Přihlásit se RYBICKY.NET »

Bílý povlak

NápovědaFórum » Řasy  

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Bílý povlak
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hedva Re: hedva
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku už to právě začíná ty vlásky na více místech poletovat..:(

Reagovat na tento příspěvek 0  - hedva Re: romant
Fotka k příspěvku Oproti včerejšku se voda podle mě víc nezakalila, ale ten povlak na těch kořenech "roste" začínají se z toho spouštět "vlasy" - je to trochu vidět na fotce. Ampulárce to chutná, dnes jedu i pro okružáka.. tak snad se toho zbaví.. jinak 1/3 vody měnit obden? Díky :)

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: hedva
Ta voda se zakalila, protože s největší pravděpodobností je to zapříčiněno výskytem nálevníků, nech to faktoru času, ten pomůže.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: hedva
Neboj se nic,to jsou normální stavy u nově založených akvárií.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hedva Re: afc1886
Zkusím.. Jinak voda se trošku zakalila.. oproti prvnímu dni, tak mám strach ať z toho povlaku něco nevyroste.. :(
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R afc1886 Re: hedva
To je normální ;-) ,nasaď okružáky a ti si pochutnaj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hedva – bílý povlak
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, co to mám na těch kořenech za srajdu? takový bílý povlak. Třetí den od založení. Voda se možná malinko zhoršila, dnes plánována výměna 1/3 vody. Ph včera ráno 7,5.. večer 7,6.. teď 7,7.. Je to jen na těch kořenech. Zatím bez CO2, ale reaktor už mám, tak přemýšlím, že přihnojím..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - larix Re: Vermut
Ak je to slizké a rastie to aj v tme vo filtri, budú to najskôr kolónie nejakých baktérií. Chutí im niečo, čo sa nachádza vo vode a zdrojom toho niečoho je podľa fotky dno. Takže v prvom rade by som vymenil substrát za niečo čisté inertné (kremeň, čadič a pod.), prípadne za kvalitnú keramiku (terramol, akadama, liapor,...).
Inak plne súhlasím s NHKG, takto zostavené akvárko nebude fungovať.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - NHKG Re: Vermut
Akvárium je hrozně malé na ty ryby co tam máš. Nikde topení, filtr vypadá malinký, .... Pokud chceš pěkné akvárium s rybami co tam máš, budeš muset začít úplně od začátku (vše kromě ryb nové). V 19l s tou osádkou a tvými zkušenostmi nikdy neudržíš stabilitu, budou různé kalamity jako ten bílý povlak a budou ti chcípat ryby.

Zkus si něco o akvaristice nastudovat:
www.akvarijni.cz/…
rybicky.net/clanky/578-vhodna-temata-pro-zacatecniky
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vermut – Bily sliz
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Chtel bych se zeptat na tento bily sliz/povlak na prakticky vsem co je v akvariu tj. steny, skla, filtr. Filtr mi to prakticky skoro ucpalo. Nikdy jsem v tomtom akvariu nemel nejake zasadni problemy pouze bezne jako ma kazdy. Po odkaleni a kompletnim vypusteni a opetovnem napusteni se "to" zase vratilo, ocistil jsem komplet vse abych mel jistotu, ze to tam zkratka nebude. Po 4 dnech je to se zpet. Je to mazlavy a kdyz to trochu silneji prejedu prstem udela se takovy chomacek, jde ze skelndobre doku horsi to je na kytkach.
Akva je 19l bez chemie a bez co2. Rybky zivoroky 4 kousky. Ted jdu vycistit filtr pac vata je uplne slizka a nepropousti uz skoro zadnou vodu.

