Krevetky - svlékání
no ale zajímavý že stejný rostliny šli do bou akva a zdechaj jen v tom větším takže s kytkama to asi nebude mít nic společnýho
Krevetky nemam a neznam (chci zkusit). Ale na nejakych krevetich strankach jsem cetl, ze by se k nim nemeli davat kytky cerstve z pestirny. Mohou pouzivat ruzna hnojiva, insekticidy a neco takoveho, aby jim kytky co nejrychlej a beze ztrat rostly. To muze krevetkam nedelat dobre. Treba to muze byt ten pripad. Ale netusim, jen predavam dal co jsem nekde precetl, a kdovi odkud to bylo.
0 11.09.2007 19:49 Sidonius Peťo, a nové rostliny jsi nedoplňoval?
Mám podobnú skúsenosť ako tu už niekto písal, chery krevetky mám len ako doplnok a nemám nejaké skúsenosti s nimi. Asi po pol roku som si všimol, že v jenom rohu sa jedna nehýbe, tak som si myslel, že je ponej a vyhodil som ju, na druhý deň ďalšiu a ďalšiu, potom ma napadlo, že vôbec nevyzerali ako mrtvé /podľa ich sfarbenia/ preto ma napadlo, že sa v tom čase prezlikali. Ubehol ďalší polrok a je všetko v poriadku. Preto sa domnievam, že v čase ich prezliekania sa nehýbu vyzerajú ako mrtve.
0 11.09.2007 09:25 Vrubouš Me taky v akvarku nosi najednou vice krevet.Nekdy najdu i na jednom miste,vetsinou v rohu,i hromadu svleku...
0 11.09.2007 09:21 Sidonius j_j: "...přeci nebývá obvyklé, aby se 6 krevet svlékalo naráz...nebo se pletu?..."
Nejsem si zcela jistý...
Ve svém "velkém krevetkáriu", kde mám desítky dospělých N. heteropoda, pozoruji vždy "hromadné" nošení vajíček samicemi. Nemohu si vybavit, že bych zahlídl s vajíčky jen menší část dospělých samiček... Vždycky většinu! Dokonce to vypadá tak, že když to na ně příjde, "jsou v tom" všechny...
Svou roli zde hrají hormony; proto si umím vysvětlit tu masovou "hysterii".
A se svlékáním proces reprodukce souvisí velmi úzce. Nebo se pletu já?
Přesto otravu v žádném případě nevylučuji! Jednoduše - nevím, v čem je problém... Jen tak "nahlas" přemýšlím...
0 11.09.2007 08:38 Sidonius – To Radka
Matlala: "...zdá se mi že stejnej problém začíná i u Simonek co mám s nima v akva, v druhým akva vše ok..."
Pokud jsem správně pochopil, má Petr trable s krevetkami jen v jednom akva, ale chová je ve dvou. A v obou používá stejnou směs vodovodní vody s děšťovkou. Tudy cesta nejspíš nepovede.
Leda, že by k přípravě vody v tom dotčeném akva použil jinou dešťovku...
Jako nejčastější příčiny problémů se svlékáním krevet se uvádějí chyby ve výživě a nedostatek kyslíku ve vodě...
0 11.09.2007 08:21 Radka Petře, nemůže obsahovat ta dešťovka z venku nějaké škodlivé látky z ovzduší?Jak ji vůbec získáváš?
0 11.09.2007 08:18 Radka – .
Já hnojím u krevetek přiměřeným množstvím PMMD a krevetky jsou v pohodě.Vždycky se ale u všeho co u krevetek dělám ,řídím heslem "radši míň, než více".
0 10.09.2007 22:46 Štěpán Můžeš hnojit čistými látkami.
1 10.09.2007 22:41 blackwolf No to sice chápu, ale jak je teda možné, že spousta akvaristů, co má krevetky zároveň hnojí rostliny různými hnojivy? Jak to mám tedy udělat, když chci mít v rostlinném akváriu s rostlinami, které potřebují přidávat živiny, zároveň krevety???
0 10.09.2007 19:47 Štěpán Lidičky, když tam těmhletěm citlivým malinkým korýškům nebo co to je lijete nějaké chemické sračky nejasného složení, tak se nedivte, že umřou...
