Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Osvětlovací rampa

 

NápovědaFórum » Technika » Osvětlení 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Osvětlovací rampa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2021 08:12 Muž faba [0] Re: Joe
To je dobrý nápad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.04.2021 06:56 Muž Joe [0] Re: faba
Ak sa nemylim, je to to iste co sa zapojenia tyka, ci uz smartcontol<-->rampa alebo adapter<-->smartcontrol. Zial nenasiel som co je to za konektor, ale napadla ma kacirska myslienka ako to DIY obist a nestratit zaruku menenim konektorov za napr GX20

Najlacnejsie z toho setu je splitter. Ten kupit, rozpitvat a konektory pouzit na DIY predlzovacku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 21:36 Muž faba [0] Re: Joe
A já bych potřeboval mezi adaptérem a smartcontollem
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 20:49 Muž Joe [0] Re: faba
obavam sa, ze len vyrobit vlastne. Sice nerozumiem preco potrebujes spravit predlzku, ale myslim ze uz sa na to niekto na juwelakvarium pytal a origo sa nic take nevyrabalo.

edit: ak myslis predlzku medzi smart control a rampu, nie 230v predlzku
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 20:01 Muž faba [0] Re: Lojza007 - jako offtopic označil Anthrax
Offtopic
Děkuji kouknu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 20:01 Muž faba [0] Re: DH
Chci mít všechny krabičky vedle sebe no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 18:33 Muž Lojza007 [0] Re: faba
Případně na eBay nebo Aliexpress se dají bez problémů za pár kaček koupit prodlužky, rozdvojky a podobně. Jenom je potřeba pohlídat konektory.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 18:25 Muž DH [324] Re: faba
A na co delší kabel? Smart control může být přece ve skříňce, hned vedle zásuvky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.04.2021 16:25 Muž faba [0]
Vracím se s prosbou o radu.Akvárium dorazilo a zjistil jsem že ten smart controll má jen asi 15cm kabel od napájení,nevíte o prodloužení prosím?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 11:22 Muž faba [0] Re: 4Sima
Jasný tak uvidíme
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 11:18 Muž 4Sima [800] Re: faba
Můžeš koupit jedno helialux a uvidíš, vždycky ho můžeš doplnit druhým, nebo doplnit osvětlení do zadní části třeba www.rostlinna-akvaria.cz/… na spínací hodiny a manuální stmívač, kdybys nechtěl dát za druhé pět tisíc. Tech variant je hodně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 11:06 Muž faba [0] Re: Shimi
Na Juwelu mě tvrdí že jedno bohatě stačí, tak už jsem totálně mimo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 11:05 Muž faba [0] Re: 4Sima
Jasný jasný
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:46 Muž Shimi [343] Re: faba
Jak jsem psal, myslím si, že ne. Leda by Číňan nabízel nějakou redukci, zkus pohledat. Jinak jedním SmartControlerem můžeš ovládat dvě rampy pomocí tohoto: www.juwelakvarium.cz/… To jenom pro případ, že bys o tom přemýšlel a šel do toho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:39 Muž 4Sima [800] Re: faba
No nemusí, akorát ty světla svítí jaksi podsebe a můžou hůř prosvítit celou šíři nádrže. Ale na fóru se to řešilo, záleží na tom, co kdo pěstuje za kytky. V těch prezentacích se dá dočíst jak to komu funguje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:34 Muž faba [0] Re: 4Sima
To musí být 2 proboha?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:34 Muž faba [0] Re: Shimi
Musí být i ten jejich ovladač jo?Nelze koupit jiný?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 10:31 Muž 4Sima [800] Re: Shimi
Tak o tom žádná, že je to podstatně lepší světlo. Akorát ta cenová politika, zvlášť když bys koupil ty světla dvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   07.04.2021 08:51 Muž Shimi [343] Re: faba
Pokud se nedělá nějaká redukce a já si myslím, že se na 99% nedělá, tak Commander 4 fungovat nebude, protože Juwel má atypický konektor. Jinak všeobecně přechod na HLS doporučuju, je to sice cenová darda, ale to ovládání je skvělé. Navíc to do sebe všechno zapadá, nemusíš nic řezat/upravovat, atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 07:28 Muž 4Sima [800] Re: faba
Tak je tu spousta prezentací, kde v Rio setech měnili lidi osvětlení, takže můžeš načerpat zkušenosti od nich. rybicky.net/nadrze/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.04.2021 06:46 Muž faba [0] Re: 4Sima
Áha to mě nenapadlo jde mě o tu možnost regulace aby se rybky nelekali
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2021 21:20 Muž 4Sima [800] Re: faba
Ber v úvahu, že s jedním světlem budeš mít asi horší rozptyl světla než s rampou a dvěma zářivkama.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2021 19:52 Muž faba [0] – Světlo
Krásný dobrý večer. Má prosím někdo zkušenost s Juwelem Rio 180?Konrétně se mě jedná o osvětlení MultiLux LED 100 cm – 2x23 W a jeho výměnu za Juwel HeliaLux Spectrum 1000.Pokud bych ho objednal půjde na to ovládání Commander 4 nebo jít úplně jinou cestou světla. Zdali jde nasadit jinou rampu.Juwel se nabídl mě stávající světlo vyměnit za ten Helialux a dá mě 1000 kč slevu ale i tak je to dost peněz a brát od nich ještě SmartControl to už je vůbec hodně peněz. Pokud s tím má někdo zkušenost a podělí se budu moc moc rád. Hledal jsem i slevový kupon na netu, jako mívají některé obchody ale asi bohužel.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2019 14:13 Muž brukiz [85] - RostlinyRe: DH
Regulace není možná. Jen ten Helialux zvládá a rád bych pořídil ten nový Spectrum, ale ta cena i s ovládáním.. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2019 11:50 Muž DH [324] Re: jarovo
Jo já vím, z Juwelu mi taky napsali, že si mám koupit Helialux. Jen jsem doufal, že někdo přišel na způsob, jak to zprovoznit na Multiluxu.
Přece jen 5 tisíc za další světlo se mi dávat moc nechce, to je cena celého setu. Navíc ten Multilux bych těžko prodával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2019 11:39 Muž jarovo [1479] Re: DH
Ahoj, podla údajov z www.juwel-aquarium.de/… sa pri rade multilux nedá regulovať stmievanie. Presne túto rampu som mal - celá elektronika je v rampe a napájanie je na 220V. Výrobca doporučuje pri potrebe regulácie zmeniť osvetlenie AQ na radu Helialux.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.01.2019 09:12 Muž DH [324] – Juwel Multilux LED rampa
Ahoj
Podařilo se někomu pořídit stmívač pro originální rampu Juwel LED Multilux, která se dodává u většiny setů Juwel?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   15.02.2018 14:50 Žena Wendy2 [504] - Tak nějak od všeho trochu :)Re: Wrata
Nechceš místo opravování zastaralých zářivek investovat do LED? Napr. Easy led jde nasadit do patic po zářivkách...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2018 10:18 Muž Wrata [20] – Osvětlovací rampa EHEIM
Ahoj mám jeden starší set EHEIM a přestala svítit rampa (2x30W) Výměma zářivek nepomohla,takže asi něco kikslo uvnitř.. Bohužel nějak nevím jak do toho vlézt.. na stranách jsou takový patky, který se asi budou sundavat, jenže ,jak je to staré,tak je to asi dost ztvrdlé..Takže to nejde dolů a před tím než použiju hrubší násilí bych rád věděl, jestli už to někdo řešil a jak vyřešil, případně jak postupovat... Díky.
Edit: Na tom setu na dveřích skříňky se píše Eheim Jaeger,takže světlo je možná jaeger? nevím, popisek na něm už je smazaný..

