Filtr Juwel
Co tě vede ke stálé obměně filtračních médií? Pokud tedy nejsi sponzor obchodníka.
Je dobré mít ve filtru taková média, která se v případě nutnosti propláchnou a dají zpět.
Ta černá houba u Juwelu je s aktivním uhlím.
zeptám se:je černá houba,houba s vázaným aktivním uhlím?nebo to mám nějaké popletené a aktivní uhlí je v něčem jiném,?tedy u juwelu.
Noo říká/píše se to tak, já už musel taky léčit(Esha/Exit) a nic jsem nevytahoval, ono co se povídá/píše není vždy tak 100% jak si někteří myslí.
Teď vážně aktivní uhlí jsem pak stejně měnil, protože už prostě mělo termín. Obojí(černou i Cirax) bych nevytahoval, přece jen tam žijí ty pověstné užitečné bakterie, takže by to bylo spíš naškodu než k užitku.Toť můj názor
zdravím,chci se zeptat,až-zatím to nepotřebuji-bych musel do akva použít nějaké lečivo,jaké houbičky z filtru juwel musím vyndat,aby mi to nefiltrovalo lečiva.asi černou-a pak ještě takové ty keramické válečky v krabičce?je to tak,dik
Já u mého Juwelu jeden týden propláchnu a novou vatu dávám každý 2týden. Ta filtr. vata stojí cca 45,- a je v ní 5ks, takže při každotýdenní výměně na 5týdnů vystačí(9,-Kč/týden) a když budeš měnit co 2týden(4,50,-Kč/týden)nic nepokazíš, akorát je to prostě pracnější.
jinak to na funkci(rostlináře)to žádný vliv nemá
Aha, no mě by spíše zajímalo jestli to má nějakej vliv, vždy dát novou vatu a né jí jen očistit.
250 g akvarijní filtrační vaty vydrží dlouho a dlouho a dlouho... A stojí kolem 100,-
Dobrý den, chtěl bych se optat jestli není nějak na škodu normálně vaty jen vypláchnout zase dát čisté do akva. Samozřejmě nemám v úmyslu vyplachovat filtrační houbu (černá)+ Nitrax + Cirax. Mám na mysli tu vrchní filtrační vatu a dobou ty modré vaty.
Zdá se mě dost drahej špás co týden kupovat novou filtrační vatu (vrchní) a pokud to je jen vata a nejsou v tom žádné bakterie (zelená), nebo houby s uhlím (černá) tak je to celkem zbytečné ne?
Předem děkuji za odpověď
Starší reakce
Vnítřní filtr Juwel je absolutní šílenost. Sice ho mám, ale nejsem spokojen, jediná výhoda je velký objem a zabudované topítko, jinak nic. Má nasávání u hladiny (to způsobuje slepou hladinu) a pak i u dna, jenže to z tohoto otvoru jde jen přes jeden molitan a pak hned k čerpadlu, takže se čerpadlo hodně rychle zanáší. Nedá se regulovat, takže se musí ucpat, aby ryby neměly kolotoč. Jo a mechanická filtrace nic moc, jak už jsem řekl, čerpadlo se rychle zanáší a vrací do vody zpět bordýlek. Nebrat tento filtr.
Koupil bych akvárium s krytem a zvlášť dokoupil techniku.
Kup si samostanou nádrž a techniku sestav sám dle svých a obsádky potřeb. Většinou to vyjde levněji a lépe to funguje.
Když už tam je tak bych ho používal dokud nepadne, náhradní díly má juwel dost drahý. Mám set Rekord 60 a čerpadlo ve filtru asi druhé, pokaždé vyměněno v rámci záruky až lehne tak to půjde ven cena nového čerpadla je cca 500,-. Topítko je ok. A jestli uvažuješ takhle tak proč pořizuješ set a neposkládáš si to sám?
Toho Eheima neznám takže nemohu posoudit....Ale pozor ten Juwel nejde nijak regulovat průtok..Jedíně samovýrobou rozstřikovací rampy atd...Já osobně bych šel do vnějšího filtru..
Ja bdu mit AQ asi 110L, takže vnitřní filtr Juwel compact si myslím stačí. Hlavně mě zajímá jestli to je lepší fitr, než fitr, ktery je o polovinu levnější, jako třeba EHEIM 2010.
Juwel má zabudovaný vnitřní filtr ..To topení je klasické je v tom filtru jen zastrčené...Dá se použít i mimo ten filtr třeba v jiném akváriu...Měl jsem dvě akvária Juwel 180 litrů a 400 litrů.....Někomu ten vnitřní filtr pro jeho potřeby stačí...Ale já ho vyříznul ven a dal vnější filtr..A je to hodně poznat v kvalitě filtrace...
rybicky.net/nadrze/7218 Zdravím, potřeboval bych radu. Chci si koupit akvarijní set, u ktereho je filr JUWEL compact. Chtel bych se zeptat , jestli s nim má někdo zkušenosti. Dočetl jsem se, že ma i zabudované topítko, a tak bych se chtěl zeptat, jestli se nevyplatí zpíš koupit levnější filr a zvlášt topítko. Nejsem moc zastánce výrobků 2v1. To máte třeba jako : šampon a sprchový gel v jednom, taky hlavu neumyje lépe než samotny šampon. Můžete mi ho tedy doporučit? nebo mam raději sáhnou po něčem jiném.
Starší reakce
Rozstrikovaci rampa, co pouziva uzivatel norton. Hadice s dirkami.
Díky za tip
.Mě zase tak na prd nepřipadá,jen zabírá dost místa.Jenom možná blbá otázka.Co je "nortonova hadice"?
Mám taky Juwel, průtok jsem redukoval tím, že jsem kleštěma zkrátil "listy" toho lodního šroubu, kterej to pohání. Nejdřív o třetinu a potom jsem ještě kousek přistřihnul křídla(teď jsou méně než poloviční). Na vývod jsem nasadil "Nortonovu hadici" pro lepší rozptýlení a teď už jen tak lehounce čeří hladinu
Mám origo filtr Juwel a připadá mi že proud z filtru je dost velký.Na 180litrů průtok 400l mi přijde taky dost.Nemáte někdo zkušenost s tím jak zregulovat průtok u tohoto filtru?Díky za názory
Starší reakce
Ahoj já ho mam taky v setu od juwelu je to vestaveny vnitrni filtr, ktery obsahuje biolojickou, chemickou (aktivni uhli) a mechanickou (vatu) filtraci:je fakt vyborenej a zcela tichej
0 04.01.2007 16:33 Diax – filtračním systémem Compact
Rád bych se zeptal, zdali někdo neví co znamená "filtračním systémem Compact" u setu Rio 120 od Juwellu? Je to samostatnej filter nebo je to nějaké integrované řešení v krytu akvária .... Díky. Diax.
Edit: Omlouvám se, v předešlé příspěvku jsem myslel akva Juwel Rekord 120. Díky.
Starší reakce
0 11.11.2006 17:26 stana – filtrce juwel compact super
zdravím,odešel mi motorek z kompletu juwel super,nevíte náhodou někdo jestli se dá sehnat zvlášť,případně komplet,kde a za kolik???díky moc,ahoj
Přidat reakci
1 ...... 3 ...... [4]
Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 6148x