Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Cichlidka Ramirezova - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.05.2016 00:15 Muž PaYoch [134] Re: MonterMonty
Dneska jsem právě přeměřil vodu, všechno by mělo být OK, tak to tedy nechám být. Co se týče jiker - neoplodněné bělají, oplodněné hnědnou?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 23:53 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: PaYoch
Já v takových případech ani něvětral (měl jsem sólo akvo jen na ně)at maj rodičové klid , tak pokud nemáš nijak přerybněno akvo dobře funguje , o ty dva dny než se to má vykulit, se nic nepotentuje, vono uvidíš už po 24 hodinách jak si jikry stojí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.05.2016 23:29 Muž PaYoch [134]
Ahoj přátelé - před týdnem jsem koupil ramky, včera jsem pozoroval samičku, jak hloubí dolík v písku a dneska se vytřely. Pozítří je plánovaná pravidelná údržba akva (výměna vody, odkalení, čištění skel) - otázka zní: mám ji dělat? Předpokládám, že z toho výtěru asi moc nebude, ryby jsou mladé... Nebo jen "vyvětrat" a nechat ryby a jikry zatím v klidu a počkat, jak se to dál vyvine?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.11.2015 10:24 JoKa Re: wdenda
Spíš to dá na ten šutr pod topítkem... Teď brání celý ten roh, kde je náhodou topítko... ;-)

Edit: a nebo to na poslední chvíli položí úplně někde jinde. To se taky stává často...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 09:57 Žena wdenda [14] Re: roy
Bylo mi zvláštní že je to topení. Všude píšou kameny popřípadě norky a ona si vybrala něco svislého a ne vodorovného.
Ale Děkuju, snad tam něco brzy bude :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.11.2015 01:19 Muž roy [18] Re: wdenda
No napriklad podla toho kladielka ako pises. Miesto uz ma teda vybrane a asi aj ocistene, tak ho brani a samca nahana aby jej pomahal, alebo uz je pripravena na akt :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.10.2015 20:19 Žena wdenda [14] – Tření
Fotka k příspěvku Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat jak poznat blížící se tření Cichlidky Ramirézové? Moje samička neustále brání topení, občas se přidá i sameček. Samička má růžové a o něco tlusčí bříško. Samce občas taky nahání ale ten zdrha.
Možná je jen až moc teritoriální, ale dole mezi ploutvemi má výrazné to kladélko, tak pevně doufám a věřím, že něco bude a jestli jo, tak že to nesežerou :)
Předem děkuji za případnou pomoc :)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   16.06.2015 16:22 -
Mne sa vytierali v spleti rastlín na koreň.Štrk som mal hrubý a plochý kameň žiadny.Majú radi ako bolo napísané miesta kde majú pokoj a kde sa môžu nerušene starať o potomstvo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.06.2015 06:17 Sergej Re: vasa1234
Podle mě nepotřebují žádnou jeskyni, když jsem jim dával plátky břidlice na různá místa tak se stejně vytřeli tam kde se to líbilo jim, ale většinou to bylo spíš někde v hustším porostu nebo u zadního skla. Prostě tam kde měly klid.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2015 05:52 Muž vasa1234 [20] Re: Sergej
Ja mam hrubší sterk, tam si dulek nevyhrabou. Je dobré umístit desticku aby to měli zároveň jako ukryt. Do rohu za kytku, pod kořen, nebo jim kryt udelat. Uříznout tmavou petku,aby zbylo dno a cca 10-15 cm delky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2015 01:46 Sergej Re: vasa1234
Mě se ramky vytírají do písečného důlku co vyhrabou i když tam měli na dně kus břidlice ale myslím že když to na ně přijde tak si vyberou jakýkoliv vhodný podklad - kámen,květináč,kořen,břidlici,list a možná i holé sklo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2015 22:07 Muž vasa1234 [20] Re: havelto
Nejlepší je do společného akva dat hliněnou desticku (staci rozbity květináč, nebo kousek kachlicky) připravit si nádrž, zatím bez vody,staci 10l. A už jen počkat na vyter. Pak prepustit vodu, vzduchovaci kamínek před desku s jikrama, acriflavin a čekat na vykuleni. Osvědčilo se mi namichat akva vodu s destilkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2015 18:21 Muž havelto [0] – vytíračka
Dobrý den, měla bych dotaz ohledně vytíračky pro ramky. Jakou by měla mít minimální velikost? Zařízení předpokládám topítko, filtr nějakou rostlinu jako úkryt a keramickou mističku s pískem. Je nutné mít nad vytíračkou osvětlení? Ještě jsem se chtěla zeptat, zda je úplná blbost udělat ji z plastového úložného boxu? Mockrát děkuji za rady :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.12.2014 09:53 RAP Re: Designer
Jirko tvůj příspěvek ten můj nezpochybňuje, naopak spíš ho rozvádí. I prostředí má svůj vliv na chování rodičů i potěru.
Navíc u mého příspěvku mělo být napsané dlouhodobě odchovávané. Neschopnost péče o výtěr se neprojeví hned v další generaci, ale třeba až za 4,5 nebo 10 generací.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.12.2014 12:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: RAP
Napisu neco kacirskeho, spis uvahu. Kdyz odchovas ryby bez rodicu, i tak se muze stat, ze ackoli ty ryby nikdy nezazily peci rodicu, stejne se nektere pary z takovych odchovu o poter postarat dokazi. Ze maji ryby z akvarii oproti prirode odlisne socialni chovani, to je zpusobeno prostredim a casto nemoznosti videt chovani dospelych kusu, ale i tak mnoho z principu chovani dospelych ryb zustava i u izolovanych kusu, musi to byt zkratka dano ve velke mire geneticky, ty informace musi nekde byt, totez jen tak samo u kusu, ktere od jikry dospelou rybu nevidely, nevznikne.

