Přihlásit se RYBICKY.NET »

CO2 set

NápovědaFórum » CO2 » Zkušenosti a rady 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
CO2 set
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BrodysRe: Ondřej47
A pak bych se toho setu co nejdříve zbavil....z vlastní zkušenosti palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondřej47 Re: Lojza007
Už jsem jim psal tak uvidím
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lojza007 Re: Ondřej47
Zkus se zeptat v Profiplants a Invitalu, oba ten set prodávají.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondřej47 Re: vlka
Hledal jsem náhradní díly a celkově všude, pokaždé mi to našlo jen gumičky nebo celek setu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: Ondřej47
Začal bych u výrobce a pak na netu search.seznam.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ondřej47 – Náhradní díl
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Zdravím, chtěl bych se zeptat zda jde někde sehnat to co je na obrázku, jedna se o co2 set s nočním vypinanim a bohužel mi prasklo to na co je nasazeny elektromagneticky ventil. Jde o set Aquario. Bohužel mi přes to syčí plyn.

Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: PajaA
Ta lahev určitě ale ta cena je za naplnění a linde je nehorázně drahý. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PajaA
Šla by použít i lahev od Linde? www.linde-gas.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 1965 Re: vlka
Ta sestava má nekvalitní plastový zpětný ventil .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: czjawa
Šel bych zvlášť do lahve a zvlášť do ,,zbytku,, např....
www.akvaristika-24.cz/…
www.hastex.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: czjawa
Dobrá je i náhradní lahev třeba i menší. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 1965 Re: czjawa
Bral bych Akvamex : lepší redukčák a el. ventil na 12 v není hlučnej a nehřeje se tak . Mám mohu posoudit .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - czjawa – Který koupit
Ahoj,
uvažuji o nákupu CO2 setu a rozmýšlím mezi Akvamex : www.akvamex.cz/… nebo Rotaj : www.rataj-spk.cz/….
Řízení přes pH controler, lahev 5kg
Které CO2 pořídit a proč?
Moc děkuji za každou pomoc.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: pluto84
Pokud je tohle céóčko vybaveno elektromagnetickym ventilem, tak ho klidně můžeš připojit ke spínacím hodinám.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pluto84 – DENNERLE Set Quantum s jednorázovou lahví
Ahoj, máte někdo zkušenost s DENNERLE Set Quantum s jednorázovou lahví ?
chci se zeptat, chtěl bych dávkovat pouze přes den, když akvárium svítí :-)
můžu ten set připojit k spínači hodin, aby se automaticky zaplnul a vypnul ?
nebo musím koupit Set Quantum s jednorázovou lahví 500g a nočním vypínáním ?
v čem je takový rozdíl ? na internetu není moc informací ....
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: gabinka632
Koukal jsem na tento: www.akvaristika-doubek.cz/… Nebo tento: www.profiplants.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - gabinka632 – Výběr CO2 setu
Ahoj, přemýšlím o koupi CO2 setu, poradíte mi prosím, někdo? Mám RIO 180, 150l čistý objem v akváriu a vybrala jsem si tento set www.rostlinna-akvaria.cz/… . Je 5l bomba akorát, nebo by mohla být i menší? Set je OK, nebo zvolit jiný a co dokoupit?
Vůbec se v tom nevyznám. stydim
Předem moc díky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jarovo Re: Ajsty
Ja osobne mám ten kde sa môže regulovať tlak - má to jednu výhodu - keď máš atomizér potrebuješ cca 3 bary, keď máš difuzor stačí podstatne menší tlak - tak si nastavíš taký tlak ako potrebuješ. Takže do budúcnosti by som kupoval ten s reguláciou.
ahoj nech sa darí palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajsty Re: Icestar
Ano mají oba ale na jednom se dá stelovat výstupní tlak a druhý má staly asi 2-3 bary..ten Aquario má rybicky.net/forum/264-co2stalej tak nevím kterej koupit
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Icestar Re: Ajsty
Redukční ventil mají oba, ne? Já zvolila ten druhý z důvodu, že jsem si vybrala místo difuzéru rovnou atomizér a k tomu je potřeba kovové, nikoliv plastové počitadlo bublin.
Jinak moc neporadím, co vybrat, co je lepší nebo horší, mám ten set týden ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajsty Re: vlka
Já to myslel tak jestli je lepší když si můžeš upravovat výstupní tlak pac ten jeden set má tlak konstantní asi na 3 barech.. A na druhým si ho můžeš upravovat podle sebe.. Jedinej rozdíl v těch setech je tenhle
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlka Re: pavelka
09.11.2018 23:52 nějaký „mruzo“ ve složce „redukční ventil“ má fotky demontovaného redučáku. Poptej se tam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Ajsty – Co2
Ahoj může někdo poradit zda je lepší set..
nebo www.rostlinna-akvaria.cz/…

Nebo www.rostlinna-akvaria.cz/… na druhým odkazů je redukční ventil s kterým se dá upravovat tlak ten první to nema
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: pavelka
Zřejmě ti odešla membrána už jsem jich měl několik ale tohle jsem ještě neviděn. Nevím třeba to stačí přetěsnit, než to rozdělat tak bych to zkusil reklamovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelka Re: Steag
to je to na co se ptám ... nikdy jsem nerozdělával a nevím co na mě vykoukne .. ani nevím proč to nejede když je to vpodstatě nový
 Reagovat na tento příspěvek 0  - SteagRe: pavelka
Otázka zní zda seženeš novou membránu ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pavelka – CO2 ventil
Fotka k příspěvku dravím všechny, mám koupený redukční ventil asi 3 měsíce, vše ok a teď najednou mi začal unikat plyn viz obrázek. Nevíte co může být příčinou?Můžu ho zkusit rozebrat? díky za všechny nápady a rady
přidávám svoji fotku, mám podobný ventil ...

