z akva :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:30 MartinPHX Re: arnošt
Když to poleješ přímo octem tak se může stát že to popraská (není to ale pravidlem).
Ja jsem to svoje polil 1L vody s 1dcL octu, a v klidu. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:25 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: Hannibalus
to je asi to co si dávám na tlačenku, cso? smich a nemůžu tím octem ten prostředek nějak znehodnotit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:24 Muž Hannibalus [13] Re: arnošt
koupíš ho i v OBI nebo v barvách lakách no a potom hlavně neutralizovat jak psal kristian ( ocet už doma najdeš ne?) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:21 MartinPHX Re: arnošt
podívej se na moje pozadi :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:15 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: MartinPHX
když já chlape ani nevim jak to vypadá - jde mi o to, abych na pracně vyrobené pozadí nenaplácal nějaký epoxid nebo jak tomu říkáte a pak to nevypadalo hůř než ta umělotina co jsem si jako pozadí přinesl v setové sestavě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 23:08 MartinPHX Re: arnošt
žádná alchymie, jenom dodržuj to co píše výrobce na štítku (neředit), a když už by jsi musel tak s rozvahou (méně je někdy více). :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 22:55 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: MartinPHX
to je nějaká velká alchymie... ale díky moc za rady...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 21:53 MartinPHX Re: arnošt
No a nejdůležitější věci teď už víš X-).
Hlavně bacha na poměr epoxy a tužidla. Abys neměl problém s tím že ti to nestvrdlo no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 21:38 Muž kristian [80] Re: Hannibalus
Nutno neutralizovat slabsim roztokem octa!, jinak je to zasada a zvysuje ph.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 21:22 Muž Hannibalus [13] Re: arnošt
epoxi 1200 - je nejpoůživaňější a po vytvrdnutí je lak netečný ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 20:23 MartinPHX Re: arnošt
Přelakuj to epoxydovou pryskyřicí, hotovo!! potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 19:10 Muž arnošt [37] - RostlinyRe: včelař
a čím - jde mi o to, když jsem použil nezávadnou barvu, abych to potom neznehodnotil nějakým lakem... podle mě by to navíc vypadalo dost nepřirozeně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 17:29 Muž včelař [44] Re: arnošt
máš to pěkný, většina lidí to přelakuje na povrchu, aby se to nedrolilo a aby to neokusovali ryby a tím to je i hladší.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2009 16:53 Muž arnošt [37] - Rostliny – obava
Fotka k příspěvku udělal jsem si 3d pozadí z polystyrenu - natřel jsem ho potravinářskou barvou posypal pískem - vypadá to celkem dobře, ale mám obavy, aby se mi o to neporanily rybky. když přes pozadí přejedu rukou, tak se písek trochu drolí, ale to mě ani tak neva, ale je to dost hrubé/ostré... co myslíte nebude to nebezpečné? díky za názory