Cerstve rozplavana rybicka, ma za sebou par dni vyvoje, jeji mozek je uzlicek reflexu, tezko po nem chtit, aby tak slozite socialni chovani bral vubec v potaz. Predpokladam, ze jde spis o geneticky zakodovane instrukce, co ma to stvorenicko delat, aby bylo schopne vyrust, asi jako male dite, kdyz ma saci reflex (ono vic nepotrebuje, technicky vzato, ma proste jen jakysi bootloader se zakladni funkcnosti).

Nechci uplne zpochybnit to co pises, to si nedovolim, na to nemam dost znalosti, ale uvazuji o tom, zda tohle nezpusobujeme jinak, treba prostredim, protoze napriklad odstranujeme potrebu se mit vic na pozoru, pac malokdo z nas chova ryby tak, ze se vzajemne lovi, takove druhy proste k sobe nedavame. A starsi ryba neni zase tak jednoduchy organismus, aby nesbirala zkusenosti, takze nepoznala nikdy nebezpeci, pak neni ani placha kdyz se krmi, a vlastne nektere v prirode bezne vznikle vazby v mozku ohledne chovani, ani nikdy nevzniknou, nepotrebuje je.

Nerikam, ze musim mit pravdu, jsme na foru, tak jsem si dovolil napsat, co si o tom myslim. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.12.2014 19:18 RAP Re: Designer
Designer napsal: Ony se Ti Ramky jen tak samy neodchovaji. ........... Kdyz vidis samici rybicky.net/atlasryb/cichlidka_pestra , jak se stara o mlade, a ze je uhaji i ve spolecenskem akvariu, Ramky jsou proti tomu jako rodice vetsinou dost laxni.
To je právě problém umělých odchovů. Takto odchované rybky se později neumí řádně starat o svůj vlastní výtěr.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 17:36 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: regeditka
Ony se Ti Ramky jen tak samy neodchovaji. Mne se sice odchovaly skoro samy, ale to jsem jikry sebral a dal do 200l akvaria po zabehu, kde se objevil nejaky plankton, a tak mely i zive krmeni a bezpeci, pricemz i tak z toho bylo jen par rybicek, nemel jsem na to vhodnou vodu, je tvrdsi nez by bylo fajn. Ramky nebyvaji vzorni rodice. Videl jsem jak samice prekladala nerozplavane mlade, samec ji pomahal, ale tak, ze uz nic nevyplivl. Kdyz se jim neco i jen malinko nezda, sezerou to pred rozplavanim, a pritom kdyz rodice nejsou, rybicky se normalne rozplavou, nebo aspon nejake, co voda dovoli.

