Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Terčovec - bílé táhnoucí se výkaly

 

NápovědaFórum » Nemoci  

Přejít na předchozí stránku 4 Přejít na další stránku   1  
Terčovec - bílé táhnoucí se výkaly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 14:21 JuraS Re: zelvik58
nové rybičky nepřidávám..spíš vyhazuju ty co se přemnoží...gupky..kytek taky habakuk..a když nové kyti tak na půl hoďky do hypermangánu..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 13:32 Žena zelvik58 [22] - SumciRe: JuraS
Nová rybička,kytička přidej inkubační dobu a máš to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 12:19 JuraS
Vysvětlete mi někdo jak se do akvária takový potvory dostanou...krmím granulemi, sušeným..tam bych usuzoval spíš na plísně ale máme doma takový sucho, že tomu nevěřím..krmím mraženým..vlastním i kupovaným..netuším na kolik mrazí standardní kombinace mrazák+ lednička když má každé svůj motor a okruh..mražené kupuji v obchodě a je to aquamaster..nevěřím tomu, že by si neuhlídal kvalitu..a vlastní jsem namíchal z krevetích tyčinek, mraženého file, špenátu, mraženého hovězího srdce a mořského koktejlu s česnekem..všechno kvalita pro lidskou stravu..kde bych tam vzal nějakou tasemnici, bičíkovce, nezmary, pijavice a další potvory..do hrnce dám kuře a ať to dělám jak to dělám bůček z toho nevyrobím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2009 11:08 Muž sportsmen [62] Re: tatrovka
Koukám, že s akváriem máš samé starosti. Nevzdávej to, snad se to společně s odborníky tedy na netu podaří nějak zvládnout. K té léčbě Flagellolem. Postup jsi dodržela správně, jen se ještě doporučuje před započetím léčby akvárium důkladně odklalit, protože jakékoliv množství odpadních látek snižuje účinek léčiva. Proto je důležité mít akvárium, než se začne s léčbou, co nejlépe odkalené. Pokud se opravdu jedná o vnitřní parazity (bičíkovce) měl by Flagellol určitě zabrat. I když jsou zde na stránkách i lidé (např. Pepis) kterým Flagellol podle jejich slov nezabral a to i přes to že dodrželi postup léčby. Dále, jak už ti tu lidé radili, by bylo opravdu vhodné, udělat kvalitní fotky, nebo i video a přidat ho sem a nebo do prezentace tvé nádrže protože pak se daleko lépe a přesněji můžeme bavit. Půjčit si třeba lepší foťák od znamých, kamarádů atd. Snad se to podaří zvládnout. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.11.2009 19:24 Žena tatrovka [8] – bez úspěchu
takže po přeléčení Flagellolem žádné změny. ti co žrali žerou dál, ti co nežrali nežerou...

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 22:15 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Romy
Ty se budeš divit až se tu jednou vytasí s pětadvaceticentimetrovým novým druhem Symphysodon Hanykingus smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.11.2009 21:58 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Bob66
Bob66 napsal:...chovné páry v cca 10cm a byly velmi plodné a úspěšné... Takže že jsou ryby výstavní kousci ještě nezaručuje že budou plodné a úspěšné na chov a naopak
To by bylo sousto pro Hanykinga...s jeho přísnou selekcí... :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 19:00 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: Dahak
Samozřejmně že takové ryby mohou mít nedefektní potomstvo, už u dost chovatelů jsem viděl chovné páry v cca 10cm a byly velmi plodné a úspěšné, naopak výstavní kusy byly málo plodné a nevyplatily se na chov X-) Takže že jsou ryby výstavní kousci ještě nezaručuje že budou plodné a úspěšné na chov a naopak ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 18:54 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: tatrovka
Ten postup máš správně, ale ještě musíš dát správnou dávku léčiva a pokud máš hodně zarostlou nádrž tak o trochu víc než je psáno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   19.11.2009 16:40 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Kolco
Jsem stejného názoru,dost záleží na tom,v jaké fázi je nemoc podchycena a vyléčena.Čím déle je ryba nakažená,tím je větší rozsah napadení vnitřních orgánů a následné vstřebávání látek.To si myslím na růst ryb vliv má.
Každý,kdo chová terčovce se samozřejmě s vnitřními parazity setkal a nejspíš i každému nějaká ryba odešla,nejsem vyjímkou.Jde o to,naučit se správně rozeznat prvotní příznaky a být si jimi jistý,pak už jen stačí přeléčit a je klid.Ve fázi,když už ryba nežere,je to buď a nebo,ale většinou je pozdě a vnitřnosti ryb jsou,,na kaši".
Toto je stále podceňovaná věc a proto se,i když už jsou terčovci dost domestikovaní,všude píše,že nepatří do rukou začátečníků.
Je to jen vina chovatele,protože terčovec je ryba,která dává dostatečně dlouho na vědomí,že jí něco je.Včas neodhalil napadení.První příznak je třepení výkalů a ztráta barvy,plachost a stranění se hejna,pak to už pokračuje rychleji.