Ps: to akva co mam v prezentu je jine. ;-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Spai Re: romant
Ano bylo nové ale po převaření kamenů a výměně vhodnějšího dna(písku) se to již neobjevilo. palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Spai
Proč přemisťovat ryby? To bylo akvo tak čerstvý, že jim to tam nesvědčilo? Tohle fakt není o dnech, ale klidně několik týdnech, jak není trpělivost, můžeš zakládat znovu a znovu a znovu a to "ono" se bude ukazovat stále a stále a stále. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Spai Re: romant
Ano máš pravdu, asi jsem někde udělal chybu to nepopírám. Jen protože to nešlo hned, tak jsem se snažil to vyřešit tak jak jsem zvládl. Neměl jsem v té době ještě více nádrží do kterých bych mohl ryby prozatím přemístit. hmm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Spai,romantomka
Čas, to je ten faktor, který se s podobnejma nezdobama vypořádává nejlépe. U někoho to trvá dobu kratší u jinýho zase delší, ale ve funkčním akváriu, ta doba obvykle bývá spíše ta kratší(ryby, plži, nitrifikace). Zakládat znovu opravdu netřeba, tedy pokud nedošlo k nějakému zásadnímu pochybení, které je nutné tím znovuzaložením napravovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Spai Re: romantomka
Je to druh plísně, ale zkušenosti jak se toho zbavit nemám. Mě také radily tak jako kolegové zde. Nešlo to a tak jsem založil kompletně nové dno a vyvařil kameny. Od té doby to nemám. Je to zřejmě s kořenů ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - NHKG Re: romantomka
Nové akváriu, povlak zmizí, až se vše ustálí, nebo jakmile nasadíš nějaké živočiky, kterým bude chutnat (šneci, krunýřovci, ...). Netřeba řešit.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - romantomka – poradte prosím
Fotka k příspěvku Zdravím kolegove..po 6dnech napuštění nového akva se mi na kořeni místy začal delat nějaky bílý povlak,,jakoby vatové struktury,,objevuje se hlavně v místech prasklin na kořeni....kořen byl měsíc ponořen ve vodě,pravidelně měněné,očištěn kartáčem...poradte co to je a jestli to časem zmizí...děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamesbondRe: Fisherman
Nech to v klidu, za týden to samo zmizí ... nevysávat, pěkně to nech v klidku.
Ve svém nano, jsem to měl stějně jak ty a kanón "RYBKA" měl pravdu. Nechat tak, každý týden vyměnit 1/2 vody a za pár dní jsi OK a pohodě. X-) Svítit 4 hodky max.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fisherman – Bilý povlak na dně na písku
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj, prosím Vás. Mám pátý den založené akvárko (moje první) a na dennerle písku se vytvořil bílý povlak na více místech v akvárku. Nejvíce pod filtrem. Omlouvám se fotky jsou hodně nekvalitní ale bohužel žádnou jinou možnost momentálně nemám... Děkuji za všechny rady!

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Gamo1
Vyzerá to na sliz, mal si to v ruke?
 Reagovat na tento příspěvek 1  - JoKaRe: Gamo1
Nějaká plíseň, akvo bude čerstváček, že? Měň vodu a rozloučí se to s tebou samo, ať je to co je to... Některé ryby, nebo krevetky to dokonce požírají...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Gamo1 – Biele gulky na liste
Fotka k příspěvku objavil som na liste tieto biele guličky . neviem čo to je.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: 77Dasa
Rybky prežijú len výnimočne, to ale neznamená, že netrpeli a neskrátilo im život
 Reagovat na tento příspěvek 0  - 77Dasa Re: cezarmilan
Ahoj,ale každé akvárium si tím projít nemusí...u mě tomu tak nebylo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: chovi
Sú to procesy zábehu, skrátiť dobu svietenia na 5-6 hodín. Chudák rybky sad bolo treba počkať aspoň 4 týždne
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - choviRe: chovi
a aby som nezabudol svietim dvoma led pasikmi dlhymi 70cm 5630 14,5w/m studena biela
 Reagovat na tento příspěvek 0  - chovi
Prosim o radu, zacal sa mi na rastlinach a koreni tvorit biely (mierne do zelena) povlak.. Pred cca 10dnami som zalozil akvarium...vysadil rastliny pustil filter zacal svietit...rastliny rastu sem tam odumrie nejaky listok alebo stonka...akvarium je 80d x 35v a svietim od 8 do 11 a od 14 do 22...pri zakladani som nehnojil, dno mam z jbl manado prekryty kremicitym pieskom. v akvarku uz su tri rybky (betty samec samice) tak prosim o radu..ci znizit dobu svietenia, alebo je to este procesom v zabehnuti a vsetky procesy neprebehli do stavu zabehnutia, alebo?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - visek
mam bily povlak na prednim skle.nevim proc rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: kennik
Někdy je čas nejlepší pomocník. :-) (Ale opravdu jen někdy. :) )
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kennik
uz to zmizlo..;)