Kdyz vidis samici rybicky.net/atlasryb/cichlidka_pestra , jak se stara o mlade, a ze je uhaji i ve spolecenskem akvariu, Ramky jsou proti tomu jako rodice vetsinou dost laxni.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 12:01 Žena regeditka [0] - MiniakváriaRe: Designer
Opět velmi děkuji, cením si rad a zkušeností. Rybky nemáme na kšeft, bohužel je pak otázkou, co s potomstvem, kdyby se náhodou zadařilo. Mně se to tvé potomstvo líbí velmi, jsou to krásné zdravé rybky, že jsou to míšenci mi nevadí ani maličko. Rybky máme pro radost :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 09:48 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: regeditka
Ve 120l a pri rozumnem usporadani muzes mit v akvariu 2 pary, vic uz muze byt problem, a ani vic samic bych nedoporucoval, zkousel jsem, vzdycky nektera trpi ustrky od ostatnich.

Mozna by se to dalo resit mnohem vice kusy, proste tech Ramek mit vyrazne vic, ze by se pak socialni vztahy nemohly az tak vyvinout na urovni dusledneho hajeni teritorii, ale to jsem ja osobne nezkousel. Nicmene muzes Ramky kombinovat s parem jinych malych cichlidek, mimo treni se vzajemne s mnoha jinymi druhy budou tvarit, jak kdyby tam ani zadna ryba nebyla, nezajimaji se o sebe. Ovsem s citem, 120l neni az tak moc.

Pri dvou parech bude s velkou pravdepodobnosti jeden par silnejsi a bude mit vetsi cast akvaria, druhy si bude hajit spis nejaky vic zarostly lesik. Pri stejne silnych samcich to obcas muze byt mazec, obcas si mohou i prohodit samice a i teritoria, ale nic si neudelaji, kdyz maji kam po prohranem souboji zmizet. Otrepou se a za chvili zase "zlobi" :-) .

Ruzne barevne a tvarove varianty v jednom akvariu problem nejsou, ale pak se Ti bude stavat tohle: rybicky.net/fotogalerie.php… Zbarveni mezi sebou neresi, je jim jak se zda uplne fuk.

Mne osobne se muj odchov libil: rybicky.net/fotogalerie.php… , jenze si muzes vsimnout, ze to neni originalni zbarveni. Otec byl kasickeho zbarveni, matka "blue sky yellow head", a tohle je vysledek. Neco se zlepsilo, neco je zase horsi, std. Ramky to nejsou ani nahodou, a tak nekomu se libily, nekdo si temer odplivl. Otec byl vetsi kus, tyhle Ramky byly po nem mohutne, vlastne jeste mohutnejsi nez on. Mel kratke prvni paprsky hretni ploutve, to mela tahle ryba zase po mame. Pro sebe, zadny problem, co se komu libi, at si chova, ale pustit takove "krizence" mezi lidi, mi prijde trosku nezodpovedne, pak v jedne prodejni nadrzi plave vsechno mozne, co si ktera ryba z geneticke vybavy vybrala, a je to cele vlastne o nicem.

Dnes uz je nechovam, nemel jsem na to nervy. Mas paradni zdrave ryby (nebo aspon to tak pro sebe beres, ze jsou paradni), a najednou je zle. Staras se jak umis, piplas to, mas z toho radost, a pak onemocni jedna a uz to jede. I o tomhle jsou Ramky. Dokud je vsechno O.K., vypada to jako ryba vhodna i pro zacatecnika, ale jak prijde problem, i dlouholetemu akvaristovi zacnou vypadavat vlasy hruzou - a ze jsem dost proplesately... V podstate casto trpi stejnymi vecmi jako tercovci, jenze tercovec to vydrzi vyrazne dele, Ramka odejde mnohem rychleji, neni cas vubec vahat, chvile zavahani a leceni uz nefunguje.