Myslím si,že není důvod se domnívat,že by zachráněný pár měl defektní potomstvo,to je záležitost genetická,ale nejsem genetik,je to jen má domněnka.Pokud tělo funguje jak má,nedoroste sice rodič,ale s vývinem jiker to asi moc společného nemá.Mnohokrát jsem viděl pár ve velikosti 9-11 cm,a potomci dorostli při správné péči kolem 14-15 cm,takže i malí rodiče mohou mít vzrostlé potomky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 16:18 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: Kolco
Podle mých zkušeností nikoliv.Mám tu taky takový čtyři "přeléčence" a jejich velikost v necelých dvou letech je jen 11cm.Pokud je ryba ve stavu kdy už odmítá krmivo a je následně vyléčena už z ní nikdy pravděpodobně nebude výstavní kousek, ale možná má někdo jiný zkušenosti.
Zajímalo by mě jestli taková ryba má šanci mít normální nedefektní potomstvo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 11:36 Muž Kolco [57]
Poslouchejte kolegové,domníváte se, že i když se podaří tyhle mladé a malé ryby vyléčit,že se to na nich neprojeví a budou schopny dorůst do své standartní velikosti ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.11.2009 08:49 Žena tatrovka [8] Re: Bob66
a můžu se zeptat, jakej je správnej postup při léčení tím flagellolem? já jsem to tam frkla, vyndala filtr, zapla vzduchování, nekrmila a po třech dnech vyměnila 75% vody. to bylo celý, nebo se má dělat ještě něco jiného?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 23:42 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: tatrovka
Po léčbě na parazity je důležité nekrmit srdcem !!!,ostatním obezřetně,eSHa už byla vysvětlena jako nesmysl... palec
A pravdu má i Bob66 s následnou invazí žabrohlístů,ale tady bych byl opatrný s léčbou,určitě bych neléčil hned po týdnu od Flagellolu.Dávat léčivo na léčivo není dobrý nápad,a týden je krátká doba.Ryby potřebují klid,vzpamatovat se,a Tremazol vyžaduje kůru 3x po 3 dnech,a to by asi byl na ryby už sakra záběr.Pokud by napadení žabrohlísty nebylo nějak tragické,nechal bych vzpamatovat ryby a obnovit co nejvíce jejich vlastní imunitu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 23:19 Muž Bob66 [2103] - CichlidyRe: tatrovka
Jen bych dodal že po léčbě na střevní parazity se doporučuje krmit jen suchým krmivem celý měsíc X-) Tu eSHu tam určitě nelej to je naprostá h......a tone Entizol občas zabere a občas ne, pokud se to do konce týdne nezlepší tak bych přeléčil ještě jednou Flagellolem a opravdu dodržet celý léčebný postup ;-) Při napadení střevními parazity se mohou přidat i žábrohlísty, po léčbě Flagellolem bych týden počkal a potom je při přetrvávajících příznacích přeléčil ještě Tremazolem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 21:23 Žena tatrovka [8] Re: Dahak
oki, ted jsem tam hodinu seděla a fotila a jeden z velkých asi bude v pohodě, začátek výkalu měl bílý průhledný, ale konec už byl takovej jak má bejt. hned se mi zlepšila trochu nálada.ovšem ten nejmenší co nebaští už nějakou dobu, tak zrychleně dýchá u hladiny, myslím že ráno bude pitva :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 19:42 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: tatrovka
Dva tři dny to nech zklidnit a hlavně nekrm tím masem.Dej jim něco sušenýho jen když budou žebrat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 19:38 Žena tatrovka [8] Re: Dahak
léčbu jsem ukončila v neděli, kdy jsem vyměnila 75% vody a dala do filtru aktivní uhlí. mno uvidím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 19:21 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: tatrovka
To je těžký takhle radit jen z toho co jsi napsala.Radu na dlouhý bílý výkaly jsi dostala a pokud jsi u Flagellolu dodržela postup a opravdu to jsou střevní paraziti tak by to mělo zabrat.Nevím kdy jsi ukončila léčbu ale je možný že to bude ještě chvilku trvat než se daj ryby dohromady.Přece jen mít prolezlý střeva tímhle prevítem to nadělá pořádnou paseku.
Eshu jim tam nelej ta je na plísně a podobný věci se střevním parazitem nic nenadělá.To je jako léčit prasečí chřipku paralenem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 19:02 Žena tatrovka [8] Re: Dahak
Jak jsem řekla, žere jen jeden a ten jen maso, sušený vůbec.Myslím že podle fotek se nic nepozná. mají normální barvu, tmavě červený oči, ploutvičky taky v pohodě. žádný fleky nebo něco
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 18:46 Muž Dahak [425] - CichlidyRe: tatrovka
