Dírky v listech
Starší reakce
Díky mrknu na to
Mrknul bych na tyto stránky
akvarijni-hnojivo.cz/… je tam možnost objednat PMDD i do tvrdších vod a vyšším Ph.
taky jsem to našel. Vypadá to na mangan, ale zajímal mě názor zkušenějších
Starší reakce
Pochopeno, pekné grafy
.
Pozor pokud myslíš ten začátek tak to je jen kolik si toho rozdělávám, dávkování nikde uvedeno nemám jen výsledky v grafech.
Som zaskočený dávkou fosforu ktorú dávaš. Koľko nameraš PO4 pred údržbou?
Dávkování hnojiva je tak individuální věc že i kdybych si vzpomněl tak ti to nic neřekne, ale můžeš se podívat na měření které mám v prezentaci.
Ako a koľko si dávkoval NPK v tom čase?
Díky za odpověď.A díky i za odkaz romantovi.Velmi zajímavé a poučné čtení.
Není to samozřejmě tak jednoduché i když určitou souvislost to má. Dopracovat se k tomu abych zjistil čím to je a jaký prvek v akváriu rostlinám schází jen podle jejich vzhledu je dost problém,(pokud nemám testy) nakonec to píše i Raviolka v závěrečném textu z odkazu. Klidně se může stát že na vině je slabé světlo.
Mohu mít dotaz?A můžou se dírky dělat i z nedostatku draslíku.Dělaly se mě dírky v listech na Hydrophile difformis.Začalo to skvrnami,žlutá pak dohněda a nakonec dírka.Od té doby co jsem začal trochu přihnojovat draslíkem se už tolik nedělají.Ale úplně jistý si nejsem,že tomu pomohl jenom ten draslík.
Hodně jsem se rozmýšlel než jsem koupil test na K ale první změření a byl jsem mimo stupnici.
Takže to mám skúsiť bez samotného hraslíka?
Kalium je draslík v profitu je také jen draslík a stopové prvky, pak tam máš ještě další železo. O dusíku a fosforu nic nepíšeš. Alternanthera je potvora a tu co máš je zřejmě ta mini.
Ano dávam zvlast.Tu prezentaci musim trochu pozmenit.Zosilnil som osvetlenie na 6000-6500Lm.Ale tento problem s cerveními listami som mal aj predtým.
Píšeš v prezentaci ještě kalium tak jestli ho ještě dáváš zvlášť.
Na K test nemam,ale týždenne dávam 20ml cca (6mg/l) rozdelene na 3 davky od easy live.Ze by bilo moc?
Na jednotlivé prvky jsem nikdy neřešil spíš bych se podíval jestli tam nedáváš moc draslíku.
Zelene rastlinky rastu celkom dobre.Akva striham aj 2 krat do tyzdna.
Alternanthera mini vyrastla,ale listy sa takto zacinaju rozpadat a teraz aj ludvigia.S Alternantherou mam tento problem uz dlhsie.A tie listy hned chiti zelena riasa a pak to uz jede.
Rozmyslal som nebude to nedostatkom Mg?
Nijak výrazně dobře ti tedy neroste takže to může být i tím.
Je to dost možné, Alternantheru mi taky ancitrusi zničili. Jsou to hrozné s***ě.
Podívej se na fotky v tom tématu na které jsem dával odkaz.
Ano mam tam dvoch.ze by to bola ich praca?
Jsou v akváriu nějací krunýřovci? Teoreticky by to mohl být jejich požer. Na fotkách to není úplně jasně vidět, ale ožrané listy od krunýřovců jsou typické tím, že list je vyžraný, ale žilky zůstávají:
rybicky.net/forum/748… Zdravim.Čo může sposobovať dierky v listoch u cervenych rastlin.Asi po dvoch týždnoch sa zacnu tvorit dierky ktore sa zvacsuju a listy sa rozpadávaju.
Alternanthera a teraz aj nova ludvigia.
Starší reakce
Já vím koukal jsem na tvojí nádrž, já teda víc neporadím bohužel.
0 11.09.2016 18:53 artmle9 –
Re: Xpe Krunýřovce nemám a šneka pouze Neritina zebra
Něco ti to žere v akva, třeba krunýřovec, šnek a tak dále.
Starší reakce
Doopravdy u mně to funguje ale mám tam jen samce a samičku v akva 128l.
V průběhu jara plánuji pořídit větší nádrž, takže se mi jich nechce zbavovat...zkusím teda ty příkrmy a uvidím co se bude dít
Přikrmovat můžeš, ale ve vhodnu dobu, tedy těsně před, či po zhasnutí světla.
Přikrmuj jak ti radí Xpe a uvidíš.Ale máš jich tam celkem dost na ten objem.
Nepřestanou. Jak psal Romant, zbav se jich a nebo tě zbaví rostlin, které mají rádi. U Echináčů to nekončí. Nikdy je to neodnaučíš a můžeš přikrmovat sebelíp.
Mně se osvědčilo jim dávat pravidelně čipsi jako jsou wels-chips od sera ale i dajana spirulina wafers tak i spařené listy salátu a naučili se na tyhle dobroty a rostlinám teda listům dali naštěstí pokoj jen jdou na list který se už pomalu rozpadá hurá jdou na něj.
Takže mám počítat s tím, že nepřestanou...hmm to není moc pozitivní zpráva.
No prostě měli hlad,tak zkusili něco nového.
Ukázkovej požer od ancáků, teď už máš jenom dvě možnosti a to nemít echináče a nebo ancáky.
Starší reakce
Krunýřovců jsou stovky druhů, spousta z nich neožírá rostliny. Hlavně ti masožraví.
Moji Panakové L204 mi nechávali rostliny na pokoji, modří fantomi L128 je žrali ve velkém.
Líbí se mi třeba tento, rostliny asi ožírat nebude.
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_itaitubsky No to mám teda radost. Existuje podobná ryba ancistrusovi co by neožírala rostliny? Bude do 240L akva.
Jo ancíkovi chutná,s tím už nepřestane.
Radši někomu rychle věnuj ty ancitrusy. Vypadá to jako ožer od ancitrusů.
Přidat reakci
1 ...... [6] ...... 9
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 12842x