O Ramkach rikam, ze jsou to tercovci pro lidi, kteri nemaji vetsi akvarium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 08:36 Žena regeditka [0] - MiniakváriaRe: Designer
Takže podle ploutviček se nedá 100% určit, takže počkat na zabarvení bříška, to se prý vybarvuje, když je samička připravena ke tření :-) to že budou opravdu long fin jsem moc nevěřila, myslela jsem, že je to jen prodejní trik :-) Ještě se chci prosím zeptat, zda je možno chovat více variet v jednom akváriu, pokud tomu bude samozřejmě akvárium přizpůsobeno, aby měl každý pár dostatečně velké teritorium :-) moc děkuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2014 20:27 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: Designer
no , jsou ty Ramky nevyspitatelné , a to byly samice které si navzájem zřejmě z žárlivosti, tři tejdny předtím žraly jikry ,když se s nimi samec vytřel :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.12.2014 20:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MonterMonty
A to jeste ani samice nemusi hlidat sve vlastni jikry. Jedna mi nakladla jikry, pak se stejnym samcem druha, tu prvni samec od jiker vyhnal a hlidal sam, tak ta prvni samice vyhnala tu druhou samici a hlidala jeji jikry. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.12.2014 20:13 Muž MonterMonty [2431] - AmerikaRe: regeditka
Vono , ani tím že najdeš nakladené jikry se nemůžeš zcela bezpečně řídit že jde o pár , u mě hlídaly dvě samice jednu snůšku a to opravdu ukázkově , po tom co jim odešel smec , kdyby nešlo o přirozenou formu kde je celkem snadné rozeznat pohlaví , tak bych asi začal líhnout žábronožku smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.12.2014 20:02 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: regeditka
To byly plne dospele samice, s jistotou, obe kladly jikry, ale to nemuzes ke svym rybam prirovnavat s ohledem na ploutve, ty Tve maji vyslechtene vetsi ploutve, tam se podle ploutvi nejak jiste orientovat nemuzes.

A dokonce z ruznych chovu muzes videt Ramky s ruzne vysokymi prvnimi paprsky hrbetnich ploutvi. Mel jsem samce, ktery byl pekne rostly, ale prvni paprsky hrbetni ploutve mel dokonce nizsi, nez samice z jineho chovu. To co vsechno muzes u Ramek videt, vznikalo ruznymi snahami o slechteni, ale take i naslednym krizenim ruznych chovu ci dokonce barevnych variant. U pokud mozno prirozene zbarvenych Ramek poznat samce od samice je vetsinou minimalni problem, ale uz i u nich jsem sem daval fotku, na ktere je samec, ale nikdo to nehadal. Obcas to neni u mladych ryb snadne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2014 15:05 Žena regeditka [0] - MiniakváriaRe: Designer
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Opravdu moc děkuji za odpověď, rybky právě bedlivě pozorujeme, aby se když tak předešlo možným soubojům, kéž by ale uměly mluvit :-) Jen se prosím zeptám, rybky na fotce "i holky se umí poprat" (mimochodem nádherné rybky) už jsou teda dospělé, nebo alespoň starší kusy - ptám se kvůli hřbetním ploutvičkám ? Jestli ano, tak máme teda se vší pravděpodobností 2 samce tone jedna z našich rybek viz foto, ale obě mají tu hřbetní ploutev tvarovanou stejně, druhá je ještě prcek, ploutvička se ale vyvíjí hodně podobně. Co se krevetek týče, jsme si toho vědomi, ale úkrytů je opravdu docela hodně, krevetek je tam zatím pořád stejný počet ... že se populace nezvýší je naopak dobré - máme 3 plná nana Sakurek, množí se jako králíci :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2014 13:04 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: regeditka
A k tem krevetkam, pocitej se ztratami, ne-li vyhubenim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.12.2014 13:00 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: regeditka
Dva stejne silni samci, to vypada asi takhle:
rybicky.net/fotogalerie.php…
rybicky.net/fotogalerie.php…
ale umi to i dve samice:
rybicky.net/fotogalerie.php…

U zlatych (ono i zlatych je vic variant s drobnymi odlisnostmi) mivaji dospele samice ruzove brisko, jak to vidis na fotce:
rybicky.net/fotogalerie.php…