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.06.2017 17:38 ReliantBoi – Kryt
Zdravím,
chystám se na stavbu krytu se světlem atd atd.. :-D Každopádně řeším jakou trubku do toho vůbec budu dávat. Otázka zní kolik "K" by jste doporučili do 30cm hlubokého akva?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 10:21 Muž bubak [1] Re: Pawalo
Teplotu v krytu vecer zmerim. Co jsem se koukal, tak vecer pred vypnutim svetel (svitim od 14:00 do 22:00) ma voda o 4°C vic jak rano... z 23°C to pres den vytopi na 27°C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 08:51 Muž Pawalo [4] Re: bubak
pokud to fungovalo do teď tak bych to nechal. jestli neni lišta nijak opálená od tepla tak dobrý. pár dírek na škodu určitě neni. můžeš tam zkusit na krycí sklo položit na půl hoďku teploměr jen pro informační teplotu v krytu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2017 05:58 Muž bubak [1] Re: vaaclav, powery
tak jsem ji uprostřed podložil dřevěnou kostičkou a uvidim :-)
Mimo je dát nemůžu, jedině nahoru na kryt a to by zas vypadalo strašne... Jedině až se někdy bude s akváriem hýbat, tak ho dám dál od stěny a pak je můžu předělat...
Ty pc větráčky teda dávat nemusím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 11:50 R Muž vaclav [12782] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: bubak
Ty předřadníky bych dal mimo docela hřejí a pak se ti plast prohne. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 11:20 Muž powery [250] Re: bubak
Popřít uprostřed a bude vyřešeno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 08:45 Muž bubak [1] Re: Pawalo
Fotka k příspěvku Jj, lista na kabely 40x40 a jsou v ni 2 predradniky. Dovnitr nevim jestli se vejde vyztuha, ale muzu udelat doprostred nohu, akva ma pricnej kant, tak by se to tam mohlo opirat...
Zatim jsem do vika vyvrtal po 5 cm dirky, aby mel kudy proudit vzduch a jeste asi dam do krytu 2 pc vetracky...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2017 06:11 Muž Pawalo [4] Re: bubak
jestli je to plastová elekto lišta na káble tak ta by se ti prohla i bez tepla. předpokládám že máš v ní i předřadník. no jestli máš v liště trochu prostor tak bych zkusil do vnitřku vlepit silikonem hliníkovej L profil. nebo možno U profil ze spodu lišty, a nebooo do celýho krytu vlepit plastovou (hliníkovou) podpěru pod rampu na šířku krytu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2017 22:19 Muž bubak [1]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj mám rampu 2x54W vlasní výroby a po 5-ti dnech provozu koukám jak je prohnutá, nejspíš od tepla... nemá s tím někdo zkušenost? Případně jestli by mi někdo poradil jak to vyřešit... děkuju.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.11.2015 07:25 Muž Sagittariusi [19] Re: Maaara
Ďakujem :-) človek sa zháňa po všetkom ale napísať to do google v angličtine ho nenapadne :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2015 12:51 Muž Maaara [94] Re: Sagittariusi
Dej si do strýčka googla "aquarium light hanger", koukni na obrázky a najdeš mraky inspirace jak to udělat ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.11.2015 09:20 Muž Sagittariusi [19] Re: Maaara
Ahoj, práveže nemám jedine vyrobiť nejakú závesnú konštrukciu nad akvárium a zavesiť to na lanká tam. No aj s tým by som potreboval poradiť po čom sa mám pýtať a zháňať.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.11.2015 08:52 Muž Maaara [94] Re: Sagittariusi
Pokud máš tu možnost, tak bych to světlo zavěsil na lanka, u kterých si můžeš výšku libovolně regulovat jak je potřeba pro potřeby zvýšení / snížení intenzity osvětlení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.11.2015 23:43 Muž Sagittariusi [19] – Zdvihnutie rampy
Fotka k příspěvku Ahojte mám osvetľovaciu rampu www.rostlinna-akvaria.cz/… položenú na bočných stranách akvária. Rád by som túto rampu zdvihol aspoň o 10 cm-15 cm a odložil krycie sklá. Hľadal som už všade možne ako vyrobiť nejaké podpery na bočne sklá na ktoré by som rampu upevnil ale márne. Ak niekto riešil už podobný problém alebo by vedel niekto poradiť budem vďačný. Ďakujem. Fotka ako to mám položené teraz.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   06.04.2015 14:51 Muž Miky1981 [57] Re: djkoli
...nejdřív bych si zjistil tu celkovou délku....ale myslím, že by to mohlo klapnout...a pak bych si rozvrhnul ten kryt....jina na pozadí so dojdi někam do reklamky a kup černou matnou folii...a nebudeš to muset lepit po stranách izolepou (a lepí se to taky na mejdlovpu vodu)...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2015 14:45 Muž djkoli [5] - RostlinyRe: Miky1981
To je dobrej nápad. Přemýšlím o nečem, co jsem tu videl jako článek. S tím vybráním je to super nápad. No, musím si to nakreslit a uvidíme.

