Čím přidělat 3D pozadí
Silikon ze skla jde dobře...Nejlepší je nanést silikon na pozadí ve formě kroutících se housenek...Fakt
Tak mě napadá...čím ten silikon ze skla ? Radši bych šel do tavný...co když se časem rozmyslím...technický potíže nevím nezkoušel.-..jen přemýšlím na sklo
čim menší má pozadí tendenci plavat, tim míň stačí bodů - na skleněnou tabulku polepenou břidlicí stačí do horních rohů malej puntik, na polistiren čim větší objem a vztlak, tim víc bodů pro nalepení a radši i do spodní části ikdyž je přimačknutá ke sklu substrátem
Stačí bodově v rozích a ještě na pár místech na ploše
0 28.03.2010 21:37 Fredy – 3D
Měl bych dotaz na ty 3D pozadí. Stačí tím silikonem udělat na pozadí jen místy fleky a přilepit a nebo potřít celé a přilepit ? Díky.
Starší reakce
Jasný zrovna na to koukám takže neutrální silikon bez fungicid by měl být oki..Nu bud zkusím ten bez toho přídavku nebo raději koupím akvarijní a bude klid ale díky
0 25.03.2010 17:00 Marta [4] - Cichlidy 0 25.03.2010 15:23 roberto sanitarním rozhodne ne
obsahuje příměsy proti plísním
Ahoj mám už udělané 3D pozadí a přemýšlím jak ho přidělám četl jsem že to děláte akvarijním silikonem ale ten tu nemám a mám tu neutrální silikon od tytan pak univerzální silikon od soudal a nebo tu mám sanitární silikon myslíte že bych nějaký mohl použít??Asi bych to udělal tim sanitárním a nebo co třeba tavnou pistolí??
Díky za rady
Starší reakce
přijde mi zbytečné v tomto ohledu experimentovat - akvarijní silikon je jistota a pokud to uděláš pořádně, tak jednorázová. budeš v klidu spát a nebudeš sledovat jestli náhodou nějaká rybka neplave u hladiny - nevymýšlejte vymyšlené, přátelé....
0 22.02.2010 17:53 Miro Novák – silikon na 3D pozadí
Ahoj, mám dotaz, jde použít i jiný (např.obyčejný) silikon na přilepení polystyrénového 3d pozadí než jen silikon akvarijní? Děkuji
Starší reakce
Ja som 3D pozadie upevnil nasledovne: vrch som oprel o hornu listu a spodok upevnil nasledovne:nqa dno som dal nerezovy pliesok po hlbke akvaria, siahal od predneho (celneho) skla az po pozadie
1 20.11.2009 12:07 H2O ještě bych měla jen pro jistotu dotaz mám to pozadí něčím ještě omít třeba ve vaně nebo ho tam mám normálně vlepit tak jak je, nechci něco zvorat
0 19.11.2009 19:49 H2O Dík
Je nezávadný, nemusíš ze zadní stranou dělat nic
0 19.11.2009 19:45 H2O ahoj lidi je nutné natřít silikonem i zadní stranu polyst. pozadí nebo je polystyren zcela nezávadný?
Starší reakce
Tak dík. No ale 24hodin se mi zdá trochu málo. Raději to nechám 2,3 dny vytuhnout, než tam dám vodu.
0 13.11.2009 22:22 dest – Re: Robča08
obvykle 24 hod
ale vetsinou to byva napsane na obalu sil. tuby
to jenom takove upresneni
Ahojte. Mám jednu otázku:
Za jak dlouho můžu napustit vodu po nalepení 3d pozadí. Aby vpohodě vyschl akvarijní silikon
Díkec
Starší reakce
Já mám vlastnoručně vyrobené pozadí na dřevě a lepit ho nebudu... Dole mi ho podrží substrát a nahoře ho jenom přiháčkuju... A když ho budu chtít někdy v budoucnu vyměnit, (o čemž pochybuju protože se mi šíleně líbí
) tak se nemusím bát že mi nepůjde strhnout.
Mnooo a jak ho asi vyndam, když je tam nalepenýýý? Teď sem vlastně v tom tématu správně už
Samozřejmě, že jde
Vindat, přebarvit akrylátovou barvou, zneutralizovat a šup zpátky
Starší reakce
Být tebou tak tam to pozadí takhle nelepim
Doporučenej způsob lepení je pouze tak aby si v případě potřeby nebo změny jej mohl odříznout žiletkou. Rozhodně trochu na bočních stěnách, ale ne zezadu na pozadí. Už ho pak v životě nesudáš (v celku
)
0 24.04.2009 17:28 ČUPR [204] - Tetry Březka napsal: Silikony jsou pevnější než si myslíme.
Urcite. Pokud na danem materialu drzi, staci opravdu trocha. Pozor, napr na plexi nedrzi.
Když odmastit tak lihem.Ale já to jen umyl octovou vodou,vysušil a drží jako přibitý.použil jsem hada.A řeknu ti odstraňovat bych to nechtěl.
mě stačilo vydrhnout houbičkou a utřít do sucha - ono s tím odmašťováním je to všude napsané, ale taková divočina to nebude - jen bych na tom teda nejedl řízky...
Samozrejme, ze muj
Co takhle pokus, nalepit ho pouze na dva bobky na nejake sklo, a po zaschnuti zkusit smykovou silu nutnou k odtrzeni? Pokud se bude zdat dost velka, bobiky odriznout a udelat v akva treba tremi bobky nahore, tremi dole. On se takovy bobek pak tenkym nozem odrizne lepe, nez cely had.
A jaky bude to pozadi mit vztlak? Drzi na nem silikon dobre?
Z hlediska pevnosti je lepe mit hada svisle (jako na obrazku), nez vodorovne.
Pokud ale vztlak neni velky, volil bych par bobku, pocital bych s tim, ze to pozadi neni naveky, a treba se mi za nejaky ten rok libit nebude.
Přidat reakci
1 ...... ...... [4] 5
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 5682x