Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řešení techniky za 3D pozadím

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Řešení techniky za 3D pozadím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 10:21 Muž @ Rejdy [0] - Afrika
Zdravim nechapu jednu vec a to jak mate schovanou techniku kdyz vyztuhy konci 5 cm od kraje aq a tam se nemuze nic vejit :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2015 14:03 Muž @ Trollo [2] - Tanganyika – Topitko
Ahoj. Je mozne topitko umistit k sani vnejsiho filtru za 3D pozadi? Ohrata voda pojede pres filtr a vracet se bude zase ochlazena, ne? Nebo to bude bez problemu? Pokud bude topitko dostatecne silne, tak by se teplota v akvarku vyrovnala i navzdory nejake ztrate pres filtraci?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 12:07 stistko - TanganyikaRe: NHKG
Přístupné by mělo být bezproblémů...hadice půjde normálně vytáhnout. Voda se tam dostane nejen vrchem, ale i po stranách přes ty síťky, protože za pozadím bude normálně voda. Síťky se budu snažit připevnit tak, aby se tam ryby nedostaly, ale asi 100% se tomu zabránit nedá. Jak to myslíš s tím topítkem? Voda se za pozadím bude držet pořád, takže jde spíš o to, aby nedocházelo zase zbytečně k ochlazování při průchodu tím vnějším filtrem TetraTec EX 700. Ale tam by snad ta tepelná ztráta neměla být tak velká...jinak nevím, kam ho jinam dát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 11:38 Muž @ NHKG [2428] - Jihoamerické Cichlidy a eLkaRe: stistko
Pokud to sání filtru bude dobře přístupné, aby šel snadno čistit předfiltr, tak to bude ok.
Problém může nastat, když se mřížka u sání filtru ucpe. Dostane se pak tam voda jinudy? Topitko na suchu praskne když topí okamžitě. A bál bych se těch sítěk proti vplutí. Pokud ke neuděláš perfektně, ryby se ti za pozadí dostanou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 10:57 stistko - Jihoamerické Cichlidy a eLka
Fotka k příspěvku Zdravím,
pořídil jsem z druhé ruky akvarium s 3D pozadím (plast, pryskyřice? nevím). Chtěl bych umístit techniku, tj. nasávání filtrace + topítko za pozadí, aby to nebylo "vytelené" před tím pozadí (když už ho teda mám). Jedná se o pozadí AE Amazonia. Dole je umístěn výřez (cca 2cm s mřížkou, za které bych umístil nasávací hadici s košíkem pro externí filtr TetraTec EX 700 a voda by zpět směřovala do akvária pomocí rozstřikovací rampy na druhé straně akvária. Pozadí má o něco menší rozměr než akvárium (na daných místech budou síťky proti vplutí ryb za pozadí). Myslíte, že to takhle bude fungovat bez problémů a dostatečně filtrovat? Druhý dotaz směřuje k umístění topítka, předpokládám, že jediná varianta je u nasávání do vnějšího filtru, tak aby se tam voda ohřívala a prošla rovnou filtrem zpět do akvária. Přikladám přibližný obrázek...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 13:50 Muž @ Calvin [9]
Fotka k příspěvku Ačkoliv to možná zaznělo o pár příspěvků výše, stejně mi to nedá a chtěl bych se poradit, zda je umístění techniky na obrázku v pořádku či zda to nebude plnit daný účel adekvátním způsobem?..
Zatím teprve uvažuji, co přesně zakoupit. Nemám tudíž mimo jiné přesnou představu o přesném umístění otvorů v pozadí přímo z výroby. Nicméně:

1) bude takto cirkulovat voda optimálně (i za pozadím)?
2) bude distribuce CO2 z daného místa ideální nebo by se našlo vhodnější umístění difuzéru?
3) Je umístění topení v pořádku?

Otázka na vlastníky obdobného pozadí jako je např. toto - dekorace-do-akvarii.heureka.cz/…
-> jak ho nejvhodněji upevnit, aby nevyplavalo nebo aby ryby neplavaly za něj (přecejen, hledat každou mrtvou rybku za pozadím, kam nebude zrovna nejlepší přístup, tomu bych se raději vyhnul)? Silikon na boční+spodní hrany?