Krmit teď masem kdy máš ryby zamořený střevním parazitem je nezlob se na mě ale hloupost.Je možný že jsou na tom tvoje ryby už tak mizerně, že je už nelze vyléčit ale to bohužel přes net jde zjistit jen velmi špatně.Nebyla by nějaká kvalitnější detailní fotka na nemocnou rybu?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 18:40 Žena tatrovka [8] Re: Matalan
Ted mi jeden chovatel poradil nějakej přípravek z polska, hodně drahej, prej mi ho sám přijede nadávkovat. nejsem si ale jistá, jestli to tak chci. ještě zkusím tu eshu a pak asi vzdám boj. z 6ti rybek žere jen jedna a ta žere jen maso. na sušený mi kašlou, chtěla jsem si vypěstovat artémii, ale bublám už třetí den a nic, takže mám asi špatnou směs... už fakt nevím
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 18:38 Žena tatrovka [8] Re: JuraS
Pořídila jsem si reverzní osmozu a s tím to docela dost padlo, ale mám jí už dlouho
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 15:14 Matalan Re: JuraS
Měl jsem podobnej problém, shodné příznaky i průběh nemoci, poradili mi léčit entizolem a po pár dnech lekla další ryba. Asi po dvou týdnech marného hledání mezi příznaky a léčivy jsem se nasral a dal tam normální dávku Exitu od Eshy, hned druhý den byly ryby o poznání čilejší, do tří dnů jakoby nemoc vůbec nebyla. Podle letáku se dá kombinovat s Esha 2000, tak pokud nikdo nic lepšího nevymyslí, zkusil bych toto.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 11:47 JuraS Re: tatrovka
V prezentaci u akva máš vypsán rapidní pokles celkové tvrdosti..jak jsi toho dosáhla ? může i toto být šokovka pro ryby..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2009 11:32 Žena tatrovka [8]
Tak bohužel vypadá to že ani jedna léčba nezabrala. Dál nebaští, dál se schovávají, někteří mají dál bílé výkaly.. :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 18:29 Muž pepis [15] - CichlidyRe: Miras
říká se do 5 minut a je to asi lepší, je s tím problém pokud směs rybám nechutná moc, radši krmit míň a naučit je z ruky, ti slabší se nažerou zedna, lepší to dát na dvě místa od sebe, já odsávám vyjimečně, protože jim teď chutná, ale do 10 minut by to mohlo stačit, mě se nic nelíhlo když jsem odsával do 10 minut, ale nechci doporučovat nepodložené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 16:47 Muž Miras [111] Re: pepis
jestli to dobře chápu Pepčo, tak srdce které nesežerou do cca. 10 minut ihned odsát ne :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 16:40 Muž pepis [15] - CichlidyRe: JuraS
Odsávat, odsávat, odsávat, do 5 minut, vyhnete se tasemnici nejspíš, neodsání masa do 5-10 minut způsobuje rozšíření mezihostitelů a tak je to dokola, jako na běžícím páse, pokud mají ryby vitaminy, antioxidanty a čerstvou vodu, minimální stres, tak se nemoci obloukem vyhýbají, ovšem není to pravidlem, je to jen návod na zdravé a vitální ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 15:41 JuraS Re: Romy
To kolik jich je vím taká a proto jsem se ptal...někde jsem četl a snad i v manuálu, že kdo krmí hovězním srdcem trvale ten do akva terčovcům URČITĚ zavleče tasemnici...snad to bylo někde u tremazolu...nevěřím ani tomu, že kupované zamražené směsi a nebo jednohruhy jsou zamořené nemocemi...i když vím o jedné várce instalace windows xp které prodávali i s tehdy aktuálním virem...chybička se jistě může vloudit ale tvrdit, že krmit zmraženou potravou je vyvraždí by byla chyba..ono nevhodné skladování sušeného může v krabici rozvinout pořádnou plíseň co může být škodlivá i člověku..já krmím mraženýma ostošest..vlastním i kupovaným..a zatím se mi raby jen chvilku otírali o kytky, tak jsem jim včera nakapal eshu2000 a když to nezabere tak si prostě budou muset pomoct sami..matka příroda je určitě nějakým obranným mechanizmem vybavila...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2009 11:39 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: JuraS
Není tasemnice,jako tasemnice(Cestoda). ;-)
Tasemnic je na 5000 druhů,ta v rybách není totožná s tou,co je v krávě.Jejich rozmnožování obecně,je složité,mají i několik vývojových cyklů,a i několik mezihostitelů.U ryb to jsou mezihostiteli živé patentky,nitěnky apod.Nemyslím,že je tasemnice u ryb častým jevem oproti vnitřním parazitům,nebo jiným nemocem.
A co jsem byl poučen,tak v srdci by larvy tasemnice být neměly,pouze v normálních svalových tkáních,nebo v játrech.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.11.2009 10:25 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Pepik
Zdají se ti snad moje názory špatné,nebo zavádějící?Docela bych stál o vysvětlení...

