Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jak krmit?

NápovědaFórum » Krmení  

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Jak krmit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2009 14:12 Muž iblik [4] - Labyrintky – Re: já
ale podle mě když je rozmáčkneš tak to je podle mě skvělí doplňkový krmivo a nemusíš ho ničim zezinfikovat jako ostatní živé krmivo jelikož co je v akvárku tak to v akvárku zůstane (převzato z ,,co se ve vegas uvaří to se i sní,,)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.07.2009 13:42 Muž metal [96] - Cichlidy
mne sa iny ludia krmenia nesmu dotknut.ras mi tam nezodpovedna osoba nasypala skoro celu pikslu.voda skysla par rybiek plavalo hore bruchom,nastastie len gupky.odvtedy ked idem na dovolenu radsej neham ryby hladovat ,ako si prekrmenim narobyt velke skody.od hladu este ziadna dospela ryba nezdochla ,jeden mesiac v pohode vidrzi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2009 10:13 Muž BC/.Killer [4] - Mořské ryby
těm rybám to asi nevadí, ale doporučoval bych jinou stravu než šneky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.07.2009 08:11
ahoj chtěl bych se zeptat jestli nevadí skalárám když žerou okružáky, nebo jestli naopak je tim mám krmit

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.07.2009 10:12 Žena eleonen [10]
Měla jsem to podobné s daniema, ale to už mám vyřešené :) . Těd řeším ancíky. Krmím je tabletama až večer, když mají zhasnuto, ale samička čichavce to vždycky najde a žere jim to, i když se všichni tři ancíci na ni nahrnou a snaží se ji odhánět ocasem, tak ona se nenechá. :-|