Díky předem za všechny postřehy/názory/rady!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 10:39 R Muž @ vaaclav [6729] - EchinodoryRe: Lukees
rybicky.net/forum/6711-vyroba-vlastniho-filtru
Prohlídni si tohle a podobná témata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 00:19 Muž @ Lukees [0] - Živorodky
Fotka k příspěvku Zdravim,chtel sem se zeptat:?Vyrabim si take 3D pozadi a mam vnejsi filtr:http://www.vasezvire.cz/vybaveni-do-akvarii/2925-vnitrni-filtr-atman-professional-sif-700.html no a chtel sem se zeptat jak resit fitrraci vody?Docetl sem se zde ze nejakymy trubycemi?1 trubyci mam,ktera ve filtru prefiltruje vodu no a tou trubici to odvede ven,alenevim jak resit spodni prutok?Myslite ze mne bude stacit jen ten malej vyvod dole na filtru?A v pozadi sem to resil plastovym kulatym vetranim.Nebo nejake rady ci typy?Budu rad.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2012 13:20 Muž @ Dejmon [63] Re: maikiss
Ahoj, reaguji pozdě ale snad přece. Také mám kupované 3D pozadí a řešil jsem otázku co a jak a postupně to dospělo až sem:
Pozadí mám od zadního skla v průměru 10cm, boční sítě odstraněné, sání mám za pozadím a výtok mám z boku na druhou stranu, aby docházelo k proudění. Na výpustnou stranu mám také nasazený reaktor CO2 ve tvaru zvonu. Jeho proud řídím ventilkem. Ryby, které se dostanou za pozadí se také dostanou sami ven(dříve to nešlo a musel jsem je odsud odlovit). To je výhoda zrušení těch bočních sítek na přidělání 3D pozadí. Doufám že ti to stačilo a neboj se, také jsem to upravoval za provozu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 14:57 Muž @ maikiss [4] – Technika za 3D pozadím
Má někdo skušenosti s umístěním topítka+sání filtru a CO2 za 3D pozadí. Pozadí má v sobě así 4 otvory ze síťkou. Má představa je že za 3D pozadí umístím CO2(turbo difuzer) + topení + sání filtru, výpust z filtru pustím před 3D pozadí a přes otvory v pozadí bude voda nasávat do filtru. Za pozadím se voda ohřeje a načerpá CO2 a přes filtr mi pujde do akvárka. Je to blbost, nezustane CO2 ve filtru?
akvarium 250l
3D pozadí podobné levnaakvaristika.cz/…
Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 19:48 Martin1996
To by me taky zajimalo s tim bublifukem ano
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 08:37 Shef
Kdyz uz se tu resi to provzdusnovani vody ... mam klasicky bublifuk, male, 50l, akva se spoustou rostlin, takze voda zcela jiste okyslicena dostatecne, ale bublifuk jinak, nez ze okyslicuje vodu nepracuje, takze v jakem postaveni toho natropi co nejmene? Kdyz je par cm pod hladinou a bubla, kdyz je vyvod napul pod a napul nad hladinou a ceri vodu nebo kdyz je vyvod zcela nad hladinou a bublinky z motorku unikaji jen do vzduchu? Logicky to bude asi to posledni, ale nevim, jestli v teto pozici bude i nadale v akva jakys takys proud a molitan bude nasavat necistoty :-| Dik za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 00:16 Muž @ pancéřníček [164] – Re: GP
Těch 8cm vůbec není moc.Tryska na konci vývodu se nastaví na úhel 45° a hladina je celá v pohybu při optimálním průtoku:objem aq/hod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:27 Muž @ GP [193] – Re: pouluss
no ja sice sytim, ale vyvod filtru mam tak 3cm pod hladinou a namireny nahoru prave abych si pres noc ryby spis neotravil. tech 8cm mi prijde moc, aby se ta hladina vubec pohnula... necham to na vas, ale asi to nejak precenujete... a cerpadlo stejne asi nepojede na plno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:23 pouluss – RE:JuraS
píšete "jinak ...ten atman..čerpací hlava má ve výbavě jen malý košíček..na tuhle aplikaci nevhodný..kus plastové trubky sahající do 2/3 výšky, navrtat hafem děr vrtákem aspoň 4 mm a nasadit to aby to sálo po celé vnější ploše a ne jen nahoře"

