Dírky v listech
Svetla máš málo-to poznáš za nejaký ten čas. Rastliny vybehnú k hladine,spodné listy opadajú,rastliny v rohoch po čase začnú chradnúť tiež. Trubice máš dlhé 60 cm akva 100cm.....ale téma je o niečom inom. Prikláňam sa k dôvodu ako uviedol Václav. Ancistrus hobluje listy echinodorov iným spôsobom. Stávajú sa skoro priesvitnými od stredu listu až ho "prehobluje" durch. Tvoje foto je skôr starší list(trochu skrehnutý)mechanicky poškodený(stačilo ho trochu pokrčiť).
Philips TL-D 830+840 - 2x18W - Aqua 100x50x40 - vyska hladiny 40cm - ale...svetlo je pustene "dolu" - trubice svietia asi 6 cm od hladiny a krycie skla mam na "vrchu"...
...uvazoval som o tom - ale 4x18w...-ale neviem - "co ta nepali - nehas"
to plati vsade aj v akvaristike....
Hmmm... Co by pak kytky řekly na (alespoň) 2x 30W?!
(No jo - zase by bylo víc práce...
)
pekne... uz to "bezi ako ma" - a to tam mam 2x18W na 160L vody....
Pěkně to roste.
Líp, jak s NaCl...
...ono kludne sa mozu do toho "pustit" - nemusim tolko strihat - len preco trhaju???
...fotene 11.8.2009
...fotene 5.8.2009
0 11.08.2009 08:12 JuraS Měl jsem problém s řasami a stařík ancík nestíhal..přidal jsem mu konkurenci 2 neritiny a stádečko krevetek..nevím co je to řasa a ancík se pustil do kytek..chutná mu lotos a echináče..zkusil i anubius..darebák..dopřával jsem mu tedy okurku, mrkev s třeba slupku od brambory..stačilo 14 dní po stěhování kdy jsem fakt nemyslel na to jestli je v lednici nějaká zelenina pro rybu do akvaria a rostliny vypadají jak po kyselích deštích..samá díra..šneci to určitě nejsou..po akvariu mi v klidu jezdí jen neritiny a výhružně hledající heleny..piskořky aby jeden pečlivě hledal v noci baterkou...
...ee ja som to nebol ... a je to riadne roztrhane ...ani keby som chcel tak to tak to tak ani neviem "roztrhat"...
...ved ono to nie je ani "obzrate" - ono je to roztrhane - to sa divim...
0 10.08.2009 21:14 Usine – Re: kortezhugo
Tohle není od ancistruse, ale je to mechanické poškození, mohl jsi si ho udělat i nevědomky sám. Požer od nich vypadá jinak. Přidávej jim do krmení třeba rybí maso se špenátovým protlakem. (každý den).
...zatial sa to da - roztrhali len jeden jeden list za cca 2 tyzdne...len abi si na to nezvykli...
...tak to su potom riadny "certi"
...lebo som skusal aj "uhorku" a kaslali na to - radsej maju krmino co spadne na dno ... a ked "hodim" hovedzie srdce - tak sa nalepia ako pijavice
...ani skalarov sa neboja...
- len je divne ze preco Echinodor a nie Hygrophila polysperma 'Variabilis'...do toho bi bolo "lachsie" "pustit sa"...
Predstav si struhanie syra na struhadle. Presne to iste robi ancik s listamy. Viem, zaujimave prirovnanie
Když ožírá dřevo na kořeni, co by nezvládl list od echinodoru...
Som si isty, ze to bude ancik. Jedina moznost je ho odlovit, to tiez nieje jednoduche
S ancikmi maju viacery ten isty problem...
...to ma taku silu...ze roztrha list na echinodore??? - ma asi "len" 5-6 cm ???
...ak je to ancik tak zatial to nerobil...-a ancika "prichytit" pri cine - tiez nie je sranda...
...ee nerozpada - je to roztrhane...asi dva tyzdne...
Anciky ti dokazu zlikvidovat vsetky rastliny. Tuna na fore som o tom cital, staci pohladat
Nemusi, ale kortezhugo sa pytal, ktora ryba to moze urobit
...sakra ved to je echinodor...-to nie je sranda - na to treba aj "silu"....
este jedno foto...
Ancik
Kto dokaze takto roztrhat list...???
... ampula,skalar,ancik,alebo P.siamske
Přidat reakci
1 ...... ...... [9]
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 12842x