Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Řešení techniky za 3D pozadím

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Pozadí 

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Řešení techniky za 3D pozadím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 16:29 Miro29 Re: PT
Díky za reakci. Budu to sledovat jak se to chová a co voda dělá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 14:38 Muž RAP [1553] Re: PT
To opravdu netuším, nikdy jsem neměl pozadí uvnitř akvária. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 14:00 Muž PT [89] Re: RAP
Video pekne, ale opet jen totalni funglovka. Bylo by to zajimave videt trebas po roce provozu... kudma si voda najde cestu. Mne se ten napad moc libi, ale zajimalo by me, jak je to v praxi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 13:29 Muž RAP [1553] Re: PT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 13:23 Muž PT [89] Re: RAP
To je moc pekny filtr :) napad zajimavy
Akorat - ja teda osobne priznam ani externi filtr moc necistim, ale tohle je asi zcela neudrzovatelne, ne?
A opravdu ta voda proudi tou "dlouhou" cestou? Nenajde si nejakou cesticku spise nekde pobliz cerpadla?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.10.2020 11:32 Muž RAP [1553] Re: Miro29
Ty pásky biomolitanu tam jsou, aby tam ta voda nestála.
Za podobným pozadím se dá schovat filtrace a topení. ;-)
www.backtonature.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 11:27 Muž PT [89] Re: _ucx_
Tak zas tak dramaticky co se objemu tyce bych to nevidel. Staci se podivat sem rybicky.net/clanky/… ze podobnych plastickych pozadi je v akvariich dost - zasahujicich do akvaria samotneho. Co jsem to tak proklikal, tak bycaji vyplnene, bez takovehle dutiny. Urcite bych to dobre zabezpecil, aby se tam nedostaly ryby, ale neco si tam sve misto k zivotu urcite najde (voda je zivot)
jinak zkazeni vody bych se nebal, pokud to teda neutesnite 100% (napr obtahnutim silikonem). Difuze funguje, nejak se to urcite promicha.
Realne - proste bych to tam frknul, a uvidite :) Vytahnout to jde vzdy jednoduseji, nez to tam davat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2020 00:53 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Miro29
Chce tím říci, že zbytečně přicházíš o objem vody, prostor pro rostliny atd. Každá nádrž je prostě malá. Navíc hrozí, že se tam můžou nějak dostat ryby, zachytit se tam a následně uhynout. Nene, takové pozadí patří až za nádrž, tam pak nemusíš řešit žádné z uvedených problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2020 20:12 Miro29 Re: vlka
Jak to myslíte? :-) akvárko má hloubku 50 cm, zas tak viditelný úbytek mi to nepřipadá. Ale zpátky k otázce, jestli se mylně domnívám že ta voda za pozadím bude "stát" a bude jí potřeba nějak "honit" nebo ne. Mezera ode dna nebude, to vyplní štěrk. A po bocích pozadí je nalepený pásek biomolitanu od výroby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.10.2020 20:06 Muž vlka [3444] Re: Miro29
Já měl za to, že se za 3D pozadí nic nedává, vždyť AQ a hlavně sebe okrádáš o spoustu místa...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.10.2020 19:56 Miro29 – 3D pozadí a proudění vody
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím všechny.
Jakým způsobem máte vyřešené proudění vody za akvarijním pozadím? V nejširším místě má cca 13 cm, je členité, napevno přilepené k zadnímu sklu ale pochopitelně do vzniklé mezery nateče voda. Lámu si hlavu nad tím, jak docílit aby voda v těchto místech nestála, aby nějak nehnila atp. Poradíte? Díky pěkný večer všem.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.05.2018 06:37 Muž Miras [111]
tak jsem dodělal pozadí a včera napustil zkušebně vodu. Jako všechno je OK, ale tak jak některým, tak i mě se dostala voda "za". Normálně protekla zadem skrze polystyren... No mám to tedy nechat, bordel se tam nedostane - jen voda, ale aby to časem nesmrdělo nebo něco?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.04.2018 05:32 Muž JaV [22] Re: Miras
Ty dutiny a kanálky co byly vydlabané zezadu v polistirenu jsem objel dokola silikonem, aby byly utěsněné, ale voda se tam i tak dostala, ale jak říkám problémy to nedělalo, když jsem pozadí demontoval měl jsem z toho hrůzu, jak to budu muset řezat a páčit ven, ale stačilo trochu zabrat a komplet celé pozadí se krásně slouplo, tak nevím jestli jsem sklo při vlepování málo očistil, protože jsem opravdu čekal že tam bude držet pevněji.