Starší reakce

prekvapilo ma to, pretoze som myslel, ze je to rastlinneho povodu a nie zivocisneho..
ale diky.. budem cakat.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Yirka Re: kennik
Nech tomu volný průběh, jak již tu je nesčetněkrát konstatováno. A že tam jsou živé mikroorganismy je logické. Kdyby tam nebyly, tak by se to nevyskytlo.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: kennik
Jistě, co sis myslel předtím že je ten sliz? V akváriu je tolik živých orgasnimů, že o nich ani nevíme a některé tam mají své pro akvárium absolutně nezbytné místo, i když chápu, že tihle na kořeni nejsou moc dekorativní. Jak psal Roman, dej tomu čas ano A pokud ti to stále vadí tak vzít, vydrhnout, vyvařit ve vodě se solí a několikrát zopakovat.
vcera som zobral vzorku "bieleho slizu" na veterinarnu kliniku a pod mikroskopom kamarat objavil niekolko foriem zivota.. od jednobunkovcov az po nieco zlozitejsie..
je v poriadku, ze v tom "slize" ziju mikroorganizmy..? coze
je to stale pre akvarium neskodne..?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - PEPIS1 Re: romant
Fotka k příspěvku Pánové, neví někdo proč se mi dělá nějaký kekel asi plíseň v Aquario drop-checker.
Toto se dělá až po založení nové nádrže.
Má s tím někdo nějakou zkušenost?

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: kennik
Stále to samý, čekat. Chápu, že je to vopruz, ale dej tomu čas. ;-)
vcera vecer som koren vycistil.. a dnes sa ten povlak uz na nom objavuje zas..
co mam robit..? :-(
nejak to nemizne.. :-(
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - kennik Re: Turbínka
dakujem za radu.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 10  - Turbínka Re: kennik
Krevetky určitě ne!!! Potřebují více zaběhlé akvárium než ryby a jsou citlivější k těmhle čerstváčkům. Přidej okružáky, levatky, piskořky, atd. plžům nevadí čerstvé akvárium a pomohou zkvalitnit záběh, produkují odpadní látky (i dusíkaté) a bakterie, které jsou žádoucí pro budoucí správné fungování akvária mají dostatek substrátu pro svůj metabolismus a mohou se množit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kennik Re: Turbínka
mne to nevadi.. len som sa zlakol, ze mi teraz vsetko "splesnivie" a vsetka snaha vyjde navnivoc..
zajtra chcem zapojit vonkajsi bio filter (teraz tam je maly vnutorny, len aby cirkulovala voda) a CO2..
cize mam cim skor kupit slimakov alebo krevetky..? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: kennik
To se občas stává :-) Přijde plže a oni to sežerou někdy to po čase zmizí i samo. Pokud ti to fakt vadí můžeš to manuálně odstanit, ale akváriu to nevadí :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - erik1982 Re: kennik
Ja som si to zo zaciatku cistil zubnou kefkou :). :-D
Fotka k příspěvku

Fotka k příspěvku v novozalozenom akvariu sa mi po 2 dnoch na koreni objavil biely priesvitny povlak (vyzera ako rosol).. este v nom nie su rybky.. spominalo sa tu, ze to po par dnoch zmizne.. mam to nechat tak alebo to mam nejako riesit..?
dakujem..

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel1205 Re: cezarmilan
Asi to bude on no. V rostlinkách se moc nevyznám. Pryč s ním?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Pavel1205
Čo to máš zasadené? Ja tam vidím scindapsus
www.google.sk/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Pavel1205
Nechat jak to je, zmizí to samo. Ostatně až tam budou krevetky, tak to velmi rychle zpucují. ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavel1205 – povlak
Fotka k příspěvku Zdravím,
4 dny po založení 20L krevetária se na dně objevil nějaký bílý povlak.Stonky rostlin a listy už se tím pokrývají taky. Co to může být,případně co stím jde dělat? Děkuji za odpovědi.

Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Jardzino

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 7

Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 11010x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11050-bily-povlak?od=133