Právě k těm čerpacím hlavám Atman mají origo Biokostky ktere maji tu plastovou trubku, která se nasádí právě na ten košíček, dírky tam nějaké taky jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:17 pouluss – RE:GP
To info je přímo z návodu k Bioakvacitu č.1 pro použití čerp. hlav vše je od Atmanu.
cituji návod k té kostce:
ad 3. filtr instalujeme do rohu nádrže tak, aby výtok filtru byl alespoň 8-10cm pod hladinou. Zabráníme tak nadměrnému provzdušňování vody. Pokud filtr uvedené podmínce nevyhovuje a je příliš vysoký ..........atd
...........Převážná část filtračních zař. akvárium příliš agresivně prokysličuje. Je to způsobeno tím, že používané filtry mají:
1.hod. výkon podstatně převyšující objem akvária
2.vývod filtru je umístěn v úrovni hladiny, čímž se voda nadměrně prokysličuje


 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 13:15 Muž @ GP [193] – Re: pouluss
nejak jsem nepochopil to s tim ponorenim, platilo by to 1) pri pohonu vzduchem a vy pisete neco o atmanu, 2) je to zrejme max hloubka vyvodu aby platilo to vytlacovani co2. preci budete chtit vyvod v urovni nebo lehce pod urovni hladiny a to by pak nemel byt vubec zadny problem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 13:09 JuraS – Re: opall
inovacím se meze nekladou..jde hlavně o to aby akva technika nevyplňovala větčinu prostoru akva a nehyzdila pohled do akva..naprosto šílené je uprostřed zadní stěny šikmo přilepený barevný ohřívač vody a v rohu nadměrně veliká kostka bioakvacitu a na ní nasazená hlava s výkonem 1000 a víc lt/hod a to celé v 80 lt. akva...když bude kostka akvacitu velká, čerpadlo pomalé a v akvu rovnováha pak čistit 1* za půl roku bude dostatečné..čistit až když průtok filtrem bude nedostačující při plném puštění motoru...jinak ...ten atman..čerpací hlava má ve výbavě jen malý košíček..na tuhle aplikaci nevhodný..kus plastové trubky sahající do 2/3 výšky, navrtat hafem děr vrtákem aspoň 4 mm a nasadit to aby to sálo po celé vnější ploše a ne jen nahoře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 12:58 opall – Re: pouluss
a co tak dat ten molitan horizontalne? nemusi byt iba kolmo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 00:27 pouluss – RE:pancéřníček
hop hop Díky za info,
v Miga čekám ještě asi na 3 položky toho Atmana už také mají
Ještě jednou díky ráno vstávám v 5:00 tak se loučím ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 00:16 Muž @ pancéřníček [164] – Re: pouluss
Nemusíš biomolitan zahrabávat,čerpací hlavu zatlačíš do toho molitanu,možná lépe řečeno jí zmáčkneš ten molitan.Ale když ho malinko zahrábneš,další cm k dobru.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 00:07 pouluss – RE:pancéřníček
Pokud to tak pěkně vyjde (zatím nemám tu hlavu AT 200), nebo bude stačit zahrabnout 2 cm tak je to v pohodě hop ale když počítám 16cm Kostka +0cm(hlava AT200)+6cm dno + 8cm= 30 cm pak jedině -2cm zahrabat to není tak zlé (břidlici zřejmně ruším.2cm bych mohl i objetovat z té kostky.
Uvidím až přijde hlava Z WWW.MIGA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:59 Jack – Re: pouluss
Nebo slepit bridlici do L... ci za ni dat slepene Lko ze skla aby se mela o co opirat kdyz vyndas filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:45 Muž @ pancéřníček [164] – Re: pouluss