Přeji ať se povede X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2018 19:42 Muž Miras [111] Re: JaV
máš to zajímavě řešené, díky za info :-) právě to řeším, jak to silikonovat vlastně za pozadím, v té komoře. A tedy pokud se tam dostane voda tak nebyl problém, tak aspoň něco.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.04.2018 19:33 Muž JaV [22] Re: Miras
V mé prezentaci, ve složce pozadí je pár fotek jak jsem to měl řešené já, byl jsem s tím spokojený ale chtěl jsem změnu tak jsem jej vyhodil.
Natřenou jsem měl jen pohledovou stranu a celé pozadí přilepené silikonem, voda se tam dostala ale nic špatného se nestalo voda nehnila nebo tak něco.
Nevím zda to bude vidět, ale hadice externího filtru vstupuje do díry v horní hraně pozadí a prochází do kanálu směrem do komory kde bylo topení a potom dírou nahoře přímo v této komoře ven do akvária a ještě jednou odbočkou směrem doprostřed délky akva.
Sání byla taková obrácená kapsa ve které byl sací koš, sálo to směrem odspodu a chyba byla že když jsem jej chtěl vyčistit musel jsem vytáhnout celou trubku i s košem směrem nahoru, chtělo to větší otvor zespodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2018 08:13 Muž Miras [111]
Zdar dobří lidé, dlouho jsem tu nebyl, tak si říkám, že nakouknu :-)

Chci zkusit udělat 3D pozadí, něco jednoduchého, návodů a fotek je dost a dost, ovšem nikde jsem pořádně neviděl jak máte řešené komory - hlavně nasávání ext. filtru. Pak je tady druhá věc, že nasávání ext. filtru klasicky umístěného v akva u dna dle mého bere víc "bordýlku" než schované někde za pozadím. No a neposlední věc, je pak tedy natřená a zadní stěna pozadí, kde je komora a umístěn filtr. koš a jak přilepit / oblepit tu komoru, aby se za pozadí nedostala voda?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2018 08:16 Muž Tomiino [43]
ahoj,
mam jeden takový dotaz. Mám nově zabudované 3D pozadí a chtěl bych nějaké vzduchování přidat,v šachtě je externí filtr nasávaní a výtok,dále filtrační hlava atman a biomolitan.....a zajímá mně, když dam vzduchovací kamínek do šachty kde jsou filtry pomůžu tím něčemu ?? když přidam hadičku na atman, vrací se voda hadičkou ven, protože v předu mam užší ten výtok, zaříznutý do pozadí.... nějaká rada ??

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2017 10:21 Muž Rejdy [0] - Afrika
Zdravim nechapu jednu vec a to jak mate schovanou techniku kdyz vyztuhy konci 5 cm od kraje aq a tam se nemuze nic vejit :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2015 14:03 Trollo – Topitko
Ahoj. Je mozne topitko umistit k sani vnejsiho filtru za 3D pozadi? Ohrata voda pojede pres filtr a vracet se bude zase ochlazena, ne? Nebo to bude bez problemu? Pokud bude topitko dostatecne silne, tak by se teplota v akvarku vyrovnala i navzdory nejake ztrate pres filtraci?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 12:07 stistko Re: NHKG
Přístupné by mělo být bezproblémů...hadice půjde normálně vytáhnout. Voda se tam dostane nejen vrchem, ale i po stranách přes ty síťky, protože za pozadím bude normálně voda. Síťky se budu snažit připevnit tak, aby se tam ryby nedostaly, ale asi 100% se tomu zabránit nedá. Jak to myslíš s tím topítkem? Voda se za pozadím bude držet pořád, takže jde spíš o to, aby nedocházelo zase zbytečně k ochlazování při průchodu tím vnějším filtrem TetraTec EX 700. Ale tam by snad ta tepelná ztráta neměla být tak velká...jinak nevím, kam ho jinam dát...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 11:38 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: stistko
Pokud to sání filtru bude dobře přístupné, aby šel snadno čistit předfiltr, tak to bude ok.