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 11:55 gargamis – Re: gargamis
tak sem to skusil a nic ale jak sem koupil jávský mech tak se na něj hned vrhli potvory smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 16:16 gargamis
co mylíte budou to žrát i mečovky vím že žerou zelenou paprydu a že rajče a okurka je vůbec nezajímá hop tak dík za rady hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 16:14 Kisssi
tak o tom jsem nikdy neslyšela... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 04:45 kreten – Re: caja008
Pokud nespaříš, sežerou to také a déle vydrží listí, než se začne kazit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 20:38 caja008 – Re: mnammnam
Jo skusil sem to sparit apak jim to tam hodit a zatim se na to vrhl jen rak :-) ale doufám žesi toho všimnou i ostatní obyvatelé.
dekuji za reakci.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 18:09 Muž Johan [4958] - Rostliny – Re: caja008
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 17:40 Muž mnammnam [23] – Re: caja008
skus obarit horucou vodou , a mozes aj experimentovat jak im to podas je len na tebe zistis jak im to bude najlepsie chutit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 15:25 caja008 – Jak krmit pampeliskama???
Zdravím. Slyšel jsem že se dá krmit i pampeliskama. Ze to prý je zajímavý spestření pro živorodky. Nevíte nekdo neco o jejich příprave na krmení. A o způsobu zkromováni.
Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2009 10:14 Muž Johan [4958] - RostlinyRe: xOB
Bezpečnější je, aby se nikdo cizí nestaral vůbec. (pár týdenní dovolená pro běžné akvárko je snadno překonaný problém)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.05.2009 10:10 Muž xOB [83] - CichlidyRe: Hatomi
Tvoje davkovani mi prijde docela dost pro rybicky co chovas. Pokud by tato davka byla pro 13 vetsich cichlid, tak ano.
Ja osobne davku, co popisujes, davam tak pro stovku rybicek (mecovky, pavi ocka, pancernicci a stovka krevet)
Jinak sice mimo tema: Kdyz se ti ma nekdo starat o ribycky, tak je lepsi nerikat kolik, ale rovnou mu to nachystat po jednotlivych davkach do kelimku, ci sklenicek. Je to bezpecnejsi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 22:38 Žena Hatomi [27]
No, pokud padly kávové lžičky, tak já kdyžjsem byla pryč a o akvárko se mi staral nezkušený příbuzný,jsem to vyřešila tak,že pro 13 rybek (pokud nepočítám ancitruse) byla 1 kávová lžička (přiměřená,né vrchovatá) a dostávali jen jednou denně,krmivo bylo smíchané několik druhů... Ale taky dost záleží jaké druhy máš. Přecijen 23 neonek sní míň,než 23 mečovek... na to,že se tváří hladově nedej. protože většinou to při krmení jen "hrají" když jim dáš 2x denně jednu kávovou lžičku(ne vrchovatou) tak myslím,že hladovět nezůstanou... Přecijen,käždá rybka pokud symbolicky řečeno umírá hlady,tak je shopná si v akvárku vždy nějakou obživu najít. První oblíbenou pochoutkou jsou akvarijní rostlinky smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 22:25 JuraS
Vím, že to pro tebe nebude ta pravá rada, ale..do budoucna...mám automatické krmítko..pro něj jsem připravil speciální směs...vzal jsem plastovou pikslu, do ní jsem vsypal plnou polévkouvou lžíci od každého sušeného krmení (snad 10 druhů..pro každou rybu zvláštní nebo vícedruhové), pořádně zamíchal a tímto nacpal krmítko..krmítko jsem postavil tak aby mi proud vody z filtru po hladině krmivo roztahal..každý druh chutná jiné a má i jinou dobu potápění..to úplně stačí aby se nažral ten i ten...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 18:30 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: Fluxus
Klidně krmte i víckrát denně, ale s citem - tu trochu potravy, kterou byste jim chtěl poskytnout za celý den, rozdělte na tolik "porcí", kolikrát za den budete krmit... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 17:09 Fluxus Re: Sid
ok, pár vteřin.
Takže ty zase říkáš jednou denně a jednou týdně pauzu.
Ale i na těch lahvičkách od krmení píšou "několikrát denně"
Pro jeden den v týdnu bez jídla jsem se už rozhodl, ale už mě jen trápí, jestli jim mám házet 2x-3x denně nebo jen 1x.
Opravdu s tímto nemám zkušenost. (Nechci si to u těch rybek rozházet no )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 16:59 Muž Sid [6774] - RostlinyRe: Fluxus
...aby to snědli za pár minut...
Raději za pár vteřin a nejlépe 6x týdně. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.05.2009 16:47 Fluxus – Jak často teda krmit?
Ahoj,
ještě se v tom mocv neorientuji, hledám a hledám, ale nikde jsem teda nevyčetl jak často krmit. Mám hejno neonek. Vím o nich, že je lepší krmit mín, ale častěji. To znamená?
Hodím jen tolik, aby to snědli za pár minut. Ale jak často?

Prosím poradtě?
Děkuji potlesk

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2009 17:35 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidyRe: Carla
Zajímavé, že je vůbec potřeba někomu radit v krmení smich , co se např. vloček týče, tak tam sypni na hladinu tolik kolik ryby sežerou např. do dvou minut, a pokud chceš aby padlo i na dno např. do určitého místa, tak jednoduše poslední dávku naber mezi prsty a tyto ponoř pod hladinu i s krmivem, toto začne padat ihned na dno ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2009 17:09 Muž Landvir [57] Re: Carla
Tak kdyz ti to dania sežerou, tak to dej třeba na dvě místa a trošku vločky rozdrť mezi prstama a muzes hladinou trochu zamichat oni začnou rychle padat dolů a určitě se na parmičky dostane. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2009 16:34 Muž Semtex [1198] - LabyrintkyRe: Carla
3 bettam tak čtvrtinu kostky. Já jim dávám tak max. 10 patentek deně každé když je na menu patentka. Jinak to mají každý den něco jiného.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   19.05.2009 14:56 Carla – Patentky pro 3 betty
Mám v akvariu 3 betty a dneska jsem jim koupila mražené patentky, kolik toho mám ukrát aby to bettám stačilo, ale přitom se nepřežravili??