Když tu dáváš někomu rady,tak kompletní,machře... :) ,při léčbě Chloraminem T je nejdůležitější zvednout hodnotu pH nad 7,5,protože při nižším pH se do vody začne uvolňovat chlór,ktarý ryby zabije,ale to zcela jistě víš... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   12.11.2009 09:50 JuraS Re: Pepik
Jaká je pravděpodobnost v dnešní době kdy se kontroluje veterinářem každé zabité zvíře určené k snědku že bude srdce krávy obsahovat vajíčka tasemnice ? Jak je to možné, že tasemnice v krávě má délku několika metru, tloušťku prstu by v terčovci měla mít pár decimetrů a tloušťku jako niť ? Může vajíčko tasemnice přežít rozsekání na mlýnku po zmražení, proplach hypermangánem, smíchání s česnekem a zase zmražení ? Teoreticky můžu dostat malarii i ebolu ale to neznamená, že budu kvůli tomu propadat šílenství a nechávat se proti nim očkovat...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 09:19 Muž Miras [111] Re: tatrovka
takže předpokládám když píšeš i krevety takže je to společná nádrž a máš tam asi i další ryby? ptám se jen, že mě to asi jednou taky čeká, tak zbírám zkušenosti ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.11.2009 06:42 Žena tatrovka [8]
takže včera večer v osm hodin přidán Flagellol, nakonec jsem si pro něj byla v praze, voda má luxusní zelenou barvu, krevety nějak oživly, terčovci poschovávaní kde to jen jde. Filtr běží mimo akvárko, připravila jsem filt z aktivního uhlí, abych po výměně 75% vody, což by mělo být v sobotu, projela vodu přes filtr na zbytky léčiva potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.11.2009 01:40 Pepik Re: Romy a Johns
Naopak pouze mikroskopicke vysetreni ma smysl,jinak je to hadani z koule....
to furt slysim,tyhle ryby odesli a tyhle to nevydrzeli,ale to je nesmysl,vzdy existuje duvod,cili pricina a nekdy i reseni..
jde hlavne o to brzo podat lek a drzet ryby behem lecby v ciste vode...ja osobne kdyz zjistim nemocny chov,dam ryby hned do noveho leciciho akvaria a obden ty ryby prehazuju do cisty vody a noveho akvaria s lecivem a teprve pak ma leceni nejaky smysl...pokud nadavkujete lecivo do akvaria a ty ryby tam nechate 4 dni a jeste krmite,tak sice lecite nemoc,ale ryby otravujete,takze oslabeny uz z ty nemoci a priotraveny "lekama" umiraj stejne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2009 23:52 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Johns
Na toto ti tady těžko někdo poradí,spíš se lidé řídí příznaky,než mikroskopickým vyšetřením...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 21:45 Muž Johns [30] - Cichlidy
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,lidi mám tu pro vás jedny pokusy pod mikroskopem.Jedná se o 1cm terče(jeho žábry) příznaky tmavé tělo,červené až rudé zbarvení žaber.Svítící přes skřele.Na konci apatické plavání.Vše ukazuje na žaberní červy (žábrohlísty) jen jsem chtěl vědět váš názor. ahoj