Problém může nastat, když se mřížka u sání filtru ucpe. Dostane se pak tam voda jinudy? Topitko na suchu praskne když topí okamžitě. A bál bych se těch sítěk proti vplutí. Pokud ke neuděláš perfektně, ryby se ti za pozadí dostanou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2015 10:57 stistko
Fotka k příspěvku Zdravím,
pořídil jsem z druhé ruky akvarium s 3D pozadím (plast, pryskyřice? nevím). Chtěl bych umístit techniku, tj. nasávání filtrace + topítko za pozadí, aby to nebylo "vytelené" před tím pozadí (když už ho teda mám). Jedná se o pozadí AE Amazonia. Dole je umístěn výřez (cca 2cm s mřížkou, za které bych umístil nasávací hadici s košíkem pro externí filtr TetraTec EX 700 a voda by zpět směřovala do akvária pomocí rozstřikovací rampy na druhé straně akvária. Pozadí má o něco menší rozměr než akvárium (na daných místech budou síťky proti vplutí ryb za pozadí). Myslíte, že to takhle bude fungovat bez problémů a dostatečně filtrovat? Druhý dotaz směřuje k umístění topítka, předpokládám, že jediná varianta je u nasávání do vnějšího filtru, tak aby se tam voda ohřívala a prošla rovnou filtrem zpět do akvária. Přikladám přibližný obrázek...
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2014 13:50 Muž Calvin [9]
Fotka k příspěvku Ačkoliv to možná zaznělo o pár příspěvků výše, stejně mi to nedá a chtěl bych se poradit, zda je umístění techniky na obrázku v pořádku či zda to nebude plnit daný účel adekvátním způsobem?..
Zatím teprve uvažuji, co přesně zakoupit. Nemám tudíž mimo jiné přesnou představu o přesném umístění otvorů v pozadí přímo z výroby. Nicméně:

1) bude takto cirkulovat voda optimálně (i za pozadím)?
2) bude distribuce CO2 z daného místa ideální nebo by se našlo vhodnější umístění difuzéru?
3) Je umístění topení v pořádku?

Otázka na vlastníky obdobného pozadí jako je např. toto - dekorace-do-akvarii.heureka.cz/…
-> jak ho nejvhodněji upevnit, aby nevyplavalo nebo aby ryby neplavaly za něj (přecejen, hledat každou mrtvou rybku za pozadím, kam nebude zrovna nejlepší přístup, tomu bych se raději vyhnul)? Silikon na boční+spodní hrany?

Díky předem za všechny postřehy/názory/rady!