0 10.09.2007 19:29 blackwolf Ahoj. Náhodou mám momentálně úplně stejný problém. Mám celkem čerstvě založené akva, ale vodu jsem do něj většiny napustila ze starého akva. Rostliny hezky rostou. Po několika dnech jsem tam přelovila ze staršího akva (ze kterého byla i voda kterou jsem použila při zakládání tohoto) přelovila 2 CJ. Ten samý den jsem i trochu hnojila hnojivem Dajana Proflor (menší dávka než doporučená) a doufala jsem, že krevetkám to neublíží. Vypadaly ok a spokojeně jenže po pár dnech jsem našla jednu CJ mrtvou. A dnes, opět po několika dnech, se dívám na umírající druhou CJ, která dělá úplně to samé, co ty tvoje:( A přemýšlím, jestli to bylo tím hnojivem. Ale to by snad nebyly několik dní úplně ok ne? Nevím. A přemýšlím, kdy se pak odvážím přelovit do akvária moje cherryny, pro které bylo založené:(
0 10.09.2007 18:26 Vrubouš Spi,tise spi.
0 10.09.2007 16:30 Radka – .
Udělej ještě výměnu 1/3 vody.
0 09.09.2007 15:16 Sidonius – To Matlala
Peťo, máš-li čím, zkus provzdušňovat vodu.
tak to se vážně nesvlikaj!!něčim si je otrávil
nezda se mi ze by se chtela svlikat, mi to prijde ze se necim otravily
0 09.09.2007 13:51 matlala [798] - Rostliny tak ouvej
mám fotku
hodnoty jsou ok kH 3°a gH 6,5° takže v pořádku ostatní hodnoty taky ok
vysvětlení fotky: krevatka sebou občas začne šít a potom strne a chvíli tak zůstane, všimněte si těch mezer mezi články zadečku
j_j:no nikdo je neporcoval
prostě je pustil do akva a cichlidy si ihned pochutnali
jedině pokud jim pomůžeš si myslim....
no modrák se taky nemohl vysvliknout a to měl všechny haxny
prostě tam chybi něco,čim rupne bez problému skořápka,našemu zůstalli pouze klepeta ve svlečce,jinak sem viděl nákýho hnědočervenýho raka ve zveráči ve varech,asi bude to co máš ty,ale modrej je modrej,rád bych zase jeho
ale nebránim se jinýmu,jinak mramoráci sou jak mor,to jen synek chtěl,myslim že se z něj nažere náká rybka
posledně dva o velikosti 7-8cm a než dopadli na dno,tedy ani nedopadli
0 08.09.2007 18:40 j_j [18] "mch.sokolov-dost bych to viděl na nedostatek vápniku,ale to je jen spekulace,skořápka je moc tvrdá a diky tomu se z toho nemůžou dostat,můj názor"
-nedostatek vápníku se u korýšů projevuje odpadáváním končetin.
Až matlala přeměří parametry,tak možná už poznáme příčinu. Svlíkání u korýšů je taková největší věda v jejich chovu, do který sem zatim moc neprokouk-u raků jsem se snažil dodržovat těhle pár věcí-klid při svleku,dostatek minerálů-pestrá strava,dostek kyslíku,teplota pod 24*C(když to šlo),vzduchování,šero.
mch.sokolov-mramoráky mám rád,jsou odolný,docela pěkný,ideální do akva-jde o menší druh.
raka červenýho mám už 10 měsíců a dobře se mu daří-nedám na něj dopustit,ted je v 80tce,kde se pere s ancistrusama o tetra wafer mix.
Do 23 ky("Rakárium"),kde byl předtim jsem dal masožravou kytku-takový minipaludárko 1:1 souš/voda. Až budu mít k dispozici foták,tak to sem dám,je to docela zajímavý.
Upřímnou soustrast za modráka-ještě si pamatuju jak jsem ti řikal, že je to procambarus clarkii "blue"...škoda ho...
matlalo-proč rozloučit? stalo se něco?
Přidat reakci
1 ...... ...... [6] 7
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 8049x