Dva stejne silni samci moc kolem sebe netanci, ani se nanatrasaji, stoji proti sobe a vahave popojizdeji dopredu proti sobe. Kdyz to nestaci, az pak se do sebe pusti, coz skonci tim, ze jeden druheho zazene. U zhruba stejne silnych samcu muze byt druhy den situace opacna, teritoria se ruzne zvetsuji a zmensuji, nekdy i prohodi. Vernost samcu a samic je u techto ryb nulova, samice bere nejlepsiho samce jakeho muze mit, samec bere vsechno na co ma. Vyrazne slabsi samec mizi silnejsimu z dohledu, schova se, coz sice casem muze vest k jeho ustvani, ale jeste jsem nevidel, ze by v rozumne velkem akvariu, kde se je kam schovat doslo k ublizeni ve smyslu zabiti. I nejaka ta ranka je spis vyjimecna. Zkratka samec Ti druheho hned nezabije, slabsi se schova, ale muze ho casem ustvat.

Pokud se ryby natrasaji, bude to par. Natreseni je bud vystrazny signal, ze nekdo mimo druh leze do teritoria s jikrami (je to signal, po jehoz neuposlechnuti nasleduje raketovy vypad), nebo jsou to signaly mezi parem, vcetne ruznych sikmych poloh na par sekund (coz ale muze byt i u samcu, ze sikmo stoji proti sobe, ale ten rozdil je znat, je to u nich z oci do oci).

Pozoruj sve ryby, casem je zacnes chapat ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2014 11:46 Žena regeditka [0] - Miniakvária
Zdravím všechny chovatele, pořídili jsme 2 ramirézky gold, u prcků bohužel nebylo poznat pohlaví, ale vypadá to, že by se nakonec mohlo jednat o samičku a samečka. Rybky se krásně vybarvují. Měla bych však dotaz k chování při páření, námluvách. Plavou téměř pořád u sebe, čas od času se mi zdá, že spolu jakoby "tančí" - jedna rybka je téměř strnulá (občas vydrží i několik sekund bez pohybu hlavou dolů), druhá se nakrucuje, mává ocasní ploutvičkou a plave kolem (podobné chování jsem vypozorovala i u párečku bojovnic). Občas se ale docela silně chytnou pusinkami, jako při líbání X-) , ale vypadá to spíš na souboj nebo se koušou. Kdyby se do sebe rybky pustily nebo si neseděly, probíhá to podobně nebo se jedná opravdu o námluvy? Jde mi o to, aby se stihly případně oddělit, než dojde k nejhoršímu. Akvárium je 120 l, silně zarostlé a je v něm jen pár otíků, razborek a krevetek. Všem děkuji za případnou odpověď či postřehy :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 07:35 R Muž romant [27987] Re: miloš
Cyklopem krmit můžeš, ale až trochu povyrostou a do začátku na rozkrmení je nejlepší živá artémie, podívej se do příslušnýho vlákna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.03.2014 07:21 Muž Supator [-1] - kančík červenohrdlý,akara potoční
zdravím.rozmnožili se mi v akvariu cichlidy ramirez a nevím čím to mám krmit,popřípadě za jak dlouho je mám odlovit od rodičů.mám mražený cyklop tím to můžu krmit?díky za radu
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.10.2013 10:18 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prasan
"cimz nerikam, ze nekdo lepsi nez ja to nedokaze"

Takze gratulace, umis vic ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 23:18 - Re: Designer
Designer napsal:Ony Ramky potrebuji slusne a stabilni parametry vody, jinak snadno onemocni a male akvarko nikdy moc stabilitou neoplyva, nove uz vubec ne, a staci neco neuhlidat a nebo neco nedomyslet...

Ramky v tak malem akvariu, to jsem proste nezvladl a za sebe nedoporucuji, cimz nerikam, ze nekdo lepsi nez ja to nedokaze. Mozna jsem mel jen smulu, ale to si nemyslim, spis jsem jim v tak malo vode nedokazal doprat co potrebuji.


Ramky mám i v malej 20L pre okrasu.Samozrejme sa ím tam moc množiť nechce, ale nechorľavejú a rastú si tam do krásy.
Ramirezky v podstate až tak citlivé zas nie sú.Najčastejšia chyba pri ramkách je prekrmovanie.Sekundárne znehodnotená voda,kedy často potom trpia na kadejaké vredy a rýchlo hynú.