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 10:39 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lukees
rybicky.net/forum/6711-vyroba-vlastniho-filtru
Prohlídni si tohle a podobná témata.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2012 00:19 Lukees
Fotka k příspěvku Zdravim,chtel sem se zeptat:?Vyrabim si take 3D pozadi a mam vnejsi filtr:http://www.vasezvire.cz/vybaveni-do-akvarii/2925-vnitrni-filtr-atman-professional-sif-700.html no a chtel sem se zeptat jak resit fitrraci vody?Docetl sem se zde ze nejakymy trubycemi?1 trubyci mam,ktera ve filtru prefiltruje vodu no a tou trubici to odvede ven,alenevim jak resit spodni prutok?Myslite ze mne bude stacit jen ten malej vyvod dole na filtru?A v pozadi sem to resil plastovym kulatym vetranim.Nebo nejake rady ci typy?Budu rad.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2011 13:20 Muž Dejmon [64] Re: maikiss
Také mám kupované 3D pozadí a řešil jsem otázku co a jak a postupně to dospělo až sem:
Pozadí mám od zadního skla v průměru 10cm, boční sítě odstraněné, sání mám za pozadím a výtok mám z boku na druhou stranu, aby docházelo k proudění. Na výpustnou stranu mám také nasazený reaktor CO2 ve tvaru zvonu. Jeho proud řídím ventilkem. Ryby, které se dostanou za pozadí se také dostanou sami ven(dříve to nešlo a musel jsem je odsud odlovit). To je výhoda zrušení těch bočních sítek na přidělání 3D pozadí. Doufám že ti to stačilo a neboj se, také jsem to upravoval za provozu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2011 14:57 Muž maikiss [4] – Technika za 3D pozadím
Má někdo skušenosti s umístěním topítka+sání filtru a CO2 za 3D pozadí. Pozadí má v sobě así 4 otvory ze síťkou. Má představa je že za 3D pozadí umístím CO2(turbo difuzer) + topení + sání filtru, výpust z filtru pustím před 3D pozadí a přes otvory v pozadí bude voda nasávat do filtru. Za pozadím se voda ohřeje a načerpá CO2 a přes filtr mi pujde do akvárka. Je to blbost, nezustane CO2 ve filtru?
akvarium 250l
3D pozadí podobné levnaakvaristika.cz/…
Diky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.02.2010 00:16 Muž pancéřníček [168] Re: GP
Těch 8cm vůbec není moc.Tryska na konci vývodu se nastaví na úhel 45° a hladina je celá v pohybu při optimálním průtoku:objem aq/hod.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:27 GP Re: pouluss
no ja sice sytim, ale vyvod filtru mam tak 3cm pod hladinou a namireny nahoru prave abych si pres noc ryby spis neotravil. tech 8cm mi prijde moc, aby se ta hladina vubec pohnula... necham to na vas, ale asi to nejak precenujete... a cerpadlo stejne asi nepojede na plno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:23 pouluss Re: JuraS
píšete "jinak ...ten atman..čerpací hlava má ve výbavě jen malý košíček..na tuhle aplikaci nevhodný..kus plastové trubky sahající do 2/3 výšky, navrtat hafem děr vrtákem aspoň 4 mm a nasadit to aby to sálo po celé vnější ploše a ne jen nahoře"

Právě k těm čerpacím hlavám Atman mají origo Biokostky ktere maji tu plastovou trubku, která se nasádí právě na ten košíček, dírky tam nějaké taky jsou.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 16:17 pouluss Re: GP
To info je přímo z návodu k Bioakvacitu č.1 pro použití čerp. hlav vše je od Atmanu.
cituji návod k té kostce:
ad 3. filtr instalujeme do rohu nádrže tak, aby výtok filtru byl alespoň 8-10cm pod hladinou. Zabráníme tak nadměrnému provzdušňování vody. Pokud filtr uvedené podmínce nevyhovuje a je příliš vysoký ..........atd
...........Převážná část filtračních zař. akvárium příliš agresivně prokysličuje. Je to způsobeno tím, že používané filtry mají:
1.hod. výkon podstatně převyšující objem akvária
2.vývod filtru je umístěn v úrovni hladiny, čímž se voda nadměrně prokysličuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 13:15 GP Re: pouluss