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Miras
Ty to CO2 nepotřebuješ nebo jen minimum až budeš mít v akvárium prales budeš mluvit jinak. Jedna desetina a více je běžná v zarostlých nádržích přes den. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Miras Re: vaclav
Ne, nepoužívám CO2 kvůli udržení PH. ANO, rostlin je zatím méně, ale taky je akva založeno pár měsíců a jaké jsou odchylky nevím, ale je to tak pořád... Psal jsi, že budou rozdíly při vypínání velké, tak píšu, že u mě ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - rafi Re: Papik
Jo, ty sety z PP i RA jsou stejné. Mám jeden z PP a druhý z RA, myslím, že je kompletují v RA :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Iceman
Tak CO2 je na tom to nejlacinější. Skus to bez něho dokoupit ho můžeš vždycky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iceman Re: vaclav
Já právě stále váhám, jestli mám kupovat elektromag. ventil. Nejde mě o ušetření CO2, ale o ty výkyvy pH.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Papik Re: Prašan
Prijde mi, ze Profiplants maji stejne komponenty (i cenu) jako RA. Nebo ne? Premyslel jsem vyhledove o setu od RA, ale popisovany problem s jehlovym ventilem me nahlodal...
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav Re: Iceman
Tak Miras používá CO2 jen k udržení pH vody, rostlin je minimum tak mu to nemá co žrát a tak se to asi moc nehýbe. Druhá věc je jaká je chyba v měření. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Iceman Re: Miras
Já je mám i když bublám nonstop. Ráno 6.7, v poledne 7,1.
Jo a měřím laboratorním ph metrem kde jenom sonda stojí 9000 ;-) .
Kapičkový test od Rataj. A digi PH metrem.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Miras
Čím to měříš? :-)
vaclav napsal: Pokud CO2 vypneš bude stoupat PH a ty rozdíly mohou být dost velké. :-)

Na noc CO2 vypínám a jestli je rozdíl 0,1. Večer 6,8 a ráno 6,9.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: rafi,Xbourn
Tie ostatné sety čo dal linky,tak to je taká polsko-čínska zmes lacného tovaru.Tomu by som moc nedôveroval.
A popravde nedôverujem už ani ,,značkovým,, produktom ako Eheim.Všetko je to reklama a produkt za čo najmenšie výrobné náklady.Proste musíš trafiť dobrý kus i u značkového výrobcu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - rafi Re: Prašan
To je možné, že začne bzučet při zanesení, ale tohle není ten případ. Oba ACL ventily bzučely od začátku (nové a bzučely i po několika týdne používání), zkoušel jsem je taky pročistit (několikrát vypnout + zapnout, pročistit tlakem z lahve bez jehlového ventilu atd.).
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xbourn Re: vaclav
Ok díky mrknu na sety bez nočního vypínání.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Xbourn
Pokud CO2 vypneš bude stoupat PH a ty rozdíly mohou být dost velké. :-)
Kontrolér by byl super ,ale jsem limitován prostorem. Akvárko je průhledové a proto potřebuji malý CO2 set který dokážu položit do výsuvných dvířek v kuchyňské lince kterou ještě budu muset provrtat.Proč je podle tebe lepší koupit CO2 set bez nočního vypínání????
 Reagovat na tento příspěvek 0  - -Re: rafi
Elektromagnetický ventil začne bzučať ak je zanesený.Často sa tak stane práve pri zapínaní kedy sa nedostane do požadovanej polohy.Pár krát sa to pritrafilo i mne.Rýchla pomoc: Niekoľko krát vypnúť a zapnúť. ;-)
Rozmysli se ještě jestli z nočním vypínáním nebo bez něj. Podle mě je lepší jet nonstop nebo když už magnet ventil tak řízený kontrolérem a ne přes spínačky. :-)
Dík za info .CO2 set od profiplants je super(parádní rozměr) což potřebuju,ale nikde jsem se nedočetl o zpětném ventilu ,který asi nebude součástí tohoto setu.
Může být v jakékoliv poloze. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Xbourn – Co2 sety
Díky za odpovědi ,ale mám ještě jeden dotaz.Může tlaková lahev být položená ve skoro vodorovné poloze????????Nemám totiž jinou možnost .
 Reagovat na tento příspěvek 1  - rafi Re: Xbourn
Zkušenosti mám jen se sety z RA (ten první odkaz, provozuji dva tyto sety). Set je ok, jen u obou byly stejné nedostatky:
- jehlový ventil se špatně seřizuje, pokud chceš málo CO2 - třeba bublina za 2-4 vteřiny se dosahuje těžko, ventily propouštěly pořád příliš mnoho CO2 a o úplněm zavření se nedá mluvit. Dá se to zvládnout s kombinačkama, ale je prostě špatně. Vyměnil jsem jehlové ventily za Camozzi od jiného dodavatele a ty fungují v pohodě
- elektromagenický ventil od ACL bzučí (bzučí cívka), ale zase to není nic, co by nešlo doma dořešit

Pokud vyřešíš/smíříš se s uvedenými nedostatky, tak je dobře fungující set za slušnou cenu. Třeba to u mně byly špatné sety, ale chyby se na obou projevily stejné, byly kupovány v rozmezí několika měsíců, na špatně fungující jehlový ventil si stěžoval někdo v diskusi na RA a o bzučícím elmag ventilu píšou na RA taky (že prý za pár týdnů bzučet přestane... z praxe: nepřestane, pokud si ho neupravíš).
Vyzkoušejte

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 11

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 13343x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12538?od=20