Ted ještě přemýšlím kde koupit černou tapetu, folii nebo barvu. Aq je 50 vysoké, tak něco jednoduchého v celku. Asi koupím tapetu, kterou nalepím jarovou vodou a po straně izolepou přichytím. Jen netuším, kde ji sehnat. Na původním AQ mám 3d pozadí, tak sem to nikdy neřešil. :)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2015 14:39 Muž Miky1981 [57] Re: djkoli
..jestli jsem dobře hledal tak zářivka je dlouhá 1149mm...nevím kolik budou mít patice....jinak nevím jak ten tvůj kryt má vypadat....ale asi bude mít přesah a nebude to hrana na hranu...tak mě napadá, že bych tu dřevěnou stranu, kde budou zářivky v tom místě trochu vybral aby tam vznikl větsí prostor pro tuto rampu, jestli mi rozumíš....zkus napsat do obchodu jaká je přesná celková délka s paticemi a zářivkou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2015 14:19 Muž djkoli [5] - RostlinyRe: Miky1981
Jen si to nedokážu představit. Délka AQ 120, délka světla 120 a kryt? Jak se to tam může vejít, když si jej budu dělat sám. Na něčem ten kryt musí držet.

Ty rozměry chápu u plastového krytu, ale nějak nerozumím, jak to vpasovat do krytu ze dřeva, který bych si dělal :(

To je teda .....:)))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2015 13:21 Muž Miky1981 [57] Re: djkoli
djkoli napsal: Chtěl jsem si udělat vlastní kryt

to mě zmátlo, když by sis dělal vlastní dekl, tak to co jsem navrhoval by slo, protože by to nebylo vidět....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2015 13:14 Muž djkoli [5] - RostlinyRe: Miky1981
Ahoj, no toto by asi nevypadalo pěkně, když na AQ nebude kryt. Hlavně, kdybych kryt sehnal, tak vešla by se tam vůbec?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.04.2015 13:10 Muž Miky1981 [57] Re: djkoli
...myslíš něco jako toto???? www.rostlinna-akvaria.cz/…

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 6

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 5542x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.

© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/11470-osvetlovaci-rampa