nejak jsem nepochopil to s tim ponorenim, platilo by to 1) pri pohonu vzduchem a vy pisete neco o atmanu, 2) je to zrejme max hloubka vyvodu aby platilo to vytlacovani co2. preci budete chtit vyvod v urovni nebo lehce pod urovni hladiny a to by pak nemel byt vubec zadny problem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 13:09 JuraS Re: opall
inovacím se meze nekladou..jde hlavně o to aby akva technika nevyplňovala větčinu prostoru akva a nehyzdila pohled do akva..naprosto šílené je uprostřed zadní stěny šikmo přilepený barevný ohřívač vody a v rohu nadměrně veliká kostka bioakvacitu a na ní nasazená hlava s výkonem 1000 a víc lt/hod a to celé v 80 lt. akva...když bude kostka akvacitu velká, čerpadlo pomalé a v akvu rovnováha pak čistit 1* za půl roku bude dostatečné..čistit až když průtok filtrem bude nedostačující při plném puštění motoru...jinak ...ten atman..čerpací hlava má ve výbavě jen malý košíček..na tuhle aplikaci nevhodný..kus plastové trubky sahající do 2/3 výšky, navrtat hafem děr vrtákem aspoň 4 mm a nasadit to aby to sálo po celé vnější ploše a ne jen nahoře...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 12:58 opall Re: pouluss
a co tak dat ten molitan horizontalne? nemusi byt iba kolmo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 00:27 pouluss Re: pancéřníček
hop hop Díky za info,
v Miga čekám ještě asi na 3 položky toho Atmana už také mají
Ještě jednou díky ráno vstávám v 5:00 tak se loučím ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 00:16 Muž pancéřníček [168] Re: pouluss
Nemusíš biomolitan zahrabávat,čerpací hlavu zatlačíš do toho molitanu,možná lépe řečeno jí zmáčkneš ten molitan.Ale když ho malinko zahrábneš,další cm k dobru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.02.2010 00:07 pouluss Re: pancéřníček
Pokud to tak pěkně vyjde (zatím nemám tu hlavu AT 200), nebo bude stačit zahrabnout 2 cm tak je to v pohodě hop ale když počítám 16cm Kostka +0cm(hlava AT200)+6cm dno + 8cm= 30 cm pak jedině -2cm zahrabat to není tak zlé (břidlici zřejmně ruším.2cm bych mohl i objetovat z té kostky.
Uvidím až přijde hlava Z WWW.MIGA
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:59 Jack Re: pouluss
Nebo slepit bridlici do L... ci za ni dat slepene Lko ze skla aby se mela o co opirat kdyz vyndas filtr...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:45 Muž pancéřníček [168] Re: pouluss
Atman má vývod úplně vespod,není problém ho i trochu zatlačit do molitanu(tak 2cm),takže ti vývod vychází 8cm pod hladinou pokud budeš mít hladinu 2 cm pod okraj nádrže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:41 pouluss Re: pancéřníček
V návodě od bioakvacitu píšou, že vývod filtru má být alespoň 8-10cm pod hladinou aby nedocházelo k nadměrnému okysličování vody a tím vypuzování CO2, Písku chci v zadní partii 6cmm, bioakvacit délka 16cm + čerpací hlava a mé akva má hloubku pouze 30cm. Takže musím buď zahrabat filtr do písku nebo ho zaříznout což se mi nechce. Tak jsem vymejšlel to s tou břidlicí aby když ho filtr vytáhnu tak se mi nesesypalo dno, protože pak to tam nebudu moct sase dostat zpět. Ještě mě napadá to tam vlepit. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:18 Muž pancéřníček [168] Re: pouluss
Nejlepší je zakrýt filtr rostlinama.
Když při čištění molitan vytáhneš,břidlice ti stejně spadne,protože na ní tlačí okolní dno a později i kořeny.Voda dnem sice cirkuluje,ale poloha molitanu na to žádný vliv nemá.Molitan bych posadil na dno a nechal zarůst ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.02.2010 23:10 pouluss – Zakrytí části Biofiltru břidlicí- cirkulace vody?
Fotka k příspěvku Vadí pokud zakryji část filtru břidlicí a poté zasypu pískem (nechce se mi zahrabávat filtr přímo do písku kvůli nutnosti jeho čištění- jak bych ho vyndal písek se sesype a už ho tam po vyčištění nedostanu, tak bych ho obložil břidlicí a tu následně zasypal pískem, jde mi o to zda dnem také necirkuluje vlivem filtrace voda a pokud bych břidlici domáčkl až ke dnu tak jestli bych tuto cirkulaci nepřerušil a nedocházelo k zahnívání dna.