Atman má vývod úplně vespod,není problém ho i trochu zatlačit do molitanu(tak 2cm),takže ti vývod vychází 8cm pod hladinou pokud budeš mít hladinu 2 cm pod okraj nádrže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:41 pouluss – RE:pancéřníček
V návodě od bioakvacitu píšou, že vývod filtru má být alespoň 8-10cm pod hladinou aby nedocházelo k nadměrnému okysličování vody a tím vypuzování CO2, Písku chci v zadní partii 6cmm, bioakvacit délka 16cm + čerpací hlava a mé akva má hloubku pouze 30cm. Takže musím buď zahrabat filtr do písku nebo ho zaříznout což se mi nechce. Tak jsem vymejšlel to s tou břidlicí aby když ho filtr vytáhnu tak se mi nesesypalo dno, protože pak to tam nebudu moct sase dostat zpět. Ještě mě napadá to tam vlepit. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:18 Muž @ pancéřníček [164] – Re: pouluss
Nejlepší je zakrýt filtr rostlinama.
Když při čištění molitan vytáhneš,břidlice ti stejně spadne,protože na ní tlačí okolní dno a později i kořeny.Voda dnem sice cirkuluje,ale poloha molitanu na to žádný vliv nemá.Molitan bych posadil na dno a nechal zarůst ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:10 pouluss – Zakrytí části Biofiltru břidlicí- cirkulace vody?
Fotka k příspěvku Vadí pokud zakryji část filtru břidlicí a poté zasypu pískem (nechce se mi zahrabávat filtr přímo do písku kvůli nutnosti jeho čištění- jak bych ho vyndal písek se sesype a už ho tam po vyčištění nedostanu, tak bych ho obložil břidlicí a tu následně zasypal pískem, jde mi o to zda dnem také necirkuluje vlivem filtrace voda a pokud bych břidlici domáčkl až ke dnu tak jestli bych tuto cirkulaci nepřerušil a nedocházelo k zahnívání dna.
Pokud ano pak bych podsypal lehce i tu břidlici
Moc díky ahoj
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 21:32 Jack – Re: PPro
Tak nesmysl to neni... Fungovat to podle me bude.. (za predpokladu, ze oblazky budou dostatecne velke, aby umoznili vode proudit) Ale detrit se tam moc stahovat nejspis nebude... (pokud prepazka nebude perforovana) Ale jinak si myslim, ze na nasavani filtru je to dobra skrys:) A pri dodrzeni vyse uvedeneho by to melo i dobre fungovat...( je mozne, ze budes muset obcas kaminky v prepazce proprat, aby jsi umoznil prutok vody kdyz se zanesou vsim moznym..)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 21:31 PPro – Re: GP
Ta přepážka je tam al ei proto, aby se nemíchal normální substrát 2-4mm s oblázky (cca 1cm) kryjícími sání filtru. Jinak by mohlo dojít k postupnému slehávání a tím i ucpávání a snižování průtoku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 21:28 Muž @ GP [193] – Re: PPro
sice s timto moc zkusenosti nemam, ale nevypada to nerozumne. jen bych klidne vynechal tu prepazku. pokud tam budete mit hrubsi substrat, voda pujde cestou nejmensiho odporu...
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 20:57 PPro – Re: PPro
Nikdo se zkušenostmi neporadí zda to zní rozumně nebo je to úplný nesmysl?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 11:31 Jozko
Jeden externí filtr mám doma, dostačující na kapacitu 112 l, ale s vrtulkou jenom tak škube, nevíte co s ní může být ? jdou normálně ke fluvalu koupit náhradní díly ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 11:20 Jozko
Jaky externi filtr by jste mi doporučili ?