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 15:35 karolO Re: Yirka
kupil som 250l akva. pouzivane a musim na nom este pomakat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 15:29 Muž Yirka [9260] Re: karolO
Pokud to bude do té 54ky, tak to ještě zvaž, protože s pozadím ubereš na objemu. U malých nádrží je lepší řešit pozadí externě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 15:13 karolO Re: MorfeussES
DAKUJEM TI velmi pekne! pozadie budem vyrabat asi az o par tyzdnov ale chcem si byt isty tym ako bude vypadat a co je najlepsie na jeho vyrobu,tak zhanam info uz teraz .Este raz DAKUJEM!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 15:08 Muž MorfeussES [8] Re: Eff
Tak no vyrábal som pozadie z polystyrenu a fotky najdes v prezentácii mojho akvária, polystyren mozes pouzit akýkoľvek aj ked najlepší je polystyren extrudovany, ten sa nedrobi vobec ale odpoveda mu aj cena, zozenies ho aj v baumaxe, pri pouziti obicajneho staci po vytvarovani pozadovaneho tvaru trosku ho "zatavit" teplovzdusnou pistolou, ale pozor aby si to neprehnal - rýchlo ho deformuje :) tak vela zdaru pri výrobe pozadia potom tu urcite hod fotky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 15:04 Muž Eff [417] - RostlinyRe: karolO
Můžeš, ale vybíral bych si jemnější zrnitost - méně se drolí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 15:03 Muž filipsi [1298] Re: karolO
Ano.
Viz rubrika Rady.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2009 14:58 karolO – aky polystiren na 3D pozadie?
mozem na vyrobu pozadia do akva pouzit hociaky polystiren z Baumaxu-napr.fasadny? ak mate niekto fotky z vyroby 3D pozadia tak poslite na inspiraciu!!!!! tie na tejto stranke som videl ale chcem vidiet aj vase!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2008 07:44 Muž Radek [3] Re: PrincPrincessen
Perlinku znám :-) Chci chovat spíš menší rybky a taky mi trošku vadí bílá barva, proto si perlinku nechávám jako záložní řešení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.10.2008 07:20 Muž PrincPrincessen [19] - CichlidyRe: Radek
Já dal perlinku taková síť na zateplení baráků co jsem se dozvěděl tak v tak malém množství je to v pohodě síťka palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 22:21 Acinonyx Re: Radek
Aha, ja som myslel, ze to bude filter vonkajsi ..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 22:14 Muž Radek [3] Re: Acinonyx
Aby se rybičky nedostaly k filtru případně za pozadí, někde nešprajcly a neuhynuly. Čistě teoreticky jim bude v cestě stát postupně topítko ve volné vodě, keramika v pytlíku a blok bioakvacitu, ale nemohu vyloučit, že to někdy uříznu nebo umístím nepřesně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 22:05 Acinonyx Re: Radek
A preco tam vlastne treba sietku?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 21:52 Muž Radek [3] Re: Killer88
Tak se asi na barvení vykašlu.
Napatlal jsem černý silikon na polystyren, na to nažloutlý písek (z Hornbachu a prosušený v troubě) a vypadá to OK. Zítra zkusím, jak moc se písek odroluje.

Vyvstala ale jiná otázka: Mám nějak upravovat hrany a zadní stěnu polystyrenu anebo to prostě vlepit na sklo a nechat?

A ještě bych se znovu vrátil k otázce, jakou síťkou zakrýt vstup k filtrační komoře. Napadá mě rozstřihnout síťku k lovení rybiček. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 21:40 Muž Killer88 [39] - CichlidyRe: Radek
Jistý druh Balkrylu určitě použít jde, je ve vodě nezávadný. Myslím, že nějaký Balkryl Mat, nebo tak nějak. Ale to lze určitě na webu někde najít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 20:06 Muž Radek [3] Re: RAP
..no právě Balakryl je akrylová barva, ne? :-) Běžně ji používám na modýlky...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 20:00 RAP Re: Danila
Někteří používají Balakryl, např. rybicky.net/nadrze/4553 ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 13:11 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: Radek
Nevím :-) leda hledat na netu nějakou, co se používá pro nátěry nádrží na pitnou vodu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 13:06 Muž Radek [3] Re: Danila
A jakou zdravotně nezávadnou barvu by šlo použít přímo?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.10.2008 12:58 Žena Danila [4493] - AmerikaRe: Radek
doplňující odpověď na akryl: na povrchu barvu ne, chce to na něj dát ještě epoxy, abys neotrávil rybky. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2008 14:27 Muž Radek [3] Re: Štěpán
Pozadí bude z 3cm polystyrenu, max. hrbolky budou z té samé tloušťky, takže šíře na zadní stěně akva bude mezi 3 a 6cm plus teda tmel. Filtr bude v rohu při boční stěně - proto jsem taky místo stovky vzal stodvacítku a počítám s tím, že před ním bude úzko. Na terasy se ptám.

Prosím tedy o odpovědi na moje otázky a ne přesvědčování, že to mám udělat jinak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2008 13:52 Štěpán Re: Radek
Přemýšlel jsi o tom, kolik prostoru v akváriu 3D pozadím, komorou a terasama zabereš? Myslíš taky trochu na to, jak se tam bude bydlet rybám nebo jenom na sebe - aby se ti to líbilo?

K takovýmhle stavitelským záměrům je potřeba mít akvárium s patřičnými rozměry. Akvárum se dnem 120x40 je úzké samo o sobě a zužovat ho dál třeba i tenčím 3D pozadím je nevhodné.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.10.2008 13:19 Muž Radek [3] – Terrasovité pozadí
(nechci zakládat další vlákno)
Nazdar,
mám akva 120*40*50 a vyrábím polystyrenové pozadí. Při levé straně bude vzadu komora na teploměr, filtry a tak podobně. Takže dole vlevo sací otvor do této komory a výstup přes sací hlavu a skrápěcí trysky zase nahoře. Před sací otvor chci umístit na zakrytí polystyrenovou "skalku".