Pokud ano pak bych podsypal lehce i tu břidlici
Moc díky ahoj
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 21:32 Jack Re: PPro
Tak nesmysl to neni... Fungovat to podle me bude.. (za predpokladu, ze oblazky budou dostatecne velke, aby umoznili vode proudit) Ale detrit se tam moc stahovat nejspis nebude... (pokud prepazka nebude perforovana) Ale jinak si myslim, ze na nasavani filtru je to dobra skrys:) A pri dodrzeni vyse uvedeneho by to melo i dobre fungovat...( je mozne, ze budes muset obcas kaminky v prepazce proprat, aby jsi umoznil prutok vody kdyz se zanesou vsim moznym..)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 21:31 PPro Re: GP
Ta přepážka je tam al ei proto, aby se nemíchal normální substrát 2-4mm s oblázky (cca 1cm) kryjícími sání filtru. Jinak by mohlo dojít k postupnému slehávání a tím i ucpávání a snižování průtoku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 21:28 GP Re: PPro
sice s timto moc zkusenosti nemam, ale nevypada to nerozumne. jen bych klidne vynechal tu prepazku. pokud tam budete mit hrubsi substrat, voda pujde cestou nejmensiho odporu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2010 00:08 PPro – Sání filtru
Fotka k příspěvku Budu si brzy nechávat stavět (konečně!) větší akvárko a samozřejmě chci aby vypadalo hezky. Filtr bude asi komorový, schovaný, nasávání plánuji ukrýt do 3D pozadí. Uvažoval jsem do jaké výšky ho dát a jak ho zamaskovat a napadlo mne toto řešení (příloha): Nasávání by bylo skrz dno, ale pouze skrz malou část dna (tak 10x10cm) oddělenou od zbytku dna přepážkou. Voda by tedy procházela pouze tou červenou částí (na obrázku), která by byla vyplněna malými oblázky (uvažuji tak o velikosti 1cm). Ty by byly ve stejné výšce vrstvy jako dno, takže by to z pohledu z vrchu nebylo příliš vidět, zvláště když by stejné oblázky byly i v písku kolem. Cílem je aby se stahoval do filtru i detrit. Oblázky by nekladly velký odpor protékající vodě, ale zárověň by nedovolily vplout do filtru rybám a když se sdo nich vcucne třeba list rostliny, tak je to neucpe. Přepážka nedovolí vodě proudit skrz písek, čímž se eliminují nevýhody půdního filtru.
Napadá Vás něco, proč by to nemělo fungovat nebo kde může být komplikace?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 10:22 Těhňajs Re: ancistrus
Souhlasím s ancistrusem... Ale jestli stále chces mít ty lávové kameny tak ti v tom bránit nebudu.. Lávové kameny to je fakt nádhera to jen tak nikdo nemá.. Jestli chces tak bych ti mohl nabídnout ty lávové kameny co jsem odstranil ze svého akvárka. ale ten filtr bych doopravdy volil nejaky externí,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 10:05 Muž ancistrus [25] - RostlinyRe: Jozko
Misto schranky na filtr, bych volil radeji vnejsi filtr. Pro 112 l nebude zase az tak drahy a jeste usetris v akvariu trochu mista palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2010 09:20 Jozko Re: Těhňajs
3D tapetu jsem měl, ale jak jsem psal, prostor za ní mi připadá zbyteně volný, kdybych měl větší akvárium tak bych to neřešil ale při 112 l se biju o každý cm, mám cichlidy, čili teritoriální rybky a nějaké kameny bych tam chtěl dát a nalepit je na sebe a udělat z nich schovku jak pro tlamovce tak pro filtr, poradíš nějaké kameny, popř. nějakou jinou variantu ? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2010 08:28 Těhňajs Re: Jozko
Fotka k příspěvku Zdravím, musím varovat, že lávové kameny jsou docela ostré... Měl jsem z nich udělané pozadí akvárka.. a ať už to byly skaláry nebo terčovci.. všechny ryby byly o ně docela dost odřené... tak jsem došel k závěru a minulý týden jsem všechny lávové kameny otrhal a vyhodil... Budu nahrazovat 3d tapetou...
 

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] 2 3

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 4193x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12633