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2009 09:13 Muž Yirka [9260] – Re: pařa:)
Tak příště napiš že je to obrazně řečeno. Vím že působím jako pedant, ale tvé tvrzení je psáno jako fakt a tudíž je zavádějící. ;-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.04.2009 07:18 Žena Hatomi [27] – Re: Yirka
já myslím,že sem jednu takovou viděla... zrovna ji mám v akvárku-ale už májí půst,takže to (snad)shodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 21:54 Muž pařa:) [2] – Re: Yirka
Obrazně řečeno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 20:25 Muž bugei [6] - Cichlidy
Urcite neprasknu... smich ALE...pri nedostatocnom priestore t.j. male akva..dochadza u prekrmovani ryb k "tucnote" vnutornych organov..a to ma nasledne vplyv na celkovu kondiciu ryb ..nasledne vyter..atd...to iste plati skoro u vsetkych zivočichov...podotykam pri nedostatocnom priestore a pohybe.. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 20:14 Muž Yirka [9260] – Re: pařa:)
Jsou rybky, které se rády přežírají. Ale už jsi však viděl puklou skaláru z přežrání? Máš nafoceno? Pošli odkaz.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 19:20 Muž pařa:) [2] – Re: bugei
i na třech ano :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 19:03 Muž bugei [6] - Cichlidy
ja to riešim tak ze zivej im dam trocha viac aby nestihali vsetko pozrat v lufte a nech daco padne aj na dno..mam tam vezovky keby daco...a suchu im rozdrobím aby male stihali ..uplne male kusky si skalare všimaju az nakoniec...alebo este skus krmit na dvoch miestach naraz... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 18:45 Haloska – Re: pařa:)
No právě skoro vštšinou to všechno sežerou skaláry a na neonky nic nezbyde.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 18:39 Muž pařa:) [2] – Krmení
Čím krmíš? U skalár pozor ty se mohou přežrat až puknou... Krmit pokud možno i víckrát za den třeba ráno jednou a odpoledne a večer třikrát v menších dávkách... Nažerou se všechny rybky? Nesežerou to všechno skaláry?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.04.2009 18:26 Haloska – Kolik krmení? Pořád mají hlad....
Chtěl bych se zeptat kolik a jak často bych měl krmit asi 30 rybiček. Krmím 2x denňe a když jim dám víc vždycky to všechno sežerou. Pořád mají hlad

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 20:30 Muž beowulfx [131] - Amazonské ryby a cichlidy
Přesně jak říkají ostatní, já to taky rovnou nakrájím a hodím do vody, po chvíli začne klesat všude po celém akva po dně, a ryby to časem vyžerou, většinou zbude i na ancitrusy
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 19:43 NNNTomas – ...
Bez smetany jsem vybíral :)
Když jsem tam hodil rozmraženej, sice se rychle "rozprášil" ve vodě, ale rybko ho hltali :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 18:30 Muž Yirka [9260] – Re: NNNTomas
Myslíš, že když rybky hltají vbětší kusy zmraženého že z toho mají nějaké potěšení? Já jsem vždy nechal projít varem a pak dal do nádrže. Ryby si to vždycky našly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 18:22 Žena Hatomi [27] – Re: NNNTomas
hlavně pozor na to aby v mraženém špenátě koupeném v obchodě nebyla nějaká příměs (třeba smetana) to by se zakalila voda a rybky by uhynuly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 17:52 Usine – Re: NNNTomas
Špenátový protlak míchám z na jemno nakrájenými filety z ryb. (ty nejlacinější) můžeš přidat i něco jiného, třeba granule a podobné věci. Nandám do formiček a zamrazím. Potom je rozkrájím na kostky a ty pak hodím do akvária. Chvíli plavou na hladině a potom jdou ke dnu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 17:39 NNNTomas – Jak krmit špenátem...?
Jak krmit ancistuse špenátem?

Koupil jsem v krámě obyč. sekaný mražený špenát. Jenže jak s ním krmit, "udělat" z něj kostičky a do akvárka je házet zmražené? Rozmražený se mi "rozuteče" po akvariu a nikdo z něj nic nemá...