Moje i v tej 20L mini nádržke sú bez problémov už niekoľko rokov.A to sa všade udáva,vraj krátkoveké(max 4 roky) :-)
Vytierali sa mi i v 45L nádrži,no bohu žiaľ tam to nikdy popri ancíkoch a kotúľkach samec neustrážil.Vždy to bolo na tak neprístupnom mieste,že ak by som znášku chcel vybrať von musel by som zdemolovať 80% akvárka a rastlín.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 23:10 - Re: MichoCZ
Ramky k odchovu vôbec nepotrebujú vodu z RO.Odchoval som i pri 600us.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 19:16 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
To se může klidně stát. Teď mám pár ve 112 litrech s těma krvavkama a vypadá celkem spokojeně. Ale ty krvavky jsou divočáci a i asi 6cm samec si je nezpracuje moc. Občas ho proženou spíš oni. Ale samice si moc nevšímají. Zajímavé je to u krmení. Nikdy nežerou oba pohromadě. Napřed žere třeba samička, pak se ztratí a příjde samec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 18:50 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Ja to taky tak chtel, ze samotne Ramky v 54l... ale napriste si to rozmyslim. Ony Ramky potrebuji slusne a stabilni parametry vody, jinak snadno onemocni a male akvarko nikdy moc stabilitou neoplyva, nove uz vubec ne, a staci neco neuhlidat a nebo neco nedomyslet...

Ramky v tak malem akvariu, to jsem proste nezvladl a za sebe nedoporucuji, cimz nerikam, ze nekdo lepsi nez ja to nedokaze. Mozna jsem mel jen smulu, ale to si nemyslim, spis jsem jim v tak malo vode nedokazal doprat co potrebuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 18:37 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Já osmózu mám, protože ji používáme v laboratoři, ale kvůli tetrám teď dávám vodovodní (17-18°NdH) aby po přendání do měkké vody z osmózy a drobném přitvrdění a okyselení začalo tření. Zatím bezvýsledně :-( Samozřejmě ramky bych rád rozmnožil, ale spíš až se uvolní nějaké 40-60 litrů, tak jim udělám čistě druhévé akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 17:58 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
No ted me Ramky bydli ve 200l.

Sanci mas, kdyz jim ty jikry vezmes. Jako jikry to jeste nejak uhlidaji, ale po rozplavani pochybuju. Navic tim ze jim to vezmes se pri nejake jejich neshode nestane, ze to sezerou, mne to casto bastil samec. Muzes to i risknout a vzit jim to az druhy den, kdy uz je sance plesniveni jiker nizsi, kdyz uz je rodice pulku casu do kuleni opecovavali. Jen musis mit stesti, ze Ti to neprsknou primo na pisek, chce to jim dat k dispozici sutriky a nebo listy, ktere jim budou vyhovovat, idealne trosku v rostlinach, ale zase ne moc, vzdycky si u mne vybiraly sutrik (ted list Echinodoru lezici primo na pisku) tak nejak napul schovany.

Chce to mekci vodu, ja mam na tohle dost tvrdou, takze i ty 4ks ktere jsem odchoval (a ted se par z nich trel), jsou spise velkym stestim nez cimkoli jinym. Nekdo mi tady radil dat jikry do destovky, jenze to v panelaku taky neni uplne snadne (chytat dest), takze casem poridim reverzku, i kdyz ani nevim, jestli to pro mne ma vubec vyznam (fakt je to jen hobby).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 17:43 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Zmátlo mě, že jsi měl fotky ramek s jikrama u té 54 litrů. Mě se teď ramky krásně vybarvili a možná by něco chtěli zkusit, ale mají k sobě přes dvacet krvavek a to nebude fungovat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 17:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: MichoCZ
Stacilo se podivat do prezentace, ted 24. Jestli se tim ptas na nejakou sanci na preziti poteru, klidne Te uklidnim, bude to s temihle "PidiPiranami" cista nula :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 17:18 Muž MichoCZ [891] - AmerikaRe: Designer
Kolik těch fantomů tam máš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2013 13:03 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Designer
Tak hlasim, ze od generace ke generaci jsem u Ramek v kalendari napocital 113 dni.

