Co je to za vajíčka?
Vypadá to na ně ale nevím to jistě, mohou to být šneci
Starší reakce
Jsou to stopro vajíčka šneku jak ti píše kolega vlka.
Po bližším prozkoumání to tedy opravdu nejspíš budou vajíčka šneka. Ale opravdu v takovém divném shluku na sobě do výšky a velikosti, to jsem si nevšiml, že by dělali.
Díky za fotky.
Za pár dní se nic z nových rostlinek nemůže této velikosti vylíhnout, aby to kladlo vajíčka. Dneska dělám předělávku. Omrknu dotyčnou rostlinu.
Mohl sis donést novou rostlinku i s vajíčky...
Takové šneky nemám, co by to kladli. Záhada. Mám nové rostlinky, ale tam nic krom malých šneků nebylo.
Tohle jsou v podstatě nesundatelná, brutálně tvrdá vajíčka Neritiny. Tvoje budou asi Okružáků...
Jestli myslíš bílý shluk uprostřed, tak ten od neritiny nebude. Neritiny stejně jako třeba clithoni kladou vajíčka po jednom a vypadají jako poloviční zrnko rýže nebo mravenčí kukla.
Dobrý den vespolek,
nic jiného mě nenapadá. A zároveň Neritinu mám pár dní a přijde mi spíše mrtvá než živá. Přijde mi divné, že bych si nevšiml, že by nakladla vajca a pak se zase vrátila na původní místo a dělala jako že nic.
Starší reakce
Tipuji to na šnečí prácičku. Ostatně by vám mohli pomoci s řasou.
Zdravím, zkusím dotaz zda z nekvalitní fotky můžete zkusit říct, zda by se mohlo jednat o vajíčka razborek... Mám v akvarku Espeho.. Dekuji
Starší reakce
Shrimp.cz .. Rozmnožování Okružáků
Okružáci kladou průhledná hnízda s vajíčky na všechny druhy povrchů, někdy i na ulity druhých šneků. Po 2–3 týdnech se z nich líhnou malí plži. Rozmnožování je poměrně jednoduché. Pokud je v akváriu neohrožují jiní živočichové a mají dostatek potravy, mohou se přemnožit.
Zdravím, sú toto vajíčka kotúľok/okružákov?
včera sa celý deň vozil jeden na druhom, tak je to dosť pravdepodobné, ale chcem si byť istý
koľko a kedy ich z takejto kôpky vajíčok môžem očakávať? Ďakujem za reakcie
Vajíčka od šneků..
Co tam máš za šneky?
0 21.07.2021 18:25 David Novák – Co to je ?
Zdravím, nevíte co by to mohlo být? Bílé tečky na kmeni a na pagode.
Starší reakce
Na lávovém kameni je mám dodnes,už asi 3 rok
nežere to nikdo..
Neritiny, vetšinou kladou na dřevo nebo hladší kameny, nikdy jsem neměla vajíčka na skle. jdou špatně sundat, po ca roce i více vajíčka většinou zmizí ( popasou se na nich šneci a krevetky).
Zatim sem vajicka objevil jen na korenu takze ztim zadna extra tragedie. Jak by byli na skle a nesli sundat, to by bylo horsi
To bude ono,kukni do atlasu..je to neritina..
Mam tam jeden druh sneku a to bych rekl ze je zubovec pacificky. V obchode ho prodali size jako neritinu zebru ale vzhledem k tomu ze je jednobarevmy a ani neodpovida tvar ulity tak si myslim ze mi dali zubovce
Nemáš tam náhodou neritinu? To vypadá na vajíčka od ní..a jde to špatné sundat..teda vůbec
Muzete mi prosim poradit ci to sou vajicka? Mam v AQ jen dva druhy krevetek a jeden druh sneku. Jen me zajima ci to muzou byt vajicka? Diky za odpovedi
Starší reakce
Ty vajíčka? Jak napsal kolega. Šneci. Já to z téhle fotky bohužel určit neumím. Okružáci to být mohou. Můžou to ale být levatky.
Edit: Chobotnatek je hodně, pochybuji, že ti tu někdo spolehlivě určí přesný druh a tím pádem jeho nebezpečnost. Některé ubližují i rybám, jiné jsou neškodné. Já se chobotnatky pro jistotu zbavil dřív než se mi v akva dokázala rozmnožit.
Edit: Ale koukni sem:
rybicky.net/forum/712… na tento Papikuv příspěvek ze 17. 9. 2018.
Aha. Děkuji. A co je to zač, prosím?
Edit: Tak teď koukám na net a píšou, že chobotnatka vysává šneky.. Rybkám neublíží? Nevíte? Mám se jí radši nějak zbavit?
To vypadá jako chobotnatka. Její vajíčka to nejsou.
Takže okružáci?
A našla jsem tam ještě tohle, vypadá jako malá pijavice.. A přijde mi, že z těch bublinek lezly, tak sem myslela, že jsou to ony..
Šneci.
Fotka by pomohla, ale podle popisu to bude nejspíš od nějakého šnečka.
Zkus porovnat
www.google.com/…
EDIT- níže můžeš ještě porovnat s dotazem od sigiczek
0 14.06.2021 15:20 Kateřina – Co to je?
Zdravím, našla jsem v akva na kytce nějaká asi vajíčka.. Podobná se mi objevila i na skle v takových bublinkách.. Nevíte, co to je, prosím?
Starší reakce
0 08.06.2021 23:47 Marco – Rada
Pěkný den chtěl bych zeptat při čištění akvária jsem za filtrem našel něco hádám jikry nebo tak poradíte co to může být v akváriu mám převážně mecovky z pár plat poté pancernicky a anciky prý čištění jsem našel nějaké snesla který šel z akvária hned pryč asi dosáhly rostlinnou
EDIT- Hádám že to bude asi toho sneka co?
Starší reakce
Zdar,pokud máš v akvárku živorodky tak je 2 dny nekrm a ony spolehlivě všechny šnečí vajíčka ozobou.Já měl v akvárku taky pár hnízd vajíček a po 2 dnech bez krmení xify,black molly a paví očka vše dokonale ozobaly.
Já bych to neřešila, máš v akvarku živorodky, ty si rády zobnou a spestří si jídelníček.
Zdravím, našel jsem tyto vajíčka na listech rostlin, předpokládám dle ostatních fotek ve vlákné, že to budou Levatky.Problém je, že je těch balíčků s vajíčky fakt hodně, asi 8.Není to nějak hodně?To z toho může vylézt třeba 50 Levatek???
Vajíčka levatky,ta 1 se prostě rozhodla nebýt sama.
To mi nepříjde,
zkusil jsem to vyfotit líp.
Špatně to na telefonu vidím, ale vyhledej si mechovky.
Dobrý večer všem,Rád bych se zeptal čí to můžou být vajíčka. V akváriu mám tetry krvavé, Pancéřníčky panda, levatku (zatim jednu) a neritiny. Přikládám foto, díky za info a klidný zbytek dne
Starší reakce
Díky, tak to asi budou oni.
Vajíčka okruzaku v akváriu mám taky a vypadají jinak. Tyhle jsou jiné.
Já bych řekl, že jsou to vajíčka okružáků.
Přidat reakci
[1] ...... 5
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 8524x