PS: takové ty černé tečky se pod mikroskopem hejbaly 200x zvětšení
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 16:53 Žena darka [520] Re: tatrovka
Krevetám(japonikám) ani neónkám Flagellol neublížil, e-shop Akvarista mi ho po telef. prosbě a domluvě sehnal(nebyl skladem ;-) ) a dodal do 2 dnů, jinak více tady rybicky.net/forum/1491 . Hodně zdaru při léčbě ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 16:21 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: tatrovka
Flagellol mají jak Pet centra,tak se dá objednat na internetu,stejně tak Pet centra mají krmení od Aquamasteru,nicméně z Rakovníka do Chýně,kde Aquamaster je,je to nějakých 45 km.To se při větším množství ,a nebo když se ještě někdo přidá,určitě vyplatí.Nikdy jsem neměl problém tam něco koupit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 14:13 Žena tatrovka [8] Re: Romy
z akvamastru jsem to taky chtěla brát, ale pán nějak nebyl ochotnej se domluvit, kdy tam můžeme přijdet pro pár balení.Teď jsem přijela z města a nikde tu ten flagellol nemají :-( asi budu muset zajet do pragy sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2009 13:08 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: Miras
Flubenol seženeš jen na veterině,a ještě ne všude.Nemusíš mít strach,že by někomu ublížil,naopak,třeba u sumcovitých,kteří na vnitřní parazity také trpí,se preventivní přeléčení také spíše doporučuje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 12:07 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: Romy
V tom máš pravdu...Pořád laboruji s nějakou směsí,ale ještě jsem se k tomu nedokopal..A to mi už Bob poslal návod...Zatím to praktikuji takhle..Mám aspon i při takovéto aplikaci jistotu,že se k nim něco dostane.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 12:03 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: vladislav
To ano,ale zbytečně moc se ho rozptýlí do vody,já nechávám nasáknout krmení.A v trávícím traktu je účinnější. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 11:50 Muž vladislav [106] - CichlidyRe: tatrovka
Fishtamín stačí přidat do vody...Já to dělám po každé výměně vody a je to v pohodě..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 11:47 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: tatrovka
Ošéfovat si to klidně můžeš,také jsem to tak dělával a i napsal... www.akvarista.cz/… Já beru patentky a ostatní od Kudrny(Aquamaster),a nemůžu si stěžovat.Fishtamin ani nepoznají,vždyť jím zakapeš krmení...
S Mirem jsem mluvil minulý týden,nic neříkal,tak nevím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 11:28 Žena tatrovka [8] Re: Romy
já už těm kupovaným mraženým nějak nevěřím.raději bych si ji ošéfovala nějakým způsobem sama, fishtamín jim moc nejede,tak nevim. Zkusím teda ten flagellol a uvidím. nevíš co se děje s miro03, volám mu, píšu maily a nic.. :-( chtěla jsem si k němu zajet pro pár prcků a pro krmení a nemůžu ho dohnat
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 11:27 Majky Re: Romy
tak obyčajne hlisty :( najčastejšie živou potravou sa to prenaša :( tiež som to pred dvoma tyždnami liečil u Black Molly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 11:19 Muž Romy [1822] - CichlidyRe: tatrovka
Eheim 2215 je slušná volba. palec Jinak žábronožku nemusíš vymýšlet,stačí koupit mraženou,k tomu třeba korety,mysis,černé larvy,apod.Uděláš si z toho směs i se srdcem,občas prokápneš Fishtaminem a můžeš krmit.Čím víc druhů krmení,tím lépe.Obměnit můžeš prakticky čímkoliv a časem si zvyknou na všechno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2009 11:08 Žena tatrovka [8] Re: Romy
dobře, tak dneska vyměním vodu, filtr nechám běhat v jednom sudu, do nějž budu postupně přilévat odstátou vodu, kterou po těch 3 dnech frknu do akvárka. koupila jsem novej externí filtr eheim 2215, nevím jestli to je v profilu změněný. krmila jsem směsí discus plus, pak dvě vločkový pro terčovce, jedno s česnekem, jedno bez, a doma nastrouhaný srdce s česnekem. Každé krmení během dne měli něco jiného. zkusím tedy vymyslet nějak tu žábronožku a krmila bych tím

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [4] 5

Zpět na obsah sekce Nemoci • Zobrazeno 12080x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12395-tercovec-bile-tahnouci-se-vykaly?od=151