Jaká je to cichlida
Protože jsem na ně koukal v úterý a nepřišel jsem na přesný druh. Byly hodně vystresovaný, ale příčnopruhý, pod jejichž názvem je tam někdo dal, to rozhodně nejsou.
Jinak mladí citroňáci jsou tmavě šedí s příčnými pruhy.
Edit:
www.youtube.com/… No jasně
jakpak to víš? Co je to teda za rybku? ja u citronovych četla, že jsou naopak skoro bílí a až v dospělosti se zabarvují.. a jak bude teda velká?A takhle už vypadl když jsem jí koupila...
Barevná mutace ne, mladé mají běžně tmavé zbarvení, někteří si ho ponechají až do dospělosti. V přírodě má naopak 90% tmavé zbarvení a jen 10% běžně vídané v akváriích. Ta ryba je dost vystresovaná, jak napovídá její vybarvení.
PS: Nekupovala si ji náhodou v zoo ve dvoře?
Ahojky,
tak včera jsem si přinesla tuhle krasavici z akvaristiky.
byla chudák docela poďobaná od ostatních, jak jich tam bylo moc.
Jediné , co nevím je to, co je to za druh?Nikde jsem takovou formu nenašla?
Jestli je to nějaká barevná mutace třeba Kančíka citronového?
Díky za rady (jo a podle mě bude docela velká už podle tlamky)
Starší reakce
0 24.09.2011 20:01 Fogy – nějaký tlamovec ?
Zdarry lidičky dostala se mi do rukou tahle rybka ... jsou darované prý tlamovci, ale nevím nevím ať hledám jak hledám tak nemužu určit druh .. nevíte někdo co to muže být ? Díka a omlouvám se za kvalitu..
Starší reakce
označuje se Neon blue nebo Electric blue
I když má tokovéto zbarvení?
Je to Ramiréza, ale co je to za pohlaví ti Ti nepovím.
0 01.09.2011 09:42 HaDaS Mohl by mi někdo říci, zda-li je toto Cichlidka Borelliho (Apistogramma borellii)?
Popřípadě o jaký jiný druh se jedná ?
Je to samec nebo samička ?
Předem Vám děkuji.
Edit: Kdybych nebyl sklerotik, tak bych si ten název pamatoval od koupě, ale to ne. Pamatuji si že říkali pouze ... blue ...
Starší reakce
Starší reakce
Starší reakce
0 08.05.2011 20:18 radim – lamprologus brevis
jedná se o stejné ryby?oba to jsou samci...
Starší reakce
je to kancik managujsky-gold.
Pomôžte prosím určiť túto rybu. Diskusia už prebieha na "copak je to za rybičku?" a hlavným favoritom je kančík managujský/gold?/. Predpokladám tu zvýšený výskyt odborníkov na cichlidy tak sa možno nájde niekto kto to potvrdí resp. vyvráti. vďaka
Starší reakce
Je to tedy okoun
Slunečnice pestrá
Lepomis gibbosus
Pomôžte mi s identifikovaním cichlidy
Starší reakce
Jj, jak píše Rriki. P.S. Mám 4 ty jeho krasně červené fire redy, i s modrým lemem na ocase.
Jinak to na té Tvé fotce je dle mého názoru sameček. Ale rriki to bude vědět lépe.
fire red trochu vybledlá
Čau, koupil jsem si pár apistogramm a nejsem si jistej jestli samice je opravdu samice. Ikdyž prodavač tvrdil že je to 100% pár, tak taky tvrdil že jsou to ramirezky. Já jsem si ale jistej, že je to Apistogramma agassizii.
Poradíte co je to za barevnou varietu a jakého je pohlaví?
Starší reakce
su to ramirezky,podla ruzovych brusiek asi samicky
0 17.10.2010 20:00 Steegard [0] - Cichlidy Zdravím. Je toto Cichlidka kakadu, nebo ramirezka ? Btw. zajímá mne také pohlaví.Zda-li samice, či samec. Horní i spodní ryba.
Předem děkuji za odpovědi.
Starší reakce
Není - je to jen otázka těch obchodních názvů. Z těch Elektric blue padají i jen nedokonale modré a to je váš případ. Bezpochyby jsou také levnější než ty celomodré
Pokud je jen Blue a nikoli elektric, pak je prostě blue
Takže asi kříženec
Mikrogeophagus ramirezi modrá forma
Obchodní název je Mikrogeophagus ramirezi Electric Blue
Jen by měla být celá modrá bez fleků
Starší reakce
Není to Apistogramma cacatuoides gold ? Alespoň mě to tak připadá.
konečně dodávám foto - samec
asi nějaká samička apistogramy
Potřeboval bych poradit. Mám cichlidku, celá je světle žluté barvy a na ocasní ploutvi je ohraničená červenou barvou ( po těle nemá žádné jiné skvrny ) - a nevím co je to zač. Zatím se furt schovávají a nedají se vyfotit
Nevíte někdo co by to mohlo být zač ? prošel jsem po netu dost stránek a fotek s cichlidama - nikde ale nebyla
Edit: Jo a ještě má hřbetní ploutev červenou
asi nejpíš je to je H.efasciatus, kde jste ho pořídili?
Rekl bych ze je to Heros severum,mam taky dva,ale likvidujou mi kytky s..ě
řekl bych, že to bude Heros severum, nebo notatus
Starší reakce
Také bych se přikláněla ke Kančíku příčnopruhému jiné formě. My jsme je chovaly a dle tvaru těla se mu podobá nejvíce. Ale na 100% to samozřejmě není. Zeptám se ale jinak. Když jste jej dostala, to byl poslední kousek? Nebo mají ještě jiné? Jaké další druhy s ním byly v akváriu? Jak se chovaly? Ptám se proto, že i dle chování se dá usoudit, zda je to on či ne. My jsme s Kančíky příčnopruhý neměly žádné problémy, byly v pohodě, protože jsme jim daly dobré podmínky pro to, aby se nechovaly tak, jak se o nich píše a straší se.
Kančík příčnopruhý - xantorická forma, možná forma "Nemo". Opravdu nicmoc fotka.
Joo je o něco světlejší než ten pyskatý.
Večer sem dám ještě tu fotku, ale myslím,že to je on.
Děkuji všem.
Co třeba nějaké další znaky, třeba podélné nebo příčné pruhy ?
Barva sama o sobě moc nepomůže, existuje mnoho barevných forem.
Zkuste vyhledat fotky nejběžnějších kančíků(třeba příčnopruhý, zelenooký, citrónový).
Bez fotky ti těžko někdo odpoví, to by musel být jasnovidec.
0 31.01.2010 13:56 miskaa – kančík
Ahoj, chtěla jsem se zeptat... Dostala jsem nového kančíka. Nevím ale co je to za druh, nikde ho na netu nemůžu najít abych se o něm něco dozvěděla. Je bílej až narůžovělej a velikost ta je asi tak 5cm.
nevíte co prosím někdo co je to za druh?
Předem díky.
Starší reakce
0 26.07.2009 22:08 pepajs –
Re: CDB ahoj, tahle ryba na obrazku je na sto procent kancik zelenooky
muzete mi nekdo rict co je to za rybku? koupil jsem ji jako akaru hnedou ale nejak se mi nezda ze by to byla ona.
Přidat reakci
1 ...... ...... [5]
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11036x