Jaká je to cichlida
Já je taky měl, pár let zpátky, tak 3-4, ale pak se po nich úplně slehla zem, v akvaristice jsem je teda neviděl.
A.erythrura (bývalá Rio Mamore) alespoň tady u nás, není až tak vzácná, bývají občas i v akvaristikách. On je totiž dělá právě Jarda Rybka, který už tady taky byl zmíněn.
ta to nebude, ty u nás skoro nikdo nemá. Treba se ještě někdo ozve.
Zkusil jsem a výsledek? 12 lajků a pouze jedna odpověď
přičemž jsem se dozvěděl už další možnost
apistogramma erythrura
Podívej se na stránky ,,Apisto,, Chovatel pan Rybka bude vědět. Máš tam na něj kontakt.
Trifasciaty mě taky napadly, ty by to také mohly být
Čti i vzkazy
Už jsem Ti psal, tipuji, že máš hodně mladé Apistogramma trifasciata.
Téměř určitě to nejsou A.cacatuoides a spíše ne ani Cichlidka Agassizova.
Kakadu to není určitě. Spíš bych se klonil k agassizi. Zkuste dát fotku na fb do skupiny apistogramma international, tam by vám ji někdo mohl určit. Pokud to budou běžně dostupné ryby, budou to ty agasky, ale je sposta velmi podobných druhů, nicméně ty nejsou tolik rozšířené.
1 19.01.2021 08:26 mojzas –
Re: RAP Taky řešení, nicméně zatím nevypadá, že by některé rybky se chtěly nějak vybarvovat. Z toho soudím, že půjde o samice. Ale dám tomu tedy ještě čas ????
Tak počkej nějaký čas. Ony povyrostou a třeba se nějaký sameček vyvrbí.
Dostal jsem je a nemám kontakt.
0 19.01.2021 06:01 Mojzas –
Re: RAP Ano mladé. Cca 3cm
Bude to hodně těžké, samičky se dost podobají zvláště jestli jsou mladé a nevybarvené. Prodávajícího se nelze zeptat?
0 18.01.2021 17:12 Mojzas –
Re: RAP Už dva lidé mi řekli, že je to cichlidka kakadu samice. Dal jsem na jejich rady a pořídil samce..vůbec si sebe nevšimali a samec z par dni posel. Přitom vypadal naprosto v pořádku. Takže nechci dal kupovat něco, aniž si nebudu na 100procent jistý.
0 18.01.2021 15:31 mojzas –
Re: RAP Ale konkrétně který druh? Mám zřejmě 5 samic a rád bych jim koupil ženicha
Zdravím,
můžete mi prosím někdo identifikovat ryby. Dostal jsem je ještě se halančíky a ramirezky, ale tento druh zkrátka nevím. Myslím, že je to Cichlidka papouščí samičky. Ale nejsem si jistý.
Starší reakce
Starší reakce
Celkom to sedí, akurát žral salát a komárých lariev sa ani nedotkol. Zas mu chutili Hikari mikropalety a nechutilo to klasické vločkové krmivo. Musím si o ňom niečo načítať... to je zas deň
Díky moc!
0 12.11.2017 22:13 MatoXP – Čo je to za ryba?
Starší reakce
Tak povídej Hypsophrys nicaraguensis ?
Špatný tip a nejsou vyhublé...vypadají docela slušně...
Tipuji Archocentrus multispinosus ale jsou nějak vyhublé.
0 07.10.2017 15:45 Martin – Copak je to za ryby?
Velký na první fotce má cca 10cm a menší na druhé fotce cca 8cm.
Lepší foto se mi zatím nepovedlo.
Zachránil jsem je dneska z jedné "žumpy".
Starší reakce
0 08.09.2017 18:05 fingerstyle Zdarec. Uvažuji o Herus Severus a ve zveráku jsem dnes narazil na Herus Notatus... Bohužel paní prodavačka mi nebyla schopna zodpovědět jestli H.Notatus je jen jiné označení pro H.Severus, nebo jsou to dva rozdílní kančíci. Na netu jsem taky nic nenašel. Může mi v tom někdo udělat jasno....
Starší reakce
Hodně multicolor... možná něco málo k tomu...
Zkus druhy Pseudocrenilabrus.
Starší reakce
Uaru určitě nee, koukněte na Heros...
Starší reakce
Určil, cutteri zcela jasně...
100% souhlasím! Cichlidka baenschova to rozhodně není, žádná Apistogramma. Možná by to přesně určil
rybicky.net/profil/16515 .
Podle tvaru těla to je asi menší kančík. Kančíci dost mění zbarvení podle nálady, ale taky si myslím, že to bude Cryptoheros cutteri.
Každopádně být tebou, tak tu rybu okamžitě vrátím kde jsem ji koupil. Není to druh za který jsi platila a nehodí se do společenského akvária.
0 28.10.2016 08:41 Dolorka –
Re: RAP To bych neřekl, ale ona to asi bude Cryptoheros cutteri.
Zrovna s Tebou se přít Vlasto nechci, ale na mě ta fotka působí spíš jako samice nějaké zprzněné agassizi...
0 27.10.2016 16:18 Dolorka – Co je to za cichlidku?
Zdravím, poradíte, o jaký druh cichlidky a pohlaví se jedná? Koupena jako ramirezova gold, ale dle fotek na google nevidím podobu. Děkuji
Starší reakce
jj hned to vypadá jinak, když je ryba focená bez stresových barev
no škoda... čekal jsem trochu jiného pestřence
Jsem rád, že jsem se nemýlil, že jeto pestřenec červený. Cichlidka kakadu mi moc samce nepřipadá nemá žádné barvy, spíš je to samička ale kdo ví.
Podla tej fotky to vypada na samicu/e kakadu double red ,chrbtovu plutvu maju subeznu.Samec je podstatne vacsi, krajsie vyfarbeny a na chrbtovej plutve ma vyrazne pretiahnute prve vybezky(paprsky)
www.youtube.com/…
Davaj im mrazene patentky a teraz cez leto mozes zive komarie larvy ak mas moznost, sa ti ,,preberu"
Ten kakadu, pokud to je teda kakadu, nemyslím si, by byla samička. Samec roste hodně rychle, 2-2,5 krát větší než samička a má velkou hřbetní ploutvy až k ocasu.
děkuji ti.) podle popisu by to měl teda být sameček? když se koukneš na sestavu mejch obyč ryb neměl by být problém? Měl jsem snahu držet se amazonie a ameriky.Zda mám shánět samičku nebo to chudák bude zvládat sám
Byl původně v akvaristice s 2 kusy kakadáka(pravděpodobně samičky zda z té fotky poznáš lépe), ale oba jsou to taková chcípáčci, tak nevim zda je teda trochu neutiskoval. Ve 200L vypadá, že si ted žije v klidu.
Přidat reakci
[1] ...... 5
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 11036x