Mně je jedno z jakých to bude kamenů, spíše mám pořad před očima schránku z kamenů, vně bude molitan 10 x 10 x 15 cm s čerpadlem, to je vše .. ! :)





všem strašně děkuji za názory !!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 10:22 Těhňajs
Souhlasím s ancistrusem... Ale jestli stále chces mít ty lávové kameny tak ti v tom bránit nebudu.. Lávové kameny to je fakt nádhera to jen tak nikdo nemá.. Jestli chces tak bych ti mohl nabídnout ty lávové kameny co jsem odstranil ze svého akvárka. ale ten filtr bych doopravdy volil nejaky externí,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 10:05 Muž @ ancistrus [25] - Rostliny – Re: Jozko
Misto schranky na filtr, bych volil radeji vnejsi filtr. Pro 112 l nebude zase az tak drahy a jeste usetris v akvariu trochu mista palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 09:20 Jozko - Rostliny
3D tapetu jsem měl, ale jak jsem psal, prostor za ní mi připadá zbyteně volný, kdybych měl větší akvárium tak bych to neřešil ale při 112 l se biju o každý cm, mám cichlidy, čili teritoriální rybky a nějaké kameny bych tam chtěl dát a nalepit je na sebe a udělat z nich schovku jak pro tlamovce tak pro filtr, poradíš nějaké kameny, popř. nějakou jinou variantu ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 08:28 Těhňajs - Rostliny
Fotka k příspěvku Zdravím, musím varovat, že lávové kameny jsou docela ostré... Měl jsem z nich udělané pozadí akvárka.. a ať už to byly skaláry nebo terčovci.. všechny ryby byly o ně docela dost odřené... tak jsem došel k závěru a minulý týden jsem všechny lávové kameny otrhal a vyhodil... Budu nahrazovat 3d tapetou...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 07:15 Jozko - Rostliny – Filtr v kamenech.
Doteď mám v akváriu umělou stěnu, která mi ho rozděluje na dvě části, proto musím tuto stěnu odstranit. Nahradit bych jí chtěl nějakými kameny slepenými k sobě silikonovým lepidlem, filtr bych chtěl umístit dovnitř. Kameny budou nejspíše lávové, chtělbych aby mi vytvořily jakousi schránku pro filtr, myslíte že je to dobrý nápad? Nemá někdo z Vás něco podobného? Budu rád za každý Váš příspěvek. děkuji! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.02.2010 00:10 Muž @ PetrS [4]
Poradi mi nekdo, jakym zpusobem umistit vnitrni filtr (TETRATEC)za 3D pozadi? V komore bude dost uzavreny, ikdyz tam udelam dirky. Akva ma 120l. Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.01.2010 11:12 Muž @ xOB [71] - Cichlidy – Re: Jiřmond
Moc bych tomu neveril, zkus jakej obrovskej vztlak ma polystyren, takze i tu tabuli bude potreba nejak prichytit k zadni stene. Nejlepe silikonem, ale uz ho neni potreba tolik jako na prilepeni polystyrenu ke sklu. Staci nahore kousek a dole zaprit poradnym kamenem.
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.01.2010 17:06 Muž @ Jiřmond [16] – Pozadí na skle
Ještě by mě zajímala ohledně pozadí jedna (tedy jedna další z mnoha :-D ) věc a tou je jeho uchycení. Setkal jsem se i z možností, vlepit jej na samostatné sklo a takhle jej pak umístit do akvárka. Samozřejmě z čistě praktických důvodů se mi tato varianta velmi zamlouvá. Nicméně - to to samotné sklo zmírní vztlak polystyrenu na tolik, že stačí jej mít třeba šprajcnuté o vrchní kant a spodek by držela cca 10-ti centimetrová vrstva štěrku ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 23:51 Muž @ Jiřmond [16] – Re: vaclav
asi si myslel topítko nedávat do komory ;-) ...půjde pryč, je to fakt o "hubu"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 23:49 Muž @ Jiřmond [16] – Re: PPro
Díky za pomoc palec ...sání tedy nechám vystrčené před pozadím, výpusť taky v pohodě...takže pořešit topítko, tam voda prostě cirkulovat nebude hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 23:47 Usine – Re: Jiřmond
Já mám oka skoro 1 cm (perlinka) 2 mm máš zanesené hned. Sání a výpust by asi neměly být pod sebou ale trochu od sebe posunuté. Filtr do komory nedávej ale do akvária. Párkrát jsem o topení přišel když klesla hladina v komoře. Při výpadku čerpadla ti může začít klesat teplota v akváriu.
:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 23:29 PPro – Re: Jiřmond
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 22:10 Muž @ Jiřmond [16] – Re: Štěpán
Co se týče toho sání a výpustě, toto řešení jsem vyčetl (bohužel už nevím na kterém fóru a vláknu) jako výhodnější než to, co jsi popsal, za boha už si nevzpomenu na ty argumenty, musel bych to pohledat...nicméně bylo to trochu i to, co jsem chtěl tehda slyšet, páč jsem to chtěl mít vše v jednom rohu, myslím tím to sání s výpustí.

S tím topítkem jsem fakt na vážkách, je tam dost malý prostor a v podstatě nemá pořádně co tu ohřátou vodu odtamtud hnát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 22:00 Štěpán
Ssání a výpust tak blízko sebe ideální nejsou, lepší by byly na opačných stranách akvária.

Topítko nejlíp funguje, když je v akváriu trochu našikmo a teplá voda z něj stoupající neomývá horní část topítka s termostatem. Pokud je topítko v uzavřeném úzkém prostoru a proudí kolem něj voda, je lepší, když proudí shora dolů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 22:00 Muž @ Jiřmond [16] – Re: vaclav
je to proti hmyzu, oka mají 2mm, myslíš, že je to na prd?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 21:55 Usine – Re: Jiřmond
Síťka je nešikovná nesmí být moc jemná jinak se hned ucpe. Co tam máš za filtr? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.01.2010 21:55 Muž @ Jiřmond [16] – Re: Štěpán
pardón, to jsem nenapsal...vnější eheim 2213 bio plus, akva 264 litrů
Reklama
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 3

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno Přidat příspěvek • Zobrazeno 3594x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/12633-reseni-techniky-za-3d-pozadim