A teď co nevím: V pravé, relativně hlubší části bych chtěl mít terasové dno, něco jako JUWEL Terrace. Protože je na netu málo fotek a v obchodě to nemají, chci se zeptat, jak ta terasa prakticky vypadá a jak ji udělat. Je to jen pruh hmoty a za ní díra anebo je to plná terasa až k pozadí? Napadlo mě, jestli není blbost nalepit "skalky" silikonem přímo na dno akva a za ně nasázet vyšší rostliny.

Doplňující otázky:
Z čeho udělat síťku přes sací otvor?
Pozadí bude poliš - černý akvasilikon - písek. Můžu ho místy přibarvit akrylem, takže barva bude na povrchu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.09.2008 20:36 Muž filipsi [1298] Re: johnx
Co balakryl, natrit rozumne namichanym odstinem hnede, a tupovat hubkou tmavsim?
Ptipadne, pokud to pozadi neni hodne velke, co zakomponovat skutecny koren?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.09.2008 19:14 Muž johnx [2] - Raci, krabi, krevetky – čím to natřít???
Fotka k příspěvku Už jsem si nakreslil přibližnou podobu toho pozadí, Pozadí by mělo vypadat asi jako na obrázku a tak by mě zajímalo čím ho natřít- kameny asi posypu pískem ale kořen???
P.S. tak nějak by to mělo vypadat

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2008 16:54 Muž filipsi [1298] Re: Amy01
Ne, ja jen, ze neutralizovat silikon, ktery se vytvrzuje za vzniku kyseliny octove, octem, je podivne.
Narozdil od neutralizace octem nateru napr. epoxy 1200, kde ocet neutralizuje zbytky opravdu silne alkalickeho tvrdidla.
Neutralizaci se zpravidla mysli reakce kyseliny se zasadou, ne michani dvou kyselin ;-)

Zaver - Neutralizovat silikon cimkoli je uplne zbytecne, staci dukladne omyt cistou vodou, hlavne ale pockat na opravdu dostatecne vytvrzeni (myslim, ze se uvadi 2mm tloustka/den), tak u dvou vrstev bych rekl alespon tyden, i kdyz vecer uz bude vypadat horni vrstva "tuha" a hotova.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2008 16:30 Žena Amy01 [39] Re: filipsi
ja neviem len sa pytam, sice ked bude vrstva piesku posledna tak asi netreba neutralizovať
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2008 15:58 Muž filipsi [1298] Re: Amy01
Ajllyn napsala....(silikon na to piesok, zase silikon a na to piesok plus neutralizacia octom) ...
A na co bude slouzit ta neutralizace octem?? Kdyz uz citis potrebu, pak treba jedlou sodou, nebo napr. redenym savem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2008 14:15 Žena Amy01 [39]
ja som sa rozhodla urobiť si pozadie z bieleho piesku a čierneho silikonu, chcela som sa spýtať či treba ešte poslednú vrstnu piesku niečim zatrieť? (silikon na to piesok, zase silikon a na to piesok plus neutralizacia octom) stačí? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2008 09:05 Muž romi [7] Re: hanz
mrkni na moje pozadie...nevyzera najhorsie a nerobi ziadne problemy...a to je robene do rohovky z troch dielov a s komorou a jaskynou...
na to, aby nevyplavalo staci po obvode silikon a je po probleme...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2008 08:53 Muž hanz [27] Re: romi
Já si tedy rozhodně nemyslím, že je to zbytečné :-) Co udělá klasické pozadí ve vodě? Vyplave na hladinu. A co udělá takto naleptané pozadí ve vodě? Potopí se ;-)

Já jsem psal, že musí být kvalitně natřené (!!hlavně vytvrzené!!). On sice epoxy je po 2 dnech tvrdý, ale rozhodně není vytvrzený a rozpouštěl by se do vody...

Tak abych to maximálně upřesnil: Takto vyrobené pozadí chce důkladnou a trpělivou práci při natíraní a trošku ho i vyprofilovat, aby se pozadí neohýbalo. Pozdí poté nemusíme nijak připevňovat silikonem, nebo jej vtlačovat pod vzpěru.

PS:V jednom AQ (water reservoar) mam takto vyrobený ( poničený ) pozadí minimálně z 1/3 z levé strany a funguje

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 4 5

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4681x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/14377-polystyrenove-pozadi?od=127