Myslim tim, ze byly nakladeny jikry a ted nakladly jikry ryby vykulene z tech predchozich jiker. Pochopitelne jde o velice mlade a male ryby, o velikosti okolo 3cm. Jikry nakladly vcera vecer, jeste ted dopoledne se vzorne obe ryby staraly. Necekam ze z toho neco bude, necham to svemu osudu, ale je super videt, jak si zjednaly poradek v akvariu, maloktery Fantom cerny (akvarium je jen s Ramkami a Fantomy) se vubec opovazi priblizit, a kdyz, je rychle zahnan.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2013 16:14 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Pohlavni dospelost
Tak jestli mi ty me cudlicky nakladou jikry, tak od nakladeni jiker k okamziku, kdy to co z tech jiker je klade vlastni jikry, neuplyne ani cele 4 mesice. A chystaji se na to tedy neprehlednutelne :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2013 23:26 Muž tercovec5 [257] - AmerikaRe: sperman
tak vezmi slabou lampičko,nasměruj ji ke hladině,artemka se za světlem stáhne a potěr se nakrmí.Jinak hledej problém ve vývojové vodě,něco tam neladí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2013 20:49 sperman
Pludek se mi rozplaval ale drzi se porat u hladiny je to normalni? Tezko pak muze prijimat potravu ne?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 21:34 DREDRA
Žábra je žábra...tomu může jen máloco konkurovat ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 16:19 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: sperman
Udelal jsem pokus, Ramkam jsem sebral jikry, a soupl je i s korenem do dost cerstve zalozeneho akvarka. Takze podminky opravdu nic moc, vcetne nevhodne tvrde vody, jen ji bylo dost, 200l akvarko. Rozplavalo se jich jen neco kolem 20ks.

Zkousel jsem je krmit JBL NobilFluid, jenze jen 2x denne, coz je jiste malo, a navic si nejsem ani jist, zda to pro ne bylo vhodne. Odchoval jsem, a stale mam, 4 krasne kousky. Nicmene si myslim, ze to nebylo zasluhou toho krmiva, ale tim, ze v tom akvariu se po zalozeni objevilo hodne ruzneho planktonu, ktery jsem mozna tim krmivem prikrmil vic, nez ten poter (jen predpokladam). Pozdeji ty Ramky vyzobaly veskere bile nitkove cerviky na sklech, vypadalo to, ze jim opravdu smakuji. Zmizely i obcas se objevujici Buchanky, proste ty Ramky sezraly vsechno co se tam hybalo a byly schopny sezrat. Doted neni po cemkoli drobnem, co se v akvariich bezne vyskytuje, ani pamatky (specialne tim myslim ty bile nitky na sklech).

Takze nejaky zaver? Myslim si, ze nebyt toho vselijakeho planktonu v akvariu, ktery jsem tam s necim pri zakladani zatahl, ty 4 kousky bych nejspis dnes nemel. Mozna ze se necim umelym odchovat daji, ale tipuji, ze ztraty budou spis velke.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 13:18 sperman – tekute krmivo
Zdravim, chtel bych se zeptat jestli mate nekdo zkusenost s rozkrmovanim poteru ramirezek tekutym krmivem liquimin?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2013 11:49 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: christ
Muzes se setkat s tim, ze se stridaji, nekdy je jedna odehnana, a je to ruzne, nekdy samec a nekdy samice. U Ramek to neni vubec dane predem, ktera ryba a nebo zda obe se budou starat. A i kdyz je jedna ryba odehnana, muze to byt jen na cas a pak uz se zase staraji ryby obe.

Dokonce jsem zazil i situaci, kdy v akvariu byly dvoje jikry. Samec se vytrel se dvemi samicemi s kratkym rozestupem. Od jednech jiker samici vyhnal a hlidal je sam. Ta samice byla vetsi nez ta druha co nakladla take jikry, tak ji vyhnala a starala se o ty jeji!

U mne v prezentaci rybicky.net/nadrze/17109 najdes video "Ramirezky se staraji o jikry". Neni moc kvalitni, je to z mobilu, ale muzes tam videt spolecnou peci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 23:01 - Re: christ
Často sa striedajú,alebo hliadkuje ten skúsenejší aby ten neskúsený ikry náhodou nepožral.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2013 21:58 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: christ
to je normální jev :)

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 15 16

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 18266x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11790-cichlidka-ramirezova--rozmnozovani?od=101