Co je to za kámen?
.. práve že moc nechcem, aspoň sa to zväčša uvádza ako nevhodné, a "Tanganiku" v 15L akva zakladať neplánujem
už som si aj vygooglil odpoveď - je to zrejme dolomitický vápenec...:/
na akva.sk som ale v jednom z komentárov čítal..že kamene ktoré používa Amano Takashi v aquascape akváriách tiež môžu obsahovať vápenec?? no neviem nakoľko je to presná informácia, neviete niekto kde také kamene zohnať poprípade im podobné ??
Proč by to použitelné nebylo? Pokud chcete v akváriu vápencové kameny.
dnes som ich vzal asi 5ks keď som šiel domov zo školy.. nie zrovna z prírody ale..,boli pri nových bytovkách spolu s inými (žulami atď..) kamene mi prišli celkom dekoratívne a v octe šumia iba čiastočne niektoré miesta (niektoré žily a na povrchu je asi usadený vápenec miestami)
všetkých 5 sa teraz kúpe v kýbliku s octom..
už sa stalo, mali by byť teda "bezpečné"...škoda len že niesú tmavšie..sám som zvedavý na výsledok s ich použitím..kocka sa mi už lepí :
Proč v poháry? Vezmu kámen a trošku na něj kápnu=).
jasne, musím ich trocha "oprášiť" najskôr a potom pár menších vyskúšam v pohári..,
ďakujem, to znie jasne a stručne ;)
1 24.11.2009 22:32 1trebor – Re: fantuomas
je
..ahoj, mohol by to byť lávový kameň?? teda podla predajcu by mal, ale ja sa radšej spýtam, ak je tu nejaký znalec ;) krasový kameň - vápenec, by to byť nemal, tie som mal doma dávno a boli iné pokiaľ si dobre pamätám..
Starší reakce
Uplne vsude. Zalezi, jake se ti libi.
Ještě mám otázku, kde se dají najít nějaké zajímavé kameny?
Tos nasel v prirode nekde u nas, nebo je neznameho puvodu?
Je to nejaka usazenina, prorostla kremenem. Prvne se usadila a pak se nejakym zpusobem dostala do kontaktu s horkym magmatem a pak ji pretvorila voda. Nejaka bridlice, prachovec? Pomohlo by, kdybys rekl odkud je, jestli to vis.
Do akvária vhodný je.
Zdravím zapálené akvaristy
potřeboval bych radu. Co je to za kámen? Je vhodný do akvária?
Starší reakce
Mam v akva uplne stejne kameny.Je jich vice druhu, nektere jsou jemnozrne a kresne syte cervene. Otec mi je privezl ze severu Ruska. Myslim si, ze ta cervena barva muze byt zpusobena vetsim obsahem zeleza. V te oblasti se tezi zelezna ruda. Dale od mista vzniku se dostaly s ledovcem a pak kamionem ke me do akvarka. Ten placak nahore je piskovec, taky krasne cerveny.
Jak nějaká žula (hodně nadneseně), takže
.
Zdravím, chtěl bych dát do akvária kameny na přiložené fotce, chci se zeptat jestli se dá podle fotky určit, zda jsou v pohodě. Maji rozměr tak kolem 10 cm, takže do octové lázně je dát nemůžu, aspoň jsem je polil octem a žádná reakce. Ptám se pro jistotu, kdyby na těch kamenech náhodou někdo poznal něco špatného
.
Starší reakce
ne ne svor to neni neleskne se to jenom blbi svetlo pri foteni, zvetrali? tak to hodne
je to z blizkosti Ružina su na nom aj znamky hrdze a chytato trocha ruku kdyz ponem projdu
No ja nevim, me to pripadne spis jako jilovec, velice nekvalitni bridlice. Ale poznavani sutru mi nikdy moc neslo, i kdyz jsem je drzel v ruce. A podle fotky uz vubec ne.
Oni tyhlety metamorfovane usazeniny maji moc mezistupnu, a asi jen odbornik pri blizsim zkoumani urci, cemu je to bliz.
Mozna i svor, ale podle prvniho obrazku hodne zvetraly.
Dat to do akva bych se v zadnem pripade nebal, ale stipat na tenke platky na pozadi by se mi moc tohle nechtelo.
Břidlic nejsou jen 2 druhy, ale tohleto je určitě svor. Máme ho pod zahradou celej kamenolom, staí jen trochu hlouběji zajet rýčem
Nezapomeň, že jsou 2 druhy břidlice. Ale možná se mýlím.
Oba 2 vypadají na břidlici.
dekuji mal sem pochybnosti
tohleto je břidlica
jeste jeden obr.
nejsem si jisty ci to je bridlica nebo neco jine a vlastne ci to je vhodne do akva , stiepe sa na tenke platky mm
Starší reakce
1:U nas bu to mohl byt zvetraly nebo vodou vymlety cedic, ten je ovsem tmavsi.
2: Podobne kameny jsem videl v Chorvatsku, jizne od Makarske. Byl to velmi mekky piskovec, ktery chorvati pri stavbe pobreznich cest vyvazeli do vody.(tak jako vsechnu stavebni sut, cihly, tvarnice, kachlicky) a za par let si tyto kameny cesti akvaristi vozi dom a zdobi jimi sva akvarka.
3: Drcene lavove kameny(takze zase cedic)
4: POLYSTYRENOVA IMITACe
Tak jsem prohrabal net a zjistil jsem vic o tech sutrech. Vyrobce tech kamenu nebo dodavatel je forma ADA (Aqua design Amano).
Podobný kameny má máma pro svý bonsae s bulharských hor. Původně jsem si je chtěla dát do akva místo kořene a narazila jsem na velký odpor
Podle mě ale můžou být z jakékoliv části světa. Z nějakých hor, kde probíhá zvětrávání horniny. U nás v Čechách bys určitě našel podobné. Nemyslím složením horniny, ale vzhledem
. Nejsem geolog, takže neřeknu přesně kde, ale určitě u nás v Republice bude víc takových míst
. Dávám jenom takový typ, spíš hádám - okolí Nové Paky, České středohoří, Bořeň (to je vlastně součást českého středohoří), Křivoklátsko? (nejsem si jistá, jestli tam neni hlavně písek). Pokud je tu nějaký geolog, tak ať mě kdyžtak opraví...
V Dolomitech by se taky nejspíš našly, nebo na takových těch čínských ostrůvcích, co to jsou jenom takový kamenný sloupy vystupující z moře...
Jó, na akvaportálu je toho opravdu hodně :o) Ten pan Šifalda, to musí bejt hrozně pilnej a šikovnej člověk... Furt píše nějaký články, vymejšlí akvaristický vtipy a hlavně fotí nádherný fotky :o) Nechápu, jak to všechno stíhá :o) Jestli von to všechno jenom odněkud nekopíruje... No nic, zpátky ke kamenům :o) ...
Taky si rikam. Nasel jsem to na akvaportal.cz
Presneji ten obrazek pochazi odtud
www.akvaportal.cz/… Tam tomu rikaj Ohko stones.
Tak to by mě taky zajímalo. A ještě kde se dají sehnat ...
Protože až já tohle jednou seženu ... tak to se teda budou dít věci
...
Ahoj, muzete prosim napsat co je tohle za kameny? Vypadaji zajimave. Diky
Starší reakce
Jestli je to lehky, tak bych to tipla na uhli. I to tak vypada. To se taky dava do akvarka, tak by to vadit nemelo.
Štajger by řekl že to je uhli, ne?
Tak to je fajn vždycky se hodí mít kus silnice v akvárku
Připomíná mi to kus asfaltové silnice
. Jinak jestli to je těžký, tak to může být třeba magnetit atd.. Nebál bych se toho..
0 30.03.2009 18:26 callito – kámen
Prosím,neví někdo co to je za kámen?Přivezla sem si to z břehu řeky (bystřice pod Hostýnem).A nerada bych aby to páchalo nějakouu škodu v akvárku...Je to dost lehký..tak nevim
Břidlice - Jílovec 4:1, takže asi břidlice. Díky, kameny jsem vyvařil a už jsou v akváriu
Jílovec
.
To je jako břidlice zelená.Dá se použít.
Je to břidlice. Ta se v akváriích na dekorace používá běžně.
Asi nejaká bridlica,nie je to vápenec,takže nevidím problém
Zdravím. Dnes jsem si přinesl z vycházky nějací kameni
. Můžete mi prosím podle fotky říct, co je to zač a jestli je můžu použít v akváriu bez toho, aby páchaly nějaký divoký změny v chemismu vody? Díky
Starší reakce
Já si myslím že to bude pískovec, rula vypadá jinak.
Přidat reakci
1 ...... ...... [8] 9
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 11121x