Nebo je na to jiný fígl?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.03.2009 17:42 Sichrovský – Pomoc!
Lidi, já už zapomenu tudle adresu - jsem začínající akvarista, a prosím ty, kteří mají už s krmením rybiček zkušenost ať mi napíšou mail na S.amson@seznam.cz jak je krmí .kolikrát za den a kolik zhruba krmiva...Já sem je měl první den a hned se jim cca po 5. hodinách od prvníko krmení zakalila voda...díky moc...věřim, že se na mě nevykašlete...Díky všem!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 17:12 Žena datura [104] – RE: MK
já taky vypínám filtr. chovám převážně betty a když filtr běží, nemaj šanci cokoliv sebrat z hladiny, jsou totiž neschopný plavat za padající potravou, maximálně si pak projedou dno a užíraj ancistrusům:-) jestli ti to vyhovuje, klidně ho na těch pár minut vypni, nic se samozřejmě nestane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 17:02 Muž Snofrev [54] – Re: ondra08
kdybych krmil pokaždé, když jdu okolo akvárka a várkou, kterou sežerou do 5min, tak bych měl během týdne v akvárku pořádný koule a kompletně zkaženou vodu ne

krmení co nejpestřejší jak píše Chem a masitou moc nepřehánět
Když budou rybičky přejedený, tak zalezou do kouta a nebudou se hýbat, když jsou rybky trochu hladový, tak jezdí po akva a hledají jídlo
já krmím dvakrát za den a jen tak aby na dno pokud možno nic nespadlo (vždy něco spadne) a občas dám část tablety (ještě jsem snad nikdy nedal celou, ani tu malinkou od Sery) pro ancíky a pancéřníčky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 16:49 ondra08
krm po malých dávkách furt co deš kolem akva to je nejlepší!a jen to co zežerou do 5 minut. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 14:58 Žena Kristýna [72] - Raci, krabi, krevetky
Mě dělá filtr velký proud vody, což je při normálním stavu akvárka dobré. Ale při krmeni CYCLOPEM rybkám uplavává vlivem proudu vody, a pak se nenajedí pancéřníčci s ancíkama, tak filtr jen stlumím nebo vypnu na tu chvilku, než se stihne krmení usadit, pak ho zase zypnu. Já krmím můj společňák 3 druhy sušených krmiv, 2 druhy vloček, 3 druhy tablet nebo lupínků, 2 druhy plovoucích "kuliček", 2 druhy granuleka 2 druhy mraženého krmiva. Jednou týdně nekrmím. Většinou v neděli nebo když nestíhám. Jo a krmím 2x denně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 10:01 Muž Chem [837] – Re: MK
Jeste dodatek. Filtr pri krmeni nevypinam a myslim, ze je malo lidi, kteri by jej vypinali. Myslim, ze vypnuti filtru na ty 2 minuty pri krmeni neni nic hrozneho, ale nevidim duvod proc to delat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 10:00 Muž Chem [837] – Re: MK
Pri tomto slozeni bych doporucoval 1 denne trocha granuli ci vlocek (tam je toho nepreberne mnozstvi na vyber pro tyto druhy). 1 - 2 krat za tyden vynechat susene a podle moznosti neco vetsiho ziveho ci mrazeneho (patentky, male garnatky apod. Mnozstvi - tolik co sezerou do 2 minut. 1 tydne totalni dietu (nedavat nic). A 1 za tyden sparenou koprivu ci mrazeny platek okurku pro prisavky a ancistrusy. Ja osobne krmeni prilis neresim - nejak vyse uvedene stridam a drzim se zasady o neprekrmovani. Je vzdy lepsi krmit mene, nez vice.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 09:49 Muž Dixon [13] - Sumci
Filter sa pri krmeni nevypina :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.03.2009 09:46 MK – Prosím prosím o pomoc s jídelníčkem
Ahoj vsichni. Muzete mi prosim poradit s jidelnickem co a kdy podavat? Nerad bych ryby prekrmoval ale ani je trapil hladem . Dietu bych spis zaslouzil ja.
Toto jsou me aktualni rybky: 2x skalara zlatohlava, 4x cichavec, 4x mrenka nadherna, ancistrus, 2x prisavky thajske, neonky, razbory klinoskvrnne, mecovky.
Vypinate pri krmeni filtr? Kdysi u mensiho akvaria jsem to delal nyni ne.
Predem dekuji za vsechny rady. Ty rybky si to urcite zaslouzi. ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 11

Zpět na obsah sekce Krmení • Zobrazeno